27 Nisan , 2024, 22:28:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - gamzela

1
kızlar cumartesi eşimin doğum günü.eşim çalıştığı için dışarda kutlayamayız evde yemek yapmayı düşünüyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum.bana menü seçmede yardımcı olur musunuz ne pişireyim ne hazırlayayım.

ortak bi karar verelim ne dersiniz??
2
normal değil bu durum değil mi kızlar çok sıkıntılıyım.dün sağlık ocağına götürdüm ne kilo almış ne boyu uzamış bugün tam 7 aylık oldu.ne yapacağımı bilmiyorum.fikir verin bana.
3
Sizin Seçtikleriniz / kızlar bir ricam var
28 Mart , 2010, 19:43:24
sohbet aralarında geçen bebek mamaları,çorbaları, kahvaltıları tariflerinizi vs.mamalar bebek yemekleri bölümüne yazar mısınız takip edemiyorum nerde ne vardı diye.her zaman da uzun kalamıyorum forumda.bende yeni tadlar denemek istiyorum bebeğime.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler şimdiden.
4
Kızım 6 aylık .kulağını ne zaman deldirmeliyim???
5
arkadaşlar nasıl yapmam lazım kızım üstelik koyu kıvamı bile sevmiordu devam maması gibi cıvık olsun istiyo muhallebi çorba vs.şimdi nasıl alıştıracağım pütürlü şeylere ne ile nasıl başlamam lazım bizim de 6. aymız yaklaştı
8
size başımdan geçen olayı anlatayım da bana yardım edin.4eylül 2009 tarihinde 37 haftalık hamileyim.
kontrolüme gittim o gün doktora.
doktor muayene etti beni ve hemen sezeryana almak istedi.
ama ne ağrım ne sancım hiçbişeyim yok.sadece 2 hafta öncesinde sancım oldu hastanede yattım ve bebek erken gelmesin diye tedavi oldum.
hemen sezeryan deyince tabi ben şoka girdim.normal doğum istiyorum bir de kendimi ona hazırlamışım.
dedim olmaz o zaman en geç yarın olmalısın ameliyatı dedi.tamam dedim çıktım hastaneden ama nevrim döndü.ağlıyorum bi taraftan ne yapacağım diyorum.
hazırlıklarım tamamlanmadı ve ruhen de hazır değilim.annem memlekette aradım hemen anlattım.başka doktorlara da git bakalım onlar ne diyor dedi ve hemen yola çıktılar babamla.
daha önce gittiğim iki doktor daha vardı onları da aradım ama şansa bak ki ikisi de tatildeymiş.
birisine ulaştım ve anlattım durumu.bana bekle dedi ben 2 gün sonra geleceğim ilacını kullanmaya devam et öyle şey mi olur ben normal doğumdan yanayım,elimden geldiğince normal yaptırmaya çalışırım dedi.
bu olaylar cuma günü oluyor.pazar gecesi ilacı içme pazartesi sabah muayene ederim seni bakarız duruma dedi.
ertesi gün ben diğer doktoru aradım.dedim ben sezeryana gelmeyeceğim sonuna kadar beklemek istiyorum daha çok erken doğum için dedim.bana riske ediyorsun kendini de bebeği de.bebek ölürse ben sorumlu değilim .sen bizle dalga mı geçiyorsun bu hastanenin bi prosedürü var.son anda arayıp ameliyata gelemeyeceğim diyemezsin dedi.beklemek istiyorum daha sonra ne zaman geleyim dedim.gelme dedi benim artık sana faydam değil zararım dokunur dedi.kapattım telefonu.
pazar gecesi ben ilacımı içmedim ve 1 sonra sancılar başladı.pazartesi sabah hastaneye gittik.normal doğum olacak diye sancı çektim 8 cm kadaar açılma da oldu ama bebeğim başıyla değil omzuyla geldiği için sezeryana acil aldılar boynu kırılır yoksa dedi doktor.
9
arkadaşlar bugün kızım 5 aylık oldu.gece 10 dakikada bir uyanıyor.yatırırken karnını doyurup yatırıyorum.tıka basa yedikten sonra emerek uyuyor.ve benim çilem başlıyor.sabaha kadar 10 dakikada bir uyanıp meme istiyor.karnı doymuyor diye düşünüyordum ki dün geceden sonra böyle olmadığını farkettim.karnı tok da olsa 10 dakikada bir uyandı sabaha kadar çok yorgun ve uykusuz kalıyorum.emzik de almıyor.arada su falan da veriyorum ama mememle uyumak istiyor sürekli öyle kalmak istiyor.ne yapabilirim nasıl vazgeçirebilirim.gece uyuyamadığım için gün boyunca sorun yaşıyorum psikolojim bozulmaya başladı hissediyorum.kızımla artık verimli zaman da geçiremiyorum.ne yapabilirim bana yardım edin...
10
kızlar eşime ne alacağım bi türlü bulamıyorum.ne önerirsiniz???
11
arkadaşlar bebeğim sürekli bulanıyor.mama yesede yemese de aç da olsa tok da olsa esnerken gülerken agu sesleri çıkarırken falaan sürekli midesi bulanıyor ve öğürüyor.öğürmesi şiddetli olursa da kusuyor.neden kaynaklanıyor olabilir fikri olan var mı?öyle kusması pek olmuyo.ama çok iştahsız hiçbişey yemiyo zorlamaya çalıştım bugün yesin idye ama kusturdum artık zorlamayacağım.ama mide bulantısı çok tedirgin ediyor beni.
12
kızım yediği her şeyi anında alttan çıkarıyor.mamasını pirinç unu ile yapılan mamayı anne sütünü hatta verdiğim ilaçları dahi herşeyi daha ben ağzına koyduğum anda ishal olarak çıkarıyor.ne yapmalıyım ne vermeliyim ne yedirmeliyim.yavrum zayıflayacak zaten öyle kilolu bi bebek değil iyice gerilecek kilosu.midesinde hiç bişey kalmıyor ki.idrar yolu iiçin antibiyotik kullanıyoruz sanırım o yapıyo ishali .antibiyotiği de kesemiyorum ne yapacağım ben yardım edin bana ne olur.
13
arkadaşlar 4 ay 11 günlük kızımın başında bugün konak çıkmaya başladı.ne yapmam lazım nasıl kurtulabilirim neler kullanmam lazım yardımcı olur musunuz
14
arkadaşlar kızım inatla emziği reddediyor.sabahlara kadar mememde uyuyo emzik gibi mememle oynuyo.pazartesi işe başlayacağım kızıma emzik alıştırmam lazım okudum ki bakkal emziği işe yarıyormuş ama bulamadım ben istanbulda yaşıyorum.burda öyle bakkal da kalmadı ya...sizden ricam bulabilen varsa alıp bana göndersin masrafı neyse karşılarım çok ihtiyacım var lütfen yardımcı olun bana.
15
kızlar kullanan varmı bunları tavsiye eder misiniz
16
Tebrikler - Kutlamalar / doğum günü
10 Ocak , 2010, 14:26:59
nergis ela
17
arkadaşlar bana yardım edin.kızım kilo alamıyor.2 ayda 950 gr almış sadece.4 ayı doldurduk.geçen ay mama da vermeye başladım.ne yapacağım ben.böbrek kanalından birinde genişlik varmış.sondalı film istediler ama yaptırmadım.el kadar bebeğe sonda nasıl takılır yaaa çok canım sıkkın.
18
arkadaşlar kızım 5 gün sonra 4 aylık olacak ve ek besinlere başlamam gerekiyor.ama ne yapmam gerektiğini ne vermem gerektiğini bilmiyorum.internette bi sürü tarifler var ama kafam karıştı neyle başlamam gerektiği konusunda.bi de heyecan yaptım  ki sormayın.bişey daha soracağım.cam rende önemli bi gereç mi almalı mıyım???
19
merhaba arkadaşlar 3 ay 22 günlük kızım var ve3 damla d3 veriyorum.ama etrafımdaki innsanlar 5 damla vermeye başla kış bebeği falan dediler ama mantık kuramadım önümüzün kış olmasıyla.yardımcı olursanız sevinirim
20
merhaba arkadaşlar 4 aylık kızım var sürekli uyumak istiyor ve kendi kendine de uyumuyor sürekli sallanacak ve uyuyacak.eğer yapmazsak ağlamaya başlıyor ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin