Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - __nil__

1
Arkadaşlar merhaba ben geldim.Uzun zamandır fırsat bulupta pek sitede paylaşımda bulunamıyorum.Beni sitedeki eski arkadaşlar  tanır yeni arkadaşlara da merhaba diyeyim.
Uzun zamandır giremiyorum siteye çünkü hayatımda pek çok değişiklik oldu.Öncelikle ben öğretmendim ve atama bekliyordum çok şükür Bursaya atamam çıktı göreve başladım eylül ayında hatta şuandada sınıftayım öğrencilerimle  :occasion5:
İzmirde yaşıyordum bu sene bursada çalışıp sonra eş durumumdan tayin isticem bu sene evimden uzaktayım.kızım genelde benle kalıyor eşim iş durumundan dolayı izmirde.haftasonları görüşüyoruz.
Bunun dışında kızım 19 aylık oldu çok hareketli ve çok konuşan bi kız çocuğu :nazar: dili çözüldü iyice herşeyi konuşuyor 1den 7ye kadar parmaklarıyla sayı bile sayıyor  :nazar: ben çalışırken annem bakıyor arada birde babasının yanında kalıyor o zamanda babanesi bakıyor.kızım bu ara azı dişlerini çıkarıyor arada ateş iştahsızlık yaptı ama çok şükür sorunsuz atlatıyoruz genede..yemeğini kendi başına yiyor asla bizim yedirmemizi kabul etmiyor.

şimdilik benden bu kadar benim zamanımdan biçok arkadaşım 2. bebeğini doğurdu yada hamile allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin. Bende bazen özlemiyor değilim ama bakalım önce bi  düzenimiz otursunda güzelce evime döneyimde bakıcaz artık bide malum biz tüp vs. çok uğraştık birazda gözüm korkmuyor değil ama nasip tabi belli de olmaz.ama kızımın bi kardeşinini olmasını çok isterim.allahtan hayırlısı

Allaha emanet olun arkadaşlar kendinize iyi bakın bebişlerinize de öpn benim için. :wave: :wave:
2
Emlak / İzmir karşıyakada ev arayanlar
18 Mayıs , 2013, 17:09:14
Arkadaşlar eşim izmirde müteahhtilik yapıyor.Genelde karşıyaka tarafında binalar yapılıyor.
Ev arayan arkadaşlarım olursa yardımcı oluruz her türlü.Bana özelden ulaşın.
Aklınızda bulunsun.
3
eşim tek çocuk bu torunda geç oldu diye ve tek torun diye çok kıymetli tmam buna eyvallah bi sözüm yok ama kızdığım şey çok.
şimdi siz bana bi,r söyleyin ben mi abartıyorum bu kadar sinir oluyorum yaa haksızmıyım bir bakın arkadaşlar.

ben haftanın 3-4 günü kursa gidiyorum bebeğime k.validemm bakıyor bizim evde.bu baktıkça bunlar daha çok sahipleniyor çocuğu öyle bir hale geldiler ki k.pederim ve k.validem kızım onlardan bana gelmyeince gülüolar.yada ben kurstan geliyorum o kadar özlemişim kucağıma alcam çocuk o anda bşka şeye bakarsa aa annesine gitmio bak kedilere istio vs. gibi laflar sölüolar...çok zoruma gidio o benim evladım ben zaten onu 3-4 gün bırakıyorum ilgilenemiyorum diye ne kadar üzülüyorum birde sanki çocuğum  beni istemiomuş onları tercih ediomuş gibi ortam yaratıolar çok gücüme gidio.hep susuyrum susuyorum sakin ol geçicek diyorum rabbime sığınıyorum dua okuyorum filan ağzımı açmıyorum tabi yüz ifademe yansıodur da anlayan kim?
geçen gün k.pederim çağır annesi gelcekmisana diyor sanki sınava giiriyoruz,gelmezse yaa naber gelmio dio,o gün gene çağır dedi bende gel annem dedim çocuğun atılmasına fırsat vermeden aldım kucağıma.zorla kucaktan çocuk alıosunuz he bunuda sizde görüorum diyor.laflarıda sivri zaten şakayla karışık yılan gibi sokuolar.
şimdide kızımla yaz hayalleri kuruyorlar denize gitçeklermişde yazlığa götürceklermişde ama ben olmadan.ben eşimi yalnız bırakmayayımmış.ben kızımı bikaç gün görmeden duramam ki boşa hayal kuruolar söylüyrum dinlemiyorlar bile he he die geçiştiriyorlar.

