Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

BEBEKLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ => 6 Ay Sonrası Bebek Gelişimi İle İlgili Konular => İlkbahar Bebekleri (Mart-Nisan-Mayıs) => Konuyu başlatan: Emine - 14 Ekim , 2012, 01:23:18

Başlık: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: Emine - 14 Ekim , 2012, 01:23:18
Bebeği 6. ayını doldurmuş Mart-Nisan-Mayıs 2012 doğumlu bebek anneleri buradan devam edebilirler  :icon_thumright:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 16 Ekim , 2012, 00:33:42
teşekkürler emine sayfayı açtığın için.biz artık o kadar zor giriyoruz ki siteye sayfa açmak bile gelmedi aklımıza.bahar bebekleri fırsat vermiyor annelere :k06:

inş gzel paylaşımlar olur
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 16 Ekim , 2012, 00:50:16
yeni sayfamiz hayirli olsun kizlar  :k06: :k06: aynen zaman bulsak hep yazcazda neysem  :laughing7: gene arada ugruyalim ne var ne yok haberdar olalim  :love7:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 19 Ekim , 2012, 21:37:04
6. ayımız dolmadı ki girelim gerçi diğer sayfayada ugrayan yok benden basşka inşallah burada olursunuzda eccük sohbet edekk 6. ayımız dolsun burdayımm
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 19 Ekim , 2012, 23:43:43
olsun cnm sen gene gelebilirsin tabi birilerini bulabilirsen  :ehi: :ehi: söz isu hastaliklardan bi kurtalalim hep gelcez zaten kis geliyo disarida cikamayiz  ::)
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 19 Ekim , 2012, 23:57:30
bişi kalmadı zaten 1.5 ay var 6. ayımıza girin tabi yaa neler yapıyor fıstıklar siz neler yapıyorsunuz hep bilelimm  :opucuk:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 21 Ekim , 2012, 13:46:41
selam kızlar nasılsınız fırsat bulmuşken yazayım dedim.benim minik kelebeğim artık 7 aylık oldu.emeklemek gibi bir çabası yok hiç.direk ayağa kalkıyor kenara tutunarak durmak istiyor ama daha erken diye müsade etmiyoruz.yürüteç aldık başta çok korktu binmek istemedi ama şimdi birazda olsa  biniyor ve geri geri yada yan yan gidiyor ilerleyincede anlam veremiyor herlade korkuyor :k06:
henüz dişimiz çıkmadı ama dr normal dedi çünkü benimde eşiminde 8 ay civarı çıkmış dişler.dişimiz yok ama sıkıntımıız çok malesef gece huzursuz uyuyor.iştahıda pek yok bu aralar mızmızlanıyor.
birde uykuya dalmamak için çok zorluyor kendini.gözler kıpkırmızı hala oyun pşnde her akşam uyutçaz diye canımız çıkıyor.
beslenme şeklimiz anne sütü+ aptamil+ ekgıda..gerçi ek gıda çok az yiyor ama inş zamanla alışır.zaten dr lar 9.aya kadar çok ek gıda vermeyin diyorlar ondan içim daha rahat.
en sevdiği şey dışarda gezmek.ama bebek arabasında sıkılıyor bisüre sonra hmen kucak istiyor bu durumda bizi zorluyor çünkü kilosu iyi maşallah taşıyamıyorum uzun süre kucağımda.
otomobilde gezmekten hiç hoşlanmıyor ne oto koltuğunda ne kucağımda durmuyor kısa mesafede  bir yere gi,tmek bile bana ızdırap oluyor.
bu kız daha şimdiden bu kadar sıkılgan ben ilerde napçam kimbilir :k06:
her sabah kızım yatağında uyanıp o küçücük elleriyle yatağın kenarına tutunup yetişebildiği kadar bana bakıo sadece gözleri gözüküo o kadar komik ve güzel ki her sabah mutlu uyannmak böyle bişey heralde :nazar:
bugün kızıma bayramlık cicielr almaya gidicez.bu kızımla 2.bayramımız.inş daha nice bayramlar yaşarız.
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 25 Ekim , 2012, 00:28:11
Slm annisler bende zaman bulmuskene az yazim kizimlan ilgili  :muzz: :muzz: :muzz: ecrinim yakinda 9ayina gircek insallah  :amin: :nazar: :nazar: hergün yeni seyler yapiyo beni sasirtiyo  :-ooo mesela dün ben mutfaktayken bi baktim ecrinden ses yok dedim kesin bi is basinda neysem bi bakim dedim anamm benim cadi televizyon dolabina diklenmis tek basina nasil becerdi hala anlamadim  :ehi: :ehi: baya yüksekti cünkü sonra inerken takip ettim önce poposuna oturdu sonra devam dolandi  :k06: :k06: cok tatliydi o ani fotosunu cektim hatira kalsin  :laughing7: bugün hep ayni hareketi tekrarladi ama asagi inerken düstü  :-\ artik bisiler dedigi zaman anlayabiliyorum kolay kelimeleri söyleyebiliyor  :muzz: :muzz: yemek konusuna gelince arada kusuyo bazende iyi yiyo sebzelerlen ona yemek yapiyom meyve yediriyom eline bisiler veriyom kemiriyo iki disimiz var bu arada  :laughing7: günüm onlan geciyo hep pesindeyim daha dogrusu o benim pesimde wc gitsem bile pesime geliyo  :k06: :k06: bu arada beni görenler kurudun cok zayifsin diyolar  :occasion14: :occasion14: eski kilomdan daha zayifim ecrin sayesinde  :k06:

sizde zaman buldukca yazin sormak istediklerinizi sorun  :hello2: :hello2:

bu arada bebislerimizin ilk kurban bayramlari kutlu olsun nice bayramlara insallah hep beraber  iyi bayramlar kizlar  :love7: :opucuk: :opucuk: :wave: :wave:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 30 Ekim , 2012, 12:31:12
kızlar nasılsınızz biz 5. ayımıza girdik şükürler olsun :nazar: 6 aya yollandık  kontrole gidicez artık ek gıdaya geçicez dedi idi doktorumuzz bizde ilk kurban bayramımızı geçirdik pek bişey ögrenemedik evde bizimki kafasını kaldırıyor oturmak istiyor kendi kendine konuşuyor  şimdilik bu kadar inşallah bizimki de ecrin ablası gibi olucak gülcüm maşallah senin fıstıgaaa :nazar: :nazar: :nazar:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: azelia - 05 Kasım , 2012, 23:11:54
selam güzel annelerrrr, biz geldik oğluşumlaaaa... (ay bu cümleyi özlemişim:) ) tabi hamileyken biz geldik diyebiliyoduk ama şimdi oğluşum uyuyo ben tek başıma geldim:))) 2 gün sonra 8 aylık oluyoruz, 9. ayımıza giriyoruz... Metehan paşam 9 küsür kilo ama bu ay kontrolümüz yok küsüratını bilmiyorum, çok tombalak bişey maaşallah, emekleme çabamız yok, tutunup kalkmıyoruz da ama yürüteçle resmen show yapıyoruz, evin altını üstüne getiriyoruz.

Beslenme şeklimiz sabah kahvaltısı, meyve, sebze püresi ve yoğurt şeklinde... Aralarda ve gece boyu anne sütü alıyor. Hiç mama kullanmadık, doğduğundan beri sadece anne sütü aldı, maaşallah hala da devam ediyor.

3 aydır çalışıyorum, Anneannesi bakıyor oğluma, ara sıra da babaannesi... Oğlum onlala çok mutlu çünkü gözlerinden bile sakınıyolar maaşallah:)

Bizden haberler böyle, sizi çok özlemişiz, inşallah girerim fırsat buldukça...

Öpüyoruz herkesiiiiiiii
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 05 Kasım , 2012, 23:50:38
hoşgeldin canım fotosunu da koyda görelim maşallah kilosu gayet iyi imiş paşanın :nazar: :nazar: :nazar: bizde 6 aya doğru yola koyulduk bu ayki kontrolde 8300 kiloya ulaşmışık artık az az kilo almaya başladı ve sebze çorbası na başladım 2 çay kaşıgı tadına alışsın diye veriyorum sonra yoğurt denicem ve ardından meyve suyu püresi ve muhallebiyi tatdırıcam tabiki sırayla 6 ayından sonrada bunları düzenli bir şekilde öğün olarak vericem benim kızda sadece anne sütü alıyor  :love9: :love9:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 06 Kasım , 2012, 11:18:05
selam bahar anneleri ve bahar kelebekleri nasılsınız?
biz iyi sayılırız kızım 2 gündür pek huysuz kakasını zor yapıyor hiç böyle olmamıştı kabız oldu sanırım kakası da çok sertt mamalarına zeytinyağı koyuyorum ama sanırım daha çok koymam gerekicek.çok verince de ishal olur diye korkuyorum.
bunun dışında bebeğim emeklemekten hiç hoşlanmıyor yüzüstü yatırıyoruz geri  geri gidiyor ama çok çabuk sıkılıyor.dişi de çıkmadı hala gerçi bizimde geç çıkmış ama çıksa belki şu  huysuzluğu azalırdı biraz.sabahın köründen beri ayaktayız ya.
kilosu ve boyunu tam bilmiyorum 9.ayda birdahaki kontrolümüz ama kilosu 10 kiloya yakın boyuda 70 cm in üzerinde ama bi dahaki ay görcez bakalım.
anne sütü +aptamil ve kahvaltı,çorba,meyveli bisküvili karışım yada tahıllı kaşık mamalarından yiyor çok olmasada.şimdilik idare ediyoruz ama birtek sorunumuz kesinlikle yemeklerin içinde pütür olmucak anından öğürüp kusuyor sonrada yemiyor nasıl olucak böyle bilemiyorum nasıl alıştırıcam ben???7
bunun dışında dışarda gezmeye bayılıyor etrafa bakıyor diye.ceketini giydirdiğim anda anlıyor ve seviniyor çığlık çığlığa.eşiminde benimde arkamızdan ağlıyor gidince.bol bol heceliyor..ba nana,gaga, ar ar dar dar ,yaya vs. :k06:

sizlerle artık denk gelemiyoruz ama gelişmeleri yazında en azındna haberdar olalım birbirimizden hamileyken o kadar çok paylaşım oldu şimdide olsun
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 06 Kasım , 2012, 11:26:51
BENDE YAVAŞTAN EK GIDAYA GEÇTİM CANIM DOKTOR ARTIK BAŞLAYALIM DEDİ PÜTÜRLÜ YİCEKLERİ RED ETMESİN DİYE BLENDIRDAN GEÇİRMİYORUM KENDİM TEL SÜZEKTEN GEÇİRİYORUM SEBZE ÇORBASI DENEDİM İLK OLARAK

HERKEZİN ARDINDAN BEN CEVAP VERİR OLDUM HEP BURDAYIM ÇÜNKÜÜ  :k06: :k06: :k06:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: azelia - 06 Kasım , 2012, 22:46:02
Nilcim kız bebeklerin beslenmesi biraz daha zor oluyo sanırım... Ne de olsa narin melekler onlar:) bizim paşalar gibi ne versen yemiyolar:) canını sıkma alışır, daha çok başındayız yolun, bi bakıcaz bizim yemeklerden yiyolar... Bu arada bu sayfayı çok özlemişim yaaa...

Biz de emeklemiyoruz geri geri gidiyoruz ve dişimiz yok...
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 18 Kasım , 2012, 00:45:34
selam arkadaşlar nasılsınız_ yine yorucu bir günün ardından kısa sürede olsa nete girebildim.hemen gelişmeleri yazayım.çok şükür kızım iyi,yemek konusunda seçicide olsa yinede çok da iştahsız değil  :nazar: sadece pütürlü gıda konusundaki sıkıntımız devam ediyor.bunun dışında ben 1 aydır öğretmen ataması dersaneye başladım kızımı haftada 3 gün anneanne ve babanesi bakıyor şükür ki aklım kalmıyor onlarada alıştı. :amin:
Bunun dışında tabi dersane dersler ev koca çocuk derken bana çook yorucu bir hayat kalıyor sürekli koşuşturma dolu.ama bunada şükür tabi.
bunun dışında duru emeklemek istemio yatınca sıkılıo ama kollarından tutunca adımlıyor yürüteçtede ilerlemeye başladı önceden geri geri gidiodu çünkü.
doktor ve sağlık ocağı kontrolümüz 9.ayda  merak ediyorum boyunu kilosunu ama pek aldğını sanmıyorum maşallah çok hareketli çünkü.
uykularıda idare eder işte gece genede 3-4 kez kalkıyor emiyor yada mama yiyor uyuyor ama emzikle uyudyğundan her emzik ağzından çıktığında ağlıo ve gecede defalarca emzik takıyorum bu bana eziyet oluyor baya.emziksiz de uyumuyor denedim ama olmadı.

bunun haricinde ben hala tombik kaldım  :toothy10: hamileliğe kilolu başlamıştım zaten 10 kilo aldım toplamda 10 kiloyu verdim ama eski kilom ve sarkık göbeğim hala duruo malesef :sad1:

şimdilik bizden bu akdar sizde yazında okuyalım paylaşalım.ben kaçtım görüşmek üzerre :wave:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 18 Kasım , 2012, 01:02:05
aynı canım ya sarkık göbek kocaman insan oldum eşim dalga geçiyorr benlee 6. ayımıza giricez az kaldı ek gıdayada geçtik kızım yiyor :nazar: şimdilik bakalım

haftaya izmite gidicem banka sınavı var ufaktan iş aramaya başladımm çalışmak istiyorum inş sende atanırsın yanlış anlamadı isem kpss ye giriceksin
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 18 Kasım , 2012, 20:54:42
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 18 Kasım , 2012, 01:02:05
aynı canım ya sarkık göbek kocaman insan oldum eşim dalga geçiyorr benlee 6. ayımıza giricez az kaldı ek gıdayada geçtik kızım yiyor :nazar: şimdilik bakalım

haftaya izmite gidicem banka sınavı var ufaktan iş aramaya başladımm çalışmak istiyorum inş sende atanırsın yanlış anlamadı isem kpss ye giriceksin

evet cnm aynen öyle kpss için çalışmaya çalışıyorum
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 19 Kasım , 2012, 20:00:37
Slm kizlar nasilsiniz bebisler nasil  :love7: cok giremiyom ecrin cok hareketli bi dk durmuyo hep pesindeyim daha dogrusu o benim pesimde nere gitsem pesimden geliyo heryere tutup ayaga kalkiyo tutarak yürümeyede basladik insallah tam yürürde kurtuluruz  :amin: ilk zamanlar cok düsüyodu ama simdi masallah iyi  :nazar:  hala 2 alt disimiz var  :laughing7: devami gelmedi bakalim  :dontknow: yemesi iyi sayilir yogurt corbasini cok sevior bide benim tabagima ortak ne yesem geliyo almak istiyo  :hungry: siz hala 3saatte birmi yediriyonuz  :icon_scratch: bende öyle yapiyom bi sabah bide aksam devam sütü veriyom.uykusu iyi sayilir biraz gec uyuyo ama gece bazen kalkmiyo bazen mizmizlik ediyo devam uyuyo  :k06: sizde anlatin ne var neyok  :opucuk: :opucuk:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sweetrose25 - 21 Kasım , 2012, 21:50:30
mrb kızlar uzun bir aradan sonra yine geldik oğluşumu uyuttum şükür fazla zorluk çıkarmıyor senelik iznmin tadını çıkarırken oğluşumlada ilgilenme fırsatı bulabıldım bu arada taşındık ve yeni bir yere alışmak zor oldu heleki bugunku doktor arayışım berbattı ne yazıkki iyi bir doktor bulamadım ne boy  ne kilo ölçümü yapmıyorlar ilgi alaka sıfır bide oğluşumu benim söylememle zorla bir tarttılar 9.100 gram çıktı boyunuda evde ben ölçtüm 70 cm bana göre şişman değil ama doktor bu gidişle bir yaşına kadar 15 kg olur dedi :cildir:  :cildir:anlayın artık ne kadar bilinçsiz bir doktora gittğimi internnete bir doktor buldum ona bir götürcem bakalım ınş o iyi çıkar bu arada oğluşumun yürüteçle evin altını üstüne getiryor ama şu tv den ve yanındaki kablolara ayrı bı ilgisi var bide sahpanın üstündeki vazo ek besine tam olarak başlamadım gerçi elimdeki herşeyin tadına bakmak istiyo ama önümüzdeki günlerde sebze çorbası yapıp tadına baktırcam bakalım bu arada yine ferro sanol verdi doktor toplatıldığımı söylediğimde bu şurup bunu kullanabilirsiniz dedi ama benim hala kafam karışık sonucund içeriği aynı değilmiki bunların  :icon_scratch:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 21 Kasım , 2012, 21:57:15
hg canım uzun zamandır yoktun artık 6 aylık oldunuzn  :nazar: bizim de az kaldı 6 aylık olmamıza ne güzel kilosu maşallah en son bizim 8300 dü bu ay fazla almamıştır gibime geliyor yürüteç aldın mı otutturuyormusun peki oğlunu
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sweetrose25 - 21 Kasım , 2012, 22:31:52
hb saol canım benım darısı başınıza :) evet aldım canım ama fazla içinde durdurmuyorum gun içinde ara ara bindiriyorum  biraz korku var tabi onun dışında yer minderi var orda takla felan atıyor :k06: gerçi geri geri gitmeye çalışıyor ama olsun öğrenicek oğluşum daha tam oturamıyor öne doğru gidiyor desteksiz olduğu zaman yanlarına bişey koyduğum zaman oturabiliyor
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 21 Kasım , 2012, 22:35:08
ben tereddüt ettim yürüteç konusunda ama durmayınca biraz iyi olur sanırımm  sırayla hepsini yapıcak bebişlerimiz çalışıyordun sen bende iş arıyorum taşınmışın yeni evin hayırlı uğurlu olsunn güle güle oturun
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sweetrose25 - 21 Kasım , 2012, 22:42:09
canım bende tereddüt ettim ama yapcak bişy yok sürekli kucak olmuyo yada sürekli yatırmak  mindere koymak sıkılıyo bi süre sonra bence lazım evet canım çalışıyorum ama bu aralar izinlıyım işe erken başlayınca sonradan acısı çıktı onun için izin kullanayım dedım ev taşıma bide uzun yol olunca baya bir yoruldum Allah oğluşum sıkıntı çıkarmadı oto koltuğunu yatak gibi kullanınca rahat geldık sen nasıl bir iş arıyorsun bu arada kpssye felan girdinmi
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 21 Kasım , 2012, 22:47:27
ben bilgisayar mezunuyum canım girdim ama 70 aldım hamilelik falan hiç çalışmadım yanii bilmiyorum ki masa başı olabilir cumartesi banka sınavı var ona gidicem izmite çocukla nasıl olcak bilmiyorum bakalım  :dontknow: düzcedede pek iş alanı yok gerçi hayırlısıı

oğluşunun gece uykusu iyi mi canım
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sweetrose25 - 21 Kasım , 2012, 22:52:02
benım bölümde bilgisayar canım ama benım puanda iyi olmadı farklı bir meslek yapmak zorunda kaldım bızım bölüm biraz yüksek ya 85 den aşağısı olmuyo en son 80 almıştım bu seneki sınavada girmedim bankacılık işi inş olur canım mulakatları bıraz torpıllı heryerde olduğu gibi
benım oğlan gece en az ıkı kere kalkıyor emzirip geri uyuyo en geç 7 de de ayakta seninki nasıl canım
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 21 Kasım , 2012, 22:57:44
ne iş yapıyorsun canım evet ya en az 85 istiyo malesef torpil mii çok kötü işte ooo :cildir: :cussing: :cussing: :cussing:  benim kızda gece de emmek için kalkar 2 yada 3 kere sabah 9 10 gibi uyanır sağolsun uyuyo kuzumm
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sweetrose25 - 21 Kasım , 2012, 23:05:09
adliyede memurum masa başı iş yani canım ama kendi bölümümde bir iş olsa daha iyiolurdu bakalım ıkı sene sonraki sınava hazırlancam aslında bu sene gircektım ama hamile kalınca derse çalışma ımkanım olmadı ınş ıkı sene sonra olur
canım senın kız uyku düzenını ıyı tutturmuş maşallah benımkı 7 de ayakta benımle bırlıkte kalkmaya alıştığı ıçın şımdı aynı duzenı devam ettrıyo 7 de uyanıyo bende uykulu olunca zorla emzığı ağzına verıp tekrardan uyutuyorum bu gunlerın tadını çıkartmaya çalışıyorum işe başlayınca çok zor olcak benım ıçın erken kalk süt sağ hazırlan işe git eve gel yemek bulaşık emzırme bebişle ılgılenme  :cildir: ama şukur bu halımıze ekmek parası işte çalışıyoruz ınş senın bankacılık işide olur canım gerçi o işte çok stresli ama
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 21 Kasım , 2012, 23:09:22
burda başka türlü bulamıcam gibime geliyor bakıcam bakalım canım da kızda büyüyor o arada olmadı 2 sene sonraki kpss ye hazırlanırım senin gibi dershaneyede giderim hayırlısı herşeyinnn bebişine kendi annen mi bakıcak bakıcımı bu da zor bir durumm kendi gibi kimse bakamaz ama herşey onlar içinnn
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 15 Aralık , 2012, 22:10:39
nerdesiniz kızlarr yaa Allah Allahhh  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :director: :director: :director: :director: :director: :director:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 12 Ocak , 2013, 18:25:23
selam kızlar ben geldim kızım uyudu bi yazayım dedim.genel durumu anltayım duru 11 kilo 76 cm boyunda.2 alt dişi çıktı tavşanımın.damakları hala şiş devamı gelicek sanırım.bunun dışında tutunarak kalkıyor ve tutunarak koltuk kenarlarında yan yan yürüyor.heryere emekliyor.su ile oynamaya bayılıyor banyodan çıkınca ağlıyor.istediği olmayınca bize sinirlenip bebek dilinde bağırıyor :k06:
devamlı tv ünitesinin önünde durup tvye yakından bakmak istiyor izin vermeyince ağlıyor.dişlerden dolayı yemek ve uykuyla aramız iyi değil.iştahı pek yok.kilosu iyi ama genede faydalı şeyler yemiyor hala yutma problemi yaşıyoruz.uyku desen bi ara iyiydi 11-12 gibi uyur sonra 3-4 kez kalkar sabahta 9 gibi kalkardı.
şimdi uyku düzeni mahvoldu bazen uyuyor uyanıyor ağlıo devamlı,bazen çok geç uyuuyor bazen sabahın köründe kalkıyor bazen bütün gece ağlaya ağlaya uyuyo vs. dr olabilir dişlerden diyor ama zıor gerçekten.

bu arada durunun yanakları hafif kızarıklık oldu dr a götrdük alerjik egzama başlangıcı dedi.1 yaşında kadar biçok bebekte olurmuş yumurta portakal vs. gibi alerji yapabilcek gıdaları kestik.bide losyon veri dr ilaç vermicem dha dedi. artarsa da kortizon gerekirmiş çok korktum inş artmaz.

yemek saatlerine gelince eğer iyi günündeyse 3-4 saatte bir değilse canı ne zaman isterse.
ben sabah uyanınca kahvaltı yediriyorum bulamaç şeklinde.sonra sebze yada yoğurt artık evde ne varsa yada çorba onları yemezse aptamil veriyorum.sonra bikaç meyvenin suyunu sıkıyorum elma armut muz vs. içine bebe bisküvisi katiyorum veriyorum.bazen muhallebi yapıyorum pirinçunundan. öyle idare ediyoruz işte.

Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sabr - 24 Mart , 2013, 20:05:21
Merhaba kızlar benim oğlum 21 martta 1 yaşını doldurdu.Yürüyoruz ve 5 dişimiz var ama çok zayıfız 7 kilo 69cm  Yazmıştım daha önce oğlumun ağzında pamukçuk geçmiyor diye. O kadar ilaç kullandıkki ağzını sile sile tahriş etmiştim kanıyordu sürekli meğer benim oğlum harita dilmiş. PAmukçuk değilmiş. Boşu boşuna ben okadar ilaç içirdim Mikostatin antibiyotikmiş. Ve karbonatlı suyla ağzını sğrekli tahriş ettiğiim için emmedi. Gelişiminin en önemli zamanında emmekten mahrum kaldı. Bir de ben 3 aylıkken sünnet ettirdim . O günden sonra gelişimi durdu. Acaba alakası var mıdır? Erken olması kötü mü oldu? KIzım da az yerdi ama hiç bu kadar zayıf değildi. Sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 24 Mart , 2013, 23:11:56
sünnetle ilgisi olduğunu sanmam etradımda bisürü kişi 1 aylıkken filan yaptırdı ama öyle bişi olmadı.bence ememediğinden ve ilaçlardan olmuştur bundan sonra toparlanır inş
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sweetrose25 - 02 Mayıs , 2013, 16:32:22
slm kızlar bayadır giremiyorum buraya hem iş hemde çocuk olunca fırsat olmuyo oğluşumunda yaşına az kaldı işte bu aralar d vitamini eksikliği var sanırım ondan dişleri biraz geç çıktı sadece alt iki dişi var ve hiçte yürüme niyetlisi değil sizin bebişlerde durum nasıl
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 02 Mayıs , 2013, 19:21:49
AYNIYIZ CANIM BİZİMKİNİNDE NİYETİ YOKKK YÜRÜMEYE VE SADECE ALT DİŞLERİ ÇIKTIIII
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 26 Mayıs , 2013, 00:09:10
slm kızlar neden artık kimse uğramıo buralara.ne güzel bebeklerimziden konuşuoduk.kimse bahsetmio bu kadar mı yoruo bebişler ya sizleri
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 26 Mayıs , 2013, 00:26:44
ben anlatayım bari kızımın 6 tane dişi çıktı.11 aylıktan beri yürüyor hattta artık koşturuyor.sürekli bir yerlere tırmanıyor.kilosu 12.500 boyu 80 filandı sanırım tam hatırlamıyorum en son.saçlarım.ız uzadı artık topluyoruz.şimdilik böyle bizden
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sabr - 09 Haziran , 2013, 18:24:47
Maşallah toplanacak kadar uzamış biz de 15 aylık oldu hala çok zayıfız  8 kg boyuda kısa sanırım genetik annesine değil dedesine benzedi. ;D bizde yürüyoruz koşuyoruz merdiven çıkıyoruz(bir elinden tutarsam) kaykaydan kayıyoruz. happa yı çok seviyoruz hergün kapıya mutlaka 4,5 kez çıkmak için ağlıyor >Parka delisi salıncaktan inmiyor. Ayrıca bakkala onunla gidiyoruz. kızım gibi pütürlü yiyemiyor. Öğürüp kusuyor .Gece uykusu iyi sadece emmeye kalkıyor Ama beşiğinde değil benim yanımda uyuyor.gündüz bir kere 2 saat uyuyor.Anne, baba ,gel ,düş, hapba, azra (adda şeklinde) abla , dede diyoruz bizden bu kadar.
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 10 Haziran , 2013, 12:30:44
oy maşallah  :nazar: :nazar: bizde yaşımıza girdik geçti ama yürüyemiyoruz hala duvarda yürüyor ama cesaret edemiyor saç ta yok 4  dişimiz var
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 14 Haziran , 2013, 00:57:18
bende benim cadidan anlatim  :k06: dün 16 aylik olduk  :nazar: hala 6 disimiz var  :laughing7: sislik var ama daha patlamadilar  :dontknow: istahi cok iyi diyemem sevdigi sey olursa yer okadar  :hungry: en cok cici bebe süt her ögün versem bikmaz ama sade sabah bide uyumadan önce veriyom  :) uykumuz iyi sayilir derdimiz yoksa aksam en gec 21:30da yataga koyuyom kendi kendine oynuyo yada bagiriyo sonra mecbur uyuyo  :sleepy1: arada 5lerde kalkiyo süt veriyom devam uyuyoz ama kalkmazsa en gec 9da ayaktayiz  :D benimkide cok disari hastasi evde darlaniyo resmen  ::) ayakkabilarini eline aliyo adda diyo  :ehi: :ehi: bide disari cikinca kimde ne görse oyuncak araba bende istiyom diyo hemen kosuyo  :ehi: hic utangac deil herkese sarilir öper  :k06: cok cok zilli sicakkanli  :love7: dans etmeyide cok severiz  :muzz: :muzz: :muzz: bazen mutfakta bisey dograrken cikan o sese bile oynar  :ehi: :ehi: sacimiz bizimde cok uzadi annemler kestir az ucundan daha gür olsun diyolar bakalim  :dontknow:
bu arada kardesine cok alisti  :binkybaby: :love9: hep karnimi öpüyo bebiii diyo ayyy diyo seviyo  :k06: :k06: insallah cok sever kardesini  :amin: :love8:
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: __nil__ - 14 Ağustos , 2013, 02:35:47
merhaba bahar anneleri.son gelişmeleri yazayım dedim de sayfa hareketlensin biraz.
kızım bikaç güne 17 aylık olucak.13 kilo ve 82 cm boyunda.2-3 aydan beri 2 kelimeli cümle kuruyor.hatta dr bile şaşırdı.anne gel,baba gitti, su bitti,biz geldik vs. gibi.konuşması baya ilerledi.bunun dışında parklarda tutamıyoruz artık cadıyı tüm kaydıraklarda en tepelere çıkıyor merdivenleri filan bayılıyor tırmanmaya.toplam 9 tane dişimiz var 10.da yolda. gecede hala 3 kez uyanıp aptamil içiyoruz malesef :( bunun dışında emzik kullanmaya devam emziksiz uyumuyor hala bıraktıramadım. artık kelimelerin çoğunu anlayıp komutlarımızı yerine getiriyor. mesela al bu kıyafet pis olmuş odana götür sepete at diyorum.elimden alıp kendi odasındaki kirli eşya sepetine atıyor yada makineye at diyorum çamaşır makinesini açıp içine koyuyor.bide benden görerek öğrenmiş hemende çalıştırıyor sıpa.ya da topu ver kumandayı getir vs. dediğimizde yerine getiriyor.dişer bizi zorlasada bunun dışında çok şükür bu  aya kadar hiç ilaç kullanmadan geldik.bi arada ateş olduğunda calpol verdik o kadar.ama fazlasıyla kıskanç eşimin beni öpmesine sarılmasına asla tahammül edemez.hemen beni ayırır kendisi öper.şimdi de yeni huyu ben toplum içinde birisiyle konuşurken beni öpüo durmadan kafamı çevirtio onla ilgileneyim die sanırım.yani kardeş düşünmüyorum ama olsada işimiz baya zor gibi gözüküyor zaten.

şimdilik bizden bu kadar teyzeleri.bebişlerinizi öpün bizim yerimizede
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: sabr - 04 Ekim , 2013, 21:20:46
merhaba
Bizde 19 aylık olduk . 8.5 kg gerilerdik. Boyumuz 75cm . Hala  pütürlü gıdaları yutamıyor. Hatta yoğun kıvamlı mamaları , çorbaları da yutamıyor. Hemen öğürüp kusuveriyor. Kızım da böyleydi 3 yaşına kadar yiyemedi. Şimdi 4 yaşında yiyebiliyor. Sadece parça et veya tavuk çiğneyip çiğneyip geri çıkarıyor. Yemek yemeyi sevmese de her şeyi yiyebiliyor. Oğlumda da çok kafaya takmıyorum. Harita dilimiz devam ediyor. Her ağzı yineleniyor. Oğlum hala anne sütü alıyor. Alması için elimden geleni yapıyorum. Annem kardeşimin oğluyla birlikte oğluma bakıyor. Oğlum çok kıskanç aralarında 3 ay var benim oğlum büyük. Bir de kızım işe giderken hiç ağlamazdı bu ağlıyor. Uykusunda da her zaman ağlayarak uyanıyor 2 saat uyuyor uykusunu almış mutlu olarak kalması gerekirken 15 dk ağlama faslı beni sıkıyor. Kızım böyle değildi üzülüyorum.
Çok hareketli düz duvara tırmanıyor. Bir dakika yerinde durmuyor. Kafa sallamayı öğrendikten sonra konuşmayı bıraktı eliyle gösteriyor evet hayır kafa sallıyor. 10 dişi var 4 azı dişi var. Bir de günde 6, 7 kez kaka yapıyor bıktım bez değişmekten. Geceleri yapıyor . Sabahları mutlaka değişiyorum annem 2 kez değişiyormuş bir de eve gelince yapıyor . Kilo almaması bununla mı alakalı acaba. Doktora götürdüm kalsiyum , fosfor , çinko , demir çok çok düşük çıktı diyelim referans değeri 9-14 yazıyor oğlumun 2 tüm değerler böyle doktor zinkofer birde vitamin yazdı. 15 gündür düzenli içiriyorum
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: fatoş2009 - 02 Kasım , 2013, 12:38:21
slm kızlar bende uzunca bi aradansonra yeni girebildim nasılsınız bakalımbenimkızım1.5 yaşını doldurdu çok yaramaz ve çingene
Başlık: Ynt: 2012 Mart-Nisan-Mayıs Bebekleri ve Anneleri
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 03 Kasım , 2013, 00:06:34
aynen benim kızımda cadı gecenin bu vati bagırıyooo :cildir: :cildir: :cildir: