Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - EBRUM

1
ben molfix kullanıyorum çok mutluyum sadece çok dolduğunda sızma yapıyor
2
ARKADAŞLAR BENDE KOCİŞİME SOFRA HAZIRLAMAK İSTİYORUM NELER YAPABİLİRİM TARİFLERİYLE ALSAM DEĞİŞİK OLSUN İSTİYORUM AMA ZOR OLMASIN
3
Tanışma Bölümü / Ynt: merhaba
17 Ekim , 2008, 17:06:35
ysfelf çok üzüldüm ama kendini topla canım allah sana ummadığın anda nur topu gibi bir evlat verir inşallah
4
Tanışma Bölümü / Ynt: Merhaba :))
17 Ekim , 2008, 13:54:52
selam hoşgeldin adım ebru 24 yaşındayım kutay adında 3,5 aylık oğlum var çalışmıyorum oğluma bakıyorum lüleburgazdayım
5
haklısın ama bende sallamaktan çok korkuyorum ama başka türlü uyumyor
7
AŞI 125 YTL OLUP 3.5 YADA 5.5 AYLARINDA VURULMALI GECİKMELİ TARİHLERİ BUNLARDIR
8
ROTAVİRÜS,tüm dünyada çocuklardaki akut ishallerin en önde gelenidir.virüs,vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve çok bulaşıcıdır.gelişmekte olan ülkelerde yüksek oranlarda rotavirüse bağlı ölüm görülmektedir. endüştrileşmiş ülkelerde nadiren ölüm sebebidir,ancak önemli oranda  ekonomik yüke sebep olur.
             ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NEDİR????????????????????????
ROTAVİRÜS,çocukluk çağı akut ishallerinin en sık görülen sebebidir.ülkemizde yapılan çalışmalarda da yaş grupları,kullanılan yöntem ve çalışmaların yapıldığı mevsim değişmekle rotavirüs,çocukluk çağı ishallerinde en sık görülen etken olarak bulunmuştur.rotavirüs,yaz ishallerinde en az %20'sinden,kış ishallerinin ise %60_65'inden sorumldur.
rotavirüs sıklıkla çocukların 6_24.aylarında görülür.yaklaşık 2_4 günlük kuluçka dönemi sonrasında ani ateş ve kusma ardından sayısı sayısı günde 10'a ulaşan ishal gelişir.dışkı kansız ve bol suludur.
ROTAVİRÜS  isallerinde diğer  etkenlere bağlı ishallerden daha fazla sulu ishal,bulantı,kusma,iştah kaybı,karın ağrısı ve dehidratasyon görülmektedir.rotavirüs enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırılan çocukların çoğunluğunda ateş,kusma ve ishal bileşiminden oluşan bir klinik tablo görülür.
               ROTAVİRÜS ENFEKSİYONLARI NASIL TEŞHİS VE TEDAVİ EDİLİR????????????????????????????
ROTAVİRÜS ishalinin özel tanısının konulması,öel tedavi yaklaşımını değiştirmez.anck rotavirüs tanısını doğrulamak için birkaç lbaratuvar yöntemi kullanılabilir.
özel bir antivitl tedavisi yoktur.
              ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NASIL BULAŞIR?????????????????
VİRÜS,hastalığa dair bulgular görülmeden önce ve sonra,hastalnmış kişinin dışkısı ile etrafa yayılır.birçok kişi ishal olmadan da bu virüsü bulaştırabilir.virüs ellerde saatlerce,katı yüzeylerdegğnlerce canlı kalabilir. insan dışkısında bir haftaya kadar yaşayabilir.rotavirüs insandan insana,hastalık bulaşmış su ve yiyeceklerin içilmesi ve yenmesiyle bulaşır                 

9
canım ama ozaman pijamayı yalıyo bizim ufaklık
10
bende bugün seda da izledim kuru inciri yıkayım sert kısmını kestikten sonra yarım lt suya 7 incir atıp kaynatılcakmış v onu ya 3 ya 2 yada 1 kerette içicekmişsin 20 gün bunu tekrarlayıcakmışın hergün yeni kaynatıcakmışın
11
bebeğin nekadarlık seyancığım  :nazar: çok tatlı bende sezeryanla yaptım 1inde 3 aylık olucak bnimki çekiyorum arada
12
bana kayınvalidem sütüm çok olsun diye kayısı süt soğan beyaz ekmek vrdi hep
13
mavilim bunlar yenmemesi dimi
14
NETTEN BİSÜRÜ ÇIKTI ALDIM HEPSİNİ OKUDUM KAFAM KARIŞTI YARIN GİDİCEM SONUCU ALMAYA BİDE DR KONUŞUCAM BAKALIM
15
GÖRÜMCEMİN KAYINVALİDESİ



EBRA