Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - güneşş

1
Fıkralar / evli kadın duası
02 Haziran , 2011, 11:24:34
Allahım eşime çok para ver oda bana versin.... :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
2
Kalça Çıkığı Kalça çıkıklığı doğuştan olduğu gibi, doğum sırasında (zor doğumlarda) da meydana gelebilmektedir. Bilhassa evde gerçekleştirilen doğumlarda kalça çıkığına sık rastlanmaktadır. Kız çocuklarında, erkek çocuklara oranla, kalça çıkığı olayları daha fazladır.

DIKKAT: Erken farkedilmez ve tedavisine yine erken başlanmaz ise; ileride ciddi yürüme bozukluğuna yol açar.

* Nasıl Anlaşılır?
Bebeğin bacaklarını düz bir şekilde uzattığınız zaman kalça çıkı ğı olan bacak diğerinden kısadır.
- Bacaklar serbest bırakıldığında çıkık olan bacak dışa doğru dönük durur.
- Bacakları yan yana getirdiğiniz de kalçaya bitişen yerlerin iç kısımlarındaki kıvrımlar simetrik (birbirine benzer) değildirler.
- Yukarıdaki belirtiler sizi şüpheye düşürecek olursa şu deneyi yapabilirsiniz: Bacağı dizden yukarıda elle kavrayın. İçeriden dışarıya doğru bir daire çizecek şekilde çeviriniz. Çıkık olan kalçanın eklem yerinden gıcırtılı bir ses duyulacaktır.

DIKKAT:
Her şeye rağmen kalça çıkığından şüphe ettiğiniz zaman mutlaka çocuk doktoruna gidip röntgen çektiriniz. Filmde kalça çıkığı kesin bir şekilde görüleceğinden tedavisine erkenden başlanacak; herhangi bir bozukluk bırakmadan çocuk sağlığına kavuşturulacaktır.
3
1.AY
1.AY DÖNÜM NOKTALARI
SOSYAL FİZİKSEL ZİHİNSEL GELİŞİM
• Bebeğin görüş mesafesi sınırlı olduğundan, ebeveynin yüzü kendine 50cm'den yakınsa gözleri ebeveynin yüzüne odaklanır.
• Göz teması başlar.
• Karşısındaki yüzü
incelerken sessizleşir.
• Birini sıkıca tutabilir.
• İnsan sesi duyduğunda tepki verir.
• Kol, bacak ve el hareketleri hala reflekslerden oluşur.
• Aniden irkilir (Moro Refleksi). • Anne sütü alsa da almasa da göğüse yaslanmaktan hoşlanır ki bu da başka bir reflekstir.
• Genelde elleri yumruk şeklindedir.
• Yüzüstü yatarken başını hafifçe yana doğru çevirir.
• Oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını belkemiğinden üste doğru tutar.
• Bir şeye bakar ancak ona uzanmaz.
• Bir nesneyi görmek için gözlerini yanlara doğru kaydırabilir.
• Parmakları açıkken bir oyuncak veya çıngırağı kavrayabilir, ancak çabucak düşürür.
• Uyanık olduğu 10 saatlik süre içinde bazı anlar algılaması daha açıktır.
• Uyanık olduğu zamanın çoğunda sakin ve tepkisiz görünür.
• Birkaç dakika aralıkla gördüğü bir nesneyi hatırlayabilir.
• Doğumdan önce bildiği anne sesini ve kokusunu tanır.
• Yardım istemek için ağlar
4
Şiirler / ...SEN ve BEN...
28 Şubat , 2011, 19:31:40
Ateşin başında sensiz yaşıyorum Aşkını
Efkarım diz boyu..
Uzanmış yeşil örtüye dalıyorum gökyüzüne.
Dileğim her yıldız kayışında SEN ...
Ateşin başında yalnızlığa söylüyorum şarkılarımı.
Kokun değiyor tenime rüzgarla
Karanlık gizliyor bu gece korkularımı,
Bir hayal geçiyor gözlerimden SEN ...
Ateşin başında ısıtıyorum düşlerimi
Suretin değsin diye bu gece rüyalarıma.
Bir resim çiziyorum ateşin dumanında
  :love9: ..SEN ve BEN ... :love9:
5
Fıkralar / Bu Gece mi Yarın Gece mi
28 Şubat , 2011, 19:13:00
Düğün gecesi kayınpeder damatla dalga geçiyormuş:
- Bakalım
demiş,
- Aslanlar gibi gerdeğe bu gece mi gireceksin yoksa fareler gibi ertesi geceyi mi bekleyeceksin?
Damat sırıtarak cevap vermiş:
- Ben tilki gibiyimdir efendim, dün gece girdim ...

6
Fıkralar / Kaplumbağa Temel
28 Şubat , 2011, 19:10:27
Dört kaplumbağa, pikniğe çıkmaya karar vermiş. Erzakları hazırlayıp; bir yıl, iki yıl, beş, on yıl derken, otuz yıl sonra piknik yerine varmışlar. Gazozları, yiyecekleri, herşeyi ortaya çıkarmışlar. Bir bakmışlar gazoz açacağı yok. Tek çözüm, birinin eve gidip açacağı alıp gelmesi. Görev, içlerinde en küçük kaplumbağa olan Temel'e düşmüş. Genç kaplumbağa: -Ben gelene kadar buradaki yiyeceklere dokunmazsanız giderim... Diğerleri bunu kabul etmiş. Temel, yola çıkmış; bir,iki, on, yirmi yıl geçmiş. Bu arada, yaşlı kaplumbağalardan biri fenalaşmış. Arkadaşları ne yapsa faydasız, son bir dileği olup olmadığını sormuşlar: -Gerçi genç kaplumbağaya söz verdik ama, şuradaki sarmalardan bir tanesini yesem olur mu?... -Elbette... Diyerek, sarmalardan birini vermişler. Tam ağzına atacağı sırada, genç Temel, çalıların arasından fırlamış: -Gitmiyorum işte, gitmiyorum...  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
7
günaydın kızlar nasılsınız bakalım..bir süredir aranıza katılamıyorum...görüşmeyeli hayatımda bayağı bişeyler değişti...küçük meleğimde koroid plexus kisti görülmüştü dörtlü tarama tesitimiz iyi çıkmıştı ama içimiz daha rahat etsin diye doktorum detaylı ultrosona girmemi önerdi bizde tabiiki gittik  ve girdik çok şükür ki herşeyimiz çok iyi çıktı kistin 24 ile 26. cı haftalarda geçeceğini söyledi doktor.içimiz rahatladı amniyosenteze gerek kalmadı çok şükür..bebeğimiz kıpır kıpır çok hareketli doktor bile dedi  :k06: haftasına göre ileri bile çıktı biraz uzun olacak galiba..290 gr olmuşuz..paket sana yağdan biraz daha büyüdük yani  :k06: buraya kadar herşey normal seyrinde giderken doktor bize cinsiyetini sordu erkek dedik HAYIR erkek değil KIZINIZ olcak dedi..biz eşimle ŞOK yaşadık tabii :k06: :k06: görmeniz lazım arkadaşlar çok komik görünüyorduk..doktor şaka yapıyor sandım üç kere baktırdım  :k06:  kız dedi ..yanılmış olabilir doktorunuz dedi dedim bende o kadar kesin söylediki pipisini bile gördü (olmayan pipiyi nasıl gördü hala anlamadım ) yani anlayacağınız  ne için gittik neler öğrendik iyiki gitmişiz yoksa herşeyimiz maviş olcaktı ..
8
Koç (21 Mart-20 Nisan): Koç burcu bebek, dikkatleri üzerine çekmek için çığlıklar atar. Diğer bebeklere göre acelecidir. Çabuk konuşup, çabuk yürüyecek. İdare etmekte zorlanacaksınız, zor günler sizi  bekliyor. Bu ufaklık inatçı kişiliğini daha küçücükken ispatlamaya çalışacaktır. Dolayısıyla her an kazalar olabilir. Sevgisini gösterdikçe siz de kızgınlıklarınızı unutacaksınız, çünkü sevgi gösterilerini çok sever. Övüldüklerinde başarılı olurlar, saldırgan davranırsanız çalışma güçlerini kaybederler. Düş gücü kuvvetlidir, sert, pratik, idealist ve hayalci. Sabırsızdır, doğum günü hediyelerini açmak için acele edecektir. Onlardan beklediklerinizi genellikle alırsınız. Küçükken de perilere, cadılara inanır, masallarda yaşar. Ona bütün şefkatinizi ve sevginizi verin, asi karakteriyle baş etmenin tek yolu onu sevgiye boğmaktır.
9
Uzmanlar mutlu çocuk yetiştirmenin oyuncaklarla değil hayatı boyunca ruhunu besleyeceği "pozitif bakışı açısını" aşılamakla mümkün olacağını bildirdi.


Anne babanın çocuğun hayatı boyunca ruhunu besleyeceği pozitif bakış açısını yakalamalarına katkıda bulunabilmeleri için uygulamaları gereken yöntemlerin çok basit olduğunu söyledi. Pozitif bakış açısını yakalayan çocukların kendinden emin optimist ve başarılı olduklarının kanıtlandığını ifade eden uzmanlar çocuğun hayatı boyunca ruhunu besleyeceği 12 basit yolu şöyle sıraladı:


1) Değer yargılarını geliştirin. Ona sorumlulukları olan değerli bir vatandaş olduğunu aşılayın. Etrafındaki insanların hayatında fark yaratacak kapasitede olduğunu gösterin. Mesela kullanmadığı oyuncakları beraber biriktirip bir derneğe bağışlayın. Eski gazeteleri biriktirmeyi geri dönüşümü ona onun dilinde anlatın.

2) Derslere kurslara ara verip çocuğunuzla bire bir vakit geçirin. Onunla beraber yerde oturup yap boz yapın mutfakta beraber omlet yapın banyo yapmadan önce beraber yüzünüzü boyayın parkta beraber kaydıraktan kayın.

3) Aktivitelerde ona katılın beraber bisiklete binin beraber yüzmeye gidin hem onu teşvik edersiniz hem de bol bol spor yapmış olursunuz.

4) Espri yapın fıkralar anlatın arada bir birbirinize takılın bol bol gülün gülmek daha fazla oksijen solumanızı sağlar.

5) Çocuğunuzu iyi bir iş yaptığında tebrik edin ona hangi konularda başarılı olduğunu açıkça anlatın. Mesela ödevini bitirdiğinde "resminde kullandığın renkleri çok beğendim" gibi detay verin. Yaptığı proje hakkında konusun. Çocuğunuzu hediye ile değil övgülerle ödüllendirin.

6) Çocuğunuzun iyi yemek yemesine özen gösterin. Yemek aralarında yoğurt meyve ve bol su verin. Yemek yemez diye öğün araları çocuğunuzu aç bırakmayın hem psikolojisini etkiler hem de kilo kaybına neden olur.

7) Çocuğunuza hayal gücünü kullanabileceği oyunlar yaratın. Resim yapmak hem hayal gücünü geliştirecektir hem de yaptığı resimden dolayı tatmin hissi doğacaktır.

8) Günde 5 kere çocuğunuzu kucaklayın 10 kere öpün 15 kere ona gülümseyin. Tüm bunlar size kat kat geri dönecektir.

9) Çocuğunuzu dinlemesini öğrenin lafını yarıda kesmeyin başka bir işle ilgileniyorsaniz bırakın ve ona konsantre olun. Söylediği şeylerin önemli olduğunu onu dinleyerek gösterebilirsiniz. Bırakın aynı şeyleri tekrar etsin siz hep aynı dikkatle dinleyin.

10) Mükemmeliyetçiliği bırakın. Çocuğunuzun yarıda bıraktığı bir işi bitirmeye veya düzeltmeye çalışmanız onun kendine güvenini sarsar. Masayı silerken atladığı köşeyi tekrar silmeniz veya beraber diktiğiniz saksıyı düzeltmeniz ona yaptığı işin iyi olmadığı hissini verecektir. Bir daha çocuğunuzun yaptığı işi düzeltmek için elinizi uzattığınızda düşünün. Eğer yaptığı iş tehlike yaratmıyorsa sağlığa zararlı değilse elinizi geri çekin.

11) Karşılaştığı güçlükleri kendi başına aşmasını öğretin. Ayakkabı bağlarını yavaş da olsa bekleyin kendi bağlasın çamaşırları asmanızda yardım etmek istiyor beraber asın. Merdivenlerden kendi inmek istiyor önünde yürümek şartıyla bırakın insin. Üstünden gelemeyeceği bir problemle karşılaştığında size problemi anlatmasını söyleyin ve çözümüne beraber karar verin.

12) Sevdiği seyleri yapmasına izin verin gereksiz kısıtlama enerjisini ve heyecanını dışa atmasını engeller bu da ona sıkıntı verir. Unutmayın; oyuncaklarını toplamayı öğrenmesi için önce dağıtabilmesi lazım...


10
Cenin´in Güncesi (1 Ay)

Ben çok küçük, minnacık bir damlayım, uzun bir yolculuğa çıkmam gerektiği söylendi; hem uzun hem de çok zorluymuş, bu yolculuğun her aşamasında büyüyüp hayal bile edemediğim kadar büyük olunca bilmediğim bir dünyaya geçecekmişim. Oysa ben ne kadar mutluydum burada, herkes beni çok seviyordu, hep o yaramaz spermlerin yüzünden, beni hiç çekemiyorlar, üzerime geliyorlar, saklanıyorum yine de olmuyor. Olamaz yine mi, aaaaaaah yine üstüme geliyorlar, offf kocaman bir x kromozomu ile çarpıştık, kayıyorum yardım edin bana aaaaaahhhhhh .

Burası da neresi böyle! Benden başka kimse yok, yolculuğumdan önce bana anlattıkları yer herhalde, biliyor musunuz bu yerin sahibinin adı "anne" imiş, bir de yardımcısı "baba" varmış, ben öteki dünyaya geçtiğimde beni onlar karşılayıp, benimle ilgileneceklermiş, yani rezervasyonum yapıldı, aslında bu yolculukla ilgili her şey bana anlatıldı, bir süre küçük ressamlar gelip pürüzsüz vücuduma organlarımı çizeceklermiş, bu ressamlar böyle bütün damlaları ziyaret eder, güzel bebekler çizerlermiş, sakin ve rahat olursam her şey yolunda gidermiş, ama çok heyecanlıyım. Buraya üç haftada düştüm ve artık yeni adım "embriyo", bu ismi bir türlü hatırlayamıyorum zaten önemli de değil çünkü ben büyüdükçe ismimde değişecekmiş ne kadar tuhaf değil mi? Ama en güzeli öteki dünyaya geçtiğimde kız ya da erkek olarak doğuşuma göre anne ile baba bana yeni bir isim vereceklermiş, hani bu yolculuğa sebep olan o spermler bana hücum edince bir X kromozomu ile çarpışmıştım ya, bunun için ben anne gibi bir kızmışım, ya bana o kocaman Y kromozomu çarpsaydı işte o zamanda baba gibi erkek olacakmışım. Tam da embro, yine söyleyemedim emb-ri-yo olmaya alışmıştım ne kadar zevkli, bu sıvıda hem yüzebiliyor hem de besleniyorum.
11
kırmızı et,tavuk eti,balık, kuru fasulye,yumurta ve fındık : B vitamini ,protein,demir ve çinko kaynağıdır.
süt,yoğurt,peynir : protein,fosfor, kalsiyum ve çeşitli vitaminlerin kaynağıdır.
Meyveler: A vitamini ,C vitamini potasyum ve lif kaynağıdır.lifli beslenmek kabızlık yaşamamanız için önemlidir.
Sebzeler: A vitamini, C vitamini, folikasit,demir,magnezyum gibi minerallerin kaynağıdır.yağı düşük  ve lif oranı yüksektir.
Ekmek, makarna, pirinç: kompleks karbonhidrat (nişaasta) kaynağıdır.

Katı yağlar ,Sıvı yağlar,Tatlılar : kalori dışında fazla kalori sağlamazlar.yeterince ve dikkatlice tüketilmelidir.

Demirden zengin besinler: kadınların çoğunda adet dönemindeki kayıplara bağlı demir eksikliği olduğundan dolayı be besin grubu önemlidir.Et,kuru üzüm,erik,fasulye,soya,ıspanak,buğday demir içeriği zengin besinlerdir.C vitamini içerikli maddeler (turunçgiller,patates ve karnıbahar) demir emilimini arttırır.
FOLİK ASİT kaynakları: karaciğer,yeşil sebzeler ve baklagiller folik asitten zengin besinlerdir.
12
selam arkadaşlar.adetime on bir gün var ama göğüslerimde şişkinlik acıma var.kasıklarımada kısa kramp şeklinde sancılar giriyor.ve tuhaf bir bel ağrısı bel ağrısı genelde adetim ilk günü başlar ikinci günü biterdi.karnımıda çok gergin ve şiş hissediyorum.acaba hamile olabilirmiyim?