19 Nisan , 2024, 05:33:09

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - elfo

1
Yaşasın Hamileyim :) / Şok oldum desem yeridir
05 Nisan , 2015, 23:25:58
Kizlar hamileyim.  Etrafin gaziyla cevremdekilerin yasantilarindan etkilenmem birlesti. acaba olsa nasil olur dedim. Esim yazdan beri istiyor. Bu ay bi kararsizlik hali vardi. Inanamıyorum pat diye gelivermis. Birinde 16 ay neler yasadim öbürü cikti geldi bi anda ???
2
Anne Olmak İstiyorum / yarın 3 zilicce
26 Eylül , 2014, 12:53:15
zilicce ayının 3. günü zekeriya a.s. ın duasının kabul edildiği gündür. duymuşsunuzdur Zekeriya a.s. yaşlandıktan sonra evlat saibi oldu. ziliccenin 3. günü oruç tutup Allaa yalvarıyor. duası kabul ediliyor. o sebeple bebek isteyenler yarın inş. oruç tutup dua etsinler. Rabbimin nimeti çok geniş. inş. nasip olur erkese ( klavyenin tuşlarından biri bozuk trakyalı gibi oldum :))
3
Doğum / Dualarınızı bekliyorum
18 Mayıs , 2013, 12:43:34
kızlar sabah nişanım geldi. kanlı felan değildi. doktorumla randevum vardı. gördüğüm şeyi hemen tarif ettim. doktor da onayladı. nst ye girdim henüz sancı felan yok. bebeğimin kafa çapı 41 hafta 4 günlük görünüyor kilosu da 3900 gr civarında. doğurabilecek gibi görünüyorsunuz, aksi bişey olursa Allah korusun hemen sezeryana alınırsınız dedi. sancı gelmeden sezeryan önermek istemedi. boynunda bi tur kordon varmış. çok normal 3-4 tur kordon dolanmış bebekler bile sorunsuz doğabilir Allah ın izniyle dedi. dua edin sıkıntısız şekilde sağ salim kavuşalım.  :amin: :amin: :amin:
4
geçen hafta perşembe günü kontrolümüz vardı. doktor ultrasonda bebeğin mide kısmının altında ince bağırsağının başlangıcında minik bi sıvı baloncuğu gözlemledi. bu görüntü bağırsak tıkanıklığı görüntüsüne benziyor ama bebeğinizin bağırsağı tıkanık olsa amniyon sıvınız çok artardı çünkü bebek bu sıvıdan içemezdi ama görüldüğü üzere içiyor dedi. eğer bağırsağı tıkanıksa bile korkmayın ufak bir operasyonla kurtulur doğumdan sonra dedi. 5 gün sonra tekrar gittim. strese girdim ordan burdan bişeyler araştırdım durdum  çünkü. beni tekrardan ultrasona aldı yine aynı baloncuk vardı. hem bu defa hem de geçen defa bebeğinizin pozisyonu muayeneye hiç uygun değildi dedi. eski mide görüntülerini inceledi. orada baloncuk felan yok. eğer bağırsağı tıkanık olsaydı yaradılıştan gelirdi sonradan olmazdı dedi. tabi bu görüntünün adını koyamadı tam tespit edemiyorum pozisyon gereği lütfen içinizi rahat tutun felan dedi. yaşadığım şehrin en tecrübeli ve cihazları en iyi doktoruna gidiyorum. adını koyamadı diye hala içim rahat değil.  :sad1: benzer bi durumla karşılaşan veya bilgisi olan var mı?
5
Doğum / Esracım doğuma girdi
17 Şubat , 2013, 08:52:37
dualarınızı eksik etmeyin. İnş. normal doğum yapacakmış. yarım saate kadar doğumhaneye alacaklarmış.
Elif teyzesi gibi kova burcu olacak  :love9: :love9: :love9:
6
Kızlar cuma günü afedersiniz ishal oldum. ağrılarım vardı. cumartesi iyileştim herşey normale döndü. dün ishal olmuşum gibi ağrılarım vardı. wc ye gittiğimde ishal olmadığımı gördüm ama afedersiniz sürekli büyük tuvaletim geliyor. kasık ağrısı adet sancısı gibi ve genel olarak makatta ağrı hissediyorum.
doktoru aradım. büyük ihtimalle bağırsak enfeksiyonu geçiriyorsunuz ama işimizi riske atmayalım vajinada kısalma var mı hemen gelin bakalım dedi. açıkçası vajinal muayene pek de içime sinmedi  :-\ siz ne dersiniz o doktora gideyim mi yoksa başka doktora mı başvurayım  :dontknow:
7
hurmayla alakalı yazılar okuyorum gebelikte çok faydalı olduğu yazıyor ama bazı yerlerde de sancıyı arttıran hormon salgılattığı da yazıyor çok severim kararsız kaldım tüketip tüketmeme konusunda. kasılmalara sebep olur felan diye
8
8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra olmak üzere toplamda 16 hafta olan doğum izni 24 haftaya çıkıyormuş tabi inş.  :amin: :amin: bu haberi ben görmemiştim akşam babamlar şimdi de iş yerinden bi arkadaş bahsetti. sizlerin bilgisi var mı? bi de ne zaman kesinleşecek
9
nasip olursa doğumumu memlekette yapacağım. kayınvalidemler de annemler de biliyorlar bu durumu. bizim orda bebek hastaneden gelir gelmez tuzlanır bikaç saate de yıkanır..ama ben doktorum ne tavsiye ederse onu yapmak istiyorum. sanırım göbek düşmeden bebeği yıkmak uygun değil.
neyse geçen gün annemle bu konuyu konuştum. kaynanan tuzlamakla kalmayıp hem ballayıp hem de pekmezleyecekmiş dedi  :cildir: uzun süre bu konu hakkında annemle tartıştım. ben istemiyorum dedim. çok istiyorsanız kendi kendinize bal pekmez sürün dedim. neyse bu konuyu tam unutmuştum ki yine kaynanam bizimkilere demiş ki. elif doğumdan sonra hemen kendinde olmaz ya o süre içinde bebeği kundağa saralım demiş. bizi küçükken hep sarmışlar. sımsıkı sarıyorlar Allah tan hiçbirimize bişey olmamış ama doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyor kalça çıkıklığı olur diyorlar. eğer normal doğum yaparsam eşim hemen yanımda olamayacak. eşim olsa hiçbirine izin vermez. sinirlerim bozuldu. gözümü açıp da çocuğumun poposu fırtlamış şekilde sımsıkı kundağa sarılmış görecekmişim gibime geliyor. eğer abartıyorsam lütfen söyleyin. senin psikolojin bozulmuş hormonel şeyler deyin. kalbimi bozmak istemiyorum Allah sağ salim kavuştursun da bunlar sorun değil diyorum ama elimde olmadan minicik bebeği yapış yapış ballar içinde hayal ediyorum. değil kendi çocuğum hangi bebeğe bal pekmez sürülürse yüreğim kaldırmaz. anlıyorum sevincinden yapıyor kendi kafasına göre bunlar çok sağlıklı şeyler ama elimde olmadan aşırı derecede sinirleniyorum
10
dün gece doğru düzgün uyuyamadım sanki içimi bişey sıktı. içimden çığlık atmak geliyor, derin nefesler alma ihtiyacı duyuyorum. bu akşam da aynı sıkıntı var. ruhum daralıyor gibi, vücudumda bi sıkıntı var gibi  :dontknow: uykum olduğu halde uyuyamıyorum. neden oluyordur?  :icon_scratch:
11
ben sürekli tükrük salgılıyorum. ağzımın içi afedersiniz hep dolu. bu sebeple ya bi peçeteye tükürüyorum ya da elimde poşetle dolanıyorum. herkesin içinde poşete tükürmek de iğrenç oluyor ama napacağımı şaşırdım. tükrüğümü yutsam da midem aşırı derecede bulanmaya başlıyor kusuyorum 5 dakika sonra yeniden salgılar başlıyor. bi daha doktora gittiğimde inş. soracam ama bilginiz var mı diye sorayım dedim
12
yaklaşık 45 dakika önce pembemsi lekelenmem oldu. kalktım biraz hareket edeyim dedim hafif hafif 20 dakika yürüyüş yaptım eve geldiğimde pembe leke yine vardı. kıvamı aynen beyaz akıntı gibi ama rengi pembe veya kahverengi gibi. herhangi bir kasık ağrım yok. 6+2 deyim bu vakitte yerleşme kanaması olmaz herhalde.

kendi doktorumun telefonu kapalı olduğu için  :violent1: internetten görüştüğüm doktorumu aradım. çok normal olabilir sen bu gece rahat uyu dedi. nar yediğimi söyledim. sanmıyorum öyle bi etkisi olacağını dedi. sen her türlü yiyeceği abartmadan ye onun haricinde bişeyden korkma dedi. yine de tedirginim kızlar  :y25:
13
kızlar ben ekşi narı çok severim. yaklaşık 2 haftadır her gün 1 tane nar yiyorum. doktoruma sormayı unutmuşum. daha 1 hafta var randevuma. sizce zararı olur mu? hemen bırakmalı mıyım?
14
Kızlar size bikaç tavsiyelerim var. 16 aydır bekliyorum belki çok uzun bi süre değil ama çok üzüldüğüm zamanlar oldu, bu üzüntüler bana beraberinde bi ton tecrübe öğretti.

Çok dua araştırdım. 300 kere şu dua 500 kere bu dua. bi de eşime sürekli söylüyordum hadi şunu yapalım bunu yapalım diye. o da bigün bana dediki bak tabiki zikir dilinde olsun Allah kelamını düşürme ama en güzel dua Kur'an-ı Kerimle yapılan duadır dedi. Mayıs ayında hatim inmeye başladım. günde 3-5 sayfa okudum veya tatile gittim okuyamadım çat pat ilerlerken şu gün oldu 19. cüzdeyim çok şükür bitmeden nasip oldu.

Allah'ın 100 tane ismi vardır. bize 99 tanesi bildirilmiştir. bi tanesi Kur'an-ı Kerim içine gizlenmiştir. buna İsm-i Azam denmektedir.bunu okumaya erişenlerin inş. duası reddedilmiyor. e buna erişebilmek için de Kur'an Hatim inmek gerekiyor. bilmeyenler öğrenin. zor değil 60 yaşında okuma yazma bilmeyen nineler öğreniyor hem de 2 ayda. sizin 15 gününüzü alır.

Hani derler ya stres yapmayın. mutlaka doğruluk payı yüksektir ama ben defalarca her ay olduğu gibi bu ay da stres yaptım. daha geçen pazartesi annemle telefonda konurken hıçkıra hıçkıra ağladım. bu ay soğan kürü yaptım, bikaç defa adaçayı içtim. nasibimde varmış çıktı geldi. vakti gelince olacak inş. Rabbim hepinize nasip etsin  :amin:
15
Diyet / KOŞU BANDI
18 Eylül , 2012, 09:10:12

Arkadaşlar malum diyet yapıyorum, şeker ilacı kullanıyorum. bu ilacın yan etkileri oluyor zaman zaman. geçen hafta cumartesi günü şiddetli başdönmem oldu. ikindin yürüyüşe gittim geçti. bikaç gündür yürüyüşe gidemiyorum pilates yapıyorum ama pilates yürüyüş gibi fayda vermiyor sanki. dün aniden bi başdönmesi başladı. yatana kadar devam etti. dengem alt üst oluyor. yürüyüş ilacın yan etkilerini en aşağılara çekiyor anladığım kadarıyla. ben kış memleketinde oturuyorum. kasımda kar yağar (yağmasa da soğuğu beter) mayısa kadar kalkmaz. o sebeple eşime koşu bandı alalım dedim. 

içinizde koşu bandı kullananlar, memnun kalanlar, kalmayanlar. veya tavsiye ederseniz nasıl bişey tavsiye edersiniz. yardımlarınızı bekliyorum.
16
Diyet / PKO lular için Glisemik İndeks Diyeti
11 Temmuz , 2012, 16:59:49
Nerdeyse 1 yıl olacak bu sitedeyim, daha burayı incelememişim. aklım fikrim bebekte olduğundan diyet umrumda mı?  :BangHead: 1 yıldır bebek istiyorum afedersin günlüğüm hyvn gibi yiyordum. akşam yemeklerinden sonra 1 paket antepfıstığı haftada en az bi kere yedim. cips de cabası. iş dönüşü nerdeyse hergün 1 paket cips alıp eşim eve geç gelecekse akşam yemeği yerine onu yedim. bi de kendimi vicdanen rahatlatmaya çalışıyordum. nasılsa akşam yemeği yemedim diye. meğer kendime düşmanlık etmişim.  :sad1: devamını sonra yazacağım sevgili günlüğüm. mesaim bitiyor çıkmam lazım  :wave:
17
Alıntıdır:

Merhaba inşallah bu yazı mı tüm arkadaşlar okur.Bende geçen aya kadar sizler gibi bebek özlem i ile yanıyordum.Şükür ALLAHIM dualarımı kabul etti ve 5 ay sonra bende hamile kaldım,İnanın bütün dualrımda isteyen tüm annelre ALLAHIM bu mutlulugu yaşatsın die söylüyorum.
Benim okuduğum bir dua vardı ve gerçekten ALLAHIM dualrımı  kabul etti.
Sizde okuyun ELİF ALLAH,MİM MUHAMMED,MUHAMMEDEN RESULULLAH ,TEZ SELAMET.
Bu duayı 40 gün,günde 100 adet okuycaksınız.
Allah tüm isteyenlere bu mutlulugu yaşatsın.

denemekte fayda var işlerimizin tez zamanda hallolması için inş.  :amin:
18
  :wav: :wav: şimdi mesaj attı değeri 1201 miş ama kanaması varmış dualarını esirgemeyin diyor. Rabbim onu bu defa tamamına erdirsin. çok duygulandım çok mutluyum   :y25:  :y25:  :y25:
19
doktorum tavsiye etti. mutlaka plates yap gebe kalmanın kolay olmasına çok faydalı olur dedi. özellikle karın bölgesindei yağ dokusu kas dokusuna dönüştüğü için hormonlarının daha güzel çalışmasına vesile olur dedi. Ya hamile kalırsam zararı olur mu dedim. hamile kaldığında ne yapacağımıza karar veririz şimdilik bi zararı olmaz dedi. benim çok yakın bi arkadaşım 1 aylık hamileyken yapmış 1 ay kadar yani bebek 2 aylık olana kadar. 5 kilo vermiş hatta korkmuş bebeğe bişey olur mu diye, bırakmış korkudan. ebru şallı doğurana kadar yaptı. inş. ben de başlayacam  :basardim:  :basardim:
20
TSH: 5,06                                 DEĞER ARALIĞI: 0,3-4,2
Protrombin zamanı: 14,5          değer aralığı: 10-14
INR: 1,25                                  değer aralığı 0,85-1,2
PTZ: 14,5                                  değer aralığı 10-14

işte böyle doktora da gidecem de gitmeden sizlere sorayım dedim gebe kalmama engel bir durum var mı?