gerçi geneldede dinlemiolar k.valideme şunu giydirirsin diyorum geliyorum başka şey almış giydirmiş,yada diyorum burnu akıo çıkmayın sonra arıyorum kapının önüne çıkmışlar hani saklamıoda açıkça takmıolar beni.çok kanıma dokunuo ama bişi diyemiyorum çünkü elim mahkum çocuğumu başka bakçak kimsem yok.ve işin kötüsü kara kara düşünüyorum ben işe başlayınca tüm hafta bereber olcaklar o zaman neler olcak kimbilir???*
4
benim kzım aptamilden yapılan muhallebi vs. yemiyor bi kere evde hazırlamıştım tattırdım çok sevdi ama yasak diye vermedim.ne zaman vermeye başlayabilirm
5
kahvaltıda neler yiyor?

gün içinde kaç saatte bir yiyor.?

gece kaç kez uyanıyor? gece uyanınca ne veriyorsunuz?

gün içinde hangi yiyecekleri yiyior?

birde dışarı gezmeye gittiğinizde ne işle besliyorsunuz?
6
Ben 2 gündür çok hastayım üşütmüşüm öksürük ve göğüsümde sırtımda batıo nefes alırken  ateşlendim filan derken

Bebeğimde dün gece ateşlendi bugün hala ateşi dinmedi dr a götürdük grip başlangıcı dedi.sadece calpol ve ibufen ver dedi.ama genede ateşi düşmüo bebeğim bütün gün uyudu kafasını kaldıramıo gözünü açıo baygın duruo soora gene uyuyo aptamilden başka bişi yemio.

bende adet olmadım adetimde gecikti onada kafam takılıo onunda sıkıntısı var off kötüyüm yani özetle

çocuğum iyi olsun yine kahkahalarla yaramazlık yapsın yeter bana


7
Chicco kanguru you &me model siyah pembe.Orjinal kutusunda hiç kullanılmadı sapasağlam duruyor.alalı zaten 6 ay oldu.
İki türlü kullanıma uygun bebeğiniz küçükken 4 aya kadar size dönük,4.aydan sonra yüzü dışarıya bakar şekilde ayarlanıyor.Taşıyan anne baba için sırtta sert bir sırt desteği var hiç ağrı olmuyor uzun süre taşınsa bile.Bebeğiniz için bel  ve sırt desteği var duruşu bozulmadan taşıyabilirsiniz.BEbeğinizin kilosuna göre 3 kademede ayarlanabiliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=fYO2axZGhzo

Bu linkte kullanım videosu var...

Fotolar




Piyasa fiyatı 150-180 arası değişiyor.

Hiç kullanmadığım için 100 tl ye veririm.
9
arkadaşlar yaa  b ir diş bitiyor sıkıntı stres iştahsızlık huzursuzluk uykusuzluk derken hoop 2-3 gün rahat sonra yine aynı dert napacağımı bilemiyorum bazen.ne zsaman rahata ericez böyle uyku düzeni bile kalmadı bebeğimin.7

bu süreci nasıl atlattınız
10
cnm hayır olsun inş rüyamda gördüm seni.annemlerin evde oturuyoruz siz oraya geliyorsunuz eşinle beraber oturmaya.beraber oturuyoruz izmire alışverişe geldik diyorsun böyle süs eşyaları arıyormuşsun filan.öyle karışık bir rüyaydı.hayır olsun nerelerdesin denk gelemiyoruz iyiymisin bebişin nasıl
11
bebeğimin yanaklarında kızarıklık vardı dr a götrdük alerjik egzama ama başlangıç daha dedi.bir losyon verdi şimdilik ilaç vermicem dedi.
eğer artarsa kortizonlu ilaç gerekirmiş inş artmaz böyle bişi yaşayan varmı neler yapmak lazım artar diye korkuyorum :crybaby2:
12
arkadaşlar bu ay adetim 1 hafta geç geldi hatta baya korktum sonra adet oldum ama diğer aylara göre az geldi ama yinedde gün olarak aynıydı sadece az kanamam oldu.
şimdi adetim bittiğinden beri sanki adet olucakmışım gibi kasık ve bel ağrım var anlamadım acaba adet olduğumda tam sökülmedimi neden ağrı olur ki?

fikri olan varmı
13
Arkadaşlar indirimlerden faydalanmak için erken rezervasyon yaptırmak istiyoruz ama öyle her tur yada siteyede güvenilmiyor.
Sizin tavsiyeleriniz neler?
14
Arkadaşlar yaz tatili için tavsiye edebileceğiniz oteller nelerdir?
Özellikle 1.5 yaşında bebekle gidilebilecek türden düzgün temiz ve konforlu herşey dahil tarzında otel  tavsiyellerinizi bekliyorum
15
mama sandalyesi,yürüteç,kucak,bebek arabası,oturmak,oyuncak oynamak,ayakta durmaya çalışmak vs. her türlü şeyden en fazla 5*10 dk sonra ağlıyor ve sıkılıyor nasıl oayalayacağımı şaşırdım eşimde bende akşamları çok zorlanıyoruz tavsiye bekliyorum
16
bebeğiniz tamamen desteksiz saĞA SOLA DEVRİLMEDEN ne zaman oturdu?
17
bebeğimi gece emzirirsem tam doymuo 1 saat olmadan uyanıo ondan gece aptamil veriyorum 180 cc içiyor 2 saatte bir kalkıyor gene 180 cc içiyor en fazla 3 saat uyuyor.doymuo desem 180den fazla emmio da.neden bu kadar sık kalkıo normalmii sizce
18
arkadaşlar bebeğim öksürüyor,çok şiddetli yada uzun süre değil ama hırıltılı balgamlı öksürüyor.hatta biara öksürdüğünde kustu biraz.
inş o esnada balgamınıda çıkarmıştır.
doktoru aradım "mikotik" isimli bir şurup verdi.internetten araştırdım ne yapsam geçer diye ılık şeyler içirin ılıksu,ıhlamur filan diyordu ama bilemedim ıhlamur verebilirmiyim?
ya da başka neler yapmam lazım ne gibi tavsiyeleriniz var?
19
arkadaşlar bebeğim 4.aydan beri ek gıdaya başladık şmdi 5 aylık olduk. dr tavsiyesi ile kahvaltı meyve püresi ve yoğurt  başladık.kızım bu gıdaları fazla garipsemedi ve yedi.taki bikaç güne kadar.kızımın beslenmesi gayet iyi olmasına rağmen geçen haftaki dr kontrolümüzde kızım bu ay hiç kilo almamış.ama çok da hareketli bir bebek.dr yemesi güzelse hareketli diye almamıştır dedi.Ancak şu 1 haftadır kızım artık kaşık gördümü ağzını kapatıo oyunla 2-3 kaşık zor sokuyorum severek yediği meyve kahvaltıyı bile yemez oldu.sadece anne sütünü ve aptamili kabul ediyor.dr birde sebze çorbasına geç demişti onuda reddediyor.
nasıl beslicem ben bebeğimi.yine kilo almıcak diye korkuyorum.tamam sağlıklı olması önemli ama sonuçta 6.aya kadar her ay belli miktarda kilo alması gerekiyor.

lütfen yardım edin ne yapmalıyım
20
arkadaşlar biz tatildeyken buzdolabımızda arıza olmuş ve içindeki tüm yiyecekler et vs.bozulmuş iğrenç bir koku vardı geldiğimizde bütün herşeyi attık ondan sonra her yerin güzelce saatlerce temizledim ama koku geçmiyor.internetten baktım ne yapılabilir diye kaseye süt koy kokuyu çeker demişler denedim olmadı.kahve ve pirinç geçirio demişler denedim olmadı.hala dolabı açınca kötü koku geliyor.sizlerin tavsiyeleriniz neler?