(http://img521.imageshack.us/img521/898/haziryufkamantisi1.jpg) (http://"http://img521.imageshack.us/i/haziryufkamantisi1.jpg/")
(http://img521.imageshack.us/img521/4579/haziryufkamantisi2.jpg) (http://"http://img521.imageshack.us/i/haziryufkamantisi2.jpg/")
Malzemeler:
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın.
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
ay bunla ugrasacagima oturup gercek manti yaparim, daha kolay :k06:
GERÇEKTEN ZAHMETLİ
BEN ŞU ŞEKİLDE YAPIYORUM BUNU
TAVUĞU HAŞLIYORUM
SONRA SOĞAN VE BİBERLE BAHARAT TA EKLEYEREK KAVURUYORUM
SONRA GÜL BÖREĞİ ŞEKLİNDE YUFKAYLA SARIP FIRINA VERİYORUM
KIZARDIKTAN SONRA ÇIKARIYORUM
SICAK TAVUK SUYUNA BATIRIYORUM SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİYORUM
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
oyyyyyyy
BENDE BEĞENDIMMM
ASLINDA ÇOKDA OYALIYICI DEĞİL
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
gece gece nerden gördüysemmm, ağzımın suyu aktı :ehi: :ehi: :ehi:
bizde keserek değil de, gül böreği gibi sararak yaparız ve içini kavururuz, öyle sararız yufkaya, güzel olur ben severim :hungry:
yalancı mantı deriz amma hiçbirşey gerçek mantının yerini tutamaz tabi :laughing7:
oyyyy valla canım çekti, en kısa zamanda mantı yapayım barii :hungry:
ayy sabah sabah daha kahvaltı yapmadım ama canım istedi :k06: denicem mutlaka :icon_thumright:
biz de gül böreği gibi sarıp kızgın yağda kızartırız , üzerine yoğurt ve sosla servis yaparız
galiba o da sosyete mantısı :laughing7:
bugün şirkette yemekte ekşili köfte var ama dışarıdan mantımı söylesem diye düşündüm biran ::)
benım gıbı yufka acamayan becerıksızler için birebir bi tarıf
saol canımm denemeyı denıcem :D