15 Mayıs , 2024, 05:30:49

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

281


Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
ıslık-15 adet kabukları soyulmuş badem




Yapılışı

Yağ,şeker ve tuz birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yoğurulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.

Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.
Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.
Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.


Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.
175 c de de pişirilir.





:toothy10: :toothy10: :toothy10: :ehi:

SEVMEDIGINIZ BIRINE YAPABILIRSINIZ  :ehi: :ehi: :ehi:
282
Muhallebiler / FRENK ÜZÜMLÜ MUHALLEBI
17 Ocak , 2011, 04:07:47
200 gr frenk üzümü
1 kilo süt
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
2 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag


Tencereyi ocaga koymadan suyla yikanir,dibine tutmamasi icin.
Tencereye sirasiyla un,nisasta,vanilya sekeri,seker, alinir ve karistirilir,kaynamaya yakin tereyagda ilave edilir kaynayinca ocaktan alinir.Eger topaklandiysa blenderdan gecirilir  .Muhallebi' ye saplarindan ayrilmis yikanmis frenk üzümü ilave edilir,bir iki salkim dekor icin ayrilir.
Yapacaginiz kasede sudan gecirilir,frenk üzümülü muhallebiden kaselere paylastirilir,oda isisinda bekletildikten sonra buzdolabinda kivamii alincaya kadar 4, 5 saat bekletilir.
kaseyi tabaga ters cevirip ciklarilir,üzerine ve kenarina önceden ayrilan frenk üzümü konur,geriye afiyetle yemek kalir.




283
Sütlü Tatlılar / Elmalı Profiterol
17 Ocak , 2011, 03:52:02
Kullanılan Malzemeler:

   1. 1. 2 orta boy kırmızı elma
   2. 2. 2 paket büsküvi
   3. 3. 1 tatlı kaşığı tarçın
   4. 4. yarım bardak şeker (şeker yerine  3 çorba kaşığı pudra şekeride olabilir )


   5. çikolata sosu için;
   6. 1. hazır çikolata sosu
   7. 2. 2,5 su bardağı süt

Hazırlık



Tarifin Hazırlanışı

   1. 1. elmaları en ince rendeyle rendeleyin
   2. 2. büsküvileri ufak parçalar halinde kırın
   3. 3. tüm malzemeleri bi kaba koyup hamur kıvamına gelinceye dek yoğurun
   4. 4. ufak parçalar koparıp yuvarlayın
   5. 5. en son işlem olarakta çikolata sosunu üzerine gezdirin



284


Malzemeler

6   ADET   TAVUK  BAGET

6   ADET   MİLFÖY   HAMURU

1   ADET   YUMURTA   SARISI   VE   TUZ

YAPILIŞI:

MİLFÖYDE  TAVUK   YAPILIŞI:

Önce   tavukları   tencereye   alıp,  su  ve  biraz  tuzla    haşlayalım.

tavuklar pişince soğumaya bırakalım.   Tavuklarımızı kevgirle tavuk suyundan aldıktan sonra  tavukları milföy   hamurlarına birer birer koyup  kemik kısımları dışarda kalacak şekilde köşelerinden kapatalım.  kemik  kısımlarını da  aliminyum   folyo  ile  saralım. Tavuklarımızı   yağlanmış tepsimize  ek   yerleri   altta  kalacak  şekilde    yerleştirelim. Üzerlerine   yumurta  sarısı  sürüp   200   derecede ki  önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana  kadar  pişirelim.


(milföylerin üzerine şerit yapmak isterseniz milföyünüzden bıçak yardımıyla iki adet şerit şeklinde ince hamurlar kesin ve milföyünüzün üzerine çarpı olacak şekilde sarın.) 

ALINTI


285
Din Bilgisi / Amenerresülü okuyalım
17 Ocak , 2011, 01:40:17
Bu ayeti kerimeler hakkında Resulü Ekrem buyurdu:
"Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdi.Allah mahlukatı yaratmazdan iki bin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdı.Kim gece yatsı namazından sonra o iki ayeti okursa gece ibadetinden ona kafi gelir."


Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu:

"Cenab-ı Ecelli Ala,Sure-i Bakara'yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi.Bunları öğreniniz,kadınlarınıza,oğulla rınıza öğretiniz,çünkü bunlar hem salattır,hem Kur'an'dır."
"Sure-i Bakara'nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazineden verildi.Onlar benden evvel hiç bir nebiye verilmemiştir."

"Bir insan bu ayetleri geceleyin okursa bir muradına kifayet eder.O gece o eve şeytan giremez."
Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece gerek gündüz olsun devam edilmelidir.Bu ayetler hakkında Cenab-ı Peygamber Efendimizin çok müjdeleri vardır.


Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü'minun, küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih, la nüferriku beyne ehadin min rusülih, ve kalu semi'na ve ata'na gufraneke rabbena ve ileykelmesir. La yükellifullahü nefsenilla vüs'aha, leha ma kesebet ve aleyha, mektesebet, rabbena latüahızna innesiyna ev ahta'na, rabbena vela tahmil aleyna ısran kema hameltehü alelleziyne min gablina, rabbena vela tühammilna, mala takatelena bih, va'fü anna, vağfirlena, verhamna, ente mevlana fensurna alel gavmil kafiriyn.


MEALİ
O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti,Mü'minler de (onlardan) her biri Allah'a,onun meleklerine,kitaplarına,peygam berlerine inandı."Onun(Allah'ın) peygamberlerinden hiç birini diğerlerinin arkasından ayırmayız(hepsine inanırız),dinledik,(kabul ettik)emrine itaat ettik,Ey Rabbimiz,mağfiretini isteriz.Son varışımız ancak sanadır" dediler.Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez.Herkesin kazandığı hayır faidesine,yaptığı şer kendi zararınadır."Ey Rabbimiz,unuttuk,yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme.Ey Rabbimiz,bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme,Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma.Bizden sadır olan günahları sil,bağışla,bizi esirge.Sen mevlamızsın bizim.Artık kafirler ruhuna karşı bize yardım et."  :amin: :amin: :amin: :amin:

286
Yeryüzünde yaşayan çoğu insan hayatı boyunca pek çok hayal kurar ve bunlara ulaşabilmek için çok çalışır. Kimi bu dünyaya yönelik hayaller kurarken, kimi de İslam uğruna yapabileceklerini ve tüm bunların kendisini ulaştıracağı güzel sonucu düşünür, hayal eder.

Sadece bu dünyayı düşünen ve bütün planları ve istekleri bu dünya üzerine kurulu olan insanlardan bazıları, kurdukları hayallere öylesine kapılırlar ki, çoğu zaman gerçek hayattan uzaklaşırlar.

Mesela üniversite sınavına hazırlanan bir öğrencinin ders çalışıp sınavlara hazırlanmak yerine, üniversiteyi kazandığını ve okul hayatı boyunca neler yapacağını hayal etmesi ya da tatil hayalleri kurması, tüm geleceğini olumsuz yönde etkileyebilir. Bunu bilerek çalışmayı bırakmak ve hayal kurmak, aslında gerçek olmayan bir dünyada oyalanmak, başıboş gezmek gibi bir şeydir.
İnsan, gerçek olmadığını ve bir süre sonra uyanacağını bile bile hoşuna giden bir dünya yaşatır hayalinde. Nefsini sınır tanımadan doyurmayı hedeflerken, kaybettiği zamanın farkına varamaz çoğu zaman. Hayal kurmak güzeldir, ancak zaman hızla ilerliyorken ve kaybedilecek tek bir saniye bile yokken hayallere dalmak insanı büyük yıkımlara sürükler.

Bu dünyaya geliş amacını nefsini doyurmak olarak düşünen insan için de yaşadığı hayat, hayal âleminden farklı değildir. Bu dünyanın geçici bir oyalanma yeri olduğunu ve asıl hayatın ahiret yurdu olduğunu bildiği halde insan, gerçek hayatı için hiç bir şey yapmıyorsa ve tüm hayatını nefsini doyurmak için yaşıyorsa, ömrünü hayal kurarak geçiren bir insandan hiçbir farkı kalmaz.

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (En`am Suresi, 32)

Yaşanan bu hayal âlemini insana çekici ve süslü gösteren şeytan, insanları sonu gelmeyecek isteklerle ve hırslarla kandırarak, sonunda ölüm olan bu dünyaya sımsıkı bağlar. Ölümle birlikte gerçek hayata uyanan insan ise kendisine tanınan süreyi oyalanarak geçirdiği için büyük bir pişmanlık yaşar. Bu pişmanlık üniversite sınavına hazırlanmayan ve kazanamayan bir öğrencinin yaşadığı pişmanlıktan çok daha büyüktür. Sonsuz hayatını ebedi olarak ateşe atan ve aslında gerçek olmayan bir hayal için boşa vakit kaybeden insan için artık geri dönüş yoktur.

Onlar, dinlerini bir eğlence ve oyun (konusu) edinmişlerdi ve dünya hayatı onları aldatmıştı. Onlar, bu günleriyle karşılaşmayı unuttukları ve Bizim ayetlerimizi `yok sayarak tanımadıkları` gibi, Biz de bugün onları unutacağız. (Araf Suresi, 51)

Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: "Keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz`in ayetlerini yalanlamasaydık ve mü`minlerden olsaydık. " (En`am Suresi, 27)

Geri dönüşü olmayan bir yola girip son bir fırsat istemek yerine, o yola girmeden önce bize tanınan zamanı çok iyi değerlendirmeli ve yalnızca Allah'ın rızasını gözeterek yaşamalıyız.

Tek hayalimiz Allah'ın rızasını kazanmak ve cennetine kavuşmak olsun inşallah. Hayallerin peşinden koşarken gerçekleri kaybetmemek dileğiyle...    :amin: :amin: :amin: :amin:

alıntı
287
Hastalıklara yakalanmamak için sıkı giyiniyor ve iyi besleniyorsunuz; ama yine de kuru öksürükler sizi gece uykunuzdan uyandırmaya yetiyor. Ne yapalım?

Bu öksürüklerin soğuk havalardan kaynaklandığını ve geçici olduğunu düşünerek hata yapmayın. Kış mevsiminde ortaya çıkan öksürükler belki de başka hastalıkların belirtisi olabilir. Memorial Ataşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. İlkay Keskinel, kronikleşen öksürükler hakkında bilgi verdi.

İşte dikkat etmeniz gerekenler:


Normal Öksürük Yoktur

Kronik öksürüğün oluşmasında en önemli sebep sigaradır. Ne yazık ki; sigara içenler, öksürüğü belirli bir süre sonra kanıksamakta ve bunu bir hastalık belirtisi olarak kabul etmemektedir. Bu da, kronik bronşit gibi pek çok hastalığın tanısında gecikmeye neden olmaktadır. Oysa "normal" öksürük yoktur. Özellikle 3 haftayı geçen her öksürük, mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.


Ciddi Hastalıların Belirtisi Olabilir

Çoğunlukla sigara içenler tarafından sıradan ve normal olarak kabul edilen öksürük, aslında pek çok farklı hastalığın habercisi olabilir. Havayolları, akciğer zarı, yutak, gırtlak, burun, sinüsler, dış kulak kanalları, kalp zarı, yemek borusu, mide ve diyafram adlı solunum kasında, öksürük refleksini başlatan alıcılar (reseptörler) bulunmaktadır. Dolayısıyla, bu organların hastalıkları, öksürüğe sebep olabilir. Öksürük, havayollarında bulunan yabancı maddeleri dışarı atmaya yönelik bir reflekstir.


Öksürüğün Süresi Çok Önemli

Öksürükler; 3 haftadan kısa süreli (akut) ve 3 haftadan daha uzun süreli olabilmektedir. Akut öksürüğün en sık nedeni, özellikle virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Bundan başka farenjit, sinüzit, bronşit, zatürre ve saman nezlesi gibi hastalıklar da öksürüğe neden olur. 3 haftayı geçen öksürüklere "kronik (süregen) öksürük" adı verilmektedir. Bu tür öksürükler, akciğer grafisi çekilerek değerlendirmeyi hak eder. Akciğer filmi, öksürüğe neden olabilecek zatürre, tüberküloz (verem), akciğer kanseri gibi hastalıkların saptanmasında yardımcıdır.


İlaçlar Sizi Öksürtebilir

Kronik öksürüğün diğer sebepleri arasında, astım, bazı tipik olmayan enfeksiyonlar, tüberküloz (verem), reflü (mideden yemek borusuna asit kaçması), tümörler, akciğerlere yabancı cisim kaçması, tiroid bezinin büyümesi, akciğer/kalp zarı/diyafram hastalıkları, hatta kalp yetmezliği bulunabilir. Kimi tansiyon ilaçları, öksürüğü tetikleyebilir. Bu ilaçları kullanan hastaların yaklaşık %10 ile 20'sinde inatçı öksürük görülmektedir. Öksürük, ilaca başladıktan sonra haftalar içinde olabileceği gibi, 1 yıl sonra bile öksürük başlayabilir.


3 Haftadan Fazla Sürüyorsa...

Öksürük krizlerinin altında mikrobik bir hastalık yatıyorsa, enfeksiyon tedavisi, reflü için asit giderici tedavi, astımda nefes açıcı tedavi gibi nedene yönelik tedaviler uygulanır. Sonuç olarak, 3 haftayı geçen her öksürüğün mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiği akılda tutulmalıdır. Bunların dışında, özellikle bazı solunum yolu mikrobik hastalıkları sonrasında, bazen haftalarca (7-8 haftaya dek) uzayan kuru öksürük görülebilir. Bu tür bir öksürükte, Göğüs Hastalıkları Uzmanı hekiminiz tarafından bronş genişletici tedavi önerilebilir. Öksürüğe neden olan hastalığın tanısında akciğer filminden başka, eğer hekim gerekli görüyorsa, solunum fonksiyon testi, sinüs filmi, reflü düşünülüyorsa endoskopi gibi tetkiklerden yararlanılabilir.

alıntı
288
Bilim adamları rüyanın süresi üzerinde kesin bir sonuca varamadılar. Bir kısmı birkaç saniye sürdüğünü iddia ederken bazıları da saatlerce devam eden rüyaların mevcut olduğu fikrinde ısrar etmekteydiler. Bu tartışmalar devam ederken, Dr. B. Klein adında Amerikalı bir bilim adamı yardımcıları ile birlikte hummalı çalışmalara koyuldu. Gönüllü olarak seçtiği bazı kimseleri hipnotize ederek uyuttu. Belli bir süre sonra uyandırıp rüyalarını dinledi. Neticede, bir rüyanın yirmi saniyeyi geçmeyecek kadar kısa sürdüğünü tespit etti. İşin enteresan tarafı şuydu ki ; uyandırdığı gönüllüler üç beş saniye süren rüyalarını saatlerce anlatabiliyorlardı. Hatta bir kısmının rüyası yazılsa ortaya kalınca bir macera romanı çıkabilirdi. Dr. Klein yılmadan tecrübelerini sürdürdü. Bu iş üzerinde sarf ettiği pek çok mesai sonunda vardığı netice; en uzun rüyanın doksan saniyeyi geçirmediği idi. Bu konudaki çalışmaların ardı arkası kesilmedi. Chicago Üniversitesi uzmanlarından Dr. Kleitman ve öğrencisi Aserinsky 1953 yılında geniş çapta çalışmalara başladılar. Objektif deneylerini daha sonra nörofizyolojik sahada devam ettirdiler. Dr. Kleitman otuz yıldan beri kendisini rüyadan mahrum etme denemeleri yapmaktaydı. Fakat hiç bir zaman bir haftadan fazla tahammül gösterememişti. Otuz yıllık çalışması aradığı sonucu vermeyince başkaları üzerinde değişik denemeler yapmaya başladı. Deneyin sonunda , rüya esnasında kısa ve uzun süren süratli göz hareketlerine şahit oldu. Denemeye tabi tuttuğu kimseleri, göz hareketlerinin başladığı ve bittiği devrenin muhtelif bölümlerinde uyandırdı. Böylece her defasında kişilerin rüya görmekte olduğunu öğrenmiş oldu. Bu tespitin doğruluğunu ilim çevrelerine delilleriyle sunmak gereğini duydu. Ömrü boyunca hiç rüya görmediklerini iddia eden kimseleri toplayıp onlar üzerinde tecrübeler yaptı. Göz hareketlerinin başladığı anda uyandırdığı bu kimseler hayret ve şaşkınlık içinde ilk defa rüya gördüklerini söylediler. Dr. Kleitman bundan şu sonucu çıkardı. Herkes rüya görmekte, fakat bazı kimseler rüyalarını hatırlayamamaktadır. Rüyanın objektif olarak en kuvvetli delili ise uyumakta olan kimsenin süratli göz hareketleridir.

alıntıdır
289
Sağlık Haberleri / ELMA SİRKESİ
16 Ocak , 2011, 04:14:27
Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir!
Bileşim: Kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, a vitamini, beta-carotin, b1, b2, ve b6 vitaminleri, c vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.

Yaslılığımızda da sağlıklı olabilmek için hareketli bir yaşam ve sağlıklı bir beslenme biçimi oluşturmaya özen göstermeliyiz. İşte burada elma sirkesi seçiminin değeri ile karşılaşıyoruz. İçerdiği çok değerli ve çesitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir o. Elma sirkesi, bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebilecegimiz olağanüstü bir doğal ilaçtır.



İyileştirici özellikleri

* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.
* Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
* Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.
* İçerdiği yoğun potasyum sayesinde hücre büyümesini destekler.
* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
* Elma, terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir. Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir. Elmanın kökleri vasıtası ile topraktan aldığı Fe iyonunu indirgeyerek +2 değerli Fe haline getirmesi başlı başına bir mucizedir. Zira; böyle bir faaliyetin elmaya, uzaktan-yakından bir faydası yoktur. Üstelik +3 değerli demiri, +2 değerli demir haline indirgemek fevkalâde zor bir kimyevî işlemdir ve bir elmada bulunan iki değerli demir, milimi milimine bir insanın günlük demir ihtiyacı kadardır.

Peygamber Efendimiz (sas) birkaç hadîs-i şeriflerinde sirke hakkında (üzüm veya elma ayrımı yapmadan) oldukça iltifatkâr ifadelerde bulunarak, sirkeye dikkatleri çekmiş ve; "Sirke ne güzel katıktır. Allahım! Sirkeyi bereketlendir. Çünkü sirke benden önceki peygamberlerin katığı idi. İçinde sirke bulunan ev fakirleşmez." buyurmuşlardır. Nitekim daha sonra gelişen İslâm tıbbına dev eserler veren başta İbn-i Sînâ olmak üzere, birçok ilim adamı sirkenin özelliklerinden bahsederler.
İhtiva ettiği birçok maddeler elma sirkesini sağlıklı kılıyor

Elma sirkesinin ihtiva ettiği çok sayıda maddelerden, meselâ, sirke asidi veya pektinin vücudumuzdaki tesirleri tam olarak bilinmektedir.

Asitler genelde, yakan ve dağlayan sıvılar olarak bilinir. Temizlik ilâcı ve lâboratuar asiti için doğru olan bu bilgiler, elma sirkesindeki asetik asit için geçerli değildir. Vücudumuzun metabolizması için bu meyve asitleri (malikasit, pirüvikasit, sitrikasit) enerji ve yapıtaşı sağlamaktadır. Bağırsaklarda emilen bu asitler, hücrelerde yakılmakta veya diğer maddelere dönüştürülmektedir.



1.Sirke asidi: Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt olan sirke asidi, metabolizmada bir yan ürün olarak meydana gelir. Gıdalarla bünyemize aldığımız yağ ve karbonhidratların, sirke asidinin yardımı olmaksızın sindirilmesi hemen hemen mümkün olmayacaktı denilebilir. İnsan metabolizmasının mükemmel çalışabilmesi için yaklaşık 100 gram gereklidir. Kim muntazaman elma sirkesi tüketirse, sindirimi kolaylaştırmış ve metabolizmasını harekete geçirmiş demektir.

2. Kanser ve yaşlanmaya karşı radikaller avcısı :Solunum ve gıda vasıtasıyla bünyemize sürekli "serbest radikaller" almaktayız. Bunlar hücreye zarar verici maddeler olup, metabolizmayı bozarak kansere bile yol açabilirler. A vitaminin ön maddesi olan beta-karoten ve E-vitamini, elma sirkesinde bulunan çok önemli maddeler olup, bu zararlı serbest radikalleri yok etmektedirler.

3. Pektin, kan damarların kireçlenmesinden korur :Elma gibi birçok meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kısmında bulunan pektin maddesi, vücudumuzda bulunan kolesterolden meydana gelen safra asidini bağlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasıtasıyla yok edilirse, o kadar çok kolesterolü kandan çekilerek safra asidine dönüştürülür. Böylece kandaki zararlı olabilecek kolesterol azaltıldığından kalb ve damar hastalıklarına karşı korunmuş olursunuz.

4. Osteoporoza karşı kalsiyum kaynağı: Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani insan vücudunun (kemik ve dişler başta olmak üzere) en temel mineralinden birini ihtiva etmektedir. Organizmamız, gıdalarımızda kalsiyum azaldığı takdirde metabolik reaksiyonlar için gerekli kalsiyumu sahip olduğu kaynaklardan çekmeye başlar. Bu yüzden kemikler mineral bakımından fakirleşir ve osteoporoz (kemik erimesi) ortaya çıkabilir.

Bundan başka elma sirkesi, bağırsak cidarından kalsiyumun geçişini kolaylaştıran sitrik asit (limon asidi) de ihtiva eder.

alıntıdır
290
15 Ocak 1915 günü sona eren Sarıkamış Harekatı'nda tek bir kurşun bile yemeden donarak şehit olan 90 bin askerimizin ruhu şad,mekanları cennet olsun...  :amin: :amin: :amin: :amin:
291
Meyve sularının ne kadar faydalı olduğunu söylememe gerek yok zaten bunu hepiniz biliyorsunuz.Peki en çok tüketilen meyve sularının kaç kalori olduğunu biliyormuydunuz?

Elma suyu (1 bardak).........250 kalori
Üzüm suyu (1 bardak)........280 kalori
Greyfurt suyu (1 bardak)......160 kalori
Portakal suyu (1 bardak).......220 kalori
Domates suyu [1 bardak)......100 kalori
Kayısı suyu (1 bardak)........400 kalori
Mandalina suyu (1 bardak)......110 kalori
Vişne suyu (1 bardak)........220 kalori
Nar suyu (1 bardak).........200 kalori

ALINTI
292
Din Bilgisi / Ahidnâme Duası
13 Ocak , 2011, 00:56:57
İbn-i Mesûd (R.A.)'dan rivâyetle; Peygamber (S.A.V.), ashâbına: "Sabah-akşam Allah katında güzel bir sözün bulunmasını kim ister?" diye sormuş ve aşağıdaki Ahidnâme'yi söyleyerek şöyle devam etmiştir; "Bunu okuyan için; okuduğu, tasdik edilerek ilâhî bir mühür ile mühürlenip Arş-ı Âlâ'nın altına kaldırılır Kıyamet günü, bir münâdî, nîdâ ederek; 'Rahmân'ın katında sözü olanlar nerede? Onlar, kalkıp hemen cennete girsinler.' der." diye müjde vermiştir.

Bu ahidnâmeyi okuyanın kıyametin sıkıntılarımdan Allah'ın izniyle kurtulacağı ve insanlar mahşerde terlerken onun Cennet-i Ala'da olacağının müjdesi sevgili Peygamberimiz (sav) tarafından böylece verilmiş oluyor.

Allah Resulü (S.A.V.), yine şöyle buyuruyor: "Kim şöyle derse; Allah Teala (C.C.), o kimseyi cennetine dahil eder:"


"Allâhümme fâtırıs-semâvâti vel ard. Âlimel ğaybi veş-şehâdeh. İnnî â'hedü ileyke fî hêzihil hayêtid-dünyê. İnnî eşhedü en lâ ilâhe illâ ente vahdeke lê şerîke lek. Ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve rasûlük. Fe inneke in tekilnî ilê nefsî tükarribnî mineş-şerri ve tübâıdnî minel [k]hayri ve innî lê êsiku illê bi rahmetik. Fec'al lî indeke ahden tüveffinihî yevmel gıyâmeh. İnneke lê tufliul miâd." [1]  [1]

Anlamı: Ey semâvâtı ve yeri yaratan, gayb ve şehâdet âlemlerini bilen Allah'ım... Allah'ım, bu dünya hayatında Sen'den başka bir ilah olmadığına ahdediyorum Sen, birsin ve ortağın da yoktur Muhammed (S.A.V.), Senin kulun ve resûlündür Beni hiçbir halde nefsimle baş başa bırakma Allah'ım. Eğer beni nefsime bırakırsan, şerre yaklaştırır ve hayırdan da uzaklaştırır. Ben, hiç bir şeyime güvenmiyorum. Ancak senin yüce Rahmetine güveniyorum. Seninle ahdediyorum. Allah'ım, şüphesiz sen, vaadinden dönmezsin. (AMİN)

Kaynaklar
[1] Kenzül-Ummal, s. 228.
293
Çocuğa İsim Koyarken Yapılacaklar ve duası:

Abdestli olarak ayakta kıbleye dönüp, çocuğun sağ kulağına ezan ve sol kulağına kamet okuduktan sonra verilen isim çocuğun kulağına söylenir.

Peygamber Efendimiz(SAV) kendisine bir çocuk getirildiğinde "Allahümme'c'alhü berren ve takıyyen ve enbetehü fi'l-İslâmi nebâten" diye dua ederdi. Resûlullah Efendimiz, çocuğa güzel isim verilmesini emir buyurmuştur

ALINTI
294
Meyve Tatlıları / AYVA TATLISI
12 Ocak , 2011, 02:46:54




AYVA TATLISI
Malzemeler:

    * 6 adet ayva
    * 4 su bardağı şeker
    * Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
    * Bir çimdik tuz

İç malzemesi:

    * 1 adet ayva
    * 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    * 1 çay bardağı ceviz
    * 1 çorba kaşığı şeker
    * 1 çay kaşığı tarçın

Üzerine

    * 12 tatlı kaşığı kaymak

Yapılışı:

   1. Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at. Diğerlerine de aynı işlemi uygula.
   2. Yayvan bir tencereyeayvaları diz.
   3. Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at.
   4. 1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt.
   5. Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt.
   6. Gıda boyalı suyu tencereye boşalt. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et.
   7. Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir.
   8. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır. Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir. Ocaktan soğuması için al.
   9. Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz. Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al. Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun).
  10. İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır.
  11. Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

ALINTIDIR
295
Çorbalar / Ekmek İçinde Domates Çorbası
12 Ocak , 2011, 02:41:38




Malzemeler

2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek un
1 tablet et suyu
2 su bardağı un
damak tadınıza göre tuz
yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet trabzon ekmeği

Hazırlanışı

Derin bir kasede un,bir bardak su ve salçayı iyice karıştırın.Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Çorba kasesine alıp domatesler suyunu çekene kadar kavurun.Üzerine tereyağı ekleyin ve bir dakika kavurun.1 su bardağı su ve önceden hazırladığınız unlu karışımı tencereye ilave edin.İyice karıştırın.Bir taşım kaynattıktan sonra tuz ve et suyu tabletlerini ekleyin.İstediğiniz kıvama gelinceye kadar sıcak su ekleyin.İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan indirin.Ekmeklerin üst kısmını kesttikten bıçakla sonra içini kaşıkla oyun çıkarın.Ekmeklerin içine hafif tereyağ sürüp fırına verin ve 15 dk kızartın.Çorbayı sıcak ekmek kaselerinin içine pay edin.Üzerine kaşar peyniri serpin.

alıntıdır
296
Sibel Can Londra'da İngiliz bir doktor eşliğinde 2 ayda 70 kilodan 60 kiloya indi. Sibel Can, "İKabak Çorbası' sayesinde hiç aç kalmadan zayıfladım. Her gün 1 saat ya yürüdüm ya da yüzdüm" dedi.

Sibel Can'ın yeni albümü Emre Plak etiketiyle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde piyasaya çıkacak.

iŞTE SiBEL CAN'IN DiYETi
SABAH: 1 yeşil elma fırında pişiriliyor. Yerken üzerine tarçın konuyor. Küçük bardak diyet süt ya da iki kaşık diyet yoğurt eşliğinde bir kase müsli.

ÖĞLE: Kabak çorbası (istenirse limon konabilir) ve 1 dilim siyah ekmek.
AKŞAM: 1 parça ızgara somon ve 1 tabak haşlanmış sebze.

YATMADAN ÖNCE: 1 bardak diyet ılık süt.

NOTLAR: Diyet bile olsa kola yasak. 2.5 litre su içilecek. Acıktıkça kabak çorbası serbest. Tuz tüketmek yasak.

İŞİN SIRRI KABAK ÇORBASI
4 kabak, rendelenmiş 2 domates, 1 demet maydanoz, 1 demet nane, 1 demet dereotunu makul miktarda su ile kaynatın. Sonra bu karışımı mikserden geçirin ve acıktıkça için. Yağ ve tuz yasak. Baharat serbest.

alıntı
297



Makarnayı çok seviyor ancak kilo korkusundan yiyemiyorsanız; bu zevkten mahrum kalmadan makarna tüketmenin yolları ßurda..!!
Öncelikle kepekli ve düşük kalorili olanları tercih ederek işe başlayabilirsiniz. Kepekli makarnanın kalori değeri, diğerlerine oranla çok düşüktür.
Kepek suda çözülmediği içim karbonhidrat, şeker ve yağ gibi besin öğelerinin emilimini azaltır. Kan şekeri ve kan yağlarının yükselmesini önler.
Makarna seçiminiz kadar, hazırladığınız sos da önem kazanır. Yağlı, yüksek kalorili soslar yerine, domatesli veya sebzeli bir karışım sayesinde alacağınız kalori miktarı, üçte bir oranında azalır.
Besleyici oluşu, doyuruculuğu, kolay pişirilebilir olması dolayısıyla, makarna en pratik yemekler arasında ön planda yerini alır. Ayrıca sayısız çeşidi olması da, sık yenilen bir yemek olmasına sebep olur.
Makarna denildiğinde akla hemen İtalya gelir. Eğer makarna düşkünüyseniz, İtalya sizin için cennettir. Gittiğiniz her restoranda çeşit çeşit makarnaları, ev yapımı ve sağlıklı olarak bulmak mümkündür.
Faydaları:
Düşük kalorili tüketildiğinde, kilo vermeyi kolaylaştırmasının yanı sıra kabızlığı giderir.
Kolesterol seviyesini düzenler.
Ev yapımı makarnalar, bol süt içerdikleri için çocukların kemik gelişimine yardımcı olurlar. Aynı zamanda
kadınların da kemik sağlığını koruması açısından önemlidir.
Makarnanın sosunu taze domatesle hazırlarsanız, domateste bulunan likopen maddesi ve A, B, C vitaminlerini de bu şekilde almış olursunuz.
Taze sebzelerle makarna hazırlarsanız, vitamin deposu bir yemek yemiş olursunuz.

alıntı
298
Bazı zamanlarda çok susuyor, susadıkça içiyoruz. Peki neden susadığımızı hiç merak ettiniz mi? Aslında bunun gayet basit bir açıklaması var. Organizma, su rezervleri azalmaya başlayınca, beyne sinyal veriyor ve biz de susuyoruz. İnsan vücudunda ve yeryüzünde en fazla bulunan madde olan su, organizmanın işlevini sürdürebilmesi için temel ihtiyaçlarından biri olarak kabul ediliyor.

SU YARARLI AMA...
Yetişkin bir insanın vücut ağırlığının yüzde 75'ini su oluşturuyor. Bu oran kişiye, cinsiyete ve yaşa göre değişebiliyor. Başlıca içeceğimiz su olsa da gün boyunca, sağlığımız için başka içeceklere de yer vermemiz büyük önem taşıyor. Çünkü orga nizmamız sudan başka sıvılara da ihtiyaç duyuyor. Ancak her içeceğin bir saati var. Diyetisyen Canan Aksoy, Cosmopolitan için içecekleri tüketme zamanlarını yazdı.

SAAT 08.00
Uyanınca 1 bardak ılık su için.
Neden?
Organizma gece boyunca toksin ve artık maddeler üretiyor. Uyku sırasında sıvı kaybı devam ederken, sıvı alımımız duruyor. Bu yüzden uyanır uyanmaz bir bardak su veya bitki çayı içmeye özen gösterin.
Ne işe yarıyor?
Oda ısısında bekletilmiş bir bardak su içmek, böbrek ve bağırsakların işlevini artırarak vücudu toksin ve artıklardan temizliyor. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Bu maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırmak ve vücudun ısı mekanizmasını gün boyunca dengelemek için sabahın erken saatlerinde sıvı almak çok yararlı.
Öneri:
Sabah uyandığınız zaman tıpkı yüzünüzü yıkamak gibi vücudunuzun içini de yıkamanız gerekiyor. İçtiğiniz ılık suya birkaç damla limon veya greyfurt suyu karıştırabilirsiniz. Dilerseniz su yerine idrar söktürücü veya toksin atıcı özellikler içeren bitkisel çaylar da içebilirsiniz.

KAHVALTI
Kahvaltıda bir fincan kahve veya bir fincan siyah çay için...
Neden?
Günün ilk öğününde sizi uyandıracak içecek alternatiflerini tercih edin.
Ne işe yarıyor?
Kahve ve çay sinir sistemini uyaran maddeler içerir. Bu maddeler hızla enerji verip zihni açar ve konsantrasyonu artırır. İçerdiği kafein sayesinde gün ortasına kadar sizi zihinsel olarak formda tutar. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırıyor.
Öneri:
Kahve içmeyi seviyorsanız, susuzluğu gideren serinletici bir içeceğe ne dersiniz? Bunun için yoğun bir kahve hazırlayın. Kahvenizi bir tatlı kaşığı toz şekerle tatlandırıp soğumaya bırakın. İçine birkaç taze nane yaprağı, birkaç karanfil ve parça buz ilave edin. Buzdolabında bekletip için.

SAAT 10.30
Ara öğünde bir bardak taze sebze suyu veya süt için.
Neden?
Sabahları saat 10.00 ile 11.00 arasında vücudun su rezervi azalıyor. Kan şekeri düşüyor, yorgunluk ve konsantrasyon azalması baş gösteriyor. Bu aşamada vücudun yeniden şarj edilmesi gerekiyor. Organizmayı tazeleyerek güçlendirecek ve kan şekerini düzenleyecek bir içecek gerekiyor.
Ne işe yarıyor?
Sebze suları özellikle sıcak havalarda terle kaybedilen vitamin ve mineral tuzlarının geri alımını sağlıyor. Ayrıca sebzelerde bulunan karbonhidrat sayesinde kan şekerini düzenliyor; konsantrasyonu yükseltiyor. Sütte bulunan karbonhidrat da aynı görevi başarıyla yerine getiriyor.
Öneri:
Evdeyseniz sebzeleri blendırdan geçirip sebze suyu hazırlamak kolay, ancak iş yerinde veya dışarıdaysanız, süt daha kolay ulaşılabilir bir tercih olacaktır. Eğer süt içmeyi sevmiyorsanız, sütün içine bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koyarak içerseniz, farklı bir tat denemiş olursunuz.

SAAT 12.00
Öğle yemeği saati ayran veya maden suyu için.
Neden?
Çünkü enerjileri yüksektir ve son derece sağlıklıdır.
Ne işe yarıyor?
Ayran, kalsiyum ihtiyacınızı karşılar. Maden sularında bulunan mineraller gün ortası için iyi bir takviye sağlar. Ayran yerine kefir içeceği de kalsiyum ve prebiyotik açından zengindir.
Öneri:
Ayranın içine taze nane katarak, nanenin ödem söktürücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ödem çözücüdür ve ayrana güzel bir lezzet verirler. Ayrıca maden suyuna yarım limon sıkıp içmek C vitamini almanızı da sağlar.

SAAT 15.00
Yemekten sonra hazmı kolaylaştıran bir içeceği seçin.
Neden?
Uykunuzu açacak bir bardak çay size iyi gelecektir.
Ne işe yarıyor?
Çay hem hazmı kolaylaştırıyor, hem de içeriğindeki tein maddesi nedeniyle genelde bu saatlerde baş gösteren uyku halini engelliyor.



SAAT 23.00
Yatmadan önce süt için.
Neden?
Gece uykusuyla birlikte büyüme hormonu salgılanır ve bu hormon, yıpranan vücudumuzu tamir eder.
Ne işe yarıyor?
Kemik yoğunluğunu korumaya yardımcı oluyor.
Öneri:
Sıcak veya soğuk bir bardak süt yerine kefir içeceği veya yoğurt tüketmek de aynı vazifeyi görecektir.


alıntı




299
Sağlık Haberleri / Kudret Narı Faydaları
12 Ocak , 2011, 02:11:03


Kudret Narı Faydaları: Kudret narı ile sindirim sistemi hastalıkları 'na doğal destek sağlanabilir.
Mide için şifalı bitkiler : Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.
Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir.
Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.
Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.
Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler : Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP yi kudret narından elde edilen maddenin aktivite ettiği belirtilmiştir. Kudret narı bu enzimin aktivitesini artırarak şekerin hücre içine girmesini sağlamaktadır. Kudret narının diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de önemlidir.
Kullanım Şekli :
1.)Taze meyve için : Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
2.)Tazesinin olmadığı zaman : Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.' Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : 'Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.
Halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor.Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.

alıntıdır



300
Din Bilgisi / 41 YASİNDEN SONRA OKUNACAK DUA
08 Ocak , 2011, 04:23:49
Amin..!
Elhamdulillahi Rabbil alemin, vel akibetu lil muttekin vassalatu vesselamu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabi ecmain

Bismillâhirrahmanirrahim

Allahümme rabbenâ yâ rabbenâ tekabbel minnâ inneke entessemiul alim. Ve tüb aleynâ yâ mevlâna inneke enttevvâbür rahim. Vehdinâ ve veffıknâ ilel hakkı ve ilâ sıratın müstekıym. Bi bereketi hatmil kur'anil azim. Va'fü annâ yâ kerim. Vağ fir lenâ zünübenâ bi fadlike ve keramike yâ ekramel ekramin ve yâ erhamerrahimin.

Ey yerlerin ve göklerin sahibi on sekiz alemin kalbine nazar eden yüce ALLAH. Sayılı nefeslerin tükeneceğine, her şeyin sana döneceğine inanıyor, huzuruna geldik mümin gitmek istiyoruz, bu lütfu bizden esirgeme YARABBİ.

6666 ayet hürmetine okunan 41 yasin hürmetine, okunan tebareke ve amme sureleri hürmetine, aşrı şerifler hürmetine, ESTAUZ VİLLAH FETAKABBELENA RABBENA. Kabulün haseni sırrına mahzar eyle YARABBİ.

Evvela bizzat sultanül enbiya habibi hüda hazreti Muhammet Mustafa (s.a.v.) hazretlerinin rufu şeriflerine hediye eyledik vasıl eyle YA RABBİ.

Hulefa şanidin Hasan ve Hüseyin hazretleri efendimizin ehlibeytlerimizin ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle YA RABBİ.

Eren evliya şehit şuheda isimlerini saymakla bitmeyen evliyalarında ruhlarına hediye eyledik kabul eyle YA RABBİ.

Mağripten maşrika, maşriktan mağribe her ne kadar iman ile gelmiş geçmiş kimi kimsesi kalmamış, isimleri unutulmuş, nesilleri tükenmiş, kabirleri yer ile bir olmuş, bizede bir fatiha yokmu diyenlerinde ruhlarına hediye eyledik sen ulaştır YA RABBİ.

Yarabbi bizleri buraya toplayan hane sahibinin ahirete göç etmiş meftalarının, hısım, akrabalarının, talukatlarının selam alıp selam verdiklerinin üzerinde zerre kadar hak bulunanlarında bu okunan 41 yasinden, tebarekeden, amme suresinden cümlesinin kabirlerini nur makamlarını cennet bahçelerinden bir bahçe eyle YA RABBİ.

Sıkıntıları varsa def eyle, hane sahibinin evinde böyle kuranı azimüşah okutmak nasip eyle, daima bu haneye bolluk bereket nasip eyle YA RABBİ.

Bu hane sahibinin 41 yasini ne niyet üzerine okuttuysa bizde o niyet üzerine okuduk, dileğini kabul eyle, tekrar nasip eyle muhterem cemaatımızıda bu topluma teşrif ettiği için her bir adımına biner sevap eyle, onlarında ölmüşlerinin ruhlarına hediye eyledik sen kabul ve makbul eyle YA RABBİ.

Bu Kur'an'ı elden ele dilden dile ulaştıranlarında ruhlarına hediye eyledik sen vasıl eyle YA RABBİ.

Ya Rabbi bir Azrail (a.v.) kapımızı çalıp canını almaya geldim hazır mısın dediği zaman sağımıza hazreti kuran göğsümüzde şerefli iman karşımızda peygamber efendimiz hazretlerinin nur cemalini görerek dillerimizi Allah Allah Lailaheillallah Muhammedün Rasulüllah diyerek çene kapamak nasip eyle YA RABBİ.

Mahşer değdin o kıyamet gününde yüce peygamberimizin huzurunda bizleri açık saçık rezil rüsvan eyleme YA RABBİ.

Livalit Hamd isminde musama kılınan yüce peygamberimizin sancağı altında toplanmak nasip eyle, hasta kullarına şifa, dertli kullarına deva borçlu kullarına edalar nasip eyle YA RABBİ.

Yarabbi okumuş olduğumuz kuranı kerimi eksikleriyle beraber kabul eyle YA RABBİ.

Yüce peygamberimizin şefaatine bizleride nail eyle YA RABBİ.

Yarabbi şu anda adınla süslenen dillerimizi zikrinle bezenen gönüllerimizi Allah Allah diyerek sana açılan ellerimizi huzurunda boş çevirme YA RABBİ.

Dualarımızı Kabetullahta ve razbetullahta yapılan dualar gibi kabul eyle YA RABBİ.

Okunan 41 yasin hürmetine, tebareke, amme hürmetine, kabeyi muazzam hürmetine, peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa(s.a.v.) hürmetine, Allah rızası için, eren evliyaların ruhu için , Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm şehitlerimizin, amin diyen cemaatin ölmüşlerinin ruhları için, hane sahibinin adak dilek ve dualarının kabulü için Allah rızası için

Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifün. Veselâmün alel mürselin. Velhamdülillahirabbil alemin. El Fatiha.