19 Nisan , 2024, 10:43:55

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - jbdun

16
kızlar iyi pazarlar,
ne kadar da uzun zaman oldu yazamayalı. Ecrindeki durumumu düşünüyodum da hep bilgisayarın başındaydım, yani o kadar usluydu :) şimdi giremediğimden anlayın eren efendinin nasıl olduğunu :D sürekli kucakta, kendi kendine oynama alışkanlığı yok maalesef, ancak birisi (bu ben oluyorum)oynatırsa yattığı yerde duruyor. Bu ayın 18inde 6aylık oluyoruz Allah nasip ederse :amin: 2 gündür elma püresi veriyorum çok az, sevdi bizimki :nazar: yoğurt ve tahin-pekmez var ptesiden itibaren.
Ecrinle çok zor günler geçiriyoruz çoook uzun zamandır, Allahtan okula gidiyo, yoksa haftanın hergünü onunla olsaydım kesin fıttırırdım. Hiç laftan anlamıyor, hep bi hayır dır gidiyo, herşeye hayır, hep inat, kardeşine sataşıyo çaktırmadan, hiç uyumasına fırsat vermiyor, sürekli sıçratmaya çalışıyor uyurken, bi de burnu akıyo da bi akıyodemiyo, o mümükler ağzına giriyo da hiç bi mendil alıyım da siliyim demiyo :cildir: acaip pis oldu, sürekli el yıkayan kız şimdi zorrrla yıkıyo :cildir: :cildir: yapıyo yapıyoondan sonra da annecic seni çok seviyorum sen de beni seviyo musun diye soruyo... Bu soruyu gün içinde rahat 20-30kere soruyordur.
Ben de 22marta kadar raporluyum, bakalım ondan sonra belki yine alırım zaten okulların kapanmasına 2,5ay kalacak.Bu saatten sonra okula gitsem adapte olmam 1ayımı alır zaten. Neyse bakalım artık.
Bu arada 1haftadır annem burda sağolsun geldi, bana acaip moral oldu. 2hafta sonra gider herhalde. O da diyo ecrin ne olmuş böyle diye, şokta kadın, Allah sana güç kuvvet ve sabır versin diyip duruyo, ben eve dönünce aklım sende kalacak diyo. Ooooofff offff çok yoruluyorum arkadaşlar inanamazsınız. Bazen diyorum belki de ecrinin biraz daha büyümesini mi bekleseydim daha iyi olurdu diye, ama olan olmuş artık :k06: ömrümden 10yıl gitmiştir ecrine laf anlatmaya çalışarak :honk:
bi de bahsettim mi ecrinde tekrarlayan kabakulak çıktı, şu son 6ayda 4-5kere kabakulak geçirdi. Çok nadir görülürmüş bu durum bi tanesi de bizde işte, burun akıntımız hiç durmuyo, evde hep çıplak . Söz dinlemiyo ki ne çoraap ne terlik :cildir:
Amaaaannnn neyse arkadaşlar bizden haberler şimdilik bu kadar, benim psikoloji pek de iyi değil , ecrini öyle bi dövesim var ki, nasıl sabrediyorum anlatamam, bi de buna uykusuzluk eklenince tümden sabrım zorlanıyo :honk:
umarım sizler de iyisinizdir, hepinizi ve yavrucukları öpüyorum, iyi tatiller :flowers:
17
başsağlığı dileyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
goncacım aynı acaip kelimeler ecrinde de var, ben de erenden dolayı sanıyodum, belki de bu dönemin bi özelliğidir :dontknow: ailece hepinize geçmiş olsun canım, ne kadar dikkat edilse de bi yerlerden kapıyoruz mikrobu. Erene babaanne bakacak yine ecrinde olduğu gibi, inşallah 6aylık olana kadar evde durabilirim de sonrasında da gönül rahatlığıyla babaanneye teslim ederim.
18
günaydın,
foruma giren olmamış benden sonra, nerelerdesiniz? biz ecrine grip aşısı için onay verdik o kadar araştırmadan sonra hayırlısı olsun :amin: bakalım en geç aralık ayında yapılacakmış. Raporumu aldım, 10 değil 20 gün aldım yani 6 aralığa kadar evdeyim. Sonra inşallah bi daha 20gün alıcam :amin: ve pazar günü maalesef çok ama çok sevdiğim anaannemi kaybettik...mekanı cennet olsun,Allah rahmet eylesin :amin: haberi telefonla aldığımda ecrin de yanımdaydı, öldü mü dediğimi sormuş bana kim öldü anne dedi. Ben de büyükanne dedim. Sonra odasına gitti orda "büyükanne ölmedi yüreğimde yaşıyor" diye söylenmeye başladı, tutamadım kendimi daha fazla ve başladım ağlamaya... Dün de okuldan geldikten sonra kucağıma oturdu öpüştük hasret giderdik ve sonra da "anne sen hiç ölme beni tek başıma bırakma seni çok seviyorum" dedi, yavrum nasıl da biliyorlar şu yaşta ölümü. Allah kimseyi yavrusundan ayırmasın inşallah, Allah onlara uzun ömür versin :amin:
19
öncelikle doğumgünümüzü kutlayan arkadaşlarıma çok tşk ediyorum :love9: pazartesi gündüz okulda pasta kestik akşam da evde diğer arkadaşlarıyla beraber kesti ecrin pastasını, çok mutluydu o gün kuzum ve tabi bi o kadar da şımarık :k06:
ayşegülcüm yağızın da doğumgünü kutlu olsun  :flowers:

uzun zamandır yazamadım foruma arada bi bakıp okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum. hem ecrini hem de ereni uyuttuktan sonra yaptım nesimi ve geldim rahatım şimdi :occasion14:
bizler iyiyiz allaha şükür, ecrin okulundan çok memnun, yaşasın diye gidiyo :D hemen hemen 10taneden fazla şarkı öğrendiler ve şiirler . Ecrine sorduk mu bugün neler öğrendin diye pek bişey anlatmıyo ama oyuncaklarıyla oynadığı zaman bi bakıyoruz şarkıları patlatıyo ardı ardına :k06: :nazar: hele bi de hareketleriyle söylüyo ki çok tatlı oluyo yavrum :nazar:  okulumuzdan bu pandemik A gribiyle ilgili bi form geldi, aşı yapılmasını onaylayıp onaylamadığımzıla ilgili, muhtemelen sizlere de gelmiştir di mi? hala kararsızız ama yaptıracağıza doğru gidiyo düşüncemiz, doktorumuzdan da aldığımız bilgiye göre. onun  dışında bolbol nar ve mandalina tüketiyoruz, beslenmeye ve hijyene dikkat ediyoruz, Allahım korusun bebekleri ve çocukları bu gripten :amin: :amin: :amin:

erenim de iyi büyüyo gün geçtikçe :nazar: ecrin çok seviyo kardeşini ama tabi bazen de saçma sapan hareketler yapmıyo değil :cildir:

benim de dün doğum iznim bitti ve pazartesi 10günlük rapor alıyorum, alabildiğim kadar alıcam bakalım, malum okul kalabalığına da girmek istemiyorum şimdi bu ortamda :( zaten erken sömestr ihtimali de çıktı, bakalım ne olacak...

kızlar benden bu kadar şimdilik, yatmaya gidiyorum, kendinize ve yavrucuklara çok iyi bakın :opucuk:
20
şeydacım hoşgeldin ya, bu kadar açma arayı :opucuk: annemi daha gittiği ilk dakkada arar oldum, dur bakalım yarın ctesi ve ilk defa ecrin ve erenle başbaşa kalıcam. İnşallah çok fazla stresli geçmez :amin: :amin: :amin: melis alaraya da maaşallah, kardeş olayını ecrinden daha olgun karşılamış :k06: :k06: o bahsettiğin inaatlaşmalar, bağırma ve ağlamalar bizde de mevcut :cildir: onlara ilave bi de sürekli altına çiş yapıyo işte :cildir: bana da geliyolar :honk:
iş olayına çok sevindim canım, hayırlısı olsun, ne işi? eee annen yine mi geliyo o zaman işe başladığında? artık sizinkiler de oraya taşınırlar işe başlarsan :)
21
günaydın,
annemsiz ilk gecemiz çok yorucuydu, ecrin allahtan yavrum erken uyuyo da sadece erenle uğraştık. Ereni de hasta mı ettik bilmem :sad1: öksürüyo hapşuruyo minnacık bebek, ev kalabalık olunca camlar kapılar kapalı durmadı. Bilmem ondan belki de üşüttü :sad1: ya da annemle ecrin hastaydılar zaten onlardan kaptı. İnşallah çabuk geçer :amin:
ecrin de bugünden itibaren okula ağlamadan giriyor ama hala altına yapma sorununu çözemedik. Eren geldikten sonra ecrin tümden şaşırdı, sürekli altına çiş yapıyo, allahtan kakasını yapmıyo. Ne önerirsiniz? Nasıl yaklaştıysak fayda etmedi ecrine. Eren gelmeden önce geceleri kalkıp söylerdi çişini ama şimdi yatağına yapıyo, okuldan hergün 3çift kıyafet çişli geliyo :cildir:

eminecim çok sevindim fotoların geri gelmesine :hello2: umcayı suya kaç damla damlatıyosun? Ecrinin de burun akıntısı ve öksürüğü bi türlü geçmek bilmedi, umca iyi gelir belki :dontknow:

şerifecim yeni işin hayırlı olsun, eee kpss ne olacak? girmeyecek misin?

aslıcım ece denize de maaşallah :nazar: artık alıştılar galiba :) bizde de durumlar yukarda bahsettiğim gibi işte, alışmaya çalışıyorum ama çok zor olacak gibi, aynı durum sende de var işte, ikimize de allah kolaylık versin :amin: anaanneniz ne zaman gelir bi daha?ilk defa duydum o damlayı, teşekkür ederim canım :-*

anitacım hayırlı olsun canım,allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :nazar:
22
anitacım yarın büyük gün sizin için, bebişinin cinsiyetini öğreniznce yaz muhakkak :icon_thumright: kayrayı kaldırmadan elini tutarak yardımcı olsan kalkmasına, olmaz mı öyle? ecrin oturağa yapıyodu o yüzden kaldırmama gerek kalmıyodu. Bu arada aktifed iç kullanmadım, sudafed de balgam söktürücü müydü neydi? kaç gün arayla kullanabileceğini bilmiyorum canım :dontknow: geçmiş olsun

eminecim gayet normal fiyatlar o kadar aktivite var, güzel güzel şeyler öğrenir inşallah ceylin prenses orada :amin: şeker yüklemenin sonucu da iyidir inşallah canım :amin: fotoğraflara da çok üzüldüm, bi daha çekilemeyecek olması gerçekten çok üzücü ama yapıcak bişey yok :-*

şeydacım melis alaranın geçmiş doğumgünü kutlu olsun :flowers: bu arada sen nerelerdesin sesin çıkmaz oldu :love9:

aslıcım siz nasılsınız? ece deniz neler yapıyor? o damlanın adı ne ki?
23
merhaba kızlar,

bu aralar o kadar yoğunum ki bi türlü foruma yazmaya fırsatım olmadı.
tırnak operasyonunu perşembe günü 5te geçirdim, parmağıma 4yerden iğne yapıp uyuşturdular ve hallettiler :k06: dr ve asistanları çok şakacıydılar, sırf gırgır şamataydı oda ;D 4dikiş atıldı 15gün sonra dikişler alınacak, 3günde bir de pansumana gidiyorum, allahıma şükürler olsun ki korktuğum gibi olmadı ama sonrasında sezeryandan sonra çekmediğim acılar çektim :honk: neyse atlattım :amin: :amin: :amin: anitacım senin dediğin şekilde annem de yapıyo ama benimki biraz daha ileri seviyedeydi galiba. Annem de tırnağı battığı zaman makasla kendi batan tırnağı çıkarıp kesiyo ama o alışmış yaaa :icon_thumright:
bu operasyondan 1gün önce de kızkardeşim ve eşi geldiler, çok ii oldu acaip mutlu oldum, bu sene çok zenginim gelenim gidenim çok oldu :love9: :occasion14: :amin: ama yarın öğlen annemi de alıp dönüyolar istanbula, yani tek başıma kalacağım :crybaby2: ersin de diyo anneme gitmeseydin diye, o kadar çok yardımcı oluyodu ki sağolsun, herşeye o koşturdu ben hep oturdum. E bi de ayağım sargılı, tam basamıyorum...neyse artık bakıcaz başımızın çaresine... 
24
bu arada tekrar unuttum kusura bakmayın,
berat, ercan,selim,hira ve belemir kuzularının geçmiş doğumgünlerini gecikmeli olarak kutluyorum :flowers:
25
bize gelince, ecrin fena şifayı kaptı, öksürük ve ateş de başladı burun akıntısına ilaveten, ve tabi kardeşinden uzak durmuyo, tutamıyoruz, eren de başladı öksürmeye :( ecrinle nasıl başa çıkıcaz bilmiyorum :dontknow: her yolu denedik ama en fazla 5dk iyi oluyo sonra yine aynısı... dün doktora gittik üst solunum yolu enfeksiyonu dedi, ilaçlarımızı aldık başladık bakalım inşallah pazartesine daha ii olur da okula gider :amin:

ve asıl canımı sıkan olay, ayak başparmağımda tırnak batması oldu, iltihaplanma da var ve dün doktora gittim gıcık doktor hemen tırnak çekilecek dedi, başımdan aşağı kaynar sular döküldü desem yeridir :crybaby2: sağlam tırnak , dibinde batmış nasıl çekerler diyorum etten nasıl ayıracaklar, tabi eve geldik hemen çektirmedik, doktor öyle diyince bayılıcaktım nerdeyse :honk: eve gelince internetten araştırdım, tırnak çektirmenin bi faydası olmuyormuş ilerde yine aynı sorun yaşanıyomuş tırnak tekrar uzadığında.
Lokal anesteziyle kısa bicerrahi müdahaleyle o batan kısmı çıkarmak için yarıyolarmı o bölgeyi ve sonra dikiş mikiş bişeyler yapıyolarmış diye okudum ve hemen çıktık özel hastaneye sormaya, allahtan orada varmış bu işlem de şimdi 5gün antibiyotik kullanıcam ve haftaya bu operasyonu geçiricem inşallah sorunsuz, ağrısız  :amin: :amin: çok korkuyorum hem de çoook :icon_pale:

aranızda böyle bi operasyon geçirmiş veya yakınından duymuş kimse varsa yorumlarını yazabilir mi?

bir de ecrine dr vitamin yazmış,şimdiye kadar hiç kullanmamıştık.
multitabsın şurubu ama burda bulamadım çiğneme tableti varmış. Kullanan var mı?
26
ne güzel yazmıştım ecrin sağolsun hepsini siliverdi :cildir: :cildir: :cildir:

goncacım eylüşe maaşallah, nasıl da büyümüş mavişim :nazar: :nazar: dra gittiniz mi? nasıl oldu eylüş? batikonu ben de duymuştum ama uygulamak nasip olmadı. Kpss konusunda inşallah istediğin gibi olur :amin: sana şimdiden iyi çalışmalar :opucuk: Bu arada yarınki programı fırsat bulursam muhakkak seyredicem ;)

aslıcım size de geçmiş olsun :flowers:

eminecim düğün koşturmalarında kendine dikkat et canım :opucuk: bu arada bi mahsuru yosa ceylinin kreş fiyatını öğrenebilir miyim? Gerçekten de çok güzel bi yere benziyor :icon_thumright:
27
anita,gözde,şerife ve gonca güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :-* sarılığımız düştü Allaha şükür, ve 6 günde 200gr almışız :nazar: kontrole gittik de bugün :D belli oluyodur zaten :laughing7: dün 12.gün göbeğimiz düştü ve bugün bıcı bıcı yaptık, maaşallah oğluşum da ablası gibi suyu sevdi :amin: :aferin:

ecrin hanımın da toplantısı var, ay inanamıyorum büyüdü de veli toplantısına gidicez kuzumun :y25: ecrin de 2 gecedir 2-3gibi yastığını alıp bizim odaya geliyor ve babasına hadi sen kalk diyip onun yerine yatıyor  :toothy10: okuluna girerken ağlamaya başladı, girmek istemiyor. Evden güle oynaya çıkıyo ama okulun kapısında ağlayanları görünce başlıo o da ağlamaya :sad1: hatta bugün babamız da kahvaltıya katılmış, bırakamamış kızını ağladığını görünce :love9: bakalım inşallah fazla sürmez bu durum :amin:

anitacım kayraya geçmiş olsun, naptı toparlandı mı bugün kreşe başlayabildi mi?
şerifecim gonca sormuş gerçi naptın kpssyi? iş mi kpss mi karar verdin mi?
goncacım demek otobüsle gittiniz olsun, inşallah bi dahaki sefer :opucuk: geçmiş olsun canım demek hala geçmedi hastalığın, inşallah ctesi güzel haberlerle gelirsin doktordan :amin: ecrinde de balgamlı öksürük var ben dün sırtına bal-karabiber sürüp havlu koydum gece hiç öksürmedi, bikaç gün yapıcam iyi geldi, istersen sen de bi dene ;) geçmiş olsun eylüşüme de.


28
amin canım sağol teşekkür ederim :)