28 Nisan , 2024, 11:50:49

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - jbdun

256
emine ceylin bu siteden hangi oyunları oynayabiliyor, önce o oyunlara bi bakıyım istedim
257
kızlar ecrin hala gelmedi :k06: sevdi galiba şantiye ortamını :ehi: demin aradım da işçilerle yemek yiyolardı, ne yiyo diye sordum babasına kızartma ve karpuz dedi :toothy10: bakalım kaçta gelicek, babası görsen tanıyamazsın dedi, baya bi kirlenmiş anladığımkadarıyla :suclu: :toothy10:

eminecim maaşallah ceyline, güzel kızımızın gelişimi çokiyi :nazar: :nazar: maaşallah :nazar:
verdiğin site için de teşekkürler, hemen bakıyım :icon_thumright: ayak uzatma işini yapamıyorum pek , malum ev evlikten çıkık halde olduğu için :cildir:
sucuk- sosis olayına gelince, ecrin ayda 1 bir sosis yiyodur,  ;)
258
Yemek Muhabbeti / Ynt: bugün ne pişireceksiniz?
21 Ağustos , 2008, 12:23:29
sevilaycım neler yaptı evlilik yıldönümünüz için?

benim bugünkü menüm;
etli şehriye çorbası
taze fasulye
zeytinyağlı enginar
kırmızı biber kızartması - sarımsaklı yoğurt
259
offf çok sıcak buralar yaaa :sunny:
ben de hazır ecrin yokken buzdolabını temizledim, amma rahatladımm :basardim: bi de temizlik yaptım :basardim:
ecrin gelince nasıl olsa her taraf yine birbirine giricek ama olsun, kısa bi süreliğine bile olsa evi böyle toplu görmek çok güzel :honk: :k06:
260
meltemcim bu da bi dönemdir tahmin ediyorum. Bizde de tam tersidir. Akşam belki babasıyla görüşecekleri 1saat ama onda bile ecrin benimyanıma geliyo. Babamız çok üzülüyo bu duruma,neden böyle deyip duruyo, hani kız çocukları babaya düşkün olur , neden ecrin bana düşkün değil deyip üzülüyor, ben ona da bu bir dönemdir, geçer diyorum ;) o kadar da üzerinde durulacak bişey olduğunu düşünmüyorum... ben acaip sabırsızımdır, hergün kavga ediyoruz ecrinle inanmazsın :k06: hatta babamız bugün ecrini işe bile götürdü, daha sıkı fıkı olsunlar diye :love9:

neyse bak işe de başlıyormuşsun hayırlı olsun ;) ben de 1 eylülü bekliyorum işte :suclu:

261
kızlaaarrr günaydın o kadar mutluyum ki anlatamammmmm :hieyt: :hello2: :occasion14: :hieyt:
sebebi mi ne :k06:
ecrin hanım babasıyla işe gitti :toothy10: :ehi:
demin aradı babası pohaça yiyormuş, keyfi yerindeymiş :nazar: ben dedim 11gibi uyku vakti, istersen getir. Sonra da dedim dursun boşver, ne kadar durursa :k06:
ben de şimdi güzel bi kahve keyfi yapıyorum :tongue3: (tabi evi topladıktan sonra :cildir:)
bakalım keyfim ne kadar sürecek :D
262
kızlar iyi akşamlar,
goncacım geçmiş olsun canım,çoksevindim kolaylııkla atlatmana :amin: :opucuk: ecrinin 6altta 6 üstte var , bi de köpek dişleri geliyomuş ya ben göremedim de, dr söyledi ;D dişten 38 derece ateş yapmaması lazım, yani o kadar çıkmıyo okuduğum kadarıyla. Ecrin de didimde ateşlendiğinde dr bademcikleri şişmiş dedi, ben görememiştim kızarıklık falan. İnşallah daha iyidir eylüşümün ateşi :amin:

meltemcim geçmiş olsun canım, inşallah cumaya hayırlı haberlerini alırız :amin:

fatmacım sen bu saatlerde sezgi lenayla berabersindir herhalde, tekrar tebrikler canım :-*

özlemcim hoşgeldinnn, özletiyosun kendini, selim aynen devam desene  :honk: derdini anlatmıyo mu selim? konuşmuyo mu? konuşmadan seni bu kadar yoruyosa, bi de konuşmaya başlasa... :D allah sabır versin arkadaşım. Ben de akşam eşim gelene kadar sabrediyorum ama eşim kapıdan girer girmez sabrım taşıyo, ecrine sn daha dayanamıyorum. Tüm gün beraber olmak gerçekten çok yıpratıcı. Allahın izniyle 1eylülde okul açılıyor, biraz kafamı dinlerim :suclu:
263
goncacımmmmm canım arkadaşım ben de tam kahvemi aldım geçtim pcnin başına biraz gecikmeli de olsa :laughing7: geçmiş olsun eylüşüme, ecrinin de çok hafif var gibi ateşi. Biz de dra gittik geldik, öksürük ve burun akıntısı için. Dr köpek dişleri geliyor dedi :-ooo bu kadar erken olur mu yaw :icon_scratch: KATARIN şurup verdi. Kullanan var mı bu şurubu?
demek songuldakta duvara çarpıp düşüyodu akıllılar :toothy10: yarasayı inceledim canım alttan :toothy10: :ehi: malum o perdenin üstünde ben aşağıdaydım, aman beni görmesin diye :toothy10: :toothy10: hakkaten aynı fare , ıyyyyyyyy bak yine havalandılar :toothy10: :ehi: anlaşılan ben bisüre tüyler havada dolaşıcam , şu fareler ve yarasalar muhabbeti kapanana kadar :ehi:
canım dualarım seninle, acısız sancısız atlatırsın inşallah, zaten bak 5dkmış ;) :amin:
264
Alıntı yapılan: [[[QSq€€]]] - 19 Ağustos , 2008, 10:23:47
jbdun  cnm  ne illet bu ınsanlar yaaaaaa kmsye guven yok wallaaaaa yaa
doktorlar bıle yanılıo yanlıs bılgı verıo kıme guvences bısss  :y25:



çok haklısın canım :cildir:
265
Alıntı yapılan: ""Gonca"" - 19 Ağustos , 2008, 09:24:21
Jbdun çok geçmiş olsun arkadaşının yavruşuna
bende ilk kez duyuyorum , ama şu okuduklarıma bakılırsa rota virüsünün bir benzeri veya devamı gibi birşey olsa gerek

Allah acil şifalar versin , tek doktora güvenemiyoruz , birkaçını araştırınca da beynimiz karışıyor , dediğin gibi kime inaıp güveneceğiz
sağlığımız kimlere emanet yaaaaa  :sad1:


goncacım sağol canım, allaha şükür şimdi daha iyi :amin:
266
Alıntı yapılan: [[[QSq€€]]] - 18 Ağustos , 2008, 10:19:38
geçmiş olsun öncelıkle allah tez zamanda şifasını versınn inşallahh :amin:
bnde arastırdım sımdı ama ıguana  salgını olarak bılınen bı hastalıkmış bu :icon_scratch:
ıguana beslıo degıllerdır heralde arkdsın  :-\





İstilacı E.coli ise farklı bir yol izler. Bağırsaklardaki hücrelere yapışır ve salgıladığı toksin kramp ve ishale neden olur. Enfeksiyona karşı bağışıklığın tepkisi, bakterileri öldürmek için vücut sıcaklığını yükseltmek, yani ateştir. Yaygın enflamasyon tepkisinin bir işareti de dışkıda akyuvar hücrelerinin bulunmasıdır.

Suların yeterince temiz olmadığı bölgelerde Ğözellikle gelişmekte olan ülkelerde- bu bakteriyel enfeksiyonlar çok yaygındır. Ne var ki ABD de bu tehlikeden muaf değildir. Salmonella familyasında tek başına (2.400 hastalık yapıcı türü bulunur) geçen yıl ABD?de 2 milyon bakteriyel gastroenterit vakasına neden oldu.

Enfeksiyon, nadiren olmakla birlikte, küçük çocuk, çok yaşlı veya hastalar gibi bağışıklığı zayıf insanlarda ölümcül olabilir.
. . .Suçlu Salmonella mı?. . .

Modern gıda sanayi bu mikrobun gelişmesi için uygun koşulları yaratıyor. Yiyeceklerden geçen hastalık bakterilerinin pek çoğu spesifik bir yiyeceği tutar.

Sözgelimi

Campylobacter daha çok tavuk etlerini tercih eder;

Aeromonas sütte barınır;

Schigella kirli sulardan ve tuvaletlerden geçer;

Yersinia enterocolitica domuzları sever;

Vibrio parahaemolyticus istiridye gibi pişmemiş kabuklu deniz ürünlerinde gelişir.

Oysa Salmonella, özel bir tercihinin olmamasıyla tanınır. Tavuk, ördek, hindi, köpek ve pastorize edilmemiş sütlerde barınır. Öyle ki kaplumbağa, iguana ve háttá çıngıraklı yılan bile bu mikrobun yayılmasına uygun bir zemin oluşturabilir.

Bazı tahminlere göre Salmonella enfeksiyonunun yüzde 80?i çiğ veya az pişmiş yumurtadan kaynaklanır. Tavuklar bu bakteriyi yalnızca birbirlerine bulaştırmakla kalmaz, kemirgenlerin dışkılarına ve çiftlik artıklarına temas ettiklerine de enfekte olabilirler.

1994?deki 224.000 vaka, daha önce pastörize edilmemiş yumurta taşıyan kamyon depolarında dondurma yapımında kullanılan karışımın taşınması sonucu ortaya çıkmıştır.

. . .Hamilelik. . .
Sürüngenler:son zamanlarda bazı çevrelerde popülarite kazanan bir başka
alışkanlık da iguana gibi sürüngenlerin evcil hayvan olarak beslenmesidir.
Tüm sürüngenlerde olduğu gibi minyatür dinazorlara benzeyen iguanaların da barsak sistemi içinde salmonella adı verilen bir bakteri normalde bulunur.

Salmonella
genelde ishal, bulantı, kusma ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren ve çoğu zaman basit önlemler ile tedavi edilebilen besin zehirlenmelerine neden olur. Yaşlılar, bağışıklık sistemi sorunu olanlar, 5 yaşından küçük çocuklar ve hamile kadınlar ise salmonella enfeksiyonu açısından yüksek risk grubunu oluştururlar. Salmonella enfeksiyonu hamile
kadınlarda ciddi enfeksiyonlara ve düşüklere neden olabilir. Hamile kadınların iguana ve benzeri sürüngenler ile temas etmemesi uygun olur.

. . . sonuç. . .
Salmonella virusu görup tanımıs olduk arkadaşlar sadece iguanalara ozgu bir hastalık olmadığını hamilelik sırasında zaten hiçbir hayvan yaklasılmaması gerekildiğini biliyoruz kedi kopek ve diğer canlılarda oldunu artık biliyoruz.



canım tşk edrim. Yok beslemiyolar. Bugün gittikleri dr da o teşhisi yalanlamış :caca: bu drlara nasıl güven olacak hiç bilmiyorum :cildir:
267
selam kızlar,
ayşencim hoşgeldiniz, tunaya maaşallah hakkaten çok büyümüş :nazar: :nazar: hayatınızın yolunda olmasına çok sevindim malum uzun zaman oldu senden haber alamayalı. Çiş-kaka olayını biz de allaha şükür çabuk halledenlerdeniz, sadece ecrin hanım oyuna çok daldığı zamanlarda kaçırıyor çişi ama kakayı muhakkak söyler. Erkekler biraz geç öğrenirlermiş wc olayını, hep öyle diyorlar, o yüzden bence pek de acele etme hazır çişi öğrenmişken ;)
"sen" olayınıza da çokgüldüm gece vakti :k06:

eminecim teşekkür ederim canım, hayırlısıyla şu drlardan bir kurtulursan çok rahat edeceğine eminim canım. Doğumgünü davetiyesini görünce ay dedim ne çabuk geçti, daha geçen seneki dün gibi :y25: bu yavrular nasıl da büyüyorlar :love9: davetiyeniz süper canım :-*
ceyline de geçmiş olsun canım, ecrinde de öksürük var da dr sudafed ekspektoran şurup vermişti hiç bi işe yaramıyo :caca:

goncacım kedi mi didiiiiiiinnnn :-ooo ay ben çok korkarım :toothy10: :ehi: valla bak  ;D ecrin de korkuyo zaten :k06: eylüşüme de maaşallah ne güzel cümleler kuruyor öyle :nazar: :nazar: aman tüyleri falan dökülmüyo dimi kedinin, dikkat edin canım :opucuk:

Alıntı yapılan: ""Gonca"" - 18 Ağustos , 2008, 18:19:21
ya biliyormusun benim eşimle valide de , yemek yerken o benim çatalım, benim yemeğim ben yicem ..vs.. gibi şeyler söylğyor, ben çok kızıyorum aslında ,
çocuga sürekli o benim, bu benim diyorlar, sonra da bu çocuk niye paylaşmayı bilmiyor diyorlar  :caca: ama ne yaparsın atalarımızdan böyle miras kalmış
çocuk nasıl yemek yiyecek uçak, uçak , uçak , ... o benim ... ayşeye fatmaya vericem yemeğini   :k02:  :k02: :k02:

:toothy10: :ehi: aynen goncacım, ben de bazen o yollara başvurmuyo değilim :suclu:

aslıcım biz de o sarılan resimlere bayıldık :nazar: :nazar: ecrin de "benimci" dir ama ne biliyim hiç banyoyu sahiplenmedik daha ;D yerim ben ece denizi ya :nazar: hep gözümün önüne o oynayışı geliyo maaşallahh :nazar: :nazar: sana misafirlerinde kolay gelsin canım :-*

şerifecim allahtan taşınıyosunuz canım, ıyyyy geçen gün yaşadığım bi olay aklıma geldi de bak yine tüylerim ayaklandı :toothy10: didime gittiğim hafta salonun camını yukardan açık bırakmıştım havalansın diye. Eve geldiğimizin ertesi salona girdim toz alıyım diye ana bi baktım perdenin üstünde gri bişey var 3parmak kadar :toothy10: ıyyy dedim fare böyle yapışır mı perdeye, hemen çıktım. Sonra bi daha girdim bakıyım hareket etmiş mi diye yok aynı duruyo, sonradan fark ettim ki yarasaymışşşş :-ooo :igrenc: ıyyyyyy . Bi de laptop da yarasanın altında yerde duruyodu çantasında, nasıl alıcam derken fırçanın sopasını taktım çantaya ve öyle aldım laptopu :toothy10: ecrin de bakıp bakıp anne böcek deyip duruyodu :ehi: Hemen çıktım geri, ta ki eşim gelip de yarasayı çıkarana kadar da girmedim bi daha ;D

neyse çok uzun oldu galiba, kendinize ve yavrulara iyi bakın :-*
268
günaydın ve iyi pazarlar :wave:
ayşegül ben de diycektim üstüne tıklayınca büyüyo diye ;) teşekkür ederiz.
Yağız ve zeynep'e de  :nazar:
269
kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar...
270
Alıntı yapılan: melisam - 15 Ağustos , 2008, 21:28:54
allah sifa versin dermansiz dert vermesininsallah hepimizee

bilgim yok  ilk defa duydum canim insallah kotu bir sey degildirrrrrrrr

allah yardimcisi olsunn yavrularimizinn :amin: :amin: :amin:

amin canım sağol :amin: