Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mesanihta

1
Ben uzun süre yumurta, fındık, ceviz, domates vs vs yememiştim. Nasıl kaşınırdım eyvah eyvah dün gibi hatırlıyorum.. Hiç vermemek değil de haftada 1 o da dozunda yedirirseniz sıkıntı çıkmaz. Ama hassasiyetin derecesi önemli tabi onu da gözlemleyerek siz çözeceksiniz, her kişinin tepkisi farklıdır. Bu yüzden kişinin en iyi doktoru yine kendisidir.

Kortizonlu krem yerine kekikli sabun tavsiye ederim. Ama el yapımı.. Ben 1 yıldır saf kekik yağı çıksın diye kavanozda bekletiyorum, keşke yapmış olsaydım gönderirdim isteyenlere..

Deterjan ersağ kullanıyorum. Önce denedim şimdi yavaş yavaş, şampuanımdan kremlerime kadar ersağa yöneliyorum. Şu an iyi bir çizgideler, umarım bozmazlar..

Allah her birinizin yavrunuza şifa versin inşaALLAH...
2
9 - 36kg için Umbertto marka

3
Alıntı yapılan: ﻪկկ ❤ ☾ - 16 Ocak , 2013, 02:30:27
kuşum bak genelde çocuklarda olan bişeymiş ve iyilşmişler inşallah senin meleğinde tez vakitt  şifasına kavuşur :amin: :amin: :amin: :amin:

Alıntı yapılan: mesanihta - 15 Ocak , 2013, 23:46:22
Hoşbuldum :) Son senemdeyim henüz uzmanlığa başlamadım. Ama özel bir ofiste 2 yıldır check up öncesi tarama yapıyorum. Yani birazcık deneyimim var :)

hmm kolay gelsin kuzum sanada inşalah uzmanlıgıda kazanırsın istediğin dalda :amin: :amin: :amin: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. O kadar telaş yapmayın çocuklarda olur geçer, bende de vardı küçükken. Hassasiyetimin yoğun olduğu şeylere dikkat ederdik o kadar. Sonra geçti zaten..

Sadece dediğim gibi hassas olduğu şeylerden uzak tutun, bir de kimyasal her türlü deterjandan. Artık bitkisel deterjanlara ulaşmak çok kolay, fiyatları da abes değil o yüzden hazır alternatif varken fırsatı değerlendirin derim.. Benim kullandığım bir marka var ama söylemek uygun olur mu onu bilmiyorum, siteden kızmasınlar sonra :)
4
Rabbim hayırlı bir kul ve evlat eylesin inşaALLAH
5
Hoşbuldum :) Son senemdeyim henüz uzmanlığa başlamadım. Ama özel bir ofiste 2 yıldır check up öncesi tarama yapıyorum. Yani birazcık deneyimim var :)
6
Evinize kimyasal deterjan kullanmamanız gerektiğini de söyledi mi doktorunuz?

NOT: Ben de doktorum :)
7
Ersağ almanızı tavsiye ederim. Neticede önemli olan kimyasallardan uzak durmak.. Bir sponsor tanıyorsanız ona başvurun, tanımıyorsanız ben de sizinle ilgilenebilirim..

Önemli olan size kimin sponsor olduğu değil, bebeğinizi sağlıklı bir çevrede yetiştirmeniz. Bu yüzden kimyasallardan uzak durmanız gerektiğini gözardı etmezseniz sizin adınıza sevinirim :)
8
Ben normal istiyorum sezeryandan korkuyorum ama malesef doğuştan gelen anatomik yapım nedeniyle normal doğuramayacağım  :(
9
Kardeşimden kalma oto koltuğumuz vardı, kardeşimle aramızda bayağı yaş farkı var da :), o yüzden bu oto koltuğunu hiç kullanmadık hediye gelmişti. Piyasa fiyatı 125TL. 80TL'ye vermeyi düşünüyorum.

İlgilenenlere duyurulur.
10
Kendimi bildim bileli televizyonda ya da okulda öğretmenlerimden hep bir gün yeryüzündeki suyun tükeneceğini ve susuz kalacağımızı duyardım, çocuk aklımla korkardım. Gün geldi büyüdüm, tehlikenin daha da farkına vardım ve yaşımla birlikte korkum da arttı.

Önceleri Ersağ ürünlerinin FOSFATSIZ deterjan sloganı dikkatimi çekti. Tamam bir çok deterjanın zararlı olduğunu biliyordum zaten ama neden özellikle fosfata karşı bir tutum sergilenmiş diye merak ettim. Merak ettiğim şeyi araştırmazsam çatlarım  Araştırmalarım beni gerçekten "fosfata hayır" diye propaganda düzenleyecek kıvama getirdi. Gerisini siz düşünün.

