27 Nisan , 2024, 17:10:45

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - zelis

1
selam kizlar , kizimin yanaklarinda kirmizi kirmizi kucuk kucuk sivilce gibi bisyeler cikmaya basladi , cok rahatsiz oldugu cok belli kizimin iki gundur cok huzursuz ,
nedendir bu kirmiziklikar bi fikri olan var mi? yanaklarinda , daha cok var , alninda var ve cok az boyun bolgesine dogrudda var ve elimle dokunuyorum cok kuru bu bolgeler .... :dontknow: ???
2
Hamileliğinizin Seyri: 1. Hafta
- Vücudunuzdaki Değişimler
Bu hafta içinde , yumurtlama ile birlikte sağ veya sol Fallop tüpünüze atılacak yumurta hücresi olgunlaşmaya başlar.Yumurtlama adı verilen süreç adet döngünüzün yaklaşık 14. gününde gerçekleşir.Fallop tüpleri rahmin sağ ve solunda yer alır. Bu kanallarda yumurta hücresinin rahme aktarımı için gerekli tüycükler yer alır.Yumurtalıklarda oluşan yumurta hücresini bu tüycükler yakalayarak Fallop tüplerine atar ve döllenme burada gerçekleşecektir.Gebelik planladığınıza göre bu adet döngünüzde korunmayacaksınız demektir.Bu hafta içinde kendinizi anne olmaya hazırlamaya başlamalısınız. Alkol sigara gibi alışkanlıklarınız varsa bunları bırakmalısınız.
- Bebeğinizdeki Gelişimler
Bu hafta bebeğiniz henüz daha oluşmadı.

Hamileliğinizin Seyri: 2. Hafta
-Vücudunuzdaki Değişimler
Son görülen adet kanamasının belirtileri bu hafta kaybolur. Sperm tarafından döllenecek yumurta hücresi bu hafta içinde sağ veya sol yumurtalığında olgunlaşmakta.Yumurta folikül adı verilen içi sıvı dolu bir yapı içinde olgunlaşır. En başta 0.15 milimetre çapında olan folikül en olgun haliye 18-20 milimetre çapına kadar ulaşır.Folikül bu çapa ulaştığında hormanların etkisiyle çatlar ve yumurta hücresi salınır.Bu arada rahim tabakası da bebeğin gelişimine uygun olarak hazırlanmakta.Yumurtlama 28 günlük adet döngünüzün muhtemelen 14. gününde gerçekleşecek. Adet döngünüz adet kanamanızın ilk günü ile bir sonraki adet kanamanızın ilk günü arasında geçen süredir.Rahim içi her ay bebeğin gelişimine tekrar hazırlanır. Fakat bebeğin gelişimi için tam olarak hazırlanması yumurtanın döllenmesinden sonra progesteron hormonunun salgılanması ile gerçekleşir.
- Bebeğinizdeki Gelişimler
Bu hafta yumurtalıklardan sperm tarafından döllenmeye hazır yumurta hücresi salgılanır.

Hamileliğinizin Seyri: 3. Hafta
- Vücudunuzdaki Değişimler
Yumurtalıklardan salgılanan yumurta hücresi Fallop tüplerinde ilerlemeye başlar.Gebeliğin gerçekleşmesi için Fallop tüplerinde yol alan yumurta hücresinin salgılandığı ilk saatlerde spermle karşılaşması gerekir.Fallop tüpünde yer alan tüycükler sayesinde yumurta rahme doğru ilerler ve burada sperm hücreleri topluluğu ile karşılaşır.Yumurta en güçlü sperm hücresini kabul eder ve diğer spermlerin yumurtaya girişi engellenmiş olur. Bazı kadınlarda yumurta hücresinin salınımıyla birlikte kanama gerçekleşir.Bu haftada vücudunuz aynı zamanda Erken Hamilelik Faktörü(EPF) adı verilen bir hormon da salgılar.Bu hormon vücudunuzu bebeğin vücuda uyumunu ve yabancı madde olarak görülmesini engellemek içindir.
- Bebeğinizdeki Gelişimler
Spermin yumurta içine girişinden sonra yumurtanın rahime ulaşacağı 7-10 gün sürecek bir yolculuk başlar. Bu süreçte sperm kromozomlarını yumurta içine bırakır. Yeni canlı oluşmuştur.Ve hücre bölünmesi başlar. Bu hücre bölünmesi ile ortaya çıkan canlıya' morula' adı verilir. Morula oluştuğunda neredeyse rahme ulaşmıştır.Ayrıca spermin kromozom yapısından bebeğinizin cinsiyeti artık bellidir.

Hamileliğinizin Seyri: 4. Hafta
- Vücudunuzdaki Değişimler
Bu hafta normalde adet görmeniz gerekirken, görmeyeceğiniz için hamilelik ihtimalinizi değerlendirirsiniz.Gebelik testi HCG hormonunun ölçümü ile gerçekleşir.Bu hafta adet görmeseniz bile adet öncesi belirtileri görebilirsiniz.Bunların arasında yorgunluk,ani ruh hali değişimleri, göğüslerde dolgunluk,uykuya eğilim ve bel ağrısı yer alabilir.
-Bebeğinizdeki Gelişimler
Bu haftada artık anne ve babanın genetik yapılarına benzer ama apayrı bir genetik yapıya sahip olan bebeğinizin ilk hücresi oluştu.Zigot adı verilen hücre hızla bölünmeye başlar.Morula aşamasındayken rahme ulaşan canlıya artık blastosist adı verilir.Blasosistin çapı 0.1 mm-0.2 mm arasındadır.Blasosist rahim içinde beslenme açısından kendine en uygun yere yerleşir.Bu da damarların bol olduğu rahim arka duvarının üst kısımlarıdır.Bu haftada bebeğin implantasyon adı verilen rahim içine yerleşme dönemi başlar.Rahim içine yerleşen bebek HCG hormonunu göndererek illemin tamamlandığını anneye haber verir.Bebeği oluşturacak hücrelere embryoblast denir.Bu hücreler hem bebeğin içinde bulunacağı plezenta oluşana kadar bebeği taşıyacak yolk kesesini hem de bebeğin oluşumu için gerekli diğer tabakaları oluştururlar.Bu yapı disk şeklinde olduğunda embriyonik disk adı verilir.
3
arkadaslar baktim ki gurbetten bi cok yerde yasayan arkadaslarimiz var ,
ama ben hic hollanda da yasayana rastlamadim ,
Ben hollanda da yasiyorum , hollanda da yasayan baska arkadaslarimiz varsa buyrun buraya.... :wave: :hello:
4
Kimyasal gebelik diye bi sey duymustum , sanki son iki ayimdan ben supheleniyorum ...
bu konuda biligisi olan arkadaslarimiz bilgilerini bizlerle paylasirsa cok sevinirim... ???
5
merhaba arkadaslar bende artik aranizdayim , siteye biraz goz attim tam bana gore ,
ben hollanda da yasiyorum 28 yasindayim , 7 yasinda bi oglum var ikinci yi istiyorum Rabbim kismet ederse...
eylul ayinda bi dusuk yaptim , simdi tekrar deneyecegim insallah..