28 Mart , 2024, 21:15:20

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aybenim

1
Bitaem cok sevindim ya, rabbim saglikli hamilelik gecirip saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah. Gorusemiyoruz da cok ozledim seni. Ben daha cesaret edemiyorum kizimdan dolayi ikinci bebege....
2
Tesekkur ederim canim benim.nasil mutlu ettin beni bi bilsen. Öpüyorum seni.
3
Özellikle hamile arkadaşlarim, elinizden geldigince süt ve süt ürunleri tuketmeye cabalayin. Hem hamileyken kramplara ve bebegede iyi geliyo. Birde dogum sonrasi var tabi. Eger hamileyken süt icmediyseniz o cok sağlam olan dişleriniz tek tek sizi birakiyo, çuruyo yada kiriliyo.bundan emin olun.ben hamileyken günde 1 litreye yakin sut icerdim peynir yogurtta cok yedim dogumdan sonra hicbirsey olmadi dişlerime. Ablamla beraber hamileydik, o ne sut nede yogurt peynir vs tuketmedi dogumdan sonra butun disleri tek tek kirildi yada curudu. Hatta onunla beraber bende gittim disciye. İkimizde dogum yaptik niye benimkiler kirilmiyo da onunkiler kiriliyo deyince, süt icmissindir dedi. Benden size bi tavsiye mutlaka süt tuketmeye calisin, dogumdan sonra bebislerle ugrasirken birde dis agrisi cekmeyin.
4
bebegimonline=iklima link=topic=24510.msg1284809#msg1284809 date=1374727718]
haklısin canım çocukla çok zor
ınş rabbim bi kolayini verir düşündüğün zaman aynı şeyleri yasatmaz belki de kim bilir.
garibanin ekmegi umut :honk:
[/quote]insallah canim benim.
5
Alıntı yapılan: iklima - 23 Temmuz , 2013, 13:01:15
gecen geçmedi mi hala felan dedi.
ben de doğumhaneye bile kusarak gidenler var ben de onlardan olucam heralde dedim.
kimseye hesap vermek zorunda değilim eşim görüyor halimi hatta kızıma takiliyor
kızım az dur da annen bişey yesin die.
minisimin ne suçu var kocakarilar bebek oynayinca geçer aserme diyorlardı o da olmadı.bunyemle alakali demekki ne biliyim.
ben 9.ayimda rahatladim sonra tam 40+0 iken sancim tuttu dogumhanegye giderken kusa kusa gittim. Tamamen bunyeyle alakali iste.her iinsan ayni olmuyo. Haftasonu kayinvalidemlere gittik kizim  cok kardes canlisidir yoldan gecen bebekleri durdurup kardes kardes diye sever. Kayinpederimde ayben kardesleri cok seviyo bak isterseniz bi kardes yapin dedi o kusmalari cocukla hic gozum almiyo deyince sustu. Napiyim cocukla kaldiramam yalan degil. Biraz daha buyusun oyle diye dusunuyorum.
6
Alıntı yapılan: iklima - 22 Temmuz , 2013, 00:07:01
benim 4,5 ay oldu ilk bebeğim
artık utaniyorum hala kusuyorum demekten.sanki nazlaniyormusum gibi düşünecekler diye geliyor aklıma.
bugün davet vardı kayınvalidemde insanlar çaya geçti ben kendimi eve zor attım.
daha şimdiden insan içine çıkamaz olduk
canim niye utanacaksin sacmalama lutfen. Ben 8 ay kustum kayinvalidemlere kalmaya giderdik  sabah herkes uyurken benim istifralarimin basliycani bildigim icin kayinpederim duymasin kustugumu, utandigimdan aksam yatmadan yanima bos yogurt kovasi alirdim. Banyoya gitmeyim de millete duyurmayim diye.ama hic oyle utanmadim ne yalan soyleyim sonucta hamile oldugumu biliyorlardi kac kez hastanede yattim gorduler napiyim benim bunyemde boyleymis dedim ve yeri geldiginde hep beraber oturulan sofraya ben oturmadim midem bulaniyo diye. Hee su da var  naz yapmadim ama yapilacaksa yapacaksin canim. İnsan simdsimdi azlanmiycakta ne zaman nazlanacak bugunlerin tadini cikar.
7
İnsallah canim benim. Hamileyken istifradan dolayi yeri gelirdi butun gun yatardim şu an hamile olsam oylemi olur peki, asla. Evde cocuk var. Migrenim tutar da yarim saat olsun yatmaya bile firsatim olmuyo, nerdeeee butun gun yaticam. Aman annelik iste, melekler saglikli olsunda biz her seye raziyiz..
8
Kusmalar icin allah yardimciniz olsun kizlar. Ben hamileyken 7 ay kustum 8.ayda iyiydim 9.ayda tekrar basladim kusmaya. Azar azar ama sık yemeye calisin. Birde yudum yudum su icin. Ben cok cektim bilirim. Hastanede yattim o zofranlar zoferleri kutular dolusu ictim fayda etmedi. Ama cok sukur kizimi kucagima aldigimda hepsini unuttum. Şimdi kizima kardes istiyorum ama sirf o kusmalar yuzunden hamileligimde kizimla ilgilenemem diye geri atmak zorunda kaliyorum mecburen.. :amin:
9
Tebrik ederim tatlim. Ecre ve kizim beraber dogmuslardi. Sen cesaretli ciktin masallah pit diye geliverdi bebişte. Aslinda bende istiyorum ama malum benim kizim acayip hiperaktif. Onun pesinden kosarken karnimdaki yavruya birsey olur diye korkuyorum ondan ben daha düsunmuyorum. Ama kizima kardes geliyo iste.  :muzz: :muzz: :muzz:  :nazar: :nazar: :nazar: :basardim: :basardim:
10
Bebeğimi Kaybettim :( / Ynt: YİNE KANAMA
12 Haziran , 2013, 15:20:50
Canim icini ferah tut kotu seyler dusunme.bunlari bi düşük yapmiş biri olarak söylüyorum. Bende ilk bebeğimi düşürdüm. Hemde sadece 1 günluk bi kanamayla. Üstelik yataktan bile kalkmama ragmen. Sürekli internetten duşukle ilgili konulari arastirip bebegim dusecek diye uzuluyordum kendimi mahvetmistim üzülmekten. Sonra düşük yaptim bi kez adet gorüp tekrar hamile kaldim yine kanamam baslamisti dr igne verdi 4 ay igne oldum ve icimi ferah tuttum verende rabbim alanda rabbim napalim diyerek kendimi fazla zorlamadan bütun işimi yaptim. Cok şükur melegime birsey olmadi ve şu an 20 aylik bi kizim var. Diyecegim o ki her kanama düsükle sonuclanmiyo. Hic üzulme. Hersey allahtan gonlunu ferah tut goreceksin bak allahin izniyle minigin bizimle kalacak.....
11
Alıntı yapılan: nelss - 04 Haziran , 2013, 10:29:17
kızlar sizin bu msjlarınızı okuyunca sezeryan daha mantıklı geliyor  :icon_scratch: :icon_scratch:
yani özel bölgede dikisti patlamaydı mikroptu yerine karına dikis daha iyi sanki  :dontknow: :dontknow:
merhaba canim. Sezaryendede ayni problem var dikişler aciliyo mikrop kapiyo bide ömur boyu üşüttugunde sizliyo agri yapiyo. Ama tabi özel yerinde değil karninda. Normal doğumda dogum boyunca cekiyorsun cocuk ciktigi an sende yeni dogmus gibiouyorsun o an hersey bitiyo. Ama sezaryende hep kollaman gerekiyo. Normal dogum sonrasi herkesin dikişleri problem olacak diye birsey yok kisiden kisiye degisiyo. Ben dogum yapali 20 ay oluyo tek bi sıkıntım olmadi çok şükür. Ustelik zerre kadar yatmamama ragmen. Sonucta diyebilirimki yine hamile kalsam yine normal dogum isterim....
12
Alıntı yapılan: ZAHİR - 03 Haziran , 2013, 19:55:56
Tsk cnm ama bnde dikis falan kalmadi ki tamamen acildi iplkler dustu yara olarak acik bi sekilde dduryo rivenool ise yarar mi bu durumda dr a gitmekten bktim hr gittigmde farkli bi ebe bakio utaniorum artii...

