29 Mart , 2024, 02:08:15

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Emine

211
Şerifecim çok şaşırdım ve sevindim senin adına  :hello2: 3. yavrun hayırlı olsun :) Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bakalım cinsiyeti ne olacak , gelişmelerden bizi de haberdar edersin  ;)

Goncacım işi bırakmışsın az kaldı doğuma kime benzeyecek merakı sarmıştır şimdiden :) İsme karar verdiniz mi?

Karneleri için de tebrik ederim Berat ve Eylülü  :nazar: Ceylinin de hepsi 5. Tatil bitti pazartesi okula başlıyorlar yine. Miray okuluna alıştı artık iyice. Öğretmeni de çok içime sindi. Tatilde anneanne babaannede kaldılar genelde. Ben de işten daha geç çıkabildim çocukların servisine yetişmek için daha erken çıkıyorum normalde. Pazartesi normal rutinimize döneceğiz. Cumartesi pazar sabahları yüzmeye gidiyor kızlar o nedenle geç kalkabildiğim 1 gün bile yok şöyle bir yere yetişme stresi olmadan uyanmayı özledim.  :-\
212
Geçmiş olsun Goncacım  :-[ Allah acil şifalar versin  :amin:
Bizimkiler de hasta.. Miray 1 hafta oldu okula başladı Ceylinin son 2 yıl gittiği anaokuluna. Öğretmenini de sevdi. Herşey yolunda derken okuldan geldi öksürük burun akıntısı başladı cuma akşamı. Ceylin de dün istifra etti bir kaç kez. Bugün okula gidemediler. Sabah doktora götürdüm. Ceylin'in bademcikleri büyükmüş Benical verdi ona. Miray da peditus kullansın dedi bir de Miray da hafif kansızlık varmış demir şurubu verdi. Ceylinler de bugün genel sınav olacaklardı öğretmenini aradım sonra ben onu yaparım sınav gelmesin dinlensin dedi. Herkes hasta çevrede de yine salgın var herhalde.. Yarın okula gidecek ikisi de inşallah atlatırlar.
213
 :ehi: Haklısın canım maşallah diyelim  :nazar:

Miray ben canımın istediği zaman gideceğim diyor hala gitmek istemiyor sanırım nedenini buldum ben, tuvalate kızlı erkekli götürüyorlardı bunları kapı açık hep bir kez öğretmeni çişim yok dediği halde zorlamış o nedenle stres oldu herhalde aynı şeyi yaşamak istemiyor. Ceylin'in gittiği son anaokuluna göndereceğim ikna edebilirsek Ceylin'in eski öğretmeniyle öğretmenler gününde aradık konuştuk Miray'ı getirin diyor ama onun sınıfında daha küçükler var o olacağını bilsem gözüm arkada kalmazdı gerçi müdür de çok ilgili bi hanımdı sağolsun bakalım biraz daha zaman geçsin tekrar deneyeceğiz.
214
Meltemcim hoşgeldin 3 çocukla iyi başediyorsun benim için hayali bile uzak :) Hepinizin iyi olmasına çok sevindim uğra arada :hello:

Goncacım babasına söylememekle iyi yapmışsın ağzından kaçırıyorsa :) Bana öğretmenin neden 100 alamıyorsun demesi tuhaf geldi. Ben böyle bir durumda rahatsız olurdum. Çocuğu ya 100 alamazsam stresine sokmak iyi birşey değil daha fazla gerer bence.. Bizim sınav notlarımız sırasıyla 100-99-98-100-96 .. Bir de okudukları kitaplardan sınav oluyorlar içinden rastgele sorular geliyor ondan da 90 almış sonuncusundan.. Ara karnemizi de bir iki hafta oluyor alalı sanırım hepsi çok başarılı  :nazar: İngilizce karnemiz ayrı onda da bütün derecelendirmelere göre sınıf ortalamasının üstünde diye işaretlenmiş hepsi.. Annelerle buluştuğumuzda gördüğüm şey bir çocuğun annesi babası evde çocuğun ödeviyle dersiyle ilgileniyorsa o çocukların notları daha yüksek oluyor. Bazı annelerle konuşuyorum düşük not alanlarla ne ödevinden ne dersinden haberim yok diyor bazılarına bıkkınlık gelmiş önceki çocuklardan bazıları da iş yoğunluğu nedeniyle diyor.. Öğretmende genel kahvaltı ve biraraya geldiğimiz durumlarda velileri rahatlatmaya yönelik konuştu hep bu notların karne notlarıyla doğrudan alakası olmayacak dedi sınıftaki derse katılımı ve diğer özellikleri de önemli dedi ileride çok sınav olacaklarından alıştırma olsun diye yapılıyor dedi.. Ben de Ceylin'e sınavda aldığı notların çok önemli olmadığını 100 alamadığında bunun problem olmadığını önemli olan öğretmenin anlattıklarını dinlemesi ve öğrenmeye çalışması anlamadığı yerleri mutlaka sorup derse katılmasını söylüyorum. Her gün gelince bugün ne öğrendiniz diyorum. İngilizce kitap okuma ödevleri de var benim ingilizcem iyi değil kızım bana öğretecek diyorum o bana ne öğrendilerse anlatıyor kitap okuyor daha bi kendine güveni geliyor.. Her hafta performans ödevlerimiz oluyor bu hafta saat yaptı evde kartondan , müzik öğretmeni de bir müzik aleti yapıp getirin demiş, hayat bilgisinde de yarın meyve salatası yapma yarışı olacak tabağı en güzel süsleyen kazanacakmış .. Geçen hafta kartondan ayakkabı yapıp ayakkabı bağlama yarışması yaptılar.. Kitap setlerini bitirenleri öğretmenleri waffle yemeğe götürdü geçen hafta .. Bizde durumlar böyle başımızı kaşıyacak vaktimiz kalmıyor :)
215
Ceylin okulunu çok seviyor bu sene fiyat biraz yüksek geldi zam olmuş çevredeki okullardan da birine gidip baktık nedir durum diye yeni açılan bir kolejdi, bilgi alalım dedik. Ben okulumdan ayrılmayacağım demi diye diye bir hal oldu çok seviyor eğlenceli aktiviteler de yapıyorlar okulda bahçe oyunları dersleri falan var. Okulun en önemsediği şey kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuduğunu doğru anlaması. Müdür yardımcısıyla görüştüğümüzde sınavlardaki başarının temelinin de okuduğunu doğru anlamak olduğunu bu nedenle kitap okuma alışkanlığını önemsediklerini söylemişti. Bazen hadi Ceylin diye çıldırıyorum oyuna dalıyor ama genelde çok problemimiz yok  :)
Cinsiyet konusunda da %100 dediyse bundan sonra dönmez herhalde :) Allah gönlüne göre versin canım.
216
Goncacım yeni gördüm sorunu 7 yaş bence geç değil canım
217
Yazmayalı 1 ayı geçmiş :) Goncacım tebrik ederim Eylülümü. Ceylin de sene başında sınıf başkanı seçildi ilk oylamada pek istemiyordu ama ben biraz aday olması konusunda ısrar ettim biraz, liderlik tecrübesi de olsun istedim. Bugün tekrar seçim olmuş aday olmamış başka bir arkadaşına oy vermiş başkası başkan olmuş artık 2 haftada bir yeni başkan seçilecekmiş sanırım bütün çocukların o duyguyu yaşaması için düşündü öğretmen hoşuma gitti benim de .. Geçen sene de başkanlık yapmıştı çocuk bunaldı artık sınıfı susturacam diye yıpranıyor sanırım :)
Her hafta pazartesi günü sınav olacaklar artık bir hafta önceki işledikleri tüm konulardan. ilkinden 100 2. sinden 99 almıştı bugünkü sonucu bilmiyoruz bakalım. Bir de her gün kitap okuma mecburiyeti var herkes kendisine bir hedef belirliyor, o hedefteki sayfa sayısı kadar hergün okumak zorunda. Ceylin günlük 40 sayfa söylemiş hafta içi her gün o kadar okuyor hafta sonu daha fazla okuyor. Bir de okulun belirlediği bir kitap seti var oradan sınav oluyorlar. Kitabın herhangi bir yerinden her hangi bir soru çıkabilir. O sınavdan da 88 almış. Artık sınav heyecanları da başladı :) Klüp olarak da İngilizce fun club oldu. İngilizce çizgi film seyrediyorlarmış sonunda öğretmen ne anladınız diye anlattırıyormuş şarkı söylüyorlarmış vs. Okul bir ajanda verdi oraya hergün okuduğu kitabı yazıp imzalıyoruz davranış formu var onu dolduruyoruz ona göre hediyeler veriyorlar vs.. Bir de haftalık ödev formumuz var haftalık veriyorlar her gün ne ödev olacağı hafta başından belli oluyor. Günlük uyması gereken program var şu saatte ödev yapılacak şu saatte yemek yenecek şu saatte uyunacak vs .. Yani sıkı bir takip ve eğitim programı var. Geçen sene sınıf annesiydim bu sene de öğretmeni rica etti ama bu sene olamam dedim çok yoğunum sürekli okula gidilmesi gerekiyor toplantı etkinlik vs. O da anlayışla karşıladı sağolsun.
Miray da okulu bıraktı nazar değdi o kadar istekliydi çocuk ama sabah 9 da bıraktık çocuğu babası gelirken akşam 7 de alınca bıkkınlık geldi, kayınpederim yazlıktaydılar alamadık öğle vakti şimdi geldiler ama Miray kesinlikle gitmek istemiyor. Ceylin onun yaşındayken günde 3 saat gidiyordu, ağır geldi Miray'a. Bakalım ilerleyen zamana göre değerlendireceğiz tekrar inşallah yine gitmek ister :/
218
Kitap ve CD ler var içinde. Her sayfada alıştırmalar var her gün 1 alıştırma yaptırıyorsun. Aşama aşama ilerliyor çocuk. Benzerini farklısını bulma nokta birleştirme gibi basit şeylerden başlayıp daha zora doğru ilerliyor. CD de de sesler var sıra sıra her alıştırmaya göre diyor ki mesela aynı zil sesini duyduğunda ikiz bebekleri farklı zil sesini duyduğunda erkek bebekleri boya gibi. Yani işitsel zekayı gelirtirici şeyler de var görsel zeka yanında .. Mesela önüne 5 tane nesne koyuyorsun yaşına göre 5 saniyeden 30 saniyeye kadar bakıyor nesnelere sonra 1 tanesini gizliyorsun sonra hangisi eksik diye soruyorsun bunun gibi etkinlikler var çocuğun bütün duyularını geliştirmeye yönelik. Melik Duyar diye araştırırsan zaten onun seti. İçinden çocuğun iq sunu ölçmek için kitap da çıkıyor. Mental aritmetik için çocuğun 9 a kadar yazıp okuyabilmesi gerekiyor ona göre değerlendirirsin Miray için ben erken buluyorum şu aşamada herkes kendi çocuğunun gelişimini kendisi bilir. Şu an enerjisini boşaltabileceği etkinliklere yönlendirebilirsiniz. 4 yaşını tam doldurmadı bizimki doldurunca jimnastik düşünüyorum ben de. Ceylin 4 yaşında başlamıştı jimnastiğe .. Müzik için de 7 yaşını doldurmasını istemişlerdi göndermek istediğim yerler. Org kursuna gitmişti bir süre 5 yaşında ama sevmedi zaten çocuk ilgisinin ne olduğunu kendisi belli ediyor deneye deneye bulunuyor bir şekilde.
219
Doğunca göreceksin ki ne kadar doğru bir karar vermişsiniz daha erken olsa iyiydi ama buna da şükür :) Kardeş çocuğun psikolojisini olumlu yönde etkileyen bir şey benim de kendi adıma verdiğim en doğru karar. İkisi bir arada oyun oynarken en mutlu oldukları zamanlar kavgaların bile onların gelişimine olumlu katkısı olduğunu düşünüyorum zaman zaman insanın sabrı taşsa da iyi ki doğurmuşum diyor insan  :laughing7:
220
İnşallah canım derslerdeki başarı hayattaki başarıyı getirecek diye bir şey yok biraz sessiz bir çocuk Ceylin yani soru sorulmadan cevap vermez vs çok atılgan bir tip değil o nedenle yaşayıp göreceğiz biraz yırtık olmak gerekiyor hayatta başarı için  :) Kaderleri güzel olsun evlatlarımızın. İki çocuk çok farklı oluyor Ceylin 2 yaşında anaokuluna başlamıştı Miray 4 yaşına geldi hala gitmemek için direniyor. Geçen sene hadi küçük diye gitmeme isteğini hoş karşıladık üstelemek istemedik bu sene de başta severek gidiyordu yine olmadı diretiyor gitmeyeceğim diye psikolojisi bozulmasın diye yine tamam dedik bekliyoruz keyfinin istemesini , çok yoruyor. Ablasından fıtrat olarak da çok farklı .. Tek isteğim mutlu olsunlar başka bir isteğim yok bakalım Miray neler yaşatacak bize  :)
221
Selam. Ben Ceylin'i 5 yaşındayken Tiamo' ya göndermiştim. başka kursları da araştırdım ama aralıksız 3 saat falan sürüyordu diğerleri bu haftanın 3 gününe bölünmüş şekilde olduğundan uzun süre dikkatini toplaması zor olur diye oraya göndermiştim. İlkokulda Yamanlar Koleji'ne başladı okulun ders programında zaten Mental Aritmetik var yani ders olarak işlemeye başladıkları için kursa göndermeme gerek kalmadı. Abaküsle 3 basamaklı 3-4 sayıyı toplayıp çıkarıyorlar. Benim matematiği farklı bir şekilde okulda öğretirlerse problem olur mu diye endişelerim olmuştu ama matematik dersleri ayrıca var bu ayrı bir ders beynin sağ ve sol lobunu birlikte çalıştırıyormuş. Ondan mıdır bilmiyorum tabi ama derslerinde pek zorlanmıyor 1. sınıfta hepsi 100 dü derslerinin 2. sınıfta şimdiye kadar tüm dersleri içeren 2 tane sınav oldular yazılı ilk sınavları birinden 100 2. sinden 99 aldı. Ayrıca ZEP dersleri var bu da Düşünme Becerileri, Üretkenlik, Akıl Oyunları, Görsel Algı - Dikkat gibi başlıkları içeriyor. Yani onun da etkisi olabilir tek bir şeye bağlanamaz herhalde ama küçük kızım 4 yaşında benim de onun için zeka geliştirmesi açısından Mega Hafızanın Çocuk Zeka ve Hafıza setini aldım. 3 -7 yaş arası çocuklara uygulanıyor. Bence 4 yaş mental aritmetik için erken olabilir bu tip bir şey daha uygun. http://www.megahafiza.com/urunler/set-czh.asp#top Hem işitsel hem görsel hafızayı etkileyen çalışmalar var içinde.
222
Aslıcım teşekkürler evet yaptık düğünü  :) Kızların iyi olmasına sevindim arada olur öyle kardeşler arasında..

Goncacım hamilelik nasıl gidiyor yolundadır inşallah herşey  :love9:

Bizim Miray da anaokuluna başladı , sabah ilk o kalkıyor ilk önce beni giydir ablamdan önce ben gidicem okula hadi hadi öğretmenimi özledim diyor. Çok sevdi bu okulu. AKD Kids Bornova'ya gidiyor. Sınıfta 2 öğretmen var biri sürekli İngilizce biri Türkçe konuşuyor inşallah öğrenir İngilizceyi..

Ceylin de çok mutlu okulunu arkadaşlarını öğretmenlerini çok seviyor her şey yolunda bizim de sınıf öğretmeni dışında hemen hemen tüm branş ders öğretmenleri değişmiş. Veli toplantımız oldu , ev ziyaretine de geldi öğretmen bu sene de çok yoğun bir program var, yeni eklenen dersler olmuş. Evde saat kaçta ne yapması gerektiğine kadar günlük program da verdiler. Bir de kulüp seçimi oldu haftada 2 saat, 3 tercih yaptık uygun olana yerleştirecekler. Ingilizce fun club, ilginç deneyler ve buz pateni seçti bakalım ne gelecek şansına yarın belli olacak.. Haftada bir, bir önceki hafta işlenenlerle ilgili sınav yapacaklarmış, ayda bir de bir kitap seti var oradaki hikayelerden sınav olacaklar yazılı. Ödev olarak da her dersle ilgili test veriyorlar eve. İnşallah bu yıl da verimli geçer.  :amin:
223
Slm, Benim küçük kızım 23 Ocak doğumlu , anaokuluna gönderen var mı ? Ablasını 2 yaşını doldurunca göndermiştim ama şimdi ablası olunca pek yalnızlık çekmedi o nedenle 3 ü geçtiği halde göndermemiştim ama bu sene göndermeye karar verdim şu an grip iyileşirse haftaya başlatacağım inşallah  ;)
224
Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun..  :)
Dün 1 bugün 2 Ceylin sabah istifra etmiş öğretmeni aradı gelip alın diye , Miray da hasta ondan geçti sanırım. yarın kardeşimin dini nikahı olacak, perşembe kına, cuma düğün. İnşallah iyileşirler bir an evvel. Ben de çok halsizim şu haftayı bir atlatsak  :amin: Bir de cuma günü veli toplantısı olabilir dedi öğretmenleri daha okul açıldı bismillah toplantılara başladık, ilk gün gittiğimizde ne söyleyeceklerse söyleselerdi keşke .. Kardeşimin düğünü var katılamam dedim, inşallah haftaya olur gitmezsem de huzursuz olurum
225
Goncacım , Şerifecim çok teşekkürler :flowers: Eylül ve Berat'ın da doğum günü şimdiden kutlu olsun, cuma kardeşim evleniyor, perşembe kına vs.. bayağı yoğunluk olacak atlamayayım  :love9: