Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

ANNELER İÇİN => Hamilelikte Anne İle İlgili Konular => Konuyu başlatan: emosum - 12 Şubat , 2008, 13:04:30

Başlık: 20.Haftada Renkli Ultrason (3'lü Test)
Gönderen: emosum - 12 Şubat , 2008, 13:04:30
 3 lü test yaptıran arkadaslar yardımcı olurlarmı lütfen nasıl yaptırdınız anlatırmısınız
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: sevda - 12 Şubat , 2008, 16:57:05
Yaaa unuttum ben iyimi akşama eşime sorayım nasıl yaptırdık diyee günler nasılda çabuk geçiyorr ee kolay değil 2,5 yılı aşkın olmuşşş bu süreyi geçireli... ;)
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: sevda - 12 Şubat , 2008, 17:03:38
Sana bulduklarımı eklemek istiyorum belki işine yarar hayatım.... ;)





B&B: Bu başlangıç testlerini takip eden diğer testler nelerdir?


Dr.Cengiz Alataş: 11.-14. haftalar arasında yapılan vajinal ultrason, bizim herzaman çok büyük desteğimizdir. Vajinal ultrasonda gebeliğin nasıl seyrettiğine bakarız. Bebeğin vücut olarak normal görünüp görünmediğini ve ense kalınlığını kontrol ederiz. Ense kalınlığını ultrasonda ölçüyoruz, anneden plasma assosiaye protein A ve serbest  HCG dediğimiz iki tane hormon bakıyoruz. Down sendromu dediğimiz 21.kromozomun bir fazlalığı ve 18. kromozomun bir fazlalığı insanoğlunun en sık görülen anomalisidir. Bir bilgisayar programı yardımıyla bu iki testte, median orta değeriyle ense kalınlığı bakılarak hastalara bir risk hesap ediyoruz. Hastaya "Yaşınıza göre down sendromu olma riskiniz 500'de bir ama bu testten sonra %1 gibi görünüyor. Yani bir risk artışı var" veya "normal" diyoruz.

4. ayda da uzun yıllardır yapılan, artık neredeyse sokaktaki insanların bile bildiği, 3'lü tarama testi yapılıyor. Burada 3 tane hormona bakarız, bir de bebeğin ölçümlerini bildiririz. Yine bir bilgisayar programı yardımıyla, o hastanın yaş grubu içerisindeki riskini ölçeriz. Eğer burada hastanın yaş grubuna göre önemli bir riskten bahsediliyorsa ve/veya ultrasonda bir şüphemiz varsa bu sefer amniyosentez öneriyoruz; bu da bir testtir







Hamilelik muayenesi

   
Gebelik muayenesinde amaç istenenler gebeliğin annenin sağlığını bozmadan sağlıklı bir bebeğin doğumu ile sonlanmasını sağlamaktır. normal gebelik son adet tarihinden sonra ortalama 280 gün veya 40 hafta sürer.

Gebelik süreçleri nelerdir?
Gebelik klasik olarak 13-14 er haftalık 3 dönemde izlenir. Her döneme trimestır denir.

0-14 hafta=1'nci trimestır

15-28 hafta=2'nci trimestır

29-42 hafta=3'nçü trimestır

Düzenli yapılacak testler birinci muayene:

Gebeliğin tanısı ve görüntülenmesi

Kan sayımı

İdrar testleri

Kan grubu saptanması ve kan uyuşmazlığının saptanması

Hepatit,bel soğukluğu ve kızamıkçık enfeksiyonları için tarama

Vajenden örnek alınması

İkinci muayene:
Bu muayene 3 aylık iken yapılmalı

11-12. haftalarda bebeğin ense kalınlığına ultrasonografi ile bakılır

Gereğinde bebeğin doğumsal hastalıklarını saptamaya yönelik testler yapılır

Gereğinde bebek alınabilir

Üçüncü muayene:
15-16ncı haftalarda 3'lü tarama testi yapılır.

Ayrıca gerekli ise gebelik kesesi içinde su alınarak doğumsal hastalılar saptanabilir

Dördüncü muayene:
18-20nci haftalarda ultrasonografi ile doğumsal hastalıklar saptanabilir

Gereğinde bebeğin kan örneklemesi yapılır.(kordosentez)

Beşinci muayene:
26-28nci haftalarda oral glukoz tarama testi ile şeker hastalığı saptanabilir.

Kan uyuşmazlığı için aşılama yapılır

Kan sayımı yapılır.

Altıncı muayene:
32-36ncı haftada bebeğin gelişimi ve gebelik kesesi içindeki pozisyonu incelenir.

Bunların yanı sıra her muayenede; Tam kan, nabız, kilo artışı, ultrasound ile gerekli ölçümler ve vücutta oluşacak şişliklere bakılır.

Düzenli muayene sıklığı ne olmalı?
Muayene sıklığı ilk 28 hafta için 4 haftada bir, 28-36'ncıhaftalar arasında 2 haftada bir 36'ncı haftadan sonra ise haftada bir kez yapılır. Aynı zamanda her ay idrar tetkikleri, 2 ayda bir ise kan ölçümleri yapılmalıdır.






GEBELİKTE FETUSTA DOWN SENDROMU TARAMASI VE TEŞHİSİ

Ülkemizde Down Sendromu'na ortalama 700 gebelikte 1 olarak rastlanmaktadır. En önemli risk faktörü anne yaşı olup 35 yaş sınır olarak kabul edilmektedir. Bir başka risk faktörü ise önceki gebeliğinde Down Sendromlu bebek doğurmuş olmaktır.

Down Sendromu'nun kesin tanısı "Amniyosentez" adı verilen yöntemle, gebelik kesesinden elde edilen sıvıda bebeğin kromozom yapısının belirlenmesi ile konur. Ancak her 200 işlemde bir bebeği kaybetme riski vardır. Bu nedenle Down Sendromlu bebeğe sahip olma riski yüksek olan anne adaylarının belirlenmesi için tarama testleri geliştirilmiştir. Bunlardan klasik yöntem 16-18 gebelik haftaları arasında yapılan Üçlü Test olmakla beraber günümüzde 11-14 hafta tarama testi gittikçe ağırlık kazanmaktadır. Bu testte, ultrasonografi ile bebeğin ense şeffaflığı ölçülmekte, anneden alınan alınan kanda iki hormon seviyesi belirlenmekte ve tüm bu veriler en önemli risk faktörü olan anne yaşı ile birleştirilerek özel bir yöntemle anne adayının o gebelikte Down Sendromlu bebeğe sahip olma riski hesaplanmaktadır. Testin güvenilirliği %90 seviyesindedir. Burada ultrasonografi yapan doktorun tecrübesi ve hormon analizi yapan laboratuarın güvenilirliği çok önemlidir. Üçlü testin Down Sendromunu yakalama güvenilirliği ise %67 civarındadır. Hangi test yapılırsa yapılsın "Riskli" gruba giren kişilere amniyosentez önerilir. Tarama testlerinin bebeğe hiçbir zararı yoktur. Buna ilaveten 20. gebelik haftasında bebekte herhangi bir yapısal bozukluk olup olmadığına detaylı ultrasonografi ile bakılır. Bu yöntemin de bebeğe yan etkisi yoktur.



Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: emosum - 13 Şubat , 2008, 14:46:53
canım ya cok tesekkürler ya ben duymustum karnına  bir iğne batırıp bebegin kesesinden su alıyolarmış öyle inceliyolarmıs galiba tam bilmiyorum yani yaptıranlar varsa bu yuzden bilmek istedim yani 3 lü testi dr herkese yapıyomu bana demedi daha ama bilmiyorum sanki pazartesi dr gidince bana 3 lü tgfest yapacakmış gibi geliyor.2 li testi yapmıstım ama bilmiyorum coğu kadın ben yaptırmadım diyor 3 lü testi ama anlamadım yani bu yuzden yardımlarınızı istiyorum kızlar lütfen yani benimde ilk hamileliğim oldugu için pek deneyimli deilim  bu konularda rica ediyorum ;)
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: sevda - 13 Şubat , 2008, 15:46:10
Canım karından su çekmeleri olayı belli bir yaştan sonra diye biliyorum yani riskli gebeliklerde ve belli bir yaşın üstünde olanlarda yapılıyor 36 yaştı sanırım ama sen genç olduğun için sana yapılacağını sanmıyorum... ;)
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: emosum - 13 Şubat , 2008, 15:57:00
ya öyleyese sevindim ben 21 yasındayım ne bilimya su cekme felan duyunca korkmaya baslamıstım ya nerdese hastaneye gitmekten vazgececektim umarım öyle olur bana yapmazlar ondan :amin:   ama yinede isterse tabi mecbur yaptırıcam
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: -Butterfly- - 13 Şubat , 2008, 21:07:38
Sevdacim 3 testin yasla ilgisi yok birtanemm :k06: tabi sunuda ekleyeyim  35 yasin ustunde olanlara mecburi yapiliyor buda ayri  fakat bebekte  her hangi bir  down sendromu  gibi bir bulguya yada  baska bir bulguyla karsilasirlarsa  bunu yas goztekmeksizin herkese her yasa uygulaya biliyorlar..

Emoscum canim 3'lu testmi yaptiracaksin senden boyle bir seymi istediler?  canim ben yaptirdim  cunku vucudumda kedilerden bulasan bir mikrop buldular  ama korkulacak bir sey degil 100/1 ihtimal  bebege zarari  .. Kromozon larina ancak bebegin sivisindan bakiliyor  ve emin ol bu bebek icin cok onemli bir sey  hem seninde gonlun rahat oluyor bebegin ileride gecire bilecegi rahatsizliklara kadar belirliye biliyor ve anne karninda mudehale edile biliyor  sen kendini oyle gereksiz yere endiselendirme derim   ;) ve canin yanmiyor eger yaptiracaksan sadece panikliyorsun ama  inan hic bir acisi yok  :icon_thumright:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: Almiş'inAnniş'i - 13 Şubat , 2008, 23:46:48
3 lü test normal kolundan kan alınarak yapılıyor
karından su çekilerek yapılan test e amniyosentez deniliyor.
3 lü test her gebe den talep ediliyor
amniyosentez ise sadece 3 lü testin sonucunda herhangi bir risk görüldüğü takdirde talep ediliyor.
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: sevda - 13 Şubat , 2008, 23:59:18
Busecim zaten bende aminosentezden bahsettim hayatım  3lü testten değil emoşun kafasında karnından su alma olayı olarak onu aydınlatma açısından söyledim... :k06:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: emosum - 14 Şubat , 2008, 10:11:16
ya kızlar doktor bende böyle bişey istemedi 2 li testi yaptık orda herşey normal cıktı.yani bir sorun yok dedi.bilmiyorum ben sadeece cok büyütüyorum ya korku endise ne ararasanız var bende herseyi cok büyütüyorum cok panikliyorum ya  .artık pazartesi görücem ne derse doktor kızlar sagolun ya tesekkürler ler size bilgilerinizi paylastıgınız için. :flowers:

:occasion16:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: handan - 18 Şubat , 2008, 16:10:57
emoşcum
3  lü test doktordan doktora değişiyor.  kimieri 2 li testi yeterli buluyor ve 3 lü teste gerek duymuyor. her ikisi içinde kan vermen yeterli.  korkulacak bi durum yok.  eğer 3 lü testte ya da 2 li testte bi sorun çıkarsa amniyosentes öneriliyor. ki 2 li testte bi sıkıntı olsaydı doktorun sana zaten söylerdi. telaşlanacak bişey yok bence.
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: emosum - 19 Şubat , 2008, 16:11:27
evet korkulacak bişey yoktu doktordan geldim sadece kan verdim 1 hafta sonra ögrenecegiz ya her sey normal cok mutluyum kızım olacakkkkkkkkkk onuda bugun ögrendik :muzz: :k02: :occasion16:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: handan - 19 Şubat , 2008, 18:21:12
gözünaydın canım kız istiyordun galiba.
Allah ona uzun ve sağlıklı bi ömür nasip etsin.
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: sevda - 19 Şubat , 2008, 18:32:39
Canım yaa çok sevindim bende çok kız istedim ama olmadıı yaaa... :-[
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: emosum - 19 Şubat , 2008, 20:04:44
kızlar tesekkürler Allah hepimizin cocuklarına uzun ve sağlıklı ömür verir insallah.simdi hamileliğimden daha da cok zevk almaya basladım vallahi midem bulansa bile.olsun diyorum bebeişim iyi olsun da ben herseye katlanırım  :toothy10:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 24 Eylül , 2009, 16:01:58
bende 3 hafta sonra yaptırcam ıns ıyı cıkar ıkılıı testımız guzel cıktı cınsıyette ogrencez...

bakalım herseyn hayırlısı :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: ela.naz - 24 Eylül , 2009, 16:25:34
benim ikii testim iyi çıktığından doktorum gerek duymadı ama kan verilerek yapılıyor diyo biliyorum
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 24 Eylül , 2009, 16:48:19
oleymıs ılac ıcırıyorlarmıs snaırsam...

ıns ıyı cıkar :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: ela.naz - 24 Eylül , 2009, 16:49:46
çıkar çıkar dert etmeyin
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 24 Eylül , 2009, 16:51:44
ıns :amin: :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: < ESLAL > - 24 Eylül , 2009, 17:05:40
bizimde 2 li sonucumuz çok iyi çıktığı için 3 lüyü yaptırmadı dr. ayşecim o ilaç içiriyolarmış dedin şeker tarama testi canım 3 lü test 2 linin aynı kan alınıyo biraz daha fazla tetkik oluymuş sadece
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 24 Eylül , 2009, 17:24:52
hım anladım.....

bakalım hayırlısı :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: mavibalon - 02 Ekim , 2009, 11:31:24
Kızlar ikili test yaptırmadınız mı? Bana doktorum 2li yaptırdı ve dedi ki sonuçlar çok iyi 2li testin güvenirliği %90.
Ayrıca üçlü testi yaptırmaya gerek yok çünkü 3li testin doğruluk oranı %60. İkili test iyi çıkınca 3lü yaptırmıyoruz dedi.
Her dr farklı konuşuyor herhalde.
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 03 Ekim , 2009, 18:43:06
benım drum 2 lıyı yaptırmayalım 3 luyu yapotıralım ıkılıyı ıstıyorsan yapalım dedı bende ıstıyorum dedım..

bır bucuk hafta snra 3 lu tarama yaotırcaz..hepsını yaptırcaz :icon_scratch:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: < ESLAL > - 03 Ekim , 2009, 21:04:38
bende 2'li daha önemli diye biliyorum iyiki yaptırmışsın bizimde önümüz hafta şeker tarama var inş. bi sorun çıkmaz :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 03 Ekim , 2009, 21:05:19
ıns sorun cıkmaz canım :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: < ESLAL > - 03 Ekim , 2009, 21:15:37
inş. canım hepimizin bebişleri sağlıklı olsunlar inş. :amin: :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 03 Ekim , 2009, 21:57:55
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş :amin: :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: ****EMOŞİNN**** - 04 Ekim , 2009, 23:05:05
zaten 2 li testin sonucuna göre 3 lü testi istiyorlar 2 li iyiyse 3 lüyü bazı doktor istemiyo inşallah herkezin bebeği sağlıklı olur :opucuk: :opucuk: :opucuk:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 05 Ekim , 2009, 10:29:34
benımıılı testım ıyı cıktı ama dr 3 lu sart yapalım dedı ::)
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: βαlκιz - 11 Ekim , 2009, 21:58:53
ben yaptırmadım ikiz oldugu için sonuçlar dogru çıkmaz dedi doktor yapma geregi duymadı .......
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 12 Ekim , 2009, 08:12:30
3 gun sonra yapılcak bakalım..hayırlısı...

cısıyetıde gostrırı ıns :amin:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 17 Ekim , 2009, 11:58:11
oglusum oluyorrr :ehi:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: sevinç86 - 16 Şubat , 2010, 21:40:31
ben 2 li test yaptırdım..sonuçları ise ; benim yaşımda bir gebenin bebeğinin down sendromlu olma durumu 1000 de 1 benim ki ise 5860 da 1 çıktı.doktor güzel dedi ama 3 hafta sonra gel 3 lü tarama testide yapalım dedi :( neden gerek duydu böle bişeye
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: мiŁenα. - 16 Şubat , 2010, 22:03:07
canım kotu bırsey oldugunda degıldır ...bana dr sart kostu 3lu taramayı...2 lı yaotım 3 lu ıstemedıgımı soledım...senınkıde onlem amaclı dır sıkma cnaını :opucuk:
Başlık: Ynt: 3 lü test
Gönderen: yusufaslan44 - 22 Şubat , 2010, 17:43:45
Yarım edermisiniz kardeşim 18 yıl sonra oluyor. doktor %50 şans dedi daum olabilir ya sizce olabilirmi sağlıklı olurmu lütfen yardım edermisiniz__??

Sonuçlar bunlar::

Trisomy 21 tarama sonucu

Hesaplanmış trisomy21 riski cutt off değerinin üzerindedir ve bu deüer artan riski temsil etmektedir.
Trisomy 21 test sonucuna göre, aynı değerleri gösteren 50 kadından sadece 1'inde trisomy 21 li gebeliğe rastlanmıştır.
Hesaplanan tüm değerler istatistiksel risk değerleri olup tarama amacı ile kullanılmaktadır. Bu bir teşhis programı değildir.
Bu sonuçların istatistiksel sounçlar olduğunu teşhis değeri olmadığını unutulmamalıdır.

DEMOGRAFİK VERİLER
Örneğim alınıdığı yaş    = 44,0
Gebelik haftası           =17 + 2
Ağırlık                       =106 kg

RİSKLER(örnek alma tarihindeki)
Trisomy 21 için biyokimyasal risk  = >1:50
yaş riski                                  =   1:30
Nöral tüp defekt                       =  <1:10000

Trisomy 18 tarama sonucu
Hesaplanan Trisomy 12 riski 1:222 dir.Trisomy 18 için istatistiksel bir risk tespit edilmemiştir.
Nöral tüp defekt (NTD) tarama sonucu
Nöral tüp defekt için AFP (MoM: 0,94)değeri risksiz bölgede bulunmaktadır.

Ölçülen serum değeri
                    Sonuç          Düzeltilmiş MoM'lar
AFP             24,9 IU/ml                0,94
HCG          16796 mIU/ml              0,97
uE3             1,21 ng/ml                0,59

Gebelik yaşı          17+2
metod                 BPD
MoM'lar aşağıda belirtilen faktöre göre düzenlenmiştir...
Maternal kilo
Başlık: ARKADAŞLAR 20,HAFTADA RENKLİ ULTRASON
Gönderen: arzuhatem - 10 Mart , 2010, 16:01:16
ARKADAŞLAR ŞUANDA 17 HAFTALIK HAMİLEYİM DR. 20,HAFTADA ULRTASON İSTEDİ RENKLİ HASTANEYE FİYATINI SORDUM 225 TL DEDİ SSK GEÇMİYORMUŞ SİZ NERDE VE KAÇA YAPTIRDINIZ YARDIMCI OLURMUSUNUZ BU KONUDA BANA ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER...
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: ponçik - 10 Mart , 2010, 16:22:40
canım sen hangi şehirdesin , kardeşim geçen hafta yaptırdı , 120 TL verdi , SGK geçiyor  :dontknow: Hospitalium Hastanesinde

genellikle bütün hastanelerde geçiyor ama iyice bi araştır istersen , kontrollere gittiğin hastanede yaptırmak zorunda değilsin , güvendiğin bi hastanede yaptırman yeterli  :icon_thumright:
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: arzuhatem - 10 Mart , 2010, 16:35:54
g10ca canım bende istanbuldayım  peki neden istiyorlar bunu yaptırmamız şartmı  bilgin  varmı canım
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: ponçik - 10 Mart , 2010, 16:40:38
bebeğin gelişiminde bi anormallik var mı diye istiyorlar
iç organları inceleniyor, böbrekleri , ciğerleri , kalbi vs.vs..

ama eğer 2li test yaptırdıysan bi sorun görülmediyse genellikle 3lü testi istemiyorlar  ::)
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: mavişimmm - 10 Mart , 2010, 16:47:52
kızlar renkli ultrason derken 3 lü testten mi bahsediyonuzz.renklı ultrasonu ben dr uma aylık kontrollerde gittigimde bebegı renkli ve siyah beyaz görüyommm.renki ultrason deyınce bırde 225 tl demışlerrr şaşırdımm yani.ultrasona gırmek mı yoksa 3 lü testmi 225 tll onu anlamadım...
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: arzuhatem - 10 Mart , 2010, 16:57:44
yok canım 3 lü test 40 tl yapıldı bu renkli ultrason farklı bişey ondan 225 tl dedi çok fazla yaa bende hastane araştıyıorum bakalım 
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: mavişimmm - 10 Mart , 2010, 17:02:15
ben dr a gittiğimde muayanesinde ultrosan varrr.3 boyutlu gösteriyooo.ve aylık verdıgım ücret 80 tl.çok deilmi bu ücret renklı ultrason içinnn...
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: ponçik - 10 Mart , 2010, 17:07:10
renkli ultrason ve dopleer farklı şeyler bildigim kadarıyla
yani doktorların baktığı renkli veya siyah beyaz ultrason cihazlarından ayrı bişey
ben bu konuda uzman değilim ama öyle diye biliyorum  :dontknow:
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: ♥♥ Ecrin´in Annisi ♥♥ - 10 Mart , 2010, 17:09:56
kartal cevizli dragos sifa hastanesinde  renkli doppler sigortalilar icin 90 tl.
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: ponçik - 10 Mart , 2010, 17:10:59
http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,1151.0.html (http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,1151.0.html)

Konunun başında hangi haftada hangi testlerin yapıldığı yazıyor  :icon_thumright:
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: мiŁenα. - 11 Mart , 2010, 11:10:26
ben 30 tl verdim..medical park samsun hatanesine gdiyorum ::)
Başlık: 2.DÜZEY ULTRASON NERDE VE NEKADAR ÇEKTİRDİNİZ ARKADAŞLAR
Gönderen: arzuhatem - 11 Mart , 2010, 11:30:13
2.DÜZEY ULTRASON NERDE VE NEKADAR ÇEKTİRDİNİZ ARKADAŞLAR acil cvplarınızı bekliyorum teşekrler
Başlık: Ynt: 2.DÜZEY ULTRASON NERDE VE NEKADAR ÇEKTİRDİNİZ ARKADAŞLAR
Gönderen: Demet_dk - 11 Mart , 2010, 13:54:44
göztepe ssk hastanesinde ücretsiz çektirmiştim
şubat 2009 da :icon_thumright:
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: arzuhatem - 11 Mart , 2010, 17:19:05
demetciğim nasıl randevu aldın ordan bilgi verirmisin bende almak istiyorum ne diyosun nasıl yönlendiriyorlar senii
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: ★ღ♥ღครк๓єlєợเღ♥ღ★ - 21 Eylül , 2010, 12:27:06
kızlar ben 5 kez drye gıttım her gıdısımde 4b ultrasyana dr sokuyo benı normal ultrasyona almıyo  bende bazen para verıyom bazen almıyo ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Başlık: Ynt: 20.Haftada Renkli Ultrason
Gönderen: Balböceği - 24 Eylül , 2010, 20:11:45
Renkli ultrasyona daha sira gelmedi egerki 3. tirim de yaparlarsa bilemem  ::)
Başlık: Kızlar 3'lü test'le ilgili bilgisi olan varmı???
Gönderen: FeHi - 04 Ocak , 2011, 14:05:47
Doktora henüz göstermedim test sonucumu bugün aldım pek bişi anlamadım ''1/350'' dio bu nedir???
Normal mi acaba???  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
Başlık: Ynt: Kızlar 3'lü test'le ilgili bilgisi olan varmı???
Gönderen: HAYAT29 - 04 Ocak , 2011, 14:31:16
fehi  bu testte down sendromu ile ilgili değil miydı bana doktorum demişti ki down sendromu beşyuz seksen bayan da bir görünür demişti ikili testimde 579 bayanda bir görünüyo çıkmıştı 3 lü testımı ben cumartesi yaptıracağım belkı senınkıde 350 bayanda bir demek oluyodur ama pek bir bilgim yok dediğim gibi doktorunu ara o söyler
Başlık: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: ¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨ - 10 Ocak , 2011, 17:14:31
Arkadaşlar üçlü tarama testi içinde sadece ikili gibi koldan kanmı alınıyor acaba?eşim topuktan alınıyor dıye bışey duymuşta tuhaf geldi bana,birde aç karınlamı gıtmem gerek ?
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: Balböceği - 10 Ocak , 2011, 17:17:02
ilk defa duydum  :-\ ben her kontrolde

kan ve idrar tahlili yaptirirdim ondan baska bi bilgim yok  ::)
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: xxcansuxx - 10 Ocak , 2011, 17:28:42
Alıntı yapılan: •❤•pisicikk•❤• - 10 Ocak , 2011, 17:14:31
Arkadaşlar üçlü tarama testi içinde sadece ikili gibi koldan kanmı alınıyor acaba?eşim topuktan alınıyor dıye bışey duymuşta tuhaf geldi bana,birde aç karınlamı gıtmem gerek ?
ÜÇLÜ TARAMA DA AYNEN 2Lİ TEST GİBİ KOLDAN KAN ALINARAK YAPILIYOR. AÇ TOK FARKETMİYOR ÖYLE BİLİYORUM :) SAĞLIKLA İNŞ.
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: ¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨ - 10 Ocak , 2011, 17:34:53
çok sağolun arkadaşlar ALLAH CC razı olsun hepinizden :amin:
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: xxcansuxx - 10 Ocak , 2011, 17:38:07
Alıntı yapılan: •❤•pisicikk•❤• - 10 Ocak , 2011, 17:34:53
çok sağolun arkadaşlar ALLAH CC razı olsun hepinizden :amin:
:) SENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞIM HAMİLESİN DUA EDERSEN SEVİNİRİM BİZDE İNŞ.O HAMİLELİK DUYGUSUNU YAŞARIZ  :amin: :amin:
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: ¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨ - 10 Ocak , 2011, 17:39:58
Tabiki ederim cansucum ne demek ,zaten tüm arkadaslar için edıyorum senın içinde ayrıca ederim:) Rabbim gönlüne göre versin inşallah en kısa ve hayırlı zamanda :amin:
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: xxcansuxx - 10 Ocak , 2011, 18:18:01
Alıntı yapılan: •❤•pisicikk•❤• - 10 Ocak , 2011, 17:39:58
Tabiki ederim cansucum ne demek ,zaten tüm arkadaslar için edıyorum senın içinde ayrıca ederim:) Rabbim gönlüne göre versin inşallah en kısa ve hayırlı zamanda :amin:
AMİN İNŞ. ALLAH RAZI OLSUN
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: eguzel89 - 10 Ocak , 2011, 18:19:56
evet canım ben yaptırdım kan alıyolar koldan ben aç gitmiştim bişey farketmiyormuş bu kan sonuçlarına göre seninle aynı kan sonuçlarına sahip aynı yaş grubundan insanların kaçta kaçında down sendromlu çocuklar olmuş ona bakılıyor ben doktoruma saçma buldugumu söylemiştim oda bu istatistik gibi bişey dedi.benm arkadaşımın bebeğine down sendromlu olma riski yüksekti ama doğurdu ve nur topu gibi bir oğlu var ve kocaman oldu çokta kafana takma tatlım:)
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: ¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨ - 10 Ocak , 2011, 18:23:02
sağol tatlım :) banada saçma geliyor aslında Allahın verdiği can sonuçta . Rabbim sağlıklı veriri inşallah  :amin:senin gittiğin hastane özelmiydi canım ücretli oluyor dimi bu testte?
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: xxcansuxx - 10 Ocak , 2011, 18:26:30
Alıntı yapılan: eguzel89 - 10 Ocak , 2011, 18:19:56
evet canım ben yaptırdım kan alıyolar koldan ben aç gitmiştim bişey farketmiyormuş bu kan sonuçlarına göre seninle aynı kan sonuçlarına sahip aynı yaş grubundan insanların kaçta kaçında down sendromlu çocuklar olmuş ona bakılıyor ben doktoruma saçma buldugumu söylemiştim oda bu istatistik gibi bişey dedi.benm arkadaşımın bebeğine down sendromlu olma riski yüksekti ama doğurdu ve nur topu gibi bir oğlu var ve kocaman oldu çokta kafana takma tatlım:)
CANIM EVET ÖYLE MESELA MİLYONDA BİLMEM NE KADAR DİYOR KESİN Bİ SONUÇ DEĞİL KİM BU İHTİMALE GÖRE BEBEĞİNİ ALDIRMAK İSTER Kİ. TEST İLERİ YAŞ GEBELİK VARSA, AKRABA EVLİLİĞİ VS KROMOZOMAL HASTALIK VE SİGARA KULLANAN BAYANLAR İÇİN BELKİ DAHA ANLAMLI OLUR.
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: eguzel89 - 11 Ocak , 2011, 13:40:52
valla canım üni.hastanesinin özeline gittim ama doktorum beni özel bir yere yönlendirdi bu hastanedekiş sonuçlardan emin olmuyorum düzen laboratuarına git dedi bende orda yaptırdım 90 ytl galiba yanlış hatırlamıyosam ankarayım bu arada
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: ilkcemre - 11 Ocak , 2011, 13:50:04
sorunun cevabını almışsın zaten kafanda soru işareti kalmasın. koldan kan alıyolar ve ultrason ölçümleri yapılıo bildiğim kadarıyla... allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
Başlık: Ynt: ARKADAŞLAR ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIYOR?
Gönderen: ¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨ - 11 Ocak , 2011, 18:44:28
EVET CANIM SAĞOLASIN ,ALLAH CC RAZI OLSUN