27 Nisan , 2024, 19:16:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - tn2012

1

istediğiniz yaşa uygun tasarımı gelin beraber yapalım... sadece mesaj atmanız yeterli
4
teşekkür ederim. size de bol kazançlar  :flowers:
5
keçe bebek şekerleri de yapıyorum

6
arkadaşlar merhaba,

şirin tütü takımları ve bodyler ile çocuklarınız sevindirmek isterseniz mesaj atabilirsiniz... birer tane örnek yüklüyorum




istediğiniz renk ve bedende, talep ettiğiniz desende hazırlayabilirim.
tütüde kristal tül, işlemelerde 1mmlik keçe kullandım...
şimdiden teşekkürler
7
Doğum / Ynt: nst de sancim çıktı
23 Ekim , 2013, 00:26:40
Alıntı yapılan: iklima - 23 Ekim , 2013, 00:05:35
Alıntı yapılan: tn2012 - 22 Ekim , 2013, 22:40:04
merhaba
benim de 28. haftada nstde sancılarım çıkıyordu. hatta Ankaraya gidecektik muayene sonrası, doktor yollarda doğurursun demişti  :suclu: 2 gün hastanede yattım. dila altıma iğrenç tatlı bir ilaç verdiler birkaç kere. bir de paşam için ciğer geliştirici iğneler yaptılar. benim de bacaklarımda dehşet ağrılar oluyordu. paytak paytak zorla yürüyordum. bunu söyleyince nstye sokalım demişti. ve sancılarım 90 üstüymüş.
hemen rapor verdi. ben okula gitmek istiyorum deyince bu sefer de okulda doğurursun yanıtını aldım. el mecbur istirahat ettik. sonuç: oğlum 38+1 de kendi isteğimle ve doktorun tavsiyesiyle sezeryanla doğdu :amin:  :amin: (iri olduğu için acele edildi) yoksa sanırım 40ı bile geçerdi sancılar tamamen kesilmişti...
inşallah senin kuzu da zamanını bekler

bana da istirahat verdi.herkes yürüyor ben yatacak miyim dedim sende son haftanda yürürsün dedi
neden hastaneye yatirdilar ki seni canım o iğne için mi

aynen bana da öyle demişti. mümkün olduğunca az hareket demişti. ye iç yat, ye iç yat  :suclu: zaten benim oğlum hep çok aşağıdaydı. kafa dehşet baskı yapıyordu.

hastanede yatırmış çünkü gerçekten doğurmamdan korkmuş. biz başka bir ile gidiyorduk kontrollere. eğer evde sancılarım artarsa hastaneye yetişemem diye düşünmüş. tabi sonradan söylendi bunları bana. kafama takmıyım diye hep şakayla karışık uyarılarla geçiştirdi açıklamaları. hamilenin halinden gerçekten anlayan bir doktordu. Allah bin kere razı olsun  :amin:

ben o nidilatı sadece hastanede kaldığım 2 gün süresince içtim. eve vermedi. hemşire iğneyle ucunu azcık delip dilim altına tıveriyordu  :igrenc:  :igrenc:

ondan sonra her hafta hatta bazen 3 günde bir kontrole gittim. sancılarım yaklaşık bir buçuk ay içinde daha kabul edilebilir bir düzeye geriledi. yanılmıyorsam 31. haftada da mecburen alttan muayenemi yaptı. doğumu tetikler diye birkaç hafta direndi yapmamak için. ama 31. haftada da ciddi sancılar çıkınca bir bakalım demişti. 2 cm açılmam varmış. ve o açılma 38e kadar hiç artmadı neredeyse  :laughing7: çok şükür bugün oğlum sağ salim yanımda  :nazar:
8
Doğum / Ynt: nst de sancim çıktı
22 Ekim , 2013, 22:40:04
merhaba
benim de 28. haftada nstde sancılarım çıkıyordu. hatta Ankaraya gidecektik muayene sonrası, doktor yollarda doğurursun demişti  :suclu: 2 gün hastanede yattım. dila altıma iğrenç tatlı bir ilaç verdiler birkaç kere. bir de paşam için ciğer geliştirici iğneler yaptılar. benim de bacaklarımda dehşet ağrılar oluyordu. paytak paytak zorla yürüyordum. bunu söyleyince nstye sokalım demişti. ve sancılarım 90 üstüymüş.
hemen rapor verdi. ben okula gitmek istiyorum deyince bu sefer de okulda doğurursun yanıtını aldım. el mecbur istirahat ettik. sonuç: oğlum 38+1 de kendi isteğimle ve doktorun tavsiyesiyle sezeryanla doğdu :amin:  :amin: (iri olduğu için acele edildi) yoksa sanırım 40ı bile geçerdi sancılar tamamen kesilmişti...
inşallah senin kuzu da zamanını bekler
9
canım benim hatırladığım kadarıyla testisler sonradan da inebiliyor. doktor takip edelim dediyse edecektir zaten. inmediği takdirde de önlemi alacaktır. kafaya takma bence. oğlumun böbreğinde leke vardı anne karnındayken. doktor doğumda büyük yüzdeninki kayboluyor, ama doğumdan sonra mutlaka kontrolünü yapalım dedi. ben hamile halimle ne çok dert etmiştim bunu kendimi. her ultrasonda boyutunu soruyordum, orda burda araştırıyordum  :-\ 2 aylıkken profa götürdüm. kaybolmuş dedi  :amin: ben o günden sonra doktorlara güvenmek gerektiğini, boş vesveselerle can sıkmamak gerektiğini öğrendim... sizin de öyle olacak inşallah  :amin:

sünnete gelince çok basit bir işlem hakikaten. ben de yaklaşık 1 ay önce yaptırdım. bugüne kadar niye bekledim diye tasalandım durdum  :k06: şimdiden geçmiş olsun, Rabbim damatlığını da göstersin
10
benim oğlum da bebekliğinden beri böyledir. ilk zamanlar gazı var, doymuyor herhalde falan dedik. herkes mama ver rahat edeceksin dedi. vermedim. 6 ay böyle gitti.sonra ben mama vermiycem diye inatlaşırken bir ateşli hastalık geçirdim. tek göğsümün sütü azaldı. mecburen mama takviyesi dedi doktor çünkü oğlum iştahlıydı  :nazar: mamaya başladım değişen hiiiiiiç birşey olmadı. o diş çıktı bu diş çıkacak derken 16 dişe ulaştık ama hala aynı. gece kalkar emer, bir biberon süt içer, su içer, içer de içer... ama 3-4 kereden aşağısı kurtarmaz. tatilde memlekette düzelir gibi olmuştu ama bakıyorum da bir haftadır yine aynı... çalışınca çok zor oluyor, insan işin içinden çıkmaıyor düşünürken  :cildir: bir de benimki 5buçuk - 6 dedin mi ayaktaydı  :cildir: neyseki onu 7ve sonrasına çekebildim birkaç aydır. sanırım huy arkadaşım... açlıktan diye düşünme. benim oğlum kahvaltısını yapar, meyvesini yer, çorbasını içer, akşam yemeğini yer  :nazar: :nazar: 19 aylık 17 kilo  :nazar: ama uyanması hiiiiç bitmez  :-\ sabır diliyorum hepimize, ve dayanma gücü
11
merhaba arkadaşım,

beni hatırlarmısın bilmem. Daha önce sohbet etmiştik. Kızın oğlumla yaşıt neredeyse. Geçen yıl bu zamanlar ben ellerimi yıkamaya gittiğimde eşim oğlumun üzerine çay dökmüş. bir dinlenme tesisindeydik. Çığlığıyla yanına uçmam bir oldu. Nasıl yanmış, nasıl dökülmüş görmedim ama dizler ve dirseklerden aşağısı kıpkırmızıydı. Hemen "soğuk suuuuuuuuu" diye bağırdım. garsonlar buzlu şişeler (buz kesinlikle temas etmemeli yanıkla aklınızda bulunsun) getirdiler. 3 tane 1.5 litreyi titrete titrete boca ettim vücudundan aşağı. Hemen arabaya atladık. İzmirde bir hastaneye gidelim dedik. Ama biz daha ulaşmadan kırmızılık geçti  :amin: :amin: :amin: Ömrümden ömür gitmişti.
Rabbim kuzunu korumuş. Nacizane tavsiyem bir doktora götürmen yönünde olacak çünkü su toplayıp patladı demişsin. Enfeksiyon kapmaması lazım.

Çok geçmiş olsun
Ve bu arada yeni bebeğinde sağlıkla, sıhhatle gelsin. Hayırlı olsun
12
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / Ynt: sünnet ?
25 Ağustos , 2013, 13:21:48
ben daha önce çok tedirgin olduğum için sizlerle paylaşmak istedim.
oğlum 19 aylık. idrar yolu ve birkaç kere pipi ucu enfeksiyonu geçirdiği için bir ürologa göstermek istedim.
çok korkuyordum çünkü genel anestezi alsın hiç istemiyordum.
sırf bu yüzden normal doğum istiyorum diye tutturmamış mıydım ben  :icon_scratch: şimdi nasıl ona izin verebilirdim?

ilk başta sünnet derisinin dar olduğunu, bir krem vereceğini söyledi doktor. rahatlatır ama uzun vadeli olmayabilir dedi. ben de o andan 2 -6 yaş arası yaptırmaya kesinlikle karşı olduğum için karar verdim. hemen yapıldı. 10 dk sürdü sadece.

genel mi lokal mi oldu derseniz daha önce sadece bir kere duyduğum ve pek araştırmaya fırsatım olmayan sedasyon yöntemiyle yapıldı. poposundan bir ilaç karışımı aldı. 10 dk içinde pelte gibi oldu. çok memnun kaldım. bugün 3 gün ve 2 gündür oturmuyor bile. yerinde duramıyor koşturmaktan. tavsiye ederim
13
öncelikle geçmiş olsun.
benim 17 aylık bir oğlum var. ilk pişiğini 2 ay önce oldu. hem de hiç anlamadık nedenini. bir bez açışta oldu diyebilirim. muhtemelen yedikleriyle alakalıydı. neyse bundan sonra o bölgeyi kuru tutmaya çalışın. mustela iyidir. ben onu kullanıyordum zaten. kullanmaya devam ettim. birkaç güne geçti. inşallah kızınızın pişiği de hemencecik geçer...
14
benim oğlum da aynen anlattığınız gibi arkadaşlar. 13 aylık daha. ama 5dk poposu yer görmez. kurt var diye dalga geçiyor görenler  :-\ evde zararlı ne varsa bulur. kilitler banamısın demiyor. kendine de zarar veriyor maalesef :'( geçenlerde dizini yaraladı, altını almıştım, giydiremeden kaçtı. pat dolabın alt kenarına. nasıl beceriyor ona bile şaşıyorum. 2 kere dudağı kanadı. dişleri geçti. .içim eziliyor böyle olunca. kendime kızıyorum. bir çocuğu koruyup kollayamıyorsun diyorum  :crybaby2: herşeye ağlıyor. çok hırslı. istediğini yapamayınca saatlerce ağlıyor. gece uykularım bölük pörçük, hala emmeye kalkıyor, ne kadar doyurursam doyurayım, farketmiyor. bana yardımcı olacak kimse de yok. bir yandan git okulda yüzlerce çocuklar uğraş, kafan bir dünya olsun. eve gel, aynı şeyleri evde yaşa  :cildir: bazen gerekli sabrı gösteremiyorum. diyorum elin çocuklarına tüm gün gül dur, onlar için deli gibi çalış, sonra kendi çocuğun hopladı zıpladı düştü diye ona sinirlen  :cildir: :crybaby2:
üstelik benim oğlan babasına da gitmez. hep tepemde. yemek yapmak, ev temizlemek o kadar zor ki... apartmanda ondan 20 gün büyük bir arkadaşı var. ama o kız. ve bizimkisi onu bile korkutuyor bazen. çünkü sevgi gösterileri bile hareketli. "di diiii diiii" diye peşinden çığlıklar atarak koşuyor. o kaçıyor benim oğlan kovalıyor. sonra sevicem diye eliyle bir dokunuyor, o da düşüyor. geçenlerde bir anlık biz kahve içerken iki adım ötemizde kafa üstü düşürdü. sonra da gülüyor kıs kıs. çıldıracaktım  :cildir: ama 2si de çocuk işte. ne gelir elden. çok seviyor. tüm gün evde di di diiiii diye geziyor ama bir araya gelince de pişman ediyor bizi. evdeki oyuncakların yüzüne bakmaz. ama onlar gelince herşeyi elinden çeker kızcağızın. yani bizde kıskançlık da var.
kısacası hepinizi çok iyi anlıyorum ama ne yazıkki çözüm üretemiyorum :( yine de Rabbimin bu dünyadaki en güzel hediyesi bana. acısını göstermesin  :amin:

15
oğlum birkaç gün sonra yaşına girecek. 3 ay kadar önce kolunda çok hafif bir kızarıklık oldu. çok umursamadım. çünkü teni çok hassas. dokunsan kızarıyor bazen. sonra yavaş yavaş yayılmaya başladı. bir ayda dirseğine geldi omuz altından. ve doktora götürdüm. bize de aynı teşhis konuldu. herhangi birşey sebep olabilir demişti. yediği, içtiği, temas ettiği herhangi birşey. yün çok sık yaparmış ama biz kullanmıyorduk zaten. yumurta, kırmızı et, turunçgiller falan da tetiklermiş. asla beslenmesini sekteye uğratmayın demişti. ama ben yine de yumurtayı kestim çünkü çeyrek yumurtada bile kıpkırmızı oluyor. boyundan 4 parmak aşağılara kadar vücuduna da yayıldı ne yazıkki  :y25: yaşını geçtiğine kaybolacağını düşünüyorum dedi doktor. zaman zaman alevlenecek zaman zaman sönecek dedi. şimdi atopiclaire diye bir krem kullanıyoruz. ama daha önce hipokort ve basiscreme karıştırıp kullandık. bir işe yaramadı. oldukça hafif bir kortizon tedavisiymiş. inşallah dediği gibi geçer. tüm meleklerimiz bu illetten kurtulur  :amin: