(http://img2.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetlieller/100_1372.jpg)
MALZEMELER:
1 yumurta
1 paket margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 tatkı kaşığı kakao
ŞERBET:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu(kaynayınca)
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz.
Tüm malzemeleri derince kaba alıp,hamur elimizi bırakıncaya kadar iyice yoğuruyoruz.Hamurdan beze büyüklüğünde bir parça koparıp kakaoyla karıştırıp bir köşeye alalım.Kalan hamuru 4 parçaya bölüp,bir parçasını alıp tezgahın üzerinde uzunca bir rulo yapıyoruz,ortasına kakaolu hamurdan küçük bir hamur koparıp rulo yapıyoruz ve bu ruloyu beyaz hamur rulosunun ortasına koyup bastırıyoruz ve kakaolu hamur içte kalacak şeklde yuvarlıyoruz.Çatal yardımıyla yuvarlak hamurun başından sonuna kadar arkasıyla bastırarak sürüklüyoruz.Küçük lokmalar şeklinde ruloyu bıçak yardımıyla kesiyoruz.Hamur bitinceye kadar bu işleme devam.Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Pişen hamurun üzerine ılık şerbeti döküp,çekene kadar bekliyoruz.Afiyet olsun.
(http://img2.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetlieller/100_1317.jpg)
(http://img2.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetlieller/1226444050100_1362.jpg)
Alıntı