(http://static.flickr.com/66/174428908_96e6fe5d2e_o.jpg) (http://"http://static.flickr.com/66/174428908_96e6fe5d2e_o.jpg")
Patlıcanlı Köfte Kebabı
Malzemeler:
- 1 kg. patlıcan
- 500 gr. kıyma
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 dilim ekmek
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 kg. yoğurt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Patlıcanlı Köftenin Hazırlanışı:[LIST=1]
- Patlıcanların saplarını kesmeden közlenir ve kabukları soyulur. Patlıcanların kararmaması için limonlu suya koyulur.
- Kıymaya bütün malzemeler ilave edilir, yoğrulur. Patlıcan adeti kadar parçalara bölünür.
- Patlıcanlar limonlu sudan çıkarılır. Bir kağıt havluyla suyu alınır.
- Hazırlanan köfte parçaları patlıcanların saplarına kadar gelecek şekilde sarılır.
- Fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
- İsteğe göre lavaşla ve közlenmiş domates biberle servis yapılır.Afiyet olsun
(http://farm1.static.flickr.com/73/174433460_671c5366b8_o.jpg)
Alıntı