(http://i56.tinypic.com/28bxr85.jpg)
(http://i55.tinypic.com/34sh0dj.jpg)
Kiraz Tatlısı
Malzemeler
500 g milföy hamuru
200 g kiraz (taze veya dondurulmuş)
isteğe göre toz şeker
3 damla badem aroması
Hazırlanışı
Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk. bırakıyorsunuz. Kirazları süzüyorsunuz ve kirazların içine badem aromasını ilave ediyorsunuz.
Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor.
Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
alıntı