14 Mayıs , 2024, 14:35:17

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ❤ÜmmÜ♥EyMeN❤

101


Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us





Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us





Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us
102
Fıkralar / tedi tütü it
28 Ağustos , 2010, 14:45:39
Çocuk peltekmiş.
Öğretmeni tahtaya kaldırmış ve tahtadaki "kedi sütü iç" yazısını... okumasını istemiş.
-Çocuk "tedi tütü it" demiş.
-Öğretmen bağırmış "doğru söyle" demiş.
-Çocuk yine "tedi tütü it" demiş.
-Öğretmen acaip sinirlenmiş ve çocuğu dövmüş, "doğru oku dedim sana şunu!" demiş. Çocuuğun artık canına tak etmiş ve bağırmış:
- "Anatını tittimin tediti ittene tu tütü!"
103
Fıkralar / mehmet ile handan
28 Ağustos , 2010, 14:37:27
Mehmet ile Handan öğrenci olup, aynı evi paylaşmaktadırlar.Bir gün Handan ve Meh...met, Mehmet'in annesini yemeğe davet ederler.Mehmet'in annesi akşam yemeği süresince Handan'ı uzun uzun süzer ve aslında Handan'ın çok alımlı ve güzel bir kız olduğunu, acaba aralarında ev arkadaşlığından daha ileri bir boyutta bir ilişkinin mevcut olup,olmadığını merak eder.Aklını okumuşcasına Mehmet annesine der ki:
Ne düşündüğünü biliyorum ama emin ol ki sadece ev arkadaşıyız, ötesi yok.
Akşam yemeğinden sonra Mehmetin annesi evine döner.
Aradan bir iki gün sonra Handan der ki:
Mehmet, annen bize yemeğe geldiğinden beri gümüş çorba kasesini bulamıyorum.Mehmet yanıtlar:
Annemin almıs olabileceğini tahmin etmiyorum ama ben yine de kendisine bir mektup yazayım.Oturur ve yazar:
Anneciğim, gümüş çorba kasesini sen aldın demiyorum, ama almadın da demiyorum. Fakat konu şu ki: Sen bize yemeğe geldiğinden beri gümüş çorba kasesi kayıp.Sevgiler oğlun Mehmet.
Bir hafta sonra Mehmet'in annesinden mektup gelir:
Sevgili oğlum:
Handanla yatıyorsun demiyorum, ama yatmıyorsun da demiyorum. Fakat konu şu ki: Handan kendi
yatağında yatıyor olsaydı,gümüş çorba kasesini çoktan bulmuş olurdu.Sevgilerle annen...
104
BİZ BEBEGİN KIRKI ÇIKANA KADAR KAYNWALİDEMDE KALICAZ..GÖBEGİ DÜŞMEDEN YIKAMAYIN DİYOLAR AMA KAYINWALİDEMDE HASTANEDEN GELİNCE YIKARIZ DİYO..YA BENİM EN KORKTUGUM ŞEY BU BANYO İŞİ ALLAH KORUSUN BİŞEY OLCAK SANIYORM..YARDIM EDİN NOLUR..ONA GÖRE KOYYUM TEPKİMİ..
105
Beyin gelişimleri farklılık gösterir
Erkek ve kız beyni aynı şekilde gelişmez. Beyin, cinsiyete özgü farklıklar göstermektedir. Kızlarda her iki beyin yarım küresi erkeklere oranla daha fazla iletişim halindedir. Bunun sonucunda da kız daha çok analiz yapmaya ve soru sormaya eğilimlidir. Erkek çocukta ise sağ beyin yarım küresi daha belirgin ve keskin kararlar alma özelliğine sahiptir. Psikologlar erkek çocuklarının matematik ve uzay problemlerinde daha başarılı olmasını buna bağlıyor.


Erkek çocuklar daha enerjiktir
Erkek çocuklar, kızlara göre daha fazla enerjiye sahiptir. Bu nedenle kızlara göre daha hareketli ve daha yaramazdır.


Erkek çocuklar daha hareketlidir
Erkek çocuklar kızlara göre yüzde 30 daha fazla kaslı bir yapıya sahiptir. Bu da erkek çocukların daha güçlü olduklarını ve daha fazla hareket etmeye ihtiyaç duyduklarını gösterir. Erkek çocukların sahip oldukları diğer hormonlar da hareket etme isteklerini artırmaktadır.


Kız çocuklar daha konuşkandır
İki beyin yarım küresinde konuşmayı sağlayan alan, kız çocukların yüzde 30 daha büyüktür. Bunun sonucunda da erkek genellikle daha geç konuşmaya başlar.



Erkek çocuklar gücüne güvenir
Erkek çocukları dövüşmeyi sever. Erkek çocukları, doğaları gereği dövüşçü bir yapıya sahiptirler. Bu agresif davranış biçimi erkeklik hormonuyla yakından ilgilidir. Kız çocukları ise daha çok dilin gücüne güvenirler ve konuştukları takdirde olaya egemen olacaklarını düşünürler.


Erkek çocuklar daha kırılgandır
Erkek çocuklar, kızlara göre daha kırılgandır. Ayrıca yapılan araştırmalar, erkek çocuklarının kızlara göre daha sık hasta olduğunu göstermektedir. Bu fiziksel zayıflıklara ek olarak psikolojik zayıflıklar da söz konusudur. Çünkü psikoloğa giden erkek sayısı kızlara oranla daha fazladır. Bu nedenle onların da hassas olduğu kabul edilmeli ve onlara 'küçük adam' muamelesi yapılmamalıdır. Küçük birer birey oldukları unutulmamalıdır
106
Burç Yorumları / burçlarına göre anne ve babalar
23 Ağustos , 2010, 14:52:48
BURÇLARINA GÖRE ANNELER
Koç anne 21 Mart-20 Nisan :
O masalcı bir annedir, çocuklar için bir oyun arkadaşı. Her akşam masallar anlatacak, masalların sihirli dünyasını çocukları için oluşturmaya çalışacaktır. Belkidisiplin sağlamak için ısrar edecektir, bazen sinirli olacaktır ama öfkelerini çabuk unutacaktır. Çabuk öfkelendiğinde kırıcı olabilir. Yine de bunu unutup çocuklarıöpücüklere boğarak masallar anlatacaktır.

Boğa burcu anne 21 Nisan-21 Mayıs :
Annelik onun sakin yapısına çok yaraşır. Çocuklar büyüdükçe sertleşen bir anne ile baş başa kalsalar da bu anneler şefkatli ve koruyucudur. Çocuklarını disiplinleyetiştirmek isterler. İtaatsizliğe, tembelliğe ve düşüncesizliğe dayanamazlar. Yıllar onu anne imajından kurtarıp çocuklar için iyi bir arkadaş kılacaktır. Ama genellikleçocukların büyüme ve gelişme dönemlerinde aileleri ile olan olağan problemleri nüksetmeye başlayınca, boğa annenin disiplin yanlısı karar ve tutumları çocukları ilearasında hoş olmayan anılara sebep olabilir. Yine de şakacı ve müşfiktirler, her türlü tehlikeye karşı çocuklarına kalkan olmak isterler, eğer çocuğu hasta ise günlercebaşında sabahlayabilecek dayanırlıktadırlar.

İkizler burcu anne 22 Mayıs-21 Haziran:
Güleryüzlü, eğlenceli bir anne olacaktır. Çocukları çok sevmesine rağmen onların kendisini kısıtlamasına izin vermeyecektir. Kafasında gerçekleştirmeyidüşlediği binlerce proje nedeniyle çocuklarına ayıracak çok vakit bulamayacaktır ama sevgisini kanıtlaması zor olmayacaktır. Çocuklar da onu örnek alıpbağımsızlıklarına düşkün, hayal gücü kuvvetli olabilirler. Çok hoşgörülü olmasına rağmen ders konusunda başarı bekler.

Yengeç burcu anne 22 Haziran-23 Temmuz:
Fedakar bir anne, çocukları için kabuğundan çıkıp güçlü bir dayanak, güvenilir bir sığınak olur. Aile onun için çok önemlidir. Sıcak yuvasının odağıçocuklardır. Onlar için her türlü rahatı sağlar, güvenilir bir sığınak yaratır. Bazen zararlı olabilen bu durum, çocuğun dış dünyaya uyumunu zorlaştırabilir. Annesininsağladığı rahatı dışarıda bulamayan çocuklar uyumsuzluk problemi yaşayabilirler. Bu çocukların yuvalarından uçmaları uzun zaman alabilir.

Aslan burcu anne 24 Temmuz-23 Ağustos:
Çocuklarının üstüne aşırı sevgi ve şefkat duymalarına rağmen çok düşmezler. Çocuklarının hatalarını kolayca göremezler, ama söz konusu olan kendilerineduyulacak saygı olunca sertleşebilirler. Kendi hayatını yaşamaktan vazgeçmezler, iş hayatını ve çocukları ile ilişkilerini dengeli bir biçimde yürütebilirler. Geneldeçocuklarını şımartır ama cezalandırmayı da bilir. Onlarla arkadaş olur, oyunlar oynar ama söz dinlemeyi de öğretir.

Başak burcu anne 24 Ağustos-23 Eylül:
Çok çabuk çocuk sahibi olmazlar. Annelik duygusunu tatmin etme ihtiyaçları yok gibidir. Ama anne olduklarında, disiplinli ve titiz bir annedir. Çocuğunu aslakirli göremezsiniz. Şakacı ve nazik, tatlı bir havaları vardır, çocuklar onlara güvenir ve sevildiklerini bilirler. Rahat, disiplinli ama sevgisini gösterebilen bir annedir.

Terazi burcu anne 24 Eylül-22 Ekim:
Terazi burcu anne için çocukları eşinden sonra gelir. Ama çok sevecen ve şefkatli bir annedir. Gerektiğinde de serttir. Çocuklarını hiçbir zaman ihmal etmez,ama anne olmayı büyük olasılıkla eşi istediği için istemiştir. Çocuklar eşini dinlemezse öfkelenecektir. Çocukların babalarına saygısızlık yapmasına izin vermeyecektir.Çocuklar babaları şımartmadığı sürece derli toplu, terbiyeli olacaklardır.

Akrep burcu anne 23 Ekim-22 Kasım:
Çocuklarını sevmelerine rağmen sevgisini gösteremeyebilirler. Çocuklarının yüksek hedefleri olmasını ve başarılı olmak için çabalamalarını ister. Çocuklarınızor durumlara karşı hazırlar ve mücadele etmeyi öğretir. Çocuklarının yeteneklerinin körelmesine izin vermez. Ama çocuklarının kusurlarını görmeyecektir. Onlarınmutlu olmasını engelleyen kim olursa olsun eşi bile olsa hakkından gelecektir.

Yay burcu anne 23 Kasım-22 Aralık:
O çocuklar için iyi bir arkadaş olacaktır. İlk önceleri biraz korksa da sonra öğrendiği bu işi çok iyi yapacaktır. Kendisi gibi dürüst olmalarına önemverecektir. Neşeli olmalarını sağlayacaktır. Çocuklar çok güzel giydirilecektir ama bunun onun için pek önemi olmayacaktır. Rahat bir insan olması eğitirken kendinebazı sınırlamalar getirmesine neden olmalı, mesela disiplin kuralını uygulamayı öğrenmeli. Bazen patavatsız sözleri çocukları kırabilir ama o bunu çok tatlı bir cazibeyleatlatır. Neşeli ve uyumlu olmaları dolayısıyla çok cana yakın bir ev sahibesidir, konukları sever. Konumu ne olursa olsun herkesle muhabbeti vardır.

Oğlak burcu anne 23 Aralık-20 ocak:
Terbiyeli, görgülü, itaatkar çocuklar yetiştirmek isteyecektir. Çocuklarına tutumlu olmayı, kaliteye saygı duymayı öğretecektir. Şımartmaktan yana değildir.Çocuklarıyla ilgilenecek, onları dinlemek isteyecektir ama öpücükler dağıtmayacaktır muhtemelen. Çocuklar özgürlükleri için mücadele ettiğinde aralarındagerginlikler olabilir. Çocuklarını kaybetme ile karşı karşıya kalırsa inadından vazgeçip çocuklarını tercih edecektir.

Kova burcu anne 21 Ocak-19 Şubat:
İlk önceleri annelik onları şaşırtır. Kendini o küçük insana adamak zor gelebilir. Kendini ona adasa bile biraz mesafeli davranır. Çocukların üstüne aşırıdüşmezler. Çocukların yaptığı herşeyi doğal karşılar, pek cezalandırmaz. Sevgi gösterileri yapan bir anne olmayacaktır ama her davranışta kusur da aramayacaktır.Arkadaşça konuşacak, davranışlarıyla örnek olacaktır. Ev ödevlerine yardım eden eğlenceli bir annedir.

Balık burcu anne 20 Şubat-20 Mart:
Balık anne çocuklarına çok düşkündür, kendisinin küçüklüğünde mahrum kaldığı herşeye onlarınsahip olmasını ister. Aşırı hoşgörülü olması onlar üzerinde disiplin kurmasını zorlaştıracaktır belki deçocuklar disiplinsiz kalacaklardır. Kendisine çok yumuşak davranmasının zararları gösterilmeye ya daanlatılmaya çalışıldığında bu öğütleri dikkate alacak ve çabalayacaktır


107
Koç çocuğu (21 Mart-20 Nisan):
Dikkatleri üzerine çekmek için çığlıklar atan bir bebek tabii ki koç bebeği...Diğer bebeklere göre aceleci, çabuk konuşup, çabuk yürüyecek. İdare etmektezorlanacaksınız, zor günler sizi bekliyor, bu ufaklık inatçı kişiliğini daha küçücükken ispatlamaya çalışacaktır. Dolayısıyla her an kazalar olabilir. Tabii müdahaleler onuyıldırmayacaktır. Sevgisini gösterdikçe siz de kızgınlıklarınızı unutacaksınız çünkü sevgi gösterilerini çok sever. Bir işiniz olduğunda onu kimseye bırakmamayı tercihedin, insanları pes ettirebilir. Cömert olduğundan paylaşmakta zorluk çekmeyecektir. Ama istedikleri olmayınca cömertlikten vazgeçebilirler. Küçükken derslerdenkaçabilirler ama dikkat ederlerse herşeyi iyi öğrenirler. Büyük ihtimalle de kitaplara düşkün iyi bir okuyucu olacaktır. Övüldüklerinde başarılı olurlar, saldırgandavranırsanız çalışma güçlerini kaybederler. Düş gücü kuvvetlidir, sert, pratik, idealist vehayalci... Sabırsızdır, doğum günü hediyelerini açmak için acele edecektir.Onlardan beklediklerinizi genellikle alırsınız. Sürekli ilgisini çekecek işlerle meşgul ederseniz, başınızı daha az derde sokarlar. Hayal gücü dolayısıyla büyüdüğündebatıl inançları olabilir. Küçükken de perilere, cadılara inanır, masallarda yaşar. Ona bütün şefkatinizi ve sevginizi verin, asi karakteriyle baş etmenin tek yolu onusevgiye boğmaktır.

Boğa burcu çocuğu (21 Nisan-21 Mayıs)
İnatçı bir bebek olmasına rağmen onu yetiştirmek zevklidir. Boğa çocukları güçlü ve sağlıklı yapılıdırlar genelde. Erkekler; yaramaz, şakacı ve dayanıklı, kızlar ise düzenli, evcilik oynamayı seven çocuklardır. Her zaman oturup bebeklerle oynamazlar, sokakta erkek çocuklarla misket oynarken ya da ağaçlaratırmanırken de görebilirsiniz. Dayanıklı yapıları nedeniyle ruhsal yönden de dengelidirler. Ara sıra aksi, inatçı olmalarına rağmen çabuk kırılıp gücenmez, saldırganlıkyapmaz, duygusal depresyonlara girmezler. Kendi halinde oyun kurup oynamayı severler, üzerlerine varırsanız kavgacı olurlar. Disipline ve emirlere karşı çıkabilirler.Eğer makul açıklamalar yapmanızı bekler. Hassas yapısı ve renklere, seslere duyarlılığı dolayısıyla parlak, çarpıcı turuncular, kırmızılar onu huzursuz yapar fakat dahapastel tonlar, mavinin tonları onu sakinleştirir. Müzik yeteneği de küçük yaşta keşfedilerek ses ve enstrüman eğitimi alması sağlanabilir. Okul hayatında başarılı vedüzenli olurlar, öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar. Ev işlerinde size yardımcı olurlar, büyüdüklerinde ise oturan karakterleri ile daha uslu, sakin bir yapıya sahipolurlar. Sadece sevgiyle sarın onları...

İkizler burcu çocuğu (22 Mayıs-23 Temmuz)
Çok hareketli bebeklerdir, yürümeyi ve konuşmayı çabuk öğrenirler. Emeklemeye başladığında muhtemelen gün boyu çok yorgun düşebilirsiniz. Ama budurumda bile ikizler bebeğinin sınırlanmaması gerekir. Özgürlüğünün sınırlanması bir depresyona yol açabilir. Çok gürültülü bir çocuk olabilir, çünkü ses tellerigüçlüdür. Hayal güçleri geniş olduğundan, sürekli bunları gerçekleştirmek için koştururlar. Çok zekidirler, ezber hafızaları kuvvetlidir. Parmakları ince, uzun veesnektir dolayısıyla el becerisi isteyen işlere yatkındırlar. Küçük yaşlar da bile esprilidirler, taklit yetenekleri vardır. Olayları anlatırken hayal güçlerini de kullanarakrenklendirmeler yaparlar. Öyle ki bazen uydurduklarına kendileri bile inanırlar. Aynı anda birçok işi yapabilirler, herşeyi çabuk öğrenirler, aynı iş üzerinde devamistekleri yoktur. küçük yaşta yabancı dil eğitimi almaları iyi olabilir.

Yengeç burcu çocuğu (22 Haziran-23 Temmuz)
Huyu sıkça değişen bu bebek yemeyi, içmeyi, değişik tatlar almayı, değişik renkler görmeyi sever. Çok sevimli, komik yaratıklardır. Yüzlerine değişikifadeler vermeyi severler, duyguları renkli ve çeşitlidir. Çekingen olması bir yana kucaklanmayı, sevilmeyi ister. Kendi kendine saatlerce oynayabilir. Ama onunlabirlikte olmanıza, ihtiyacı vardır çünkü pek çok şeyden korkar. Onunla vakit geçirip, korkularını geçirmesine yardımcı olmanız gerekir. Küçük yaşlarda bu korkularınıgideremezseniz ilerleyen yaşlarda ruhsal problemlere sebep olabilir. Kuşkucu, kinci, toplumdan uzak insanlar olabilirler. Beğenilmemeye dayanamadıklarından onlarınolumlu yönlerini sürekli kendilerine göstermeniz gerekir, ne kadar yakışıklı, zeki, sevilen biri olduğuna inanmalı. Derslerde sözel başarıları vardır, özellikle tarihleri veolayları unutmazlar. Hayal edemedikleri hiçbir şey yok gibidir. Çoğu zaman üzüntüleri bu hayalin ürünüdür. Gerçekten üzgün oldukları zaman isesessizdirler, konuşmazlar. Parayı harcamak yerine biriktiren çocuklardır, küçük yaşlarında kendi masraflarını kendileri çıkarmaya çalışırlar., diğer çocuklara göre daha erkenyaşlarda iş dünyasına dalacaklardır. Oldukça şakacıdırlar, eğlendiricidirler fakat kendilerine kötü davranıldığını düşündüklerinde bunun intikamını daha zayıfinsanlardan alabilirler. Evinden ayrılsa bile sıkça geri gelecek, geldiğinde ise geçmişte bıraktığı herşeyin aynı yerinde olmasını isteyecektir.

Aslan burcu çocuğu (24 Temmuz-23 Ağustos)
Kendi haline bırakıldığında neşeli ve keyifli, bırakılmadığı takdirde ise öfkeli, saldırgan olabilir. Ya da içine kapanabilir. Onu baskı altında tutmak, hareketliyapısında olumsuz tepkilere sebep olacaktır. Özellikle başkalarının içinde azarlamak, küçük düşürmek, emirler vermek gururunu kırar, hatta size karşı bile çıkabilir.Kendisiyle ilgilenilmesi hoşuna gider, hatta bazen kendini bir kral zannedip etrafında uşak gibi dolanmanızı isteyebilir, kendisine kendi işini yapmak zorunda olduğunugöstermeniz gerekir. Çabuk öğrenirler, zekidirler, ama öğrenmeye pek hevesli olmayabilirler. Başarılarından dolayı övülmesi ya da rekabet zorunluluğu hissetmesi butembelliğini yok eder. Sempatik, sevimli, tipik aslan çekiciliği ile insanların ilgisini her zaman için toplarlar. Para konusuna gelince cömerttirler ve harcamayı severler.Bu çocuklar sıkılmaya gelmezler, özgür olmalılar, bağımsız hareket etmeliler, verdiğiniz sert emirleri muhtemelen reddedecektir ya da gururu incineceğinden içinekapanacaktır. Ona uyguladığınız disiplin yumuşak, sürekli ve sabır isteyen bir durum. Ne kadar burnunun dikine, cesur gözükse de küçük aslanın yüreğinde korkularvardır. Onu bütün şefkat ve sevginizle sarın.

Başak burcu çocuğu (24 Ağustos-23 Eylül)
Huzurlu ve sakin bir bebektir ama acelecidir de. Daha ufacıkken yemek seçmeye başlar. Derli toplu bir çocuk olacağından bu çocuğu büyütmek zevklidir.Yabancıların yanında ağır başlı, sakin aile içinde ise cıva gibi olacaktır. Annesine ev işlerinde iyi bir arkadaştır. Asi olmadığından söyleneni yapar, problem çıkarmaz.Okul hayatlarında başarılı olurlar. Arkadaş canlısı, güvenilir, becerikli küçüklerdir. Tiyatro, kitaplar, sanatsal çalışmalar küçük yaşlarda onları çeker. Araştırmayıseverler, bazı bilgilere inanmak için mantıklı dayanaklar isterler. Sevgi isteğini hiçbir zaman gösteremez. Ona sevginizi fiziksel olarak göstermelisiniz. Savurgançocuklar değildirler ve ailelerinin durumunu her zaman gözleyecek ve tutumlu davranmayı ihmal etmeyecektir. Konuşmaları çok olgun ve bilgecedir. Dinlenmeyeihtiyacı vardır. Kendisine gösterilen ilgiden şımarmaz. Hayal gücüne yönelik çalışmalar yapın, bu büyüdüğünde duygusal dengesini kurmasında etkili olacaktır. Küçükbir gerçekçidir ama geceleri yıldızına bakıp dileklerini sıralamayı da ihmal etmez.

Terazi burcu çocuğu (24 Eylül-22 Ekim)
Çok güzel, sevimli, gamzeli bir bebektir. Onu seçim yapmak zorunda bırakmayın, oldukça kararsızdır. Eğer bir de acele karar vermesi gerekiyorsa bu dahada kötüdür. O inatçı değildir sadece kararsızdır ve acele etmek onu daha da kararsız yapmaktadır. İyi kalpli ve adildirler. Gerçeği bilmek isterler ve yanlış kararlarvermekten çok korkarlar. Mavinin tonları ve pastel renkler onu sakinleştirirken parlak, canlı renkler ruhsal dengesini karmakarışık yapar. Onunla yüksek seslekonuşmayın, çok hassastır ve her ses onu korkutacaktır. Huzur ve sessizlik ister. Çok sevimli bir çekiciliklerinin olması genelde şımartılmalarını sağlar. Okulhayatlarında bu şımarık çocuklar dengeyi sağlamak için uğraşmak zorunda kalırlar. Oysa zeki, mantıklı çocuklardır, tartışmayı severler. Bir fikri, bir gerçeği olumlu olumsuz bütün yönleriyle almak tartışmak ister. Temiz ve düzenlidirler. Sanat yetenekleri vardır. 

Akrep burcu çocuk (23 Ekim-22 Kasım)
Çetin savaşları severler, uzlaşmayı sevmezler, kazanmak isterler. Alaycı ve açık sözlüdürler ama kendi düşüncelerini saklamayı tercih ederler. İstedikleriolmadığında çabuk öfkelenirler. Küçük yaşta ona patronun kim olduğunu şefkatle, şımartmadan göstermelisiniz. Sevdiklerine ve arkadaşlarına sıkıca bağlıdırlar,hoşlanmadığı insanlara ise oldukça sert ve soğuk davranırlar. Çok kolay kavrayan bir zekaları vardır ama yasak şeylerin çekiciliğine de kapılmadan yapamazlar.Meslek seçiminde onu zorlamayın çünkü burnunun dikine gidecek ve sizi dinlemeyecektir. Mesleği ne olursa olsun mesleğinde en iyilerden biri olacaktır. Enerjilerinisarf edebilmeleri için ortam hazırlayın. Her konuya olan aşırı ilgisini dizginlemesi için ona yardımcı olun. Azarlamalar, bazı şakalar onda olumsuz etki yapabilir. 

Yay burcu çocuğu (23 Kasım-22 Aralık)
Onlar hiç büyümezler, neşeli, sevecen, arkadaş canlısı küçük yaratıklardır. Yalnızlığa dayanamaz. Dürüst çocuklardır ve anne babalarının hatalarına karşıçıkarlar, aksi halde uysal olmaktan vazgeçebilirler. Asi değildir ama isteklerinizin onun için mantıklı olması lazım. Rahat hareket etmeyi severler. Oldukçameraklıdırlar, herşeyi bilmek isterler, sorgularlar. Para konusunda savurgandırlar muhtemelen harçlıkları hiçbir zaman yetmez, bu konuda denetlenmelidirler. Kendisinegüven duyduğunuzu gösterirseniz sizi yanıltmaz, her işin üstesinden gelir, onurlandırılmak onun için önemlidir. Dine karşı ciddi bir ilgileri vardır. Tabi yaşı ilerledikçe dinide sorgulamaya başlayacaktır. Mutlu, iyimser, bağımsız, dürüst yay çocuğudur o....

Oğlak burcu çocuğu (23 Aralık-20 Ocak)
İnatçı, azimli ve ısrarlı küçük yaratıklar annelerini bıktırabilecek kadar ileri gidebilirler. Belki istediklerini elde etmek için gürültü patırtı çıkarmaz ama istediğinialmasını bilir. Kendine göre bir düzen oluşturmaya oyuncaklarından başlayacak ve o düzeni bozulmaz kılacaktır. Aile hayatını çok severler, dışarıda gezmek yerine evdekilerle vakit geçirmeyi, dizinizin dibinden ayrılmamayı tercih ederler. Derslerinde sorumluluk sahibidir. Yavaş ve sürekli öğrenme istekleri öğretmenlerinin sabrınızorlayabilir ama azimli ve dikkatlidirler. İtaatli, çalışkan ve güvenilir küçüklerdir. Başarılarını göstermek için yaygara koparmayacaktır hatta çoğu zaman başarılarınıbaşkalarından duyabilirsiniz. Daha küçük yaşta romantik deneyimlerin peşine takılırlar, yardıma ihtiyaçları olduğu muhakkak, onları dikkatli idare edin. Kendi işlerinikendi yapar ve ciddi anlamda geleceğini planlar.

Kova burcu çocuğu (21 ocak-19 Şubat)
İnatçı, bağımsız, yerinde duramayan bir güçtür. Erken yaşlarda bile bilgileri ve görünüşleri ile insanları şaşırtırlar. Mantığına uymayan her şeyi tartışır. Dünyayıve insanları severler. Sakin ve yumuşak başlı olsa da davranışları önceden kestirilemez.Başta okulu sevmese de daha sonra arkadaşları sayesinde okulu dasevecektir. Konuşmak ve arkadaşlık yapmak onlar için çok zevkli bir uğraş. Yapacağı işe şimdiden karar vermiştir herhalde. Bedeni meşgul olduğu sürece daha azrahatsız olur. Ona dikkatini toplamayı, uyumluluğu ve kendini bir konuya verebilmeyi telkin edin.

Balık burcu çocuğu (20 Şubat-20 Mart)
Çok inatçı ya da tuttuğunu koparan bir yapısı  olmasa da istediğini yaptırmayı bilir. Bunu tatlı gülücüklerle yapacaktır. Sıradan bir yaşam ona göre değildir, hayal gücü onu rahat bırakmaz, sürekli orutin hayatı aşmaya zorlar. Bu nedenle yapmaları gereken işleri ya da ihtiyaçlarını programlamakzordur. Belki geceleri onunla sabahlamak zorunda kalacaksınız, gece gündüz oyun oynamak zorunda dakalabilirsiniz. Sakin görünebilir ama hayal gücü o kadar hareketli ki işiniz çok zor. Bu kadar çokhayalin peşinde koşarken yeteneklerinin farkına varmayacak ve yetenekleri konusunda teşvik edilmediğizaman kendini kötü hissedecektir. Ona güven verin, kendini keşfetsin. Hassas ve duygusal olduklarındansert davranışlarınız kırılmasına ve gözyaşı dökmesine sebep olabilir. Sempatik ve zeki çocuklardır, çokyalan söylediklerini düşünmeyin, onlar sadece inandıkları hayalleri dile getiriyorlar. Gerçeklerinacımazlığından kaçışı sona erecek ve dünyaya karşı durmayı öğrenecektir.
108
görücü usulü...

ama iyiki öyle konuşsam bu kadar sewmezdim... :love8: :love8:
109
Burç Yorumları / burçlar ve uğurları:)
19 Şubat , 2010, 10:29:46
burçların komik özellikleri:)
KOÇ (21 Mart – 19 Nisan)
Mars gezegeninin dünyaya yaklaşması ve dünyanın bu durumdan kıllanması koçları olumsuz etkileyecek. Dengesiz davranışlar sergileyebilirsiniz. Kendinize çeki düzen vermeniz için imaj mekıra ihtiyaç duyabilirsiniz.
Uğurlu sayınız: Pi sayısı...
Uğurlu taşınız: Erol Taş
Uğurlu gününüz: Anneler günü


BOĞA (20 Nisan – 20 Mayıs)
Eşitliği sevmeniz başına büyük dertler açabilir. Kuşlarına yemleri eşit vermek için yemleri saymanız tüm haftanızı alabilir. Kuşlarınız yenilebilir bir cins ise, hiç vakit kaybetmeden mangalı hazırlayın ve bu dertten kurtulun.
Uğurlu sayınız: Set sayısı
Uğurlu taşınız: Atila Taş
Uğurlu gününüz: Sigarayı bırakma günü


İKİZLER (21 Mayıs – 20 Haziran)
Bu kadar şüpheci olmanız çevrenizdeki insanları zor durumda bırakıyor. Kapıcının getirdiği ekmeğin içinde zehir olmadığından emin olmak için, önce kapıcıya yedirtmeniz bir nebze doğal karşılanabilir ama gazeteyi ilk kapıca okutmanız çok anlamsız.
Uğurlu sayınız: Doğal sayılardan en doğalı
Uğurlu taşınız: Barni Moloz Taş
Uğurlu gününüz: Elektrik faturasının son ödeme günü


YENGEÇ (21 Haziran – 22 Temmuz)
Arkadaşlarınızı çok ihmal ediyorsunuz. Bırakın aramayı, çağrı atıp ödemeli bile yapmıyorsunuz. Arkadaşlarınızın sizin için yaptıklarını unutmamalısınız. İnsan telefonu olmasa da posta güvercini besleyerek hatta kendini yakmak süreti ile dumanla haber gönderebilir.
Uğurlu sayınız: Avrupa liglerinde bulunan Türk futbolcu sayısı
Uğurlu taşınız: Göktaşı
Uğurlu gününüz: Her ' ın günü


ASLAN (23 Temmuz – 22 Ağustos)
Sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Her işi sağ elinizle yapmayın. Biraz sol elinizi de kullanın. Hem unutmayın solunu kullanan herkes(siyaset hariç) boksta olsun, futbolda olsun hep başarılı olmuştur.
Uğurlu sayınız: Ölü ve yaralı sayısı
Uğurlu taşınız: Yüz metre ileriye TAŞIndık
Uğurlu gününüz: Mahşer günü


BAŞAK (23 Ağustos – 22 Eylül)
Son bahar geldi ama siz hala ilk baharı unutamıyorsunuz. Biliyorum ilkler önemlidir. Siz de bilmelisiniz ki, mevsimler gelip geçicidir.Ama bir yerde haklısınız. Her mevsimde aynı sıcaklığı bulamıyorsunuz..
Uğurlu sayınız: Sefer sayısı
Uğurlu taşınız: Çakmak taşı
Uğurlu gününüz: Ramazanın üçüncü günü


TERAZİ (23 Eylül – 22 Ekim)
Terazi burcunun bir özelliği olan denge unsuruna güvenip, ip üzerinde akrobasik hareketler yapmak hayatınıza mal olabilir. Böyle bir olayı düşünmek bile başlı başına bir dengesizliktir. Terazi burcu böyle bir hatayı kabul etmeyecek, gereken mercilere başvurarak hakkını arayacaktır...
Uğurlu sayınız: Yolcu sayısı
Uğurlu taşınız: Böbrek taşı
Uğurlu gününüz: Hafta içi her gün


AKREP (23 Ekim – 21 Kasım )
Partnerinizin sizinle ilgilenmediğini düşünüyor ve üzülüyorsunuz. Ama işin ilginç tarafı, partneriz de akrep burcu ve o da aynı şeyleri düşünüyor. Yani ortada hiç bir şey yokken üzülüyorsunuz..
Uğurlu sayınız: Cem Uzan' ın el koyulan şirketlerin sayısı
Uğurlu taşınız: Harry potter felsefe taşı
Uğurlu gününüz: Muayyen günü


YAY ( 22 Kasım – 21 Aralık )
Özgürlüğü çok seviyor ve arzu ettiğiniz gibi yaşamak istiyorsunuz. Ama arzu ettiğiniz şeyler özgürlükten çok sapıklık statüsüne giriyor. Türk ceza kanununda katillik 24 yıldan başlıyor.Hatırlatmak isterim..
Uğurlu sayınız: Bir eldeki parmak sayısı
Uğurlu taşınız: Göbek taşı
Uğurlu gününüz: Altın günü


OĞLAK ( 22 Aralık – 19 Ocak )
Çocuksu düşüncelerinizden kurtulup hayatla yüzleşmenizin vakti geldi. Ama yüzleşme bir tv kanalında olursa çok dikkatli olmalısınız. Çünkü yetmiş milyon sizi izliyor olacak.
Uğurlu sayınız: Ahmet Altan'ın kitap baskı sayısı
Uğurlu taşınız: Musalla taşı
Uğurlu gününüz: Çamaşır günü


KOVA ( 2O Ocak – 18 Şubat )
Ailenizin uyarılarını hiç dikkate almıyorsunuz. Ve hep dikine gidiyorsunuz. Sırf onlara gıcıklık olsun diye kırmızı ışıkta geçiyor,önce sağınıza değil de solunuza bakıyor ve otomatik kapı çarpsın diye basamakta duruyorsunuz.
Uğurlu sayınız: Biletli taraftar sayısı
Uğurlu taşınız: Mezar taşı
Uğurlu gününüz: Ziyaret günü


BALIK ( 19 Şubat – 20 Mart )
Sosyal fobinizi yenmelisiniz. Toplum içinde konuş***ıyorsunuz bile. Tamam dilsiz olabilirsiniz ama insan biraz gayret eder. Yarışmaktan sonra en önemli şey azimdir. Bunu unutmayın.
Uğurlu sayınız: Avagadro sayısı
Uğurlu taşınız: Okey taşı
Uğurlu gününüz: Pilav günü
110
Fıkralar / erkekler neden çiçek almaz:) :)
19 Şubat , 2010, 10:25:46


Soru: Kadınlar ne ister?

Cevap: Bir demet papatya.

Cevaba Cevap:
1 demet papatya = (O an mutluluk) sonra, "neden 1 demet gül değil?"

1 demet gül =(O an gülümseme) sonra,"neden orkide değil?"

Orkide = (Gülümseme) "Buna ne gerek var? Bunun yerine şöyle ufak bi hediye alabilirdin."

Ufak bi hediye = "Buna bunu vereceğine pırlanta bi yüzük alabilirdin."

Pırlanta yüzük ="Çook güzeel kaç paraya aldın. Ne gerek vardı, yeni bir mutfağa ihtiyacımız vardı."


Yeni bir mutfak ="Güzel ama tam istediğim gibi olmadı. Mutfak küçük. Keşke yeni bir evimiz olsa."


Yeni ev ="Bu muhit çok güzel ama akşam işten gelirken insan hiç olmazsa 1 demet papatya getirir."

1 demet papatya =...........   :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

111
Fıkralar / admin-user muhabbetleri:))))))
19 Şubat , 2010, 10:23:10
Forum yöneticisi: Arkadasim bu konu daha once verilmisti. Forumu aramadan niye konu aciyorsun.
user: Arama emrim yoktu arayamadim
Forum yöneticisi: Banned !

user: Hocam actigim konuyu kilitlemissin ya
Forum yöneticisi: Ee
user: Bizim bir arkadas içerde kalmis, ustune kilitlemissin konuyu, bi aç da çıkıversin
Forum yöneticisi: Banned !

user: Program isteklerimizi burada mı yapıyoruz.
Forum yöneticisi: Evet
user: O zaman siradaki program sevip de kavusamayanlara gitsin
Forum yöneticisi: Banned !

Forum yöneticisi: Arkadasim konuyla alakasiz basliklar acmayin demedik mi!
user: Biz forumla alakasiz yoneticilere karışıyor muyuz
Forum yöneticisi: Banned !


User: Bir zamanlar hor görüp de banladigin, repsiz ama gururlu bir user vardi ya
Forum yöneticisi: ee ?
User: Yok yani abi banı artık kaldır da foruma girelim diyecektim

User: Abi forum yoneticisi forumda ne yapar?
Forum yöneticisi: Yanlis yere acilmis konulari tasir, kurallara aykiri mesajlari siler vs..
User: Getir götür isleri yani, hani ofislerde calisan ofisboylar gibi , baska bir deyisle forumboy da diyebilir miyiz?
Forum yöneticisi: Banned !

Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once açılmıştı !
User: Konu çok fazla rağbet görünce bi tane de biz açalım dedik
Forum yoneticisi: Banned!
112
Fıkralar / Sevgili Güzin Abla=)
19 Şubat , 2010, 10:21:21
sevgili güzin abla ben 17 yaşında bir genç kızım internette kendime yeni bir arkadaş edindim.Onu çok seviyorum.

Oda beni seviyormuş .Bana seni ailemle tanıştıracam dedi.Buna çok sevindim beni evlerine davet etti.Ailesi ile tanıştırmak için.Evlerine gittiğimde evde kimse yoktu.Bana birazdan gelirler dedi.Onları beklerken birer kola içelim dedi.Bende olur dedim.Odasına geçtik kolamızı içerken erkek arkadaşım birden uyumaya başladı.Güzin abla sence erkek arkadaşımın hastalığı ne?

GÜZİN ABLANIN CEVABI:
-Kızım seni anan Kadir Gecesi doğurmuş 
113
Fıkralar / vesikalık foto nasıl çekilir?
19 Şubat , 2010, 10:19:54
Dursun iş için müracaatta bulunmuş. İşe alınması için bazı evraklarla
birlikte 8 adet de vesikalık fotoğraf istemişler. Ancak Dursun
vesikalık fotoğrafın ne olduğunu bilmiyormuş. Hemen akıl hocası
Temelin yanına koşmuş. Durumu anlatmış.
Temel: Bildiğim kadarıyla vesikalık fotoğraf belden yukarı çekilen
fotoğraftır. Sen şuraya çukur kaz içine gir. Ben de fotoğraf makinesi
getireyim. Fotoğrafını çeker veririz demiş.
Dursun başlamış çukur kazmaya, temel fotoğraf makinesi getirmeye
gitmiş. Temel bir de gelmiş ne görsün. Dursun 8 tane çukur kazmış.
Temel: Ula Dursun niye 8 çukur kazdın demiş.
Dursun: 8 vesikalık lazım ya!
Temel: Ula , ben zaten 8 tane fotoğraf makinesi getirmiştim...   
114
anneeeeeem.... dün kızdırdım biraz galiba aramıyooo :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
115
Bilmece / Bulmaca / en sevdiğiniz gün???
19 Şubat , 2010, 10:10:40
cumartesi... çünkü ertesi gün pazar  ve eşim işe gitmek zorunda deil... ;D ;D ;D ;D
116
Din Bilgisi / erkeklerin altın yüzük takması
19 Şubat , 2010, 10:04:49
Buhari nin tercümesi olan Tecrîd-i Sarîh'in bir hadîsini açıklayan mütercim, nişan yüzüğü olarak takılan altın yüzüklerin erkeklere haram olmayacağını ifade etmektedir. Biz ise altın yüzüğün erkeklere haram olduğunu biliyorduk. Şimdi ise tereddüde düştük. Acaba bu izah, hadîsi tercüme eden zâtın şahsî fikri mi, yoksa âlimlerin umumî hükmü mü?..

Âlimlerin umumî hükmü olduğunu söylemeye imkân yoktur. Zira bu husustaki delil açık seçiktir.

Resûl-i Ekrem Efendimiz bir gün bir eline saf ipekle bir eline de altını almış, çevresindeki müslümanlara göstererek şöyle buyurmuştur:

– Şu iki nesneyi görüyorsunuz ya, ümmetimin erkeklerine bunlar haram kılınmıştır!

Yani erkekler, ne saf ipekten elbise giyebilirler, ne de altından yüzük takabilirler.

Nitekim bundan sonraki devirlerde âlimler erkeklerin altından yapılmış yüzük kullanmalarını haram bulmuşlardır.

Zikri geçen eserdeki izahında mütercim demek istiyor ki:

– Resulüllah'ın haram olduğunu bildirdiği altın, erkeklerin ziynet olarak kullandığı altındır. Nişanda takılan altın yüzük ise ziynet için değil de, evlilik işareti için takıldığından haram olan ziynet altınından sayılmaz...

Ancak, bu görüş âlimlerin çoğunluğunca, doğru bulunmamıştır. Zira nişanlılık ve evlilik işareti olarak takılan yüzük hanımlar için altından olması gerekliyse de, erkekler için gümüşten de olur, gümüş yüzük bu mânayı  daha huzurlu ve uğurlu şekilde ifade eder.

Bu yüzden bir çok kimseler akik taşlı gümüş yüzük takarlar, sünnet olarak bunu kullanırlar.

* * *

Erkeklerin nişan yüzüğünden ayrı olarak, başka yüzük takmaları da doğru değildir.

Hele bazı kimselerde kaşı parmak ucu büyüklüğünde altın yüzükler görmekteyiz ki, bunlar bir kompleksin ifadesi gibi geliyor insana.

Adam olanın kafası dolu, gönlü hoş olmalı; bir takım altın, tunç, demir halkalarla insana ne fikir gelir, ne de kerâmet...

Hani anlatırlar ya; bir padişahın sıhhati bozulmuş, neş'esi kaçmış. Hekimler muayene edip son çareyi dertsiz bir adamın gömleğini giymesinde bulmuşlar.

Çevredeki neş'e ve huzuruyla meşhur olan bir çobanın dertsiz adam olduğunu söylemeleri üzerine çobana gidip, gömleğini Sultan için istemişler. Dertsiz çoban gülerek omuzlarını silkmiş, istediklerini veremeyeceğini söylemiş. "Niçin?" diye sorunca da şu karşılığı vermiş:

– Benim gömleğim yok ki? Ben hep çoban kürküyle gezerim.

Kafaya, gönüle fikir ziyneti takmalı, yoksa parmağa, kola takılan maden parçalarıyla huzur gelmez, adam olunmaz...

                       


117
Bilmece / Bulmaca / siz hangi kadınsınız???
19 Şubat , 2010, 10:00:58
AK KADIN


Evi siler süpürür durur. Camlar, kapılar, duvarlar pırıl
pırıldır. Bal dök yala, ama işte o kadar. Başka bir şey
arama... Kapıda "Kirli ayaklarınla girme. Daha yeni
temizledim, sakın kirleteyim deme. Usandım şu evin kirinden
pasından" diye bağırır. Kocası azıcık itiraz edecek olsa,
"Başkaları gibi eve temizlikçi kadın almıyorum, gene de
yaranamıyorum" diye sızlanır.


PAK KADIN


İkide bir banyo yapar, çamaşır yıkar. Kocasına, "Kirli
elbiselerinle oraya oturma. Eve girer girmez banyoya! Şu pis
şeyleri hemen çıkar; akşama kadar çamaşır, ütü beni yordu,şimdi seninle ugraşamam" der. Ona göre, sadece yıkamak,
ütülemek hüner...



LAK LAK KADIN


Uyanır uyanmaz hemen başlar mesaiye. Yan komşuya günaydın
demeye gider, oradan alt kata damlar. Akşama dek yüz kapının
ipini çeker. Ayaklı gazetedir. Çene çalmayı çok sever. Lak lak etmekten yemek yapmayı unutur.
Kocasını, "Bu akşam da peynir, ekmek, zeytin falan
yiyiverelim. Üstüne de mis gibi çayları içtik mi ohhhh!" diye
avutur. Adam, "Her akşam böyle diyorsun. Midem sulu yemeğe
hasret kaldı be!" diye diklenmeye kalkarsa, " Bunu da
bulamayanlar var, şükret haline" der, yani zeytin yağı gibi
üste çıkar ve onu susturur.



YAK KADIN


İçi seni yakar, dışı beni. Süslenir, püslenir, alımı çalımıyla
erkeklerin gönlünü yakar. Aynanın önünde onu mu giysem bunu
mu.. derken ocaktaki yemeği yakar. Bütün parasını giyime
kuşama harcar. Böylelerine "süs biberi" derler, "Adamcağızın
başını yaktı" diye eleştirirler. Bir sigara yakar, vitrinlere
bakar. Ocağı açık bıraktığını unutur, dükkan dükkan gezerken
evi bile yakar!...



BAK KADIN


Evdeki kiri, tozu görmez ama sokaktan kimler gelip geciyor,
komşulara kimler girip çıkıyor, hepsini görür. Bir gürültü
duysa bakmak için hemen koşar. Televizyon ekranına, vitrinlere
bakmaya bayılır. Bir eve gittiğgi zaman kadının giydiği
giysilerden, evdeki eşyalara kadar her şeye bakar, yorum
yapar. Tabi ikide bir de aynaya bakar kendini inceler.


TAK KADIN


Mücevheri pek sever. Kolarına bilezikler, boynuna kolyeler,
kulağına küpeler takar. Aklı fikri altın gümüş takılardadır.
Birini çıkarır öbürünü takar. Bazen de üçünü beşini bir arada
takar ama kendisi kimseyi takmaz.


SOKAK KADIN


Gezmeyi çok sever. Sabah evden bir çıkar
sokak sokak dolaşır, turistik sosyetik yerlere gider. Sokakta
tanıştığı insanlarla hemen kaynaşır. Eve girmeyi canı istemez.
Orada bile pencereden sokağa bakar durur. Güzel havalarda
parklarda, sokak kapısının önünde oturur. Bıraksalar sokakta
yatar. Böylelerini ya koca kendisini, ya da kendisi kocasının
başından atar. Bu tür kadınlara halk arasinda "sokak
süpürgesi" derler.



ATAK KADIN


Erkeklerin kadınları ezdiği inancındadır. İkide bir de onlara
çatar, "Bizi köle gibi kullanıyorsunuz" diye suçlar, oysa
kendisi kocasının parasını yer, vaktini kadın derneklerinde,
toplantılarda, panellerde geçirir, evine hiç bakmaz. Kocası
biraz söylenecek olsa, "Zaten siz erkekler hep böylesiniz.
Bizleri eve zincirlerle bağlamak istersiniz" der, ondan bir
hediye almadan barışmaz.


BATAK KADIN


Ali`nin külahını Veli`ye, Veli`nin külahını Aliye giydirir.
Erkek gibidir veresiye alışveriş eder. Borç takmadığı esnaf
yoktur. Yakalanacağını anlayınca mekan değiştirir. Koca taksit ödemekten illAllah eder.



VAH KADIN


Hem dışarıda hem evde çalışır. İşten gelir gelmez dış
kıyafetini çıkarmaya vakit bulamadan mutfağa girer, yemeğe,
bulaşığa el atar. Salatayı yapar, sofrayı kurar, kocasının
önüne koyar, akşam da onun gönlünü yapmaya çalışır Cumartesi
pazarın keyfini çıkaramaz. Tatil yapamaz. Evi temizler,
çamaşır yıkar, her tarafi siler süpürür, çocuğa bakar ama gene
de kimseye yaranamaz. Kocası kendisini soğuklukla suçlar,
hısım akraba, hiç bizi arayıp sormuyorsun der. Konu komşu
burnu büyük, kimseyi beğenmiyor diye dedikodu eder. Tam bir oh
çekip oturduğu sırada kocası bir bardak su ister. "Kalk kendin
al" dese suç olur.



HAK KADIN




Evini Cennetten bir köşe olarak düşünür ve öyle olması için emek verir.. Eşinin dünyada geçici olan dış güzelliğine değil, ebedi olan manevi güzelliğine ve iç alemine muhabbetini sarfeder. Kendi bakımına, eşine, çocuklarına ve evine karşı titizdir. Kuddüs isminin tecellisini yansıtır.. Bulunduğu ortamı ısıtan bir yapısı vardır. Pozitiftir ve mütevazidir... Herkese karşı güler yüzlü, hoş kelam sahibidir. Eşinin yükünün hafiflemesi için, evde huzur ve sevgi dolu bir ortam oluşturur. Ailede karşılıklı hürmet ve muhabbet söz konusudur.
118

Psikolog Antonie Vergote, Din Psikolojisi isimli eserinde, çocukların doğuştan din duygusuna sahip olduklarını söyler. İnsan sadece etten, kemikten ve kandan ibaret maddî bir varlık değildir. Onu diğer canlılardan ayıran doğuştan sahip olduğu ruh ve duygu zenginliğidir. İnsan sosyal bir varlıktır. Sevmek, sevilmek, bir inanca sahip olmak, kendisini değerli ve güçlü hissetmek ister. Bu da ancak bir aileye, bir topluma, bir vatana ve bir dine bağlı olmakla mümkündür.

Kuralsız toplum yoktur. Bir toplumu ayakta tutan kurallar bütününe hukuk diyoruz. Hukukun olmadığı yerde anarşi, kargaşa ve kaba güç vardır. Hırsızlığı, haksız kazancı, zayıfı ezmeyi, adam öldürmeyi, kısacası cana-mala-namusa tecavüzü yasaklayan hukuk maddeleri kaynağını dinden almaktadır. ın elçisi bütün peygamberler bu kuralları insanlara bildirmek ve toplum düzenini sağlamak için gönderilmiştir. Helâl-haram, sevap-günah kavramlarını kullanmadan, yani dinî kaynaklara başvurmadan çocuklara ahlâkî davranışlar kazandırmamız çok zordur.

Çocuklarımıza ı Nasıl Anlatacağız?

Çocuklar hikaye ile anlatılan konuları daha kolay ve daha istekli öğrenirler. ı ve sıfatlarını öğretirken Lokman(ve aleykümselam.) ile oğlu arasında geçen konuşmaları hikaye şeklinde anlatabiliriz. Ben çocuklarıma Peygamberimizi anlatırken çocukları ne kadar çok sevdiğini torunları Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizden ve kızı Fatıma anamızdan örnekler vererek hikaye şeklinde anlatmıştım. Keza gösterdiği mucizeleri anlatırken de hikaye yolunu seçmiştim. Meselâ, sevgili Peygamberimiz ve Hz. Ebu Bekir hicret için Sevr mağarasına gizlendiklerinde yaşanan örümcek ve güvercin mucizesini hikaye suretinde anlattığımda, oğlum dört yaşındaydı. O kadar hoşuna gitmişti ki,- Babacığım, bir daha anlat demişti.

Lokmanın(ve aleykümselam.) oğluna yaptığı öğütlere baktığımızda ilk sırada -Allahtan başka ilâh yoktur inancının geldiğini görüyoruz. Lokman oğluna öğüt vererek: Yavrucuğum, dedi, Allaha ortak koşma, çünkü bu büyük bir haksızlıktır (bkz. Kurân, 31:13). Biz de, bu âyetten hareketle, çocuklarımıza ın büyüklüğünü anlatacağız. -Kâinatı, güneşi, yıldızları, ayı, dünyayı ve üzerindeki bütün canlıları yaratan Odur.

Dünyanın en güçlü kralına da, küçücük sineğe de can veren Odur. Allahtan başka ilâh yoktur. İbadete ve duaya lâyık ancak Odur. Ancak ın önünde eğilir (namaz kılar) ve gücümüzün yetmediği şeyleri Ondan isteriz. Eğer ı unutur, mal, para ve makam elde etmek için başkalarının önünde eğilirsek Allaha ortak koşmuş, büyük bir haksızlık yapmış oluruz.

Lokman(ve aleykümselam.) öğüdüne devamla, -Yavrucuğum, dedi, yaptığın en küçük bir iş (iyilik veya kötülük) bir kayanın içinde, göklerde veya yerin derinliklerinde olsa dahi  onu görür. Doğrusu ın her şeyden haberi vardır. (bkz. Kurân, 31:16). Biz de Lokman(ve aleykümselam.) gibi, çocuklarımıza ın yaptığımız herşeyi gördüğünü, aklımızdan ve kalbimizden geçen en gizli duyguları bildiğini, Ondan hiçbir şeyi gizleyemeyeceğimizi, iyi şeyler yaptığımızda çok hoşuna gideceğini ve bizi seveceğini anlatmalıyız.

Sonraki âyetlerde, Lokman (ve aleykümselam.): -Yavrucuğum, der, -namazı kıl, (insanlara) iyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış, başına gelenlere sabret. İnsanları küçümseyerek onlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme;  kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez. Konuşurken sesini yükseltme, unutma ki seslerin en çirkini merkeplerin sesidir. Doğrusu bunlar üzerinde durulmaya değer şeylerdir (bkz. Kurân, 31:17-19). Bu âyetlerde hem Allaha, hem de Onun yarattığı insanlara karşı görevlerimiz sıralanmakta; adab-ı muaşeret kurallarının bir özeti verilmektedir. Bunları çocuklarımıza anlatırken kelime ve açıklamalarımızı onların yaşına ve anlayışına göre seçmemiz gerekir.
119
uykusuz ve yorguuun :honk: :honk: :honk:
120
ben küçükken beni leylekler getirdi zannederdim anneminde leylek oldugunu :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: aslında benmkinide leylege weremde o getirse ne iyi olur :toothy10: :toothy10: