28 Nisan , 2024, 01:14:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - mehtap0753

41
kızlar slm ya bişey sorucam bunu bilse bilse benim arkadaşlarım bilir dedim ;)ya ben şimdi bu ay dan sonra yani 04/07 tarihinde adet olduktan sonra klomen(yumurta büyütücü)hapı kullanırken soğan kürüde içsem bir sakıncası olurmu acaba birebir diyolar kesin çözümmüş polikistik overe ne dersiniz kızlar denemek istiyorum ama doktorumda ilaç verdi onuda içmem lazım ne yapmalıyım bu durumda yapan varmı ikişsini birlikte :dontknow: :dontknow: :dontknow:


42
Anne Olmak İstiyorum / ornisid kullanan varmı?
24 Haziran , 2012, 00:53:01
kızlar doktor bana ornisid verdi iltihap varmş ama karıştırdım bunumu iltahap için verdi ?ornisidi eşimle beraber içicez bir kutu o bir kutu ben bu ne içindi bilen kullanan varmı ayrıyetten iltahap için neo-penadron verdi.birde yumurtalama olmuş 3-4 gün olmuş:)gebelikte olabilirmiş şu an anlayamayız dedi onun içinde duphaston verdi inş işe yarar bellimi olur belki hiç olmaz dedğim bu ay tutar gelir bebişim :amin: :amin: :amin:umut işte napalım :)
43
kıslar cumartesi doktorumdan direk iğne tedavisine başlamamı isteyeceğim zaten kendide demişti ama kafama takıldı masraflı bişeymi bu yumurtlamam klomenle olmuyor artık çok küçük kalıyor 7 mm daha:(bu iğne konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim kızlar.
44
Anne Olmak İstiyorum / ADET OLAMIYORUMMMM....
30 Mayıs , 2012, 13:29:53
Kızlar adetim düzensizleşti iyice çıldırıcam 07/05 de almam gerekiyodu olmadım doktor tarlusal verdi cumartesi bitti ilaç hala olmadım 2 ayda bir oluyorum oda ilaçla bir an önce hastalanmam lazımki klomene başlıycam yine off daraldım iyice adet olmamak çok bunaltıyo beni ne yapsam kızlar bir fikir verin ne olur:( :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
45
kızlar slm benim adetim bu ay yine geçti 07/05 te olmam gerekiyodu olmadık olmak için tarlusal verdi doktor.2 günüm kaldı ilacımın bitmesine sonra adet olunca klomene başlıycam soğan kürü yapmak istiyorum ne zaman başlamam lazım?ardındanda incir kürü napıyım mecbur iyi geliyomuş ne olur yardımcı olurmusunuz:(şimdiden teşekkürler :)
46
kızlar ben normalde 30-35 gün arasında adet görüyorum uzun süerdir iyiydi bir geçen ay 2 ay süreyle oldum 07/04 de adet oldum sonra klomen kullandım ilaç bittikten sonra 3 defa doktor çağardı her seferindede olmamaış yumurtlama :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:cumartesi yine gidicem adetten sonraki 18.günüm acaba cumartesi 22.günüm olurmu acaba bu sefer :crybaby2: :crybaby2:
47
kızlar 3 defa arka arkaya kolmen tedavisi gördüm 2 ay ara verdim şimdi yeniden başladım doktor klomenle olmazsa iğneyle deniycez dedi daha faydalı olur acaba birde göbektenmi yapılıyor doktora soramadım heyecandan kızlar bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim.
48
arkadaşlar ALTAY KARTALı tanıyan varmı ben dün gittim memnun kaldım gibi ama onamı devam ediyim bilemedim ben anadolu yakasında oturuyorum bilen varmı bu doktoru?
49
Bu tam 22 yıllık bir hikaye. 20 yaşımdaydım ve çok genç ve yeni evli olduğum için çocuk istemiyordum. Doğum kontrol haplarını hep düzenli kullanmayı unuttuğum için sürekli aşırı rahatsızlanırdım. Bu nedenle doktora gittiğimde Kontrol hapı kullanmanıza gerek yok. Sizin rahiminiz küçük henüz gelişmemiş ,ayrıca kalça yatağınız çok dar ,bu durumda çocuğunuz olamaz'' dedi ve hikayem başladı. İlk defa kadın doğum doktoruna gitmiş olmanın utancı,heyecanı ile bana ilk söylenen buydu. İlk önce şok geçirip kaderime razı oldum. Ama sonra başka bir doktora gidip durumu kontrol ettim. Evet rahim gelişmemişti tedavi gerekiyordu;ama sezeryan diye de bir şey vardı. İki yıl süren tedaviler başladı. İki yıl sonunda beni devamlı tedavi eden doktor ''Rahimimden parça aldı. Evet artık herşey normale dönüyor. Vereceğim ilacı kullanıcaksın hamile kalınca bırakacaksın dedi. Ama ben bu arada evliliğimi yitirmiştim. Sabırlı davranamamış ve şiddetli geçimsizlik başlamıştı. Sonra iyice düşününce ondan çocuğum olsun istemediğimi fark ettim. Bu çok önemli bir olguydu. Sevgimizi ve saygımızı süratle yitirmiştik. Sonra geçen 13 yıl zaman zaman doktora gidip kendi kendimi kontrol ettirdiğim kısır değilsin diye sürekli raporlar aldığım saplantı dönemim oldu. Arkadaşım oldu ama ben evlenmek istemiyordum. Çünkü bir adam evlenince çocuk isterdi neden ben onun başını yakayım. Benim hiçbir zaman kendime ait bir ailem olmıyacaktı. Bu aşağılık duygusu ile tam 13 yılımı geçirdim. Boşluk ve sıkıntı ileAlkol almaya başlamıştım. Tam 10 yıl gizli alkol aldım. Gene kendi kendime mücadele ederek bıraktım.

İKİNCİ HAYAT

Birgün İlk evliliğimden tam 13 yıl sonra ve tam 35 yaşında ömrümün sonunu bu adamla geçirmeliyim dediğim kişi karşıma çıktı. Boşanmıştı. 9 yaşında bir erkek çocuğu vardı ve çocuğu ve kendi annesi ile yaşıyordu. Çocuğuna düşkün mükemmel babaydı. Güleryüzlü,şakacı bir insandı ve son derece mütevazi yaşantısı vardı. Çok kötü bir evlilik geçirmişti. Bana yaşlılık günlerimizde birbirimize destek oluruz. dedi ve biz evlendik.

MÜCADELE BAŞLIYOR

Yaşlılık günlerine destek olmak istiyordum ama bir de çocuk istiyordum. Oğluna öyle güzel sarılıyorduki. Çocuğu çok sevmiştim ve hemen içimde benimsedim. Ama onun bir annesi vardı ve bana bu sık sık hatırlatılıyordu. 9 yaşında ki bir çocuk annesini çok güzel hatırlıyor ve etrafına da çok güzel hatırlatıyordu. Bu işi artık sıkı tutup kendim halletmem gerekiyor dedim ve benim tedavi serüvenim böylelikle başlamış oldu. Çok sevdiğim bir tanıdığm vasıtası ile Dr. Zuhal ÖZEN İle tanıştım ve onun tedavi ve yönlendirmeleri ile İstanbulda ünlü bir klinikte kontrolle işe başladım.

- İlk önce hormonal bozukluk var dediler iki yıl tedavi gördüm.
- Vücudun kist yapıyor dediler . Bir müddet onun tedavisini oldum.
- Rahimde veya yumurtalıklarda yapışıklık varmı diye araştırdılar. Laparoskopi oldum.
- İlaç tedavisi olurken rahimde miyomlar oluştu ve bunlar büyüdü. Tekrar laporaskopi oldum ve bunların bir kısmı temizlenebildi.
- Rahmimin bir papates çuvalı gibi miyomlardan yumru yumru olduğunu söylediler . Gene tedavimi sürdürüyordum.
- Bu arada sürekli olarak Aşılama yaptırıyordum . Belki 10-15 defa yaptırdım.
- İstanbul'da çok ünlü lüx bir kıyı hastahanesinde 3 defa tüp bebek tedavisine girdim. Yumurtalarımın sayısının yetersiz olduğunu söylediler ve Tüp bebeğe bile almadılar. . Onca ilaca hep üç yumurta çıkıyordu. Onlarsa en az 7-8 tane istiyorlardı.
- Ankaraya gittim. Orada da gene Tüp bebek işlemleri ile ünlü hastahanesinde 3 defa tüp bebek tedavisine girdim. Üç yumurta ile beni kişisel ricamla mikroenjeksiyona soktular. Üç tane yumurtanın üçü de döllendi. İki tanesi oldukça kaliteli idi ama rahim tutmadı. Başarısız oldum. Ama doktorlar bile şaşırdı ve üzüldü. Gerçekten umutluydular çünkü.
- Döndüm Dr. Zuhal Hanıma tedavime devam ettim.
- Sonra tekrar İstanbul'daki ünlü hastahaneye geri döndüm ve bana orada doktorlar artık hiç çocuğumun olamayacağını çünkü yaşımın 40 a geldiği için yumurtalarımın bittiğini menapoz başlangıcı olduğumu ve LH ve FSH değerlerimin kötü çıktığını, istersem İngiltere'ye ya da Belçika'ya gidip başka bir kadının yumurtalarını satın alıp bu şekilde gebe kalabileceğimi söylediler.

İnanın O anda orada ölmek istedim. Oturduğum saldalyeden aşağıya doğru kayıp birdaha oradan kalkmamak öylece yerin dibine gömülü kalmak istedim. Daha kırk yaşında idim ve menapoza girdiğim söyleniyordu. Hemde kocamın yanında ,hemde başka bir kadının yumurtalarını alın diyorlardı. Yanaklarım yanıyordu, başım yere eğikti, Utancımdan ağlıyamadım bile. İçimde korkunç bir öfke ve başkaldırı dalga dalga vucuduma yayılıyordu. Başka bir kadını yumurtasını istemiyordum. Kemdi genlerimi istiyordum. Benim ovunduğum huylarım vardı doğacak cocuğumdada onlar olmalıydı,pratiktim hızlı ve işbitirici olmakla övünürdüm ,resme kabiliyetim vardı,her şeyi bir defada anlar ve hemen uygulardım. hem cok gülec hemde cok asiydim. Bunlar benim cocuğumdada da olmalıydı. Biz birlikte resim yapmalıydık. .
HAYATA ŞİMDİ BAŞLIYORUM



Söylenenler eve geldikten sonra bende tam bir kamçı etkisi yarattı. Ne yapıp yapıp bu işi kendim halledeceğim dedim. Bu kadar genç üstelik(kırk-mırk kendimi hiç öyle hissetmiyordum göstermiyordum da), 5 yıllık evliydim. Elimin altında ve yakınlarımda ne kadar kısırlıkla ilgili bilgi ,bitkisel tedavilerle ilgili eski yeni kitap ansiklopedi vs varsa toparladım ve başladım okumaya. Uzunca bir aktar listesi çıkardım ve bir arkadaşımla beraber Mısır çarşısına gittim ve hepsini aldım. Tekrar Dr. Zuhal hanıma gittim ve yaptıklarımı anlattım. Moralimi yüksek tutmam gerektiğini. Hastahanenin büyük bir yanlışlık yaptığını benim henüz menapoz için çok genç olduğumu ve sadece sinirsel olarak çok yıprandığımdan tahlillerimin bozuk çıktığını söyledi. Ve bana bir çok yaşadığı imkansız denecek olayları anlattı. İnanıyorsan bütün otları dene dedi ama . dikkatli olmak şartıyla. Ona o kadar inanıyordum ve inanmaya hazırdım ki hemen moralim düzeldi.

Tam bir yıl boyunca bunları yedim içtim. Sizlere de tarifini yaptığım salataları yedim,Yemeklere bu bitkileri karıştırdım. Bu arada iki ayda bir kendi başıma LH ve FSH kontrolleri ve ultrason yaptırdım. Yumurtlamam son derece düzenliydi ve zaman zaman kendi kendine çatlıyordu. Alman Hastahanesinde rahim içinin düzgün olup olmadığını kontrol ettirdim. Gayet iyi olduğumu ve yumurtalıklarımın düzenli çalıştığını söylediler. Menapoz falan yoktu. Dr. Zuhal Hanım En iyi en başarılı Tüp bebek merkezlerini çok dikkatle takip ediyordu onun tavsiyesi ve benim gibi olan çok yakın bir arkadaşımın büyük desteği ile Amerikan hastahanesine gittim.

Amerikan hastahanesin de Doç. Dr. Bülent Urman'a bütün özgeçmişimi anlattım. Ve yeni bir teknik varsa denemek istediğimi beni istatiklere almamasını çünkü herhangi bir başarısızlık durumunda onların istatistiki bilgilerini düşürmek istemediğimi söyledim. . Her türlü ilaca yalnızca üç yumurta ile cevap verebiliyordum. Bunu açıkca söyledim. ''Eğer bunda da başarısız olursan üzülür müsün'' diye sordu. '' Hayır'' dedim. ''Çünkü o kadar çok başarısız oldum ki artık her şeye hazırlıklıyım. Biraz daha bekler yeni bir şey olunca gene gelirim'' dedim. Güldü ve'' çok iyi bir ekibimiz var senin için elimizden geleni yapacağız'' dedi. Ve ben olacağını o anda hissettim. Beynimin içinde bir lamba yandı ve sen doğru yerde doğru zamandasın artık herşey çok güzel gidecek dedim. İlk defa birisi benim için bir şeyler yapacağını söylemişti. Hayır dememişti olamaz dememişti.Çalışacagız demişti... İlk defa . . İlk defa...İlk defa...
Hastaneden çıkar çıkmaz alışveriş yaptım. Kendime kış için bol bir palto aldım. E. . nede olsa hamile olacaktım. Saclarımı boyattım. Uzunca bir sure boya yaptıramıyacaktım ve dişçiye gittim. Önümüzdeki aylarda olabilecek bir çürük beni sıkıntıya sokardı . Tedavi yaptıramazdım. Hemen o gün her şeye hazırlandım. Çok mutluydum . Kendimi bomba gibi hissediyordum. Hastane İlk adetimde tahlil için çağırdı ve benim tahlillerim o kadar güzel çıktı ki doktor bile bu işe çok şaşırdı bu kadarını beklemiyordum dedi. Bana hemen operasyon başlatıldı ve mikroenjeksiyon yapıldı. . . Sonra. . . . .

Beni 14 gün sonra hastahaneye çağırıp tahlil yaptılar. Sonuç HAMİLESİN. . . Rahim bu defa tutmuştu. .

18. 08. 1998 de bir kızım dünyaya geldi

SONUÇ

Bugün 6 yaşında. Adı Melissa . Koşuyor, oynuyor ,bağırıyor anne diye haykırıyor. Küçük bir bencil. Hep kendisi ile ilgilenilmesini istiyor. Babası ile beni konuşturmuyor,köpeğimizi kovalıyor. Abisini çok seviyor ve onu hiç rahat bırakmıyor.Bana hiç benzemiyor. Babası tarafına çekmiş ama gözleri aynı annem gibi bakıyor. Ders verir gibi.Okula gidinceye kadar Üstü başı boya içindeydi,elinde boya kalemleri bütün evi halıları , mobilyaları ve duvarları boyuyordu. Her şeyi çok çabuk öğreniyor ve bana sürekli itiraz ediyor. .İkimizde aslan burcuyuz ikimizde birbirimize hükmetmeye çalışıyoruz.

Gökdil kolejinde Hazırlık sınıfında ve önümüzdeki yıl ilk okula başlayacak. Resmini ögretmenİ çok iyi buluyor ve mutlaka takip edilip özel eğitim almasını arkasını bırakmamız gerektiğini söylüyorlar.Sürekli elinde kağıt ve resim yapıyor.

Sık sık geceleri evde odaları dolaşıp onları uyurken seyrediyorum. Kocama içimden ve dışımdan binlerce teşekkür ediyorum. O çok zor günleri benimle omuzladı. Maddi manevi çok ama çok zor günler geçirdik. Birlikte olmakla ne kadar isabetli bir seçim yaptığımızı minnetle anıyorum ve evlenmemizi söylediği,ısrarlı davrandığı için içimden hep teşekkür ediyorum. Dr. Zuhal Hanıma teşekkür ediyorum. Her zaman beni moral olarak yüksek tuttu. Beni yakından takip etti ve bir Doktordan ziyade arkadaşım,sırdaşım oldu. Artık kendimi sıcak ve huzur içinde hissediyorum. Artık bir yere ait olduğumu kökümün yeşerdiğini hissediyorum. Çok mutluyum. Ama Sanki esas görevim şimdi başlıyor.

Kızımla oynarken bu kadar çok mücadeleden sonra bu kadar geç bebeğimin olmasının mutlaka bir nedeni olmalı,benim bir misyonumun, bir görevimin olması gerektiğini düşündüm. Bu hiç aklımdan çıkmıyor.

Benim gibi olan milyonlarca kadın vardı ve benim onlara umutlarını yitirmemeleri için örnek olmam gerekiyordu. Yaptıklarımı anlatmalıydım. Onlara omuz vermeli ,yardımcı olmalıydım ve kızımın geleceğini de düşünmeliydim. Onun adının sonsuza kadar iyilikle hatırlanmasını istiyorum. Bir şeyler yapmam gerekiyor.

Bu sayfanın ve kanalın doğuşu bu şekilde başladı. Üvey oğlum artık arkadaşım. Bu web sayfasını hazırlamamda o yardımcı oldu. Eğer başarılı olursam bu sayfa ve dayanışma kanalı sayesinde şimdi annesi babası olmayan kimsesiz çocuklar için çalışacağım. Bütün çocuksuz kadınların dostu ,yardımcısı, kimsesiz çocukların da annesi olmaya çalışacağım.

AÇIKLAMA: (Amerikan Hastanesinin adının bulunduğu satırlardaki eklemeyi bu sayfalar yazıldıktan tam 6 yıl sonra yapıyorum. Simdiye Kadar Amerikan Hastanesinde görüştüğüm doktoru satırlara yazmamıştım yazmadıgım halde bu hastanenin reklamı yapılıyor diye bu mesleğin içindeki kişiler onu siddetle elestirdiler. Dr.Bülent Beyi ve beni karalamaya çalıştılar.Bir ara Bülent Beyi o kadar topa tuttular ki ne benimle bir araya gelmek istedi nede sitede hastanenin adının gözükmesini istedi. Oysa bunu ikimizin de hak etmediğine inanıyorum. Şunu unutmamak gerekir ki tarihi nasıl silemezsek Doç.Dr.Bülent Beyi, Embr.Başak Balaban'ı ve bütün ekibinin benim çocuk sahibi olmamdaki katkısını da silemeyiz. Daha önceki doktorlarıda başarısız addedemeyiz çünkü hepside çok iyi doktorlar hasta olarak hiç şikayetim olmadı ve özellikle bu satırlar okunduğu zaman diger hastanelerin başarısız addedilmemesi için yazmadım, hepsini de gerçekten çok seviyorum.Çünkü onlarda benimle birlikte uğraştılar ama kısmet burasıydı. Şansım burada güldü. Bu nedenle 24.02.2004 tarihiyle artık yayınlıyorum.Beni her şekilde bu sitedeki hastalara indirim çalışmaları nedeniyle zaten eleştiriyorlar .Bülent Urman'ın adı artık koyulmuştur.)
50
slm kızlar aranızda rahim filmi çektiren varmı doktor benden istedi adetimin 9. günü gidicem giden varsa banada anlatabilirmisiniz çok merak edşyorum bu şekilde hamile kalnda varmı acaba :(
51
Bende yumurta tembelliği var kızlar eşimde test yaptırdı çok şükür onunki gayet iyi ilaç kullanmadan yumurtlamam olmuyo klomen kullanıyorum benim gibi olan varmı tecrübeleriniz nedir kızlar bu durumda olupta hamile kalan varmı acaba:((((
52
ARKADAŞLAR SLM,

BURDA HAMİLE KALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN DUA EDELİM BİRBİRİMİZE FURKAN SURESİNİN 74.AYETİNİ OKUYUN DİYORLAR BAKIN BİZLERDE OKUYALIM BİRBİRİMİZE KULUN KULA DUASI GEÇERMİŞ :amin: