24 Nisan , 2024, 19:41:28

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - bihterp3416

1
Canım benim bebeğim de kilo almayanlardan.. 5 aylıkken 6 500 kiloydu bir hafta sonra kontrolumuz var bakalım kaç kilo almış ama hiç almış gibi durmuyor yavaş yavaş ek besin de vermeye başladım tahıllı mamalarını falan zorla yiyor. meyve ve sebze püresi kesinlikle yemiyor su içmiyor anlamadım bu çocuğu  :dontknow:
2
Alıntı yapılan: bnsroni - 10 Ekim , 2012, 18:24:04
Meyve ve sebze püreleri ile başlayabilirsin.
Ek gıdaya başladığında iştahsız olursa doktoruna danışarak fantomat ekleyebilirsin yiyeceklerine bizdede iştahsızlık oldugu için doktorumuz verdi.yiyeceklerin besin değerini arttırıyor hiçbir zararı yok.
Üzülme bazı bebekler minyon olabiliyor bende aylardır ugrasıyorum çok yıpratıcı anlıyorum seni.
Umarım zamanla düzelir.

CANIM ONLARLA BAŞLADIM DA YEMİYOR MAMAYA ALIŞMIŞ YEMEK İSTEMİYOR.. ÇOK İŞTAHSIZ AÇ AMA YEMİYOR ONDAN DA ÇOK AĞLIYOR ANLAMADIM GİTTİ. HİÇ KİLO ALMIYOR BOYU UZUYOR BİRAZ HAFTAYA KONTROLU VAR BAKALIM KİLO ALMIŞ MI GÖRECEZ  :dontknow:
3
Alıntı yapılan: asya81 - 10 Ekim , 2012, 17:55:18
canım ben 4 aylıkken başladım doktorum sebze ile başlattı meyva ile başlarsam sebzeyi yemez diye.neyse sebze püresine başta patates havuç zeytin yağı ile haşla başta 1 kaç kaşık alır sonra 2 hafta sonra sebzeyi zenginleştir biz 8.ay et ekledik sebzeye.bebe bisküvili kahvaltı.yoğurt yedir yemesse bebe bisküvisi meyva yada incir kurusu haşla kayısı kurusu haşla yoğurtlarına karıştır
CANIM BANA ERKEN ERKEN DEDİ DOKTORLAR KİLODA ALMIYORDU ERKEN DEDİLER ŞİMDİDE YEMİYOR SEBZE YEMEĞİ YAPTIM BİR KAŞIK BİLE YEMEDİ AĞZINI BİLE AÇMIYOR TAHILLI MAMALARA BAŞLAMIŞIM ZORLA BİRKAÇ KAŞIK YİYOR
4
Alıntı yapılan: laracroftt - 10 Ekim , 2012, 17:49:31
aptamıl ar degıl mı cnm?
Ahh ne cektım ondan ben.reflu oldugu ıcın asya yatak yorgan ust bas bırakmıyordu,hergun camasır mak. calısıyordu :cildir:
Bu yakınlarda bıter kusmaları cnm merak etme. 7. Ay bıttıkten sonra bıTÜKÜRÜTYOcak gıbı kesıldı kusmaları. Gavıscon toz halınde bebekler ıcın var ondan kullandık. 15gun cok ıyı geldı bılgın olsun.
Ek gıdaya gelınce ılk meyve,yogurt. 1cay kasıgı ıle baslayıp yavas yavas arttırıyosun. Ilk meyven elma olacak. Sonra sebze corbası ama sadece suyu. Alısınca suyuyla beraber pure. corbaya alısınca muhallebı. 8.aydan sonra kahvaltıya baslaman gerek. Corbaya basladıktan bır ay sonra ıcıne kıyma veya tavuk ekleyebılıyosun. 8.ay bıtınce tadlarını bılmesı ıcın tarhana,yogurt corbası,mercımek yapabılırsın.


Yanı sabah kahvaltı, meyve, corba,yogurt,muhallebı
Bunlar bıtınce tekrar bıberon maması devam edeceksın

EVET CANIM APTAMİL AR YAKLAŞIK İKİ BUÇUK AYDIR KULLANIYORUM .. HİÇ SORMA BENDE ÇOK ÇEKİYORUM KUSUYOR DİYE KİLODA ALMIYOR KÜÇÜCÜK KALMIŞ  :crybaby2: CANIM GAVISCONDA KULLANDIK NELER KULLANMADIK Kİ ŞİMDİLİK AZALMIŞ AMA BU SEFER DE BU MAMADAN DA BAŞKA BİRŞEY YEMEK İSTEMİYOR AĞZINI AÇMIYOR BİLE MEYVE RENDELEYİP VERMEYE ÇALIŞIYORUM YEMİYOR HELE DE SU İÇMİYOR ZORLA İKİ ÜÇ KAŞIK VERİYORUM ONU DA TÜKÜRÜYOR BAKALIM HAFTAYA DOKTOR KONTROLU VAR NE DİYECEK  :dontknow:
5
KIZLAR KIZIM ON GÜN SONRA 6 AYINI BİTİRİP 7. AYINA GİRECEK VE EK BESİN YAVAŞ YAVAŞ VERİYORUM SİZCE NELER VERMELİYİM  . TECRÜBELİ ANNELERİN FİKRİNİ ALAYIM DEDİM. ZATEN DÖRT AYLIKKEN ÇOK KUSUYORDU ŞU APTAMİLİN KUSAN BEBEKLER İÇİN OLAN BEBEK MAMASI VAR ONU BAŞLADIM HALEN VERİYORUM. ONDAN BAŞKA YEMEK İSTEMİYORUM NE YAPMALIYIM. ZATEN HİÇ KİLO ALMIYOR GÖREN HERKES DİYOR BU NASIL ALTI AYLIK BEBEK DİYE ÇOK ÜZÜLÜYORUM YA :crybaby2: :crybaby2:
6
UYUYOR  :sleepy1: :sleepy1: AMA ÇOK DEĞİL 10 DK SONRA KALKAR KUŞ UYKULU KIZIM  :)
7
Alıntı yapılan: __nil__ - 23 Temmuz , 2012, 19:01:00
Alıntı yapılan: bihterp3416 - 22 Temmuz , 2012, 19:39:46
SLM KIZLAR NASILSINIZ ? BEBİŞLERİNİZ NASIL BAYAĞIDIR GİREMİYORUM TATİLDEYİM İNTERNETTE YOK ONDAN SİZLERİ ÖZLEDİM YA  :dontknow: BENİM KIZIM DA İDARE EDER İŞTE AMA HİÇ KİLO ALMIYOR KIZLAR NE YAPACAM BANA BİR FİKİR VERİN 3. AYI BİTTİ SADECE 1.5  KİLO ALMIŞ ÇOK ZAYIF SADECE ANNE SÜTÜ VERİYORUM.. APTAMİL VERMEYE BAŞLAMIŞTIM AMA ONU HEP KUSUYOR NE OLACAK BİLMİYORUM... DOKTORLARDA BİRŞEY DEMİYOR BUGÜN PİRİNÇ UN ALDIM YAPACAM BİRDE MEYVE PÜRELERİ FALAN NE YAPAYIM YA ERKEN AMA YAPACAK BİRŞEY YOK KİLO ALMIYOR.. KİLO ALMASI İÇİN NE YAPMALIYIM FİKRİ OLAN VAR MI  :dontknow:

cnm  benim merhaba.öncelikle emziriyorum ama bebeğim kilo almıo demişsin peki bebeğin doyuyormu uzunca uyuyormu doymayan bebek uyumaz ve ağlar canım.ben ek gıdalara geçtim ama kızım 4 aylık oldu.21 mart doğumlu duru.dr başlattı bize.ben günde 2 kez aptamil veriodum ondan başlayalım dedi.biz sabah kahvaltı sonra meyve püresi ve yoğurtla başladık. ek gıdalara 4 aydan sonra başlanıyor çünkü öncesinde yutma refleksi vs. tam olmuomuş birde sindirmeside anca olurmuş ondan cnm.peki aptamili hiç mi içmiyor yoksa içtikten sonra mı kusuyor? içtikten sonraysa fazla geliodur.ama hiç içmiosa dr a sor.yada daha ilgili  bi dr bul cnm

canım doymazsa kaka yapmaz şiş yapmaz demişti doktor uyumuyor ama gazdan dolayı uyumuyor çok gazı var 3. ayımız bitti halen gaz bitmedi gazı olduğu için de ememiyor ne olacak bilmiyorum.. canım aptamil vereyim dedim ama içtikten sonra hepsini kusuyor ondan onu veremiyor doktorlara götürüyorum hepsi iilk altı ay anne sütü diyor bende biliyorum ama kilo almıyor işte ne yapayım gazına da altı ay çekeceksin diyorlar kafayı yiyeyecem doğru düzgün konuşan anlatan bir doktor bulamadım ya  :crybaby2:
8
NİLCİM MAŞALLAH KIZININ KİLO ALIMI İYİ .. BENİM KIZIM HİÇ ALMIYOR NE YAPACAM BİLMİYORUM... PİRİNÇ UNU MEYVE PÜRESİ FALAN VERECEM BUGÜNDEN İTİBAREN MECBUR 3. AYI BİTTİ KÜÇÜK AMA KİLO ALMASI İÇİN BAŞKA ÇAREM YOK... ACABA ÖNERİSİ OLAN VAR MI KIZLAR CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
9
SLM KIZLAR NASILSINIZ ? BEBİŞLERİNİZ NASIL BAYAĞIDIR GİREMİYORUM TATİLDEYİM İNTERNETTE YOK ONDAN SİZLERİ ÖZLEDİM YA  :dontknow: BENİM KIZIM DA İDARE EDER İŞTE AMA HİÇ KİLO ALMIYOR KIZLAR NE YAPACAM BANA BİR FİKİR VERİN 3. AYI BİTTİ SADECE 1.5  KİLO ALMIŞ ÇOK ZAYIF SADECE ANNE SÜTÜ VERİYORUM.. APTAMİL VERMEYE BAŞLAMIŞTIM AMA ONU HEP KUSUYOR NE OLACAK BİLMİYORUM... DOKTORLARDA BİRŞEY DEMİYOR BUGÜN PİRİNÇ UN ALDIM YAPACAM BİRDE MEYVE PÜRELERİ FALAN NE YAPAYIM YA ERKEN AMA YAPACAK BİRŞEY YOK KİLO ALMIYOR.. KİLO ALMASI İÇİN NE YAPMALIYIM FİKRİ OLAN VAR MI  :dontknow:
10
Alıntı yapılan: seda87 - 16 Haziran , 2012, 16:34:44
hmm canm ben yalnış hesaplamışı o zman kıyamam yaa çok geçmiş olsun haen çekiyor demek şu gaz sorunundan canm sana dediğim şurubu düzenli kullasan biz o sayade kurtulduk .çok şükür gazdan ama düzenli15gün kullanıyorsun.haklısın az kilo almış ebrar neden acaba yaa doktora sor canm o size uygun mamaları söyler kesin

SAĞOL CANIM HİÇ SORMA ÇEKİYORUZ HEM DE NASIL SAATLERCE AĞLIYOR GAZDAN BİO GAİA DİYE BİR İLAÇ KULLANIYORUM AMA DEMEK KAR ETMİYOR ANLAMADIM Kİ.. OLMAZSA SENİN ŞURUPTAN ALIRIM BU PAZARTESİ GÖTÜREYİM DOKTORA BAKALIM NE DİYECEK ZATEN HİÇ KİLODA ALMAMIŞ ONADA ÇOK ÜZÜLDÜM NE YAPACA BİLMİYORUM  :dontknow:
11
oyyyy fıstık teyzesi yesin efoşu maşallah büyümüş öp benden taraf  :opucuk: :opucuk:
12
Alıntı yapılan: ¤°´¯`°¤ PAMUĞUM  ¤°´¯`°¤ - 16 Haziran , 2012, 14:22:28
OYYYY MAşallah maşallah çok şeker

sağol canım teşekkür ederiz..
13
Alıntı yapılan: seda87 - 16 Haziran , 2012, 15:12:34
canm doktorunuza sor kilo alımı nasıl die.birde aydan aya bak kilosuna her ay 1 er kilo alması normal öyle 15günde zaten sadece gr alırlar kilo alamazlarki.bence doya doya anne sütü ver zaten mamayı eninde sonunda yiyecekler.meme öyle değilki emsin canm başlama derim mamaya daha çok küçük

canım hafta içigötürecem doktora inşş .. 15 gün değil ya bir aylıkken 4500 tu iki aylık oldu halen 4580 sadece 80 gram almış hiç gelişmemiş yanii.. çok üzüldüm doymuyor ozaman kilo almadığına göre aşısıda var hafta içi artık doktora götürürüm dün gece acile götürdük okadar ağladıki gazı çok var ne yapacam bilmiyorum  :crybaby2:
14
uyumaya çalışıyor gaz bırakırsa  :toothy10: :toothy10:
15
KIZLAR KIZIM 30 GÜNLÜKKEN 4500 KİLOYDU ŞİMDİ 57 GÜNLÜK DÜN TARTIK 4580 OLMUŞ HİÇ KİLO ALMAMIŞ NE OLACAK ŞİMDİ SADECE ANNE SÜTÜ VERİYORUM.. DÜN GECE ÇOK AĞLADI ACİLE GÖTÜRDÜK GAZI ÇOK FELAKET VARDI AĞLAMAKTAN SESİ KISILMIŞTI ORDA TARTIK HAFTA İÇİ DOKTORA GÖTÜRECEM AMA BİRDE SİZE SORAYIM DEDİM EK MAMA BAŞLAMAM MI LAZIM  :dontknow: