Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - aşkitoom

1
bebeğimin sağlık ocağında 3.ayında boy kilo kontrolü vardı,7 kilo boyunu unuttum :k06:
baş çevresi de 40 cm.meleğim ocağın 4ünde doğmustu.
ablası biraz hasta öksürüyor grip havalardan herhalde.
2
kızlar bebeğimi emzirdiğim için sıvı tüketmeye çalışıyorum ama tuvalete biraz sık çıkıyorum.içtiğim sıvılar süte gitmiyormu ki :k06: şimdilik sorun yok,gecen yazmıştım emmiyor bağırıyor diye şükür düzeldi şimdilik.mamasını kaşıkla vermeye başladım yine,biberonu boşladık.ilk 6 ay emzirsem yeter. :amin:
3
kızlar bebeğim yaklaşık 2,5 aylık.doğduğundan beri hem meme hem mama gidiyoruz doymuyor çünkü.fakat şunu sormak istiyorum ben 1 gün boyunca 3 veya 4 defa mama veriyorum oda 30 cclik yani toplam 90 veya 120 oluyor.30 cclik yaptığımda ona az geliyor dahada çekmek istiyor,bir içişte ne kadar vermek gerekiyor ayına göre.diğer zamanlar emziriyorum,mama verme ayarı iyi mi.
4
kızlar biraz ayıp olcak ama kafayı yemek üzereyim bebeğim yaklaşık 2 haftadır bu renkte yapıyor,normal mi.ateş yok,ishal değil.kusması öyle fışkırır tarzda değil,sadece sızıntı şeklinde oluyor ama rengi niye böyle.


işte böyle renkte kızlar,öyle sümüksü yapı falan yok.
5
kızlar bebeğim yaklaşık 1,5 aylık oldu.hem emziriyorum hem kaşıkla mama veriyorum.
ama kaşıkla artık zor olmaya başladı,büyüdükçe mamanın ölçüsüde artıyor.kaşıkla yarısı içine yarısı dışına gidiyor.anne göğsünü bıraktırmayacak,anne göğsüne yakın biberon hangisi.bikaç marka buldum kararsız kaldım,chicco step up,medela calma,avent,dr.brown bunlardan hangisi en yakını.
6
slm kızlar bebeğim rota virüsüne yakalandı henzü 36 günlük.
hastanede 1 gün yattık serum yedik,kusma ve ishal vardı,kusması geçti ishal devam edermiş.doktor şimdilik kalablık ortama girmeyin bebeği koruyun dedi.misafir kabul etmiyom bende gitmiyom.ne kadar daha bi yere çıkmamalıyım.
7
kızlar sezeryan oldum ben,dikiş yerimin bitiminde fındık gibi bi sertlik var ve biraz acıyor.normal mi bu.
8
kızlar bebeğim 19 günlük kusması başladı.öyle fışkırır gibi değil,sızıntı şeklinde.fakat bugün emzirdikten sonra kusmuğunda az balgam vardı bu ne olabilir.bazen burnunda nefes alırken tıkanmış gibi ses geliyor.ama her zaman değil.
9
kızlar biraz saçma soru oldu ilk sezeryanım olunca merak ettim.beni sezeryan için ameliyathaneye -1 e indirdiler.
doğumhanede 2. katta,bebeğim doğtuktan sonra eşime doğumhanenin önünden vermişler.
her hastanede mi böyle,ameliyathanede giydirip vermezler demi,soğuk çünkü orası.
10
kızlar 8 gün önce doğum yaptım.bebeğimi sık sık meziriyorum doymuyor arada mama veriyorum.
ilk zamanlar göğsüm taş gibi olmuştu fakat şimdi yumuşak.bebğim emdiğinde süt iyi geliyor,boğazına durduğu bile oluyor.peki neden yumuşak normal mi bu,bazen ağladığında 15 dakikada bi emzirdiğimde oluyor ondan olabilir mi.kızımı nasip olursa en az 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum.
11
kızlar doğum yapalı yarın 1 hafta olcak,fakat ben idrarımı yaparken zorlanıyorum.idrarımı yaparken kasıklarım ağrıyor,vajinama hafif sancı giriyor.bu durumdada kendimi kasıyorum.normal mi bu durum,sezeryanla doğum yaptım.
12
kızlar 35+5 günlük hamileyim,nasip olursa şimdilik normal doğum görünüyor.
ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum günde 1 tane,0.4lük.doktoruma dedim normal doğumda kanama çok oluyormuş diye yok öle birşey dedi.
cuma kontrolüm var,iğneyi ne zaman kesecek bilmiyorum.bende normal olsun istiyorum,gerçekten normal doğumda kanama çok olur mu.normal doğum yapan arkadaşlar yardımcı olur musunuz,endişeleniyorum :y25:
13
slm kızlar yarın 34 haftalık oluyoruz inş.sormak istediğim şey şu ben çok sık idrara çıkıyorum.
bazen 15-20 dakikada bi çıktığım oluyor.biraz geciksem vajinamın içine iğne batar gibi bi sızı oluyor.idrarımı yaptığım zaman geçiyor.normal mi bu,kızımda yaşamadığım şeyleri yaşıyorum :k06:
14
kızlar 28 haftalık hamileyim,gecen ay ve ondan önceki aylarda bebeğim ters duruyordu.
bundan dolayı kasıklarımda arada sırada ağrı oluyordu,doktor o zaman demişti ki bak ayakları aşağıda baskı hissedersin diye.herhalde hala dönmedi,hareket ettiğinde vajinamda baskı hissi oluyor.yani hareketini aşağımda hissediyorum ama bu her zaman olmuyor.o öyle hareket edince kendimi sıkıyorum,sanki bi an patlıyacakmış gibi bi his oluyor.yaşayan var mı bu şkilde,korkuyorum böyle olunca erken doğum falan olur diye.
15
kızlar 27+3 günlük hamileyim,kafama takıldı sorayım dedim.kızımda karnım biraz büyüktü ve yukarda taşıyordum.fakat bunda karnım 7 aylık gibi değil bide aşağıda.yani göğsümün altı boş bu normal mi.korkuyorum erken doğum falan olur diye.
16
kızlar 20+3 günlük hamileyim gecen ay kasıklarımda adet ağrısı gibi ağrı oldu ve kasılmam olmuştu doktora gittim.
önemli bişey çıkmadı,normal dedi rahim büyüyor dedi.bide bebek ters duruyormuş o yüzden kasıklara baskı oluyor dedi.şimdi bu ay,bugün sabah ağrı başladı adet ağrısı gibi hala devam ediyor ama şiddetli değil.ağırlık sol tarafta.bu normal mi,herhangi bi kanamam yok.
17
kızlar bugün tavuk çorbası yapmıştım,pulbiberi bayağı fazla koydum acıyı seviyorum.içmeyecektim aslında
ama canım çok çekti,1 kase içtim.çok acılıydı,yanında 1 bardak suyla içtim bi zararı olur mu acının ya,ilk defa içtim bu kadar.
18
kızlar şu 2-3 gündür sanki kasılmalarım var,göbeğimin alt kısımları sanki toplanıyor gibi hafif sertleşiyor.bu normal mi.daha 17+4 haftalık hamileyim.korkuyorumda erken doğum falan olur mu diye.
19
kızlar saat 8:30da kontrolüm var,cinsiyetini öğrencez.dua edin kızlar inş bebeğim sağlıklıdır herhangi bi sorun yoktur :amin:
20
kızlar rüyamda çok korktum anlatmak istemedim ama dayanamadım,ölü bir bebek gördüm ama bu bebek benim değildi.
komşumuzunmuş,ne anlama gelir ki.ölü görmek diri görmek derler ama :crybaby2: