Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - nehirmiray

76
Alıntı yapılan: gulum22 - 22 Mart , 2012, 14:30:22
Alıntı yapılan: ♥♥♥gültanesi tontik annesi♥♥♥ - 22 Mart , 2012, 13:06:24
canım öncelikle sen bebeğini emzirmeye bak düğün dernek 1 günlük şey  :caca:
kullandığın ürünler ve zayıflama çabaların sütünün hem tadını değiştiri hem azaltır
hem mama hem anne sütünün hiçbir zararı yok hem milyonlarca bebek öyle besleniyor

ne desen haklisin cnm  :( milleti dinledim hep bide cevremde emziren yok herkes ayni seyi dedi yok 1ay emzirsen yeter mamada kolayima geldi simdi cok pismanim ama sütüm kesin kesilmistir 3gündür hic vermedim  :-\ :-\ zayiflamayida dügünümüz olmasa bu kadar acele etmezdim ama milletde susmuyoki disari cikiyom iyi zayiflamisin ama göbegin duruyo diyip sinir ediyolar  :caca: :caca: :caca: bide kizimi acikinca kucagima alinca mememi ariyo vermiyom ya cok üzülüyom  :crybaby2:
GÜLÜM adını bilmiyorum ama bence emzirmekten vazgeçmemelisin...bende başta çok zorluk çektim ama şimdi çok şükür hiçbi sorunumuz yok..kolay değil anne olmak...emzirsen hem daha çabuk kilolarını verirsin..ben şuanda hiçbişey yapmadan doğum öncesii kiloma döndüm...sadece emzirerek..başka hiçbişey yapmadım..benimde sütüm azdı kuzum aç kalacak diye çok korktum ve mama vermeyi denedik ama almadı..artık azda olsa mutlaka emziriyorum ve başka hiçbirşey vermiyorum...anne sütünün yerini hiçbişey alamaz...ve anne sütü alan bebek hastalıklara karşı dirençli oluyor hafif atlatıyor...sütün çok azsa bile vermeyi dene bebeğin emdikçe bence gelecektir...sırf düğün yüzünden bence kuzunu anne sütünden mahrum bırakma..ve kim ne derse desin boşver hiçbişey kuzundan önemli olmamalı..ileride çok pişman olursun...henüz geç değil bence...sütün hemen gitmez,yeterki kuzunu EMZİR bak gör sütün gelecektir..[/font][/size][/b]
77
Alıntı yapılan: KasrıCinan - 22 Mart , 2012, 09:59:11
Alıntı yapılan: ƓĤ♡SƬ - 22 Mart , 2012, 09:46:37
kızım öksüüryor sbaahtan beri.babamız dün gece üstünğz açık yattınız dedi.buket gece uyanıyor diye ben kızımla çocuk odasında yatırıyorum.sabah uyanınca eşim örtmüş ama galiba üşüttü.kızım durmuyor ki yanımda yatıırıyorum sabah bir bakıyorum yan dönmüş üstüne depmiş.şurup verdim.üstünede su verdim. bide çok bağırıyor boğazı yırtılana kadar.

sümeyyecim bebek bakmak çok zor.öksüürnce içim gitti ... dil dışarı çıkarıyor kızım öksürürken  :y25: :y25: :y25: :y25: :y25:
benim kızım babacı  :love7: :love7: :love7: :love7: :love7:babası olsun ben olmasam da olur  :tongue3: :tongue3: :tongue3: :tongue3: benim kızda resimlerde çok büyük duruyor ama yüzü çok küçük. ufacık  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
biz hepinizden küçük doğduk 2400 şimdi 5700  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:şuan ayları kızımın 6500 kilo eskiğimiz 900 gram :cussing: :cussing: :cussing: :cussing: :cussing: :cussing:
ilkaycım bilirim o öksürüğün ne kadar kötü olduğunu.benim oğlum 15 gündür öyle.artık boğuluyordu öksürürken balgamı atamadı.yeni yeniazaldı öksürüğü.canım yanında yatmaya alısmasaymıs keske...
kızlar babacı olurmus zaten :laughing7: canım bence kızının kilosu iyi yerinde.sağlıklı da masallahh.alır zamanla kilo.dert etme sen.

KASRI aramızda 7 gün varmış oğluşunla...maaşallah bu arada...
benim kuzumunda aşısı henüz tam belli değil...hafif kızarıklık var...doktora sorduk..1 ayla 3 ay arasında ancak belli oluyormuş..eğer olmazsa 1 yaşında aşı tutmuşmu diye test yaptırın dedi..
İLKAY geçmiş olsun bu arada..nasıl oldu kızın?
78
Alıntı yapılan: xxcansuxx - 22 Mart , 2012, 18:47:59
ilkay geçmiş olsun canım inş. bir daha öksürmez hastalıktan değildir yani... ohhh yarasın ek gıdalarada başlamışsınız ayyy bana çok az geliyor 3-4 çay kaşığı :k06: :k06: ben tıka basa yedireceğim sanırım ek gıdaya geçince  :ehi: :ehi: onların midesi ne ki dimi  :suclu: :suclu:

nehir miray kızının adımı canım hoşgeldin benim kız senin kızdan sadece 2 gün büyük bizde 11.01de doğduk  :love9: :love9:

sibelim sen aşıyla ilgili bir şey yazmışsın ya hiç bakmak aklıma gelmemişti bugün baktım bende iz bile yok kızarıklık da  :dontknow: eşim o iz hemen oluşmazki dedi... tutmaması çinde sebep yok canım 3 gün banyo yaptırma sadece demişti hemşire yaptırmadık sizede öyle denmiştir...

kasri senin paşanında maşaallahı var sütün yarıyor demek ki birde hasta olmazsa daha çok kilo alırmış demek paşam... buğlem 5200 dü... belki şimdi 5500 gr olmuştur  :dontknow: :dontknow: dediğim gibi uykusu düzene girse birde uzun emse kilo alır sanki... sağlıklı olsunlarda şişman zayıf farketmez evet bizim synın bebişleri minyon olcak demek  :k06: :k06:

ecee sende hoşgeldin oğluşuna 41 kere maşaallah  :nazar: :nazar: :flowers:


CANSU EVET NEHİR MİRAY KIZIMIN ADI...BEN HÜLYA :) EVET CANIM ARAMIZDA 2 GÜN VARMIŞ ;)
80
ben mayıs başında işe başlicam..bebişim 4 aylık olmuş olacak.iş yerim yakın ama emzirme işini nasıl halledecem bilmyrm.şuan sadece emiyor..işe başlamadan biberona alıştırmalımıyım ki? gözüm arkada kalsın istemiyorum.
81
çalışan anneler doğum izniniz bitince ne yaptınız...bebeklernizi nasıl emzirdiniz...
82
Alıntı yapılan: sezen_6190 - 19 Mart , 2012, 15:19:02
Selam kızlar bn yeni katıldım aranıza:) istanbul bahçelievlerden..


hoşgeldin aramıza ...bende yenilerdenim..bende istanbul avcılardan..
83
Alıntı yapılan: özlemcan - 20 Mart , 2012, 12:31:18
bende özlem 3 4 aydır buralardayım bende bebek istiyoduk bende bakıodum ne nasıl oluo die bu ay öğrendik ki hamileyim çok mutluyum inşallah sağlıklıdır bebeğim daha göremedik bile doktor bu perşembe görürüz dedi . o günü iple çekiyorum:D ist / bahçelievler bende :D
:flowers: :love7: :k06:


bende tebrik ederim canım...allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder inşallah...bende hülya..ist avcılardan..
84
Alıntı yapılan: minis33 - 22 Mart , 2012, 13:37:58
Alıntı yapılan: nehirmiray - 22 Mart , 2012, 00:08:27
Alıntı yapılan: minis33 - 21 Mart , 2012, 17:56:08
ARKADAŞLAR GÖGSÜMDE YARA OLDUGU İÇİN POMPAYLA SAĞIP VERİYORUM KIZIM 1,5-2 SAATTE ÖZELLİKLE GECELERİ SÜT İSTİYOR GÜNDÜZ 3 SAATE KADAR UYKUDA OLABİLİYOR.ÖNCELİKLE BU NORMAL Mİ?
SİZLERDE DÜZEN NASIL?

SÜTÜM ÇOK FAZLAYDI HERYER SÜT OLUYORDU HATTA EMZİRİRKEN AMA ŞİMDİ POMPAYLA ÇEKİYORUM BUNUNDA ETKİSİ VAR MI BİLEMİYORUM ÇOK AZALDI 2 GÖGÜSTEN 80-90 ML ANCAK ÇIKARIYORUM ÇOK ACIKTIGINDA BUNLADA DOYMUYOR TABİ NE YAPACAGIMI ŞAŞIRIYORUM.

ESKİSİ GİBİ ARTMIYACAK SANIRIM SÜTÜM :(

ŞİMDİLİK İLK 20 GÜNDE DEPOLADIGIM SÜTLERDENDE KULLANIYORUM AMA ONLAR BİTİNCE EGER YETERSİZ OLURSA SÜTÜM 2 AYLIK BEBEK NASIL BESLENECEK???




CANIM BUNLARIN HEPSİ GEÇİCİ PANİK OLMA...EMZİRMEYİ DE SAKIN İHMAL ETME..BENDE AYNI SORUNLARI YAŞADIM..GEÇENLERDE SÜTÜM ÇOK AZDI VE BEBEĞİM DOYMADI..MAMA VERMEK İSTEDİK ALMADI..ŞİMDİ DAHA SIK EMİYOR..ÇÜNKÜ ARTIK HIZLA BÜYÜYOR ...SANA TAVSİYEN KENDİNE BAKMAN YANİ SÜT ARTIRICI ŞEYLER YE..BOL SIVI TÜKET MORALİNİ BOZMA SAKIN..IHLAMUR İÇ MESELA ACAYİP SÜT YAPIYOR İÇİNE KARANFİL,TARÇIN VE ZENCEFİL AT ÇOK GÜZEL...TAHİN HELVASI,PEKMEZ,SÜT,KOMPOSTA BUNLARI FAZLA TÜKET...BEBİŞLERİMİZİN DOYMASI BİZLERE BAĞLI..ÇOK KOLAY DEĞİL İNSAN HEMEN PANİK OLUYOR BENDE ÇOK KORKUYORUM YA DOYMASSA AÇ KALIRSA DİYE AMA ÇOK ŞÜKÜR ÖLE Bİ SORUNUMUZ YOK ŞİMDİLİK..ANNE SÜTÜNE DEVAM..ANNE OLMAK ÇOK ZOR GERÇEKTEN..HERKESE BOL SÜTLÜ VE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...:)

saol canım tüm anneler bol sütü olur inş

dedikleirn hepsini yapıyorum ama gece uykusuzluk illa oluyor şuan tam alışmadm sanırım duruma .
sol tarafı emzirmeye çalışıyorum bu seferde bu taraf yara olmaya başladı sağ taraf biraz toparlanıyor bakalım


CANIM MEDELA'NIN PURELAN DİYE GÖĞÜS UCU KREMİ VAR HEM BEBEĞE DE ZARARI YOK.KULLANDIĞIN KREM YOKSA KULLANABİLİRSİN.ÇOK FAYDALI VE İŞE YARIYOR HEMEN ETKİ EDİYOR.BAŞTA BENİMDE YARA OLMUŞTU VE GERÇEKTEN İNSANIN CANINI ACITIYOR.BEBEK EMDİKÇE ÇOK KÖTÜ OLUYOR AMA MECBUREM EMZİRMEK ZORUNDAYIZ..
85
Alıntı yapılan: ƓĤ♡SƬ - 22 Mart , 2012, 14:04:20
anladım kızlar bakalım sabah şurup verdiğimdne beri bişey olmadı. bekliyorum


GEÇMİŞ OLSUN CANIM..İNŞALLAH KISA ZAMANDA ATLATIRSINIZ..
86
Alıntı yapılan: ecee - 22 Mart , 2012, 00:06:38
arkadaşım iki aylık bebişle otobüs yolculugu çok sıkıntılı olur.hem havalarda tam olarak ısınmış degil.bende amasyalıyım ancak okullar tatil olduktan sonra annemlere gidicem anaokulunda bir kızım var.hem o zamana kadar havalarda ısınırr.. :icon_thumright:

yol 6 saat sürüyor...farkındayım aslında bende tahmin ediyorum zor olur diye ama gitmekte istiyorum..biz biraz usluyuz ama otobüste ne olur kestiremiyorum..2 koltuk almayı istiyorum..aslında durumlar müsait olsa babamız götürürdü ama şimdi o kadar benzin parası vermeye değmez..annemlerde bekliyor napsam bilmemki..:( offffffffffffffff
87
Alıntı yapılan: nehirmiray - 22 Mart , 2012, 00:08:27
Alıntı yapılan: minis33 - 21 Mart , 2012, 17:56:08
ARKADAŞLAR GÖGSÜMDE YARA OLDUGU İÇİN POMPAYLA SAĞIP VERİYORUM KIZIM 1,5-2 SAATTE ÖZELLİKLE GECELERİ SÜT İSTİYOR GÜNDÜZ 3 SAATE KADAR UYKUDA OLABİLİYOR.ÖNCELİKLE BU NORMAL Mİ?
SİZLERDE DÜZEN NASIL?

SÜTÜM ÇOK FAZLAYDI HERYER SÜT OLUYORDU HATTA EMZİRİRKEN AMA ŞİMDİ POMPAYLA ÇEKİYORUM BUNUNDA ETKİSİ VAR MI BİLEMİYORUM ÇOK AZALDI 2 GÖGÜSTEN 80-90 ML ANCAK ÇIKARIYORUM ÇOK ACIKTIGINDA BUNLADA DOYMUYOR TABİ NE YAPACAGIMI ŞAŞIRIYORUM.

ESKİSİ GİBİ ARTMIYACAK SANIRIM SÜTÜM :(

ŞİMDİLİK İLK 20 GÜNDE DEPOLADIGIM SÜTLERDENDE KULLANIYORUM AMA ONLAR BİTİNCE EGER YETERSİZ OLURSA SÜTÜM 2 AYLIK BEBEK NASIL BESLENECEK???




AYRICA BEBEK EMDİKÇE SÜT ARTIYOR BUNU DA UNUTMAYIN..EMZİRMEKTEN ASLA KORKMAYIN...SÜTÜN AZDA OLSA BIRAK EMSİN..
88
Alıntı yapılan: minis33 - 21 Mart , 2012, 17:56:08
ARKADAŞLAR GÖGSÜMDE YARA OLDUGU İÇİN POMPAYLA SAĞIP VERİYORUM KIZIM 1,5-2 SAATTE ÖZELLİKLE GECELERİ SÜT İSTİYOR GÜNDÜZ 3 SAATE KADAR UYKUDA OLABİLİYOR.ÖNCELİKLE BU NORMAL Mİ?
SİZLERDE DÜZEN NASIL?

SÜTÜM ÇOK FAZLAYDI HERYER SÜT OLUYORDU HATTA EMZİRİRKEN AMA ŞİMDİ POMPAYLA ÇEKİYORUM BUNUNDA ETKİSİ VAR MI BİLEMİYORUM ÇOK AZALDI 2 GÖGÜSTEN 80-90 ML ANCAK ÇIKARIYORUM ÇOK ACIKTIGINDA BUNLADA DOYMUYOR TABİ NE YAPACAGIMI ŞAŞIRIYORUM.

ESKİSİ GİBİ ARTMIYACAK SANIRIM SÜTÜM :(

ŞİMDİLİK İLK 20 GÜNDE DEPOLADIGIM SÜTLERDENDE KULLANIYORUM AMA ONLAR BİTİNCE EGER YETERSİZ OLURSA SÜTÜM 2 AYLIK BEBEK NASIL BESLENECEK???




CANIM BUNLARIN HEPSİ GEÇİCİ PANİK OLMA...EMZİRMEYİ DE SAKIN İHMAL ETME..BENDE AYNI SORUNLARI YAŞADIM..GEÇENLERDE SÜTÜM ÇOK AZDI VE BEBEĞİM DOYMADI..MAMA VERMEK İSTEDİK ALMADI..ŞİMDİ DAHA SIK EMİYOR..ÇÜNKÜ ARTIK HIZLA BÜYÜYOR ...SANA TAVSİYEN KENDİNE BAKMAN YANİ SÜT ARTIRICI ŞEYLER YE..BOL SIVI TÜKET MORALİNİ BOZMA SAKIN..IHLAMUR İÇ MESELA ACAYİP SÜT YAPIYOR İÇİNE KARANFİL,TARÇIN VE ZENCEFİL AT ÇOK GÜZEL...TAHİN HELVASI,PEKMEZ,SÜT,KOMPOSTA BUNLARI FAZLA TÜKET...BEBİŞLERİMİZİN DOYMASI BİZLERE BAĞLI..ÇOK KOLAY DEĞİL İNSAN HEMEN PANİK OLUYOR BENDE ÇOK KORKUYORUM YA DOYMASSA AÇ KALIRSA DİYE AMA ÇOK ŞÜKÜR ÖLE Bİ SORUNUMUZ YOK ŞİMDİLİK..ANNE SÜTÜNE DEVAM..ANNE OLMAK ÇOK ZOR GERÇEKTEN..HERKESE BOL SÜTLÜ VE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...:)

89
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 21 Mart , 2012, 23:49:26
Kizlar bebisleriniz cok ama cok tatli, Rabbim hepsine hayirli uzun omurler nasip etsin.  :amin:

darisi isteyenlere insallah.  :amin: :amin: :amin:


amin canım ...rabbim bütün çocukları annelerine ve babalarına  bağışlasın...
90
aranızda 2 aylık bebekle seyahat eden varmı ? özellikle otobüs yolculuğu yapan..