Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Tavuk ve Hindi Yemekleri => Konuyu başlatan: இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ - 18 Şubat , 2011, 03:26:38

Başlık: DAMAT PAÇASI
Gönderen: இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ - 18 Şubat , 2011, 03:26:38
(http://img97.imageshack.us/img97/9051/damatx.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/97/damatx.jpg/)

Bu bir Rumeli yemeği,lezzetli,besleyici ve doyurucu...

4 adet tavuk budu
3 adet yufka
sıvıyağ
yoğurt
2-3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası)
tereyağı

Önce yufkalar küçük parçalara bölünür,sıvı yağla harmanlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızartılır.Bu arada tavuklar haşlanır.Küçük küçük parçalar halinde didiklenir.Fırından çıkan kızarmış yufkalar ılınmış tavuk suyu ile ıslatılır.Üzerine tiftilmiş tavuk etleri yerleştirilir.Tavuk etlerinin üstüne tereyağı ve salça ile hazırlanan sos dökülür,en üstüne de sarmısakla karıştırdığınız yoğurt dökülür.

ALINTIDIR
Başlık: Ynt: DAMAT PAÇASI
Gönderen: hüzünden_gelme - 18 Şubat , 2011, 08:06:03
harıka bır lezzet emınım kı :hungry:
Başlık: Ynt: DAMAT PAÇASI
Gönderen: derbeder - 19 Şubat , 2011, 00:15:27
bu tarifi gorunce cok sasirdim. bunun ismini bilmiyordum, ama bir yerde misafirlikte yemistim. gercekten cok lezzetli birsey bu. biraz ac olacaksin o sekilde yiyeceksin  :hungry: