(http://3.bp.blogspot.com/_S16PcfgsuME/S12VCVWmP1I/AAAAAAAAArM/4L6Cp9C9gDU/s400/2010+YILBA%C5%9EI+056.jpg)
Malzemeler:
* 3 tane büyük boy mezgit balığı(fileto)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 kaşık tereyağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 3 yumurta
* 1 demet yeşil soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* 2 küçük domates
* 1 tane sivri biber
* 2- 3 tane defne yaprağı
* Karabiber,pul biber
*Tuz
Yapılışı: Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra, süzdürülüp dinlendirmek için bir süzgeçte bekletilir. Bütün yeşillikler, domates ve sarımsaklar incecik doğranır. Yumurtalar bir yerde iyice çırpıldıkan sonra doğranan malzemeler ve baharatlar içine konur. Bu arada bir tava içine yağın yarısı konulur ve kızdırılıp mısır ununa iyice batırılarak kızgın yağda bir tarafı kızartılır. Düz bir tabakla ters çevrilip diğer tarafı yağ ilavesi ile kızarmaya bırakılır. Malzemelerle karıştırılan yumurta balıkların üzerine dökülürve bir kapak kapatılarak hem balıkların kızarması hemde yumurta ve malzemelerin pişmesi sağlanır. Üzerine 1 kaşık tereyağ koyarsanız daha lezzetli olur. Tabakla yeniden çevrilerek servis yapılır.
(http://3.bp.blogspot.com/_S16PcfgsuME/S12WYhM5EcI/AAAAAAAAAr8/5F--gFQQacs/s400/2010+YILBA%C5%9EI+055.jpg)
(http://4.bp.blogspot.com/_S16PcfgsuME/S12VDkZyivI/AAAAAAAAArs/j95cxJdtZX8/s400/2010+YILBA%C5%9EI+052.jpg)
(http://1.bp.blogspot.com/_S16PcfgsuME/S12VDDExxMI/AAAAAAAAArc/GLXDWgMmkK4/s400/2010+YILBA%C5%9EI+053.jpg)
Alıntı
omlet gibi birsey oluyor desene ;D guzele benziyor
I think your information has given me more knowledge.