19 Nisan , 2024, 20:50:23

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - birbuçukyıl

1
İki aydır bulantılarım yüzünden hayattan kopuk yaşıyorum.Üç haftadır çok şiddetli baş ağrısı çekiyorum.
Artık ne yapacağımı şaşırdım. :BangHead: En azından bebeğim gayet sağlıklı,bununla avutuyorum kendimi ama tükenmek üzereyim.Minoset alıyorum bazen ama sadece biraz hafifletiyor. Migrenim de sinüzitim de yok aslında.
Artık korkmaya başladım. Doktorum biraz daha bekleyelim, geçmezse MR çektirmen gerekecek diyor. Bu kadar şiddetli baş ağrısını bu kadar uzun süre çeken oldu mu aranızda??
2
Hamile kadınlara vitamin desteği için sıkça yazılan "Elevit" isimli ilaçla ilgili iddialar tartışmaya neden oldu. İlacın içerisinde domuz jelatini olduğu iddiaları bebeklerin anne karnında domuz ürününe maruz kaldığı kaygısını yarattı.

DOMUZ JELATİNİ SIKÇA KULLANILIYOR!

Milli Gazete'den Fatih Yedier'in haberine göre, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, "Domuz jelatini gıda ve ilaçta yaygın olarak kullanılıyor. Sadece jelatin değil domuzun başka şekil almış halleri de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Jel kapsül denilen ürünler, endüstriyel ya da bitkisel ilaçlarda aynı riski taşıyorlar. Bitkisel jelatinler pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Dinimize göre bir şeyin helal olabilmesi için tayyib (saf) olması gerekiyor. Bu ürünlerin tayyib olduğunu söyleyemeyiz. Yani haramdır. Haram olan da sağlıksızdır" dedi.

İLAÇ VERİRKEN BİLGİLENDİRİLMELİ

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi uzmanı Doç. Dr. İlker Alat ise, hastaya verilecek ilaçların, helal-haram konusunda bilgilendirilmesi ve ilaçların prospektüsünde üretim bilgilerinin yer alması gerektiğini söyledi. Güncel sağlık uygulamalarının İslam'a uygun olması gerektiğini belirten Alat, "Genel sağlık uygulamalarında, helal-haram ilişkisine uyulmuyor. Hastalara, tedavilerinde kullanılacak ilaçların, tıbbi malzemelerin içeriği anlatılmak zorunlu olmalı. Bunun vebali büyük" ifadelerini kullandı.

FİRMA HAYIR DİYEMEDİ!

Gazetemizin tüm çabalarına rağmen üretici firma konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Telefonla ulaştığımız firma çalışanları çeşitli bahanelerle yetkililerin yerlerinde olmadığını söyleyerek bizi geçiştirmeye çalıştılar. Israrımız üzerine "Biz size dönüş yapalım" cevabı verildi. "Bu ilaçta domuz jelatini kullanılıyor mu?" sorumuza susarak karşılık veren firma yetkilileri bir anlamıyla duyulan kaygıları haklı çıkardı. Yetkililer açıkça hayır diyemedi.

Domuz, henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girdi...

Türkiye'de 'gıda terörü' hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu. Yetersiz denetimin sonucu domuz ürünlerinden elde edilen gıda, ilaç ve malzemeler etkisini artırarak vatandaşın mutfağına hatta henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girmeyi başardı



3
Bayramdan hemen önce hamile olduğumu öğrenmiştim. Fakat kese malesef düzgün değildi. Hemen sonrasında lekelenmelerim de başlayınca doktorum yatmamı tavsiye etmişti. Fakat yatamadım.Kurban bayramı misafirler, yapılan ziyaretler, düğünler üst üste gelince, önceki kayıplarımı da hesaba katarak (çünkü hiçbirşey işe yaramamıştı) bebek yokmuş gibi davrandım. Bugün doktora gittim. Kürtaj randevusu almayı beklerken. Bebeğimin kalp atışını duydum.Bebek son derece normalmiş sekizinci haftasını yaşıyormuş.  Ben aileme söylesem mi söylemesem mi çok arada kaldım. :honk: Çok şaşkınım şu an. Bunca zamandan sonra yamuk yumuk keseden çıkan bebeğimi sapasağlam kucağıma almak mı nasip olacak bana???
4
İlk defa bu kadar yaklaşmıştım. Hatta başta inanamadım hamile olduğuma. onuncu haftaya kadar kalbi attı.
Ne bir lekelenmem ne de ağrım oldu.Kalp atışı var mı diye üç ayrı doktora baktırdım. Benim bebeğim yine sessiz sedasız beni bırakıp gitti.Artık eşimin, ailemin karşısında ağlamaya da utanıyorum.  :crybaby2:  Kendimi tutmakan şiştim artık. Ama bu acının tarifi yok, bu böyle bir şey......