Şimdi diyeceksiniz ki fosfat ile suyun tükenmesinin ne alakası var. Haklısınız, hemen o konuyu aydınlatayım. Araştırırken öğrendiğim bir şey de fosfatın sudaki oksijeni bağladığıydı. Fosfat oksijeni bağlayınca suyun geri dönüşümüne engel oluyormuş. Normalde su buharlaşır yükselir, sonra yağmur olarak tekrar yeryüzüne döner. Bu esnada da oksijen barındırır. Ama fosfat sudaki oksijeni bağlayınca su, su olmaktan çıktığı için geri dönüşüm de gerçekleşemiyor. Bu nedenle de su rezervleri git gide tükeniyor maalesef!

Fosfat su rezervlerini azaltmakla da kalmıyor, bazı zararlı organizmalar için gübre görevi görerek onların çoğalmalarına ve dolayısıyla da zararlarının kat kat artmasına neden oluyor.

Ulaştığım bilgilerden bir diğeri ise; gelişmiş ülkelerin bir çoğunda yani İtalya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerde ülke yönetimi fosfatın zararlarının farkına vardıktan sonra önlem almaya karar vermişler. İlk olarak deterjanlardaki fosfat miktarını azaltma yoluna gitmişler. Aldıkları sonuçlara göre fosfatın azaltılması tehlikenin boyutunda bekledikleri gibi bir azalma göstermeyince, fosfatı tüm deterjanlarından çıkarmışlar. Peki soruyorum size birçoğumuzun evlerimizdeki deterjanlar hangi ülkelerin malı? Tabiiki fosfatı kendi ülkelerinde yasaklayan ülkelerin malları. Onların insanları insan da canım ülkemin insanları değil mi yani! Neden kendi kullanmadıkları ürünleri bize satıyorlar? Hem de ne satmak, evimizin her köşesinde kullanıyoruz o ürünleri.

Onlar ülkelerini kalkındırmak için bizi kullanıyorlar, bizi sağlığımızdan etmeyi umursamıyorlar bile. Durum bu kadar açıkken biz neden onları kalkındıralım ki! Biz neden sağlımızla oynamalarına izin verip aynı zamanda onları paraya boğalım?

Ben kendi adıma, kendimi ve milletimi kullandırmaya hayır diyorum. Başka hiç bir özelliği olmasa bile TÜRK MALI olan ürünleri kullanmak istiyorum. Ülkem kalkınsın, kalkınsın ki daha iyi ürünler üretsin!

Fosfatsız diye başladım, Türk malına kadar geldim  Ben kullandığım şeyi eğrisi ile doğrusu ile konuşmayı severim. Söylediklerime hak veriyorsanız lütfen iletişime geçin, siz de sağlığınızı, çevrenizi ve ülkenizi korumak için bir adım atın!

Tekrar görüşene dek Allah'a emanet olun


11
Bence de Ersağ harika.. Hem organik hem işlevsel hem de en önemlisi Türk Malı... Daha ne olsun  :hello2:
12
En zor lekelerden olan ütü lekesi bu canım göleğe bulaşmıştı.



Daha önce kaç gömlek bu leke yüzünden kullanılamaz hale gelmişti bizim evde... Denemekten bir şey kaybetmem dedim, Ersağ Yaka Spreyi ve Damla Konsantre ürünlerini yakaya bir güzel yaydım. Beklettikten sonra gömleği tekrar makinede yıkadım ve işte sonuç...



Ürünü denemek için aldığım için önce ve sonra resimlerini de çektim :) Ben memnun kaldım, size de bir yol gösterici olabilir diye düşündüm  ;)
13
tarifiniz bana sabun tozunu anımsattı hani bebek çamaşırlarını yıkamakta kullanılan
14
Başkasının konusuna yazıyorum ama forum kuralları gereği var olan bir başlıktan tekrar açmak istemedim. Ersağ'a üye olmak isteyenler benimle de iletişime geçebilirler. Sponsor numaram: 552749

Ben sizin yerinizde olsam hemen gidip üye olmak yerine bir kullanıcıdan artısı ve eksisiyle etkilerini öğrenmek isterdim. Tamamen dürüst olarak deneyimlerimi paylaşmak isterim. Lütfen bu şansı verin.

Eğer aranızda ürün denemek isteyen varsa da kargo ücretini karşılamanız durumunda elimde olan ürünlerden numuneler gönderebilirim.

Bakın bütün gün temizlik yaptım: buna rağmen ellerimde ne bir soyulma ne de bir pürüz yok, evin mis gibi kokusunu ve temizliğini söylemiyorum bile. Üstelik bütçeye de katkı sağlıyor çünkü ürünler konsantre olduğu için uzun süre aynı şişeyi kullanmanıza olanak sağlıyor. Böylece zırt pırt deterjana para vermek zorunda kalmıyorsunuz...

Bu kadar sözün üzerine bir şansı haketmişimdir inşaALLAH...