Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - GAYEKOC

1
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: bebiş istiyorummmm
23 Temmuz , 2007, 18:53:43
Çooook teşekkürler.Aranıza katılmaktan dolayı çok mutluyum.
Öpüyorum hepinizi... :flowers:
2
MERHABA BEN GAYE
YALOVADA İKAMET EDİYORUM.HASTANEDE ÇALIŞMASAYDIM HAMİLE KALMADAN ÖNCE BU TESTLERİN YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BİLMEYECEKTİM.ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN ATLAMAYIN.İŞTEN AYRILMADAN BU TESTLERİ YAPTIRMAK İSTEDİM.2 YILLIK EVLİYİM VE YAVAŞ YAVAŞ ÇOCUK DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK.DOKTORUMA SORDUĞUMDA AŞAĞIDAKİ TESTLERİ YAPTIRMAMI SÖYLEDİ.
1- RUBELLA(KIZAMIKÇIK)
2-TOXOPLAZMA
3-HEMOGRAM(KAN SAYIMI)
4-TİT(İDRAR TAHLİLİ)
5-HBSAG
6-ANTİ HBS
7-GLUKOZ
TABİ BU TESTLERİ YİNEDE DOKTORUNUZA DANIŞMALISINIZ.
BENİM TOXOPLAZMA TESTİMDE POZİTİFLİK ÇIKTI.BUNUN ANLAMI KEDİ KÖPEKTEN BULAŞAN BİR ENFEKSİYON.POZİTİFLİK DURUMUNDA HAMİLE KALINDIĞINDA(IG M İÇİN GEÇERLİ) ÇOCUĞUN SAKAT VEYA DÜŞÜK OLMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK.SADECE KEDİ KÖPEK DEĞİL,ÇİĞ ET,ÇİĞ SALAM-SOSİSDENDE GEÇİYORMUŞ.IGM YÜKSEK ÇIKARSA PROBLEM OLUYOR.IG G POZİTİF ÇIKARSA DAHA ÖNCE BU ENFEKSİYONU KAPTIĞINIZ ANLAMINA GELİYOR.BUNDA BİR PROBLEM YOK.BENİM DEĞERİM DÜŞÜK ÇIKTIĞI İÇİN 1 AY SONRA TEKRAR AYNI TESTİ YAPTIRACAĞIM.DEĞERDE ARTIŞ OLURSA TEDAVİ OLMAK ZORUNDAYIM.
3
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: bebiş istiyorummmm
23 Temmuz , 2007, 12:21:55
Slm bende aranıza yeni katıldım.Hamile kalmayı planlarken yaptırdığım bazı testlerse problem çıktı.Toxoplazma ıg m ve ıg g isimli testin ıg m si pozitif çıktı.Gerçi değeri düşük ama yinede hamilelikte çok önemliymiş.Hamile kaldığım takdirde çocukta sakatlık ve düşük riski çok fazla.Eğer yaptırmadıysanız önemli bazı testleri hamile kalmadan mutlaka yaptırın.Bebeğiniz sağlığı için çok önemli.Bu sebeple 1 ay bekleyeceğim tedavi olup almayacağım 1 ay sonra belli olacak.Allah herrkese hayırlı sağlıklı evlat nasib etsin. :k06: :nazar: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: