Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - derbeder

5851
çok güzel bir paylasim olmus, tesekkürler.
5852
Alıntı yapılan: kahraman - 01 Eylül , 2010, 13:25:05
Alıntı yapılan: angel81 - 31 Ağustos , 2010, 16:58:40
1 yildir evliyim ben, bundan once pek dusunmuyordukta artik yavas yavas zamani geldi diye dusunuyoruz. hihi istemeyenlerin hemen olur istersende boyle ugrastirirlar keratalar :D hayirlisi bakalim :D ben 81 liyim canim.
sen kac yasindasin 1 aydir evliyim dedin degil mi?

angel cnm benım esımde hemen ılk aydan olsun ıstıo ama nerde o sans...ınsallah en kısa zamanda kalırız hamıs
bana gore erken geliyor ilk aydan :D ama buna karar vermek tabiiki anne babanin isi. neyseki milletin dirdiri yok yeni evlendiginizde istediginiz gibi deneyebilirsiniz :D
5853
anne olup olmamaktan ziyade bence insan her yasta farkli gruplarda oluyor. yani bekar biriyle evli birinin konusacaklari ayni olmuyor. ben buna hayret ederdim, ama gercekten insanin ilgi alanlari degisiyor. bekarken evin barkin yokken sadece kiyafet ayakkabi canta kuafor dusunurken evlendiginde aksam ne yemek yapsam, ev, camasir, temizlik diye dusunur oluyorsun. bekarken en fazla flortunle kavgalarinizi konusabilirsiniz, heyecanla anlatirsiniz bir cok seyi belkide. evlenince kari koca iliskisi cok farkli oluyor, yani evlendigin insan onceden flortun olsa dahi bu boyle oluyor. farkli seyler yasiyorsun. daha sonra cocuk oldugu zaman tabiiki cocugu olmayan birine bakarak daha cok sorumlulugun artiyor. artik sadece esin ve sen degilsin seni ilgilendiren birde minik bir yavru oluyor hayatinda ve herseyi ona gore uyarliyorsun.
aslinda bende cocugu olan biri icin cok kolay bir sekilde "gezmeye gelemez, ya da onun bebegi var" derim. ama bunu herhangi bir fesatlik olsun diye degil. karsidakini isinden etmek istemem, cunku isim varken baskalarinin keyfine gore davranmanin insani ne kadar irite ettigini bilirim.

mesela esimin arkadasinin cocugu oldu. 1-2 ay once sanirim. bizde adettir bebegin kirki beklenir. ben onu beklemek istedim, sonra zaten araya ramazan girdi gidemedik. eslerimize kalsa coktan gitmis olurduk, ama ben kendim uygun gormedim.
+
kadin yeni dogum yapti ve hayati daha tam rutine oturmamisti. nasib kismet olursa ramazandan sonra gitmeyi dusunuyorum.

yani tabiiki o arkadasla benim ortak konusacak cok seyimiz vardir, halbuki birbirimizi daha 2-3 defa ancak gorduk. vede halbuki onun bebegi oldu benim daha cocugum bile yok ( insaAllah yakinda olur hayirlisiyla)

yani aslinda ne soyledigimiz kadar nasil soyledigimizde onemli. tabiiki hamile kalindiginda yada cocuk dogurdugunda duba gibi olunacagini herkes biliyor, ama bunu ne amacla ve nasil soylediginiz onemli.
5854
arkadasin biri doktordu kocasida isletme mezunuydu ve bunu kompleks yapmisti. bazen seviyeden ziyade egitiminizin ne olduguda onemli olabiliyor demekki. sonuc itibariyle bosandilar. ama bence sadece bu degildi sorun (her ne kadar bu cok dile getirilsede) herif manyagin tekiydi  :-ooo

5855
Elif
5856
Alıntı yapılan: kardelen@ AZRA - 09 Temmuz , 2010, 13:02:14
benim esimde bayilir fantazili seylere bende hergece olmasada cogu zaman giyerim esime sexi gorunmek hosuma gidiyo hamileyken bile bi geceligimi giydim cart diye yirtiliverdi  :ehi:  :ehi:  :ehi: gitti canim gecelik  :ehi:  :ehi:  :ehi: bence bikadin herzaman bakimli olmali yataga temiz girmeli  :flowers: valla bebisim aksama kadar yoruyo beni ama esim gelmeye yakin hemen banyoya kosar temizlenir ustumu yenilerim illa o is icin degil kocamin beni temiz gormesini isterim  :aferin: pasakli kadinlardan hic hazetmem   :cildir: bizim bi komsumuz vardi oda benim gibi yaparmis evleneli 25 yil olmus adam hala karisina deli gibi asik  :opucuk: darisi basimiza  :amin:
tabii bakimli temiz olmak guzel. ama ben oyle suslu pakize degilde kendi rahat etmek istedigim esofmanimlada dolasmayi severim evimde, zaten is yerinde rahat olmayan kiyafetlerlesin tum gun. evimde istedigim rahat edebilecegim gibi giyinmeyeceksem nerde giyinecem? ha bu demek degildirki calisiyorsa bir bayan illaki kasinti kiyafetle takilacak. ama genede evdeki gibi esofmanla gelebilsem is yerine  :k06: hihi ama tabiiki eslerimizin bizi arada bir suslu gormesinde zarar gormuyorum. hmm arada diyorum yoksa gozleri her zaman ister ayni seyi ve bir gun evde esofman giysen gozune batar :D valla ister tembel deyin ister paspal arada bir rahat hareket etmeyi severim  :suclu:
5857
selmanin anlattiklarina bende guldum vallah  :laughing7: yogurt corbasini ben bi kez tek basina yapiyim dedim sanirim tek beceremedigim seymidir nedir benimde :D tanelerini sonradan katmistim yogurt kesildi. hepsi cumburlop copeee  :suclu: esim neyseki yogurt corbasini sevmiyorda ordan yirtiyorum  :binkybaby: birde sanirim ocagi kapattiktan sonrada az karistirirsan kesilmiyormus. isin garibi ben bekarken annemlerde yapiyordum oluyordu bu corba. esimin ahimi tuttu nedir  :k06:

buarada GülfeR_  pilavi kimi kuru yapar kimisi lapa, yani o aradakini  yakalamak lazim :D mesela benim bir arkadasin annesi pilavi soguk suyla yaparmis, bu yuzdende hep lapa olurmus. birde olcu kullanmazmis. ben pilavi hayatta olcusuz yapmam mesela, annemden oyle gordum ogrendim.
5858
annem camasir suyunu ole uzerlerine serpiverir, bardaklara vs.

evet sanirim birde ayseninde dedigi gibi cok fazla doldurmayacaksin ve tabaklarin ic taraflari alta dogru donuk olacak.
cok dolduruldugundada kesinlikle lekeli cikiyor.
5859
tskr afra sen nasilsin : )
5860
1 yildir evliyim ben, bundan once pek dusunmuyordukta artik yavas yavas zamani geldi diye dusunuyoruz. hihi istemeyenlerin hemen olur istersende boyle ugrastirirlar keratalar :D hayirlisi bakalim :D ben 81 liyim canim.
sen kac yasindasin 1 aydir evliyim dedin degil mi?
5861
valla kendine eder o zaman : ) sen genede durumu anlat gerekirse internetten biseler okusun. herkes istiyor burda ama Allah istedigi zaman veriyor. nasib kismet iste
5862
İlişkiler / Ynt: Eşiniz Yemeğinizi Beğenmezse ?
31 Ağustos , 2010, 16:48:06
Alıntı yapılan: Ayşe__ﮡ - 31 Ağustos , 2010, 16:44:02
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
eşim kışlıkları hazırlar..

melemeni o yapar..

kışlık üzüm vişne sualrını o hazırlar...

turşuyu eşim yapar vallahi bak ..

geçen kış eşimin turşularını yedik yiyen herkez çok beğendi :icon_thumright:


eşim çok hamarat ve titizdir..

ama bunları buraya yazdığımı bilse çok kızar :ehi: :ehi: :ehi:

ağır adam dışarıya yansıtmaz :ehi: :ehi: :ehi:



duyan sen ne yapiyorsun evde der :D demedi deme :D
saka bir yana bence cok guzel eslerin yardim etmeleri. benim esimden arada mutfaga girip hamur isi yapar, hatta annemlere gittigimizde hamuru filan ona yogurturuz, guzel yogurdugu icin :D misafir geldiginde filanda cok yardim eder servise filan. guzeldir guzel :D masaAllah
5863
Alıntı yapılan: ASEL&NUR - 17 Ağustos , 2010, 18:33:32
DÜDÜKLÜDE KEK BİLE YAPIYORLARMIS NASIL KEKSE O  ::)
fincanda kek duydumda bunu duymadim bak. yuh bizim millet ne cikarcanida sasiriyor :D
5864
Alıntı yapılan: ❤PA®İSS❤ - 08 Temmuz , 2010, 03:13:56
DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRME SÜRELERİ:

MALZEME DAKİKA

Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45
Dana Dil 45-60
Nohut (Islatılmamış) 30-45
Patates (Kabuklu) 10
Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20
Patates (Soyulmuş) 5
Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3
Enginar 8
Buğday (Salata İçin) 10
Kereviz (Bütün) 10-15
Buğday (Çorba İçin) 20
Kereviz (Doğranmış) 6
Pirinç 6-8
Bezelye 5
Tavuk (Bütün) 15
Havuç 8-10
Tavuk (Parçalanmış) 10
Pancar 10
Hindi (Parçalanmış) 30
Yaprak Sarması 10
Dana Biftek 10
Sebze Çorbası 8
Dana Haşlama (Bütün) 30
Balık (Beyaz Etli) 3
Tas Kebabı 10

duduklude bi kuru fasulye bir nohut bir et haslama birde mercimek corbasi ha birde taze fasulye yaparim. ama zamanlari pek uymuyor sanki :D
5865
Alıntı yapılan: özgemm - 31 Ağustos , 2010, 16:32:12
hasretimsana
evet çok şükür sağlıklıyız ama eşim çok istiyor daha 1 aylık evliyiz
adet olduğumu söylediğimde olsun canın saolsun dedi ama yüzündeki ifadeyi birdaha görmek istemem :(
günlerdir hamileymişim muamelesi yaptı bana sonuç hüsran
ne yapıcam bilmiyorum kendimi hazır hissediyormuyum onu bile bilmiorum ama eşim çok istediği için bende istiyorum psiklojik etkileniyorum yani
bu ay mesela adet belirtilerim vardı anlatmaya çalıştım heveslenmesin diye kendimi biliyorum ben olucam dedim ve oldum malesef :(
doktorlar bile 6 ay, 1 sene deneyin diyorlar. senin koca cok sabirsiz anlasilan. her saglikli cift ilk ayda anne baba olabilseydi sanirim suanda bu forumun uye sayisi yariya duserdi :D