Olvido sende cekmissin bnm gibi bnde basurdan ayri dikisten ayri cektim simdi de dikis mikis hak getire wc de zorlaninca dort tane dha Atti biisey sorxam kizlar ozel.olcak ama dikis attirmadik ya orasi sonradan eskisi gibi olur mu esimle.bi problem yasamam dimi ?
canim bence düzgun bi doktora muayene ol ki bi kez gittiginde derdine care olsun. Soruna gelince üzgünum ama dikiş olmadan kapanacagini sanmiyorum. Temizlik ve hijyenine cok dikkat et sonucta bayanlarin en inceyeri orasi. İnsallah cabucak gecer canim.
13
rivanol toz canim. Doktor bana 10 tane vermişti ama ben hic kullanmadim. İnternetten baktim enfeksiyona iyi gelip dikişlerin cabuk iyilesmesine yariyormus. İnsallah sana ve senin gibi cani yananlara iyi gelir..
14
Merhaba kizlar. Öncelikle gözümuz aydinki bebişlerimizi sağ salim kucagimiza alabildik. Geçmis olsun bu dikişler yüzundende. Bende 1 bucuk yil önce normal dogum yaptim üstelik cok fazla dikisim olmasina ragmen. Üstelik kizim biraz iriydi parcalamisti resmen. Ama cok sukur hic boyle dikislerimle problemlerim olmadi. Doktor biokadin diye bi sivi vermişti baticon gibi birsey. Bikac kez gazli beze dökup pansuman yaptim birde kucuk ambalaj icinde tek kullanimlik toz ilac vermisti. O ilaci sicak su dolu bi legene koyup yarim saat icinde oturmami söylemisti ama ben hic yapmadim. Sonra arkadasimda normal dogum yapti dikisi azdi ama onunda acilmis. Ben bu tozdan verdim ona iyi gelmisti. İsterseniz doktorunuza yada eczaciya bi danisin kizlar. İnsallah cabucak gecerde bebislere bol bol vakit ayirirsiniz.
15
Alıntı yapılan: Shadowqueen - 29 Mayıs , 2013, 01:35:14
Benim dönemimde hamile kalan birçok arkadaş tekrar listede  :k06: :k06: :k06: Rabbim meleklerinii sağlıkla kavuştursun sizlere  :amin: :amin:
evet ya ikinci minişleri aliyorlar sanirim.... :basardim: :basardim: