Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - office

1
selam kızlar :)

nasıl gidiyor hayat? iyice koptuk forumdan yahu nerelerdesiniz?

ah Goncacığım ah sorma. ödev konusundan ben de çok yakınıyorum.. bizim okulumuz tam gün, zaten sabahları Ercanı kaldırmak bir hayli zor.. üstelik bir de yemek problemimiz var sabahları kahvaltı yaptırırken "of, öldüm, bittim" nidaları eşliğinde yemek mi yiyoruz dayak mı anlamıyoruz :) sağolsun ben erken çıktığım için anneannemiz hallediyor herşeyi.. ders konusunda akşam 5 de eve geliyor hemen derse oturuyor. elim ağrıdı, yazmasam olmaz mı yakınmalarıyla bitiriyoruz ödevleri :) şu an için en iyi dersimiz ingilizce. okuma dersinde zorlandıkça "ben ingilizce çalışacağım" diye kurtarmaya çalışıyor kendisini :D çok minikler kıyamıyorum şimdiden zorlamaya ama hayat onlar için bu yıl başladı bile :) eylüşümü öp kocaman maşallah kocaman oldular :)
2
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:58:11
:)) teşekkür ederim

sevgiler ;)

bu arada; arkadaş olup birbirinizi korumanızı anlarım da biraz objektif yaklaşmanızı tercih ederdim.. benim söyleyiş tarzıma takılacak kadar olduysak arkadaşınızın laflarını da hakaret olarak almanız gerekmiyor mu?

hani dayanışma iyi de adaletli olmak da çok iyi değil mi :)

3
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:54:02
o zaman gelişim kitapları alanlar ciddi hakaret ettiriyor kendilerine :) insanın kendini geliştirmesi önemlidir, bu herkes için geçerlidir :) istediğiniz kadar cümlelerimi analiz edin, hakaret ettiğim tek cümlem yok.. olamaz.. size kendinizi geliştirin mi demem hakarettir?? nato kafa nato mermer demem mi? bu farkı ayırabileceğinizi umuyorum ;)

dediğim gibi ben şikayet ettim, arkadaş da etsin ben açığım ;)
4
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:46:18
boş işlerle uğraşmak hoşuma gidiyor deyince "saldırgan, nato kafa nato mermer veya gocunmak" gibi hakaretleri yersin diyorsunuz yani :D iyiymiş, bilemedim :D

5
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:22:32
hakaret içeren mesajlarınızı gerekli yerlere bildirdim.. buyurun siz de bildirin.. karakterim icabı asla seviyemi düşürmedim, kimse de düşürtemez.. o yüzden hadsiz bulduğunuz mesajımı buyurun, gösterin.. tartışalım..
6
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:14:18
saldırmak??

papatya arkadaşım "seviye" demiştin değil mi??

no comment..
7
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:13:10
her kesimden insanla son derece seviyeli yazışabilirim.. tahriklere kapılmadan fikrimi de söylerim.. ancak bugün çok çok üzüldüğüm tek konu forumun bu hale gelmiş olması.. hala "nato kafa nato mermer" diye hakaret ederek doğrularını kabul ettirmeye çalışan bir anne.. benim jenerasyonun neden tek tek bıraktığını şimdi anladım maalesef.. herneyse.. ;)
8
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 12:08:24
seviye??? 1 tek seviyesiz mesajımı bulur musunuz rica etsem?? ha birbirinizi ağırlayacaksanız o zaman başka tabi.. ;)
9
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 11:42:14
ok!

benden de size bir tavsiye.. okuyun, kendinizi geliştirin.. bebeğiniz "annem beni ne güzel doğurmuş" değil, ne kadar eğitimli, açık görüşlü desin.. içinde eğitim geçen konulardan kaçıp, yersiz tepkilere kapatın kendinizi e mi ;)

office demişti dersiniz ;)




10
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 11:33:26
bazen boş işlerle uğraşmak hoşuma gidiyor.. bugün de o moddayım.. kusura bakmayın artık :D

insan psikolojisi diye birşey var.. zor doğuma şahit olan biri vajinal doğum yapamaz mesela.. e.g. benim kız kardeşim, arkadaşım etc..  o annenin bencil olup olmadığına siz karar veremezsiniz.. ahh ahh bir kabul etseniz keşke :D

ayrıca asla kızgın değilim, beni kızdıracak biri değilsiniz herşeyden önce, don't worry :D bakın ne kadar güzel tartışıyoruz ;) yalnız size "naçizane" tavsiyem "aldırmıyorum" deyip okumadığınız yerleri okuyun.. böylece "ben mükemmelim, sen bencilsin" den başka tartışacak konularımız da olur değil mi ;)

take care..
11
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 11:20:52
demek bebeğinizi düşündünüz :D good for you :D

gocunmak???

başka sözüm yok sevgili lavinya.. belli ki çook farklı kulvardayız.. size "naçizane" tavsiyem kendinizi geliştirin.. bakış açınızı genişlettirin.. normal doğum yapıp çöpe atanlarında "normal doğumla bebeğini düşündüğünü" unutmayın olur mu ;) 2012 yılında doğum şeklini değil de geleceklerini tartışmamız gerektiğini hatırlayın mesela.. sığ değil geniş olun biraz, emin olun zararı olmaz.. evet bu konuda yaralıyım! neden mi?? vajinal doğum takıntılı doktorum yüzünden ölümden döndüğüm için olabilir mi??? 8 saat suni sancıyla bebeğimi riske atan insanlara karşı illetim!!! elden ne gelir.. bu kadar iddalı olup kalp kıran düşünceli anneleri!!! de artık kendi hallerine bırakıyorum..

take care ;)



12
selam kızlar nasılsınız

eminee, gonca nerelerdesiniz??  :flowers:

şerifeciğim ercan bu yıl anaokuluna gidiyor. seneye ilkokul için de kaydını yaptırdık. bence geç gitmesindense erken gitmesi daha iyi.. seneye mi başlayacaksınız siz?

meltemciğim hayırlı olsun 3.fındığın :D

site ben görmeyeli bayağı değişmiş.. bazı yazılanlara inanamadım :D allah bilinçli annelere dayanma gücü versin en diyeyim :D
yalnız yaşlanıyorum galiba, eskiden bilinçsiz insanlara karşı sarfettiğim eforu şimdilerde zaman kaybı olarak görüyorum :D

özletmeyin kendinizi ben uğramaya çalışacağım gene..

sevgiler
13
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
27 Nisan , 2012, 10:38:52
yazdım yazdım sildim.. yazık ne diyeyim..

elinizdeki tek övünecek şeklinizin doğumunuz olması ve bu yolla insanlara yakıştırmalar yapmanız zaten size verilecek bir cevabım olmadığını gösteriyor.. işin seviyesini ""kıskançlık" durumuna kadar çektiniz.. tartışmayı bırakın konuşacak bile birşeyimiz yok.. benden buraya kadar!!



14
Forum Hakkında Önerim / imza boyutu
22 Nisan , 2012, 17:21:23
Goncacığım tatlım bu imzalarımızın boyutlarını ve renklerini ayarlayabiliyor muyuz?
15
Doğum / Ynt: Normal Doğum mu, Sezaryen mi?
22 Nisan , 2012, 15:48:56
Alıntı yapılan: °•. °•.ℓανιηуα.•° .•° - 21 Nisan , 2012, 23:55:20
başak arkadaşım... ilk önce kesinlikle düşüncelerine saygı duyduğumu belirtmek isterim. lakin düşünceleriniz kesinlikle yanlış..

normal doğum yapan arkadaşlara yardım dilemişsiniz ama ben normal doğum yapmış biri olarak kesinlikle normal doğum yapan insanlardan ziyade sezaryan ile doğum yapmış olanlara yardım dilemenizi beklerdim  :D

çünkü normal doğum bir nimettir. ve kesinlikle doğum anını her anına kadar izleyebildiğiniz, bebeğinize kavuşma anınızın en mükemmel boyutlarda yaşandığı, fevklade bir andır. ve bence her kadın o anı yaşamalı..

sezeryan doğum bebek için bir travmadır. aniden hayata girmesi tıbben böyle değerlendirilir. ve zorunluluk yok ise kesinlikle yapılmamalıdır. tabi ki o da bir doğum şeklidir. ama dediğim gibi zorunda kalınmışsa yapılmalı. yalnız sizin sezarayan doğuma özendirici yazılarınızı ve fikirlerinizi doğru bulmuyorum. 

normal doğum harika bişiy.. 1.5 saat sancı çektim ama bebeğimi doğumdan hemen sonra kucağıma alıp emzirebildim. ayrıca hemen kalkıp yürüdüm.. ben de kesinlikle normal derim. ve isteyerek sezaryan olan annelerin de bebeklerine karşı bencilce davrandıklarını düşünüyorum..

naçizane...  :)



çok çok çok yanlış ve aşşağılayıcı bir yazı bu.. ne demek isteyerek sezeryan olanlar bencil???? nasıl bu kadar önyargılı olursunuz hangi hakla???

peki ya suni sancı??? peki ya epizyotomi kesisi???? bunlar kimin için travma?? ha vajinal, ha sezeryan.. kabul etseniz de etmeseniz de bu bir tercihtir.. ve evet güzel olan şeyler özendirilir.. arkadaşım epizyotomi kesisi yüzünden 4 ay tuvalete bile gidemezken ben 24 saat geçmeden ayaktaydım.. çoook rahat bir doğum yaptım çok şükür ;) doğum kişiye özeldir.. kıyaslaması yapılmaz.. sizin normaliniz başkasının sıkıntısı olabilir..

mesela ben de birçok annenin "bebeği ilk ben göreceğim" takıntısını anlayamıyorum.. bence son derece bencilce :D nedir bu fark yaratma merakı.. :) benim için ikimizin de doğumu en az hasarla ve sağlıkla atlatmamız önemliydi.. gerisi teferruat.. kaldı ki epidural ve spinal seçeneklerinden bahsetmiyorum bile ;)

ben bu tarz yazı yazan kişilerin doğum acılarını çıkarttıklarını düşünüyorum.. Artık yurdum annelerinin "doğum şeklinden annelik ve karakter tahlili" yapmayı bırakıp onların geleceklerine konsantre olmaları gerek ;)

sevgiler..