Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Tebessüm :)

1
Alıntı yapılan: Emine - 21 Mayıs , 2013, 23:30:14
Biz Ceylin'i başka bir kursa yazdırmaya giderken bir baktık bizim apartmanın altına Tiamo açılıyor hemen girdik konuştuk vs oraya başladı bu geçen sene oluyor. Bir kaç ay gitti saat ücreti 25 TL idi haftada 3 saat gidiyordu aylık 300 TL ye geliyordu yanlış hatırlamıyorsam sonra okullar açılacağı zaman özel okula karar verdiğimiz için kurs ücreti bize fazla geldi bıraktı Ceylin. Sahipleri çok tatlı bir bayandı öğretmen derse bazen kendisi giriyordu bazen başka öğretmen her çocuk ayrı ilerliyordu yani böyle kalabalık sınıf aynı şeyler anlatılıyor şeklinde değil. Özel birebir ilgileniyorlardı. Bir süre sonra Ceylin orada satranca devam etti sonra okullar açılınca bıraktık hepsini zaten apartmanın altından da taşındılar. Tiamonun sistemine göre toplam şu kadar sürede öğrenir diye birşey söylemediler her çocuk ayrı gelişim gösterir ama bu uzun bir süreç dediler Ceylin mental aritmetiği çok sevmişti bir de okulda ayrı sistem öğretirler orada ayrı sistem öğretirler çocuğun kafası karışır mı çok tereddütlerim olmuştu ama sorun olmadı. 2. dönem bizim okulda mental aritmetik ders olarak verilmeye başlandı. Yani şu an haftada 2 gün 2 saat mental aritmetik dersleri var toplamayı o sistemle öğrendiler. Şu an 3 basamaklı 3 sayıyı toplayıp çıkarabiliyorlar abaküsle, süre tutuyorlar devamlı çalışma kağıtları kitapları var öğretmen ne kadar sürede topladıklarını yazıyor her gün 10 dk mental aritmetik çalışma zorunluluğu var yoksa unuturlar diye sanırım. Bir süre sonra o abaküs hafızalarında canlanacakmış. Keşke tüm okullarda bu eğitim verilse çocuklara çok güzel bir sistem boşu boşuna ezberci eğitime zorlanıyorlar. Ben tavsiye ederim canım ileride girecekleri sınavlarda da bu sistemle daha az hata yapıp hiç değilse 4 işlemi daha hızlı yapabilirler.
sağol eminecim yazmışsın uzun uzun. :flowers: bakalım nasip 2.sınıfa başlayınca karar vericem herhalde.
goncacım buluşuruz inşallah.kuzularla olursa oynarlar onlar da iyi olur. :icon_thumright: aynen biz de okul konusunda zoluklar yaşadık.okulların açıldığı ahfta perşembe günü yaptırabildik kaydını istediğimiz okula.çok sıkıntılıydı o günler.
yahu bizim kızlara haber verseniz bu sayfayı,şenlenir buralar.haberleri yok mu?
2
ohh yeniden girebildim foruma nihayet.eminecim sağol valla :opucuk:
goncacım benim ayol nasıl tanımadın :k06: yılsonu gösterisini erken yapmışsınız,prenses nasıl güzel olmuştur kim bilir :love7:

eminecim bornovada her imkan bol aktivite açısından seç beğen al :k06: biz haalaaa bornovaya taşınamadık  :y25: ceylin güle güle giysin ayakkabılarını,artık bizim seçtiklerimizi beğenmiyorlar,büyüdüler işte :crybaby2: ceylin mental aritmetik kursuna gitti mi gidiyor mu nedir son durum? tavsiye eder misin? bizim burda yakın tiamo var,düşünüyorum yağızı göndermeyi ama hep tereddütte kalıyorum.
3
en kısa zamanda :icon_thumright:
4
sağol eminecim :opucuk:
okulda park olması da çok güzelmiş,hiç yoktan iyidir.fazla enerjilerini boşaltır çocuklar :k06:
okuma bayramı için ayrıca para istemezler herhalde,ama işte dediğin gibi elbise,ayakkabı,kızlar için saç baş süslemesi filan,bir maliyet gerektiriyor tabi.
bizimkiler kutladılar işte 23 nisanı ama yağız provalardan dolayı fenalık geçirdi artık :k06: tepiniyordu anne yapmak istemiyoruuum diye :k06: seneye yaparlar sizinkiler de sanırım.
profil fotoğrafımda yağızın küçüklüğü var,ağlıycam sanırım :honk: :crybaby2:
5
selam kızlar  :flowers:
umarım kuzularınız ve sizler iyisinizdir.
yağız da bu yıl 1.sınıfa başladı. :k06: programımız aşağıdaki gibidir  :k06:

10:00 gibi uyanıyor kahvaltı biraz oyun veya tv sonra diş fırçalama vs giyiniyor
11:40 servis geliyor
12:30 der başlıyor
17:30 ders bitiyor
18:15 eve geliyor servisle
şimdilerde havalar ısındığından park istiyor eve gelice.bişeyler atıştırıp evin önündeki parka iniyoruz 1 saat civar.eve gelince banyo,yemek ve ders üçlemesi başlıyor  :k06: sonra yatış saatimiz olan 22:00 a kadar oyun,tv veya isterse kitap okuma yapıp uykuya geçiyoruz.

1.dönemin sonunda tüm harfleri bitirdik,okumaya geçtik kasım sonu aralık başı gibi.şimdi 2. dönem kitaplarını işliyorlar,dönem sonuna kadar biter herhalde.ödevlerimiz geçen dönemki kadar çok değil.zira geçen dönem imanımız gevredi ders ders ders,yağız yırtıp atıcam filan demeye başlamıştı hatta :laughing7: neyse atlattık o günleri.
okuma bayramından bahsetmişsiniz,biz yapmayacağız sanırım,müdür sıcak bakmıyor.mali gücü olmayan veliler meb. na şikayet ediyorlarmış :dontknow: para demek değil her organizasyon ama,neyse yapacak birşey yok.
23 nisanı kutladık biz de geçen hafta.sınıfta 18 kişiler zaten,hepsi birlikte dans gösterisi yaptılar,sertabın rengarenk şarkısıyla  :k06: bir de yağız bir arkadaşıyla birlikte şiir okudu :love9:

şimdilik bu kadar yazabileceğim,başınızı ağrıtmayayım.forumu, ikonları ve siz arkadaşlarımı özlemişim :k06: hepinize sevgiler,kuzularınızı öperim  :love7:
6
Yemeğimi yedim, yenilendim geldiiim :D

Eminecim bize haber vermeyi unutmaaa, bekliyoruz.Vitamin olarak biz bişey kullanmıyoruz,en son marnys junor kullandık ama faydasını görmedik iştah manasında.  :dontknow:

Şeydacım hayırlı olsun yavrunu almışsın kucağına,ismi de çok güzelmiş, hoşgeldin Deren prenseees :nazar:

Anita tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin. :flowers:

Goncacım bizde de uyku durumu berbat :-\ Dişi geliyor sanırım, tam da göremiyorum göstermiyor ama en arkadaki kabarmış gibi geldi bana.bu arada kızlara da sorayım
KIZLAR SİZİN ÇOCUKLARDA DİŞLER TAMAMLANDI MI? kardeş konusunda da, bi kaza patlattırıver anacım, madem bu kadar çok lafı geçiyor, oluversin o da. :k06: öperim eylüş ablayı :opucuk:

Gülaycım iyiyiz canım nolsun, yağızın uyku problemiyle uğraşıyoruz, bi de ağlama huyu çıktı, tepine tepine ağlıyor ::) Canere geçmiş olsun, normal tabi bi müddet böyle sık hastalanabiliyorlar kreşe başlayınca,çarçabuk toparlanır umarım küçük adam,terapiniz de faydalı olur umarım :opucuk:

Asliocum hayırlı olsun Ece okula başlamış ve maşallah zorlanmadan gidiyor, aferin güzel kızımıza :nazar: Sorularını goncacım çok güzel cevaplamış ;)

Aslıcım maşallah Defne prensese.. Dersi var çok meşgul, rahatsız etmeyin cimcimeyi amaa :toothy10: Bayıldım yaaa maşallah kuzuya :nazar:

Zeyneptalha hoşgeldin :flowers: paylaşımlarını bekliyoruz :)

Gülaycım valla ne desem bilemiyorum (kel-ilaç mevzusu :laughing7: ) sebze haricinde yediklerini güzel yiyormuş caner maşallah, meyvesini de güzel yiyorsa çok da dert etme bence,yine çorbayla filan verebildiğin kadar verirsin,diğer türlü çocuk hepten nefret edebilir  belki..makarnayı seviyormuş onu hafiften sebzeli filan yapmaya çalışsan? veya sebzelerin haşlama suyunda pişirsen?kuzu etiyle filan, güveç veya türlü şeklinde de yemez mi sebzeleri etin hatırına?bir de sebzeli köfte yapıyorlar galiba, tarifini hatırlayamadım ama kabak filan rendeleniyordu kıymanın içine, öyle yer belki..
7
yazdım yazdım hepsi uçtuuuuuu :cildir: neyse sonra yazayım artık, çok sinirlendim :BangHead:
8
Gülaycım teşekkür ederiz maşallah için.Aferin canere okuluna alışmı ne güzel :nazar: Konuşma terpiniz umarım faydalı olur :opucuk:

Emine demek eymen ismini istemiyo eşin, aslında kız olursa anne erkek olursa baba koyar ya ismi genelde, eşin haklı aslında bu konuda.Yağızın ismini de babası koydu, ama benim beğenmediğim bir ismi asla koymazdı, eşin de eminim senin istemediğin bir ismi koymaz ;) Aslında yine biz koymuş oluyoruz isimleri böylece, babalar sadece fikir vermiş oluyor, yaşasın gizli kadın hakimiyeti :ehi: Deniz ismi de çok güzel ayrıca, tek başına bile erkek ismi olabilir :icon_thumright: Son resimlerde gördüğüm kadarıyla Ceylin gaaayet normal kiloda, bana iskelet gibi filan gelmedi.Yağızın boyu 96cm gibi, kilosu yaklaşık 13 kg.Boyu fena değil ama kilo çok çok az :-\ Aynı babası gibi ince uzun ama, genlerine de müdahele edemeyeceğime göre, bir ileri iki geri böyle devam ederiz gibi geliyor bana.  :'(
9
Eminecim o tabak muhtemelen gördüğün gibi kalmıştır :D Tavuk ızgara varmış baktım da, onu yemiş galiba biraz.Gerisini de ben yemişimdir,sana dolu bi tabak söyleyelim ;) Hadi az kalmış cinsiyeti öğrenmenize, sen demiştin galiba Eymen ismini düşünüyorum diye, çok güzel bir isim bence.Hele cinsiyeti bir belli olsun da olmazsa forumcak ekşiriz eşinin başına  :k06: Ananenler de Allahın izniyle grip filan olmadan gelirler,Allah bütün umreye gidenleri korusun.

Ranacım tebrik ederim bebişine kavuşmuşsun,Allah analı babalı büyütmek nasip etsin, hayırlı evlat olsun inaşallah :opucuk: Eşini ve taze abi ercanı da tebrik ederim :flowers:

Aslıcım hoşgeldin, ben yerim bu defne kuzusunuu, koca kız olmuş, bi de poz vermiş totoya bakkk :ehi: Çok tatlı maşallah, saçlar da uzamış :nazar:

Bilgecim hoşgeldin :flowers: Şerife bizim Şerife sanırım, Berat oğlu var değil mi?Bizim sayfamızda bir Ceylin Azra daha var adaşlar ;)

Allaaah yağız keki mıncıklamışşş kaçtım ben :wave:
10
Şerifecim hoşgeldin, ben atlamışım şimdi baktım da beratın popusu yanmış :sad1: kıyamam yavrum yanık ne zordur ne canı acımıştır, ben de geçtiğimiz haftalarda yandım, eşimin yeni  yaptığı kahvesi üstüme döküldü bileğim göğsüm yandı, ilk iki saat ne çektim bir ben bilirim bir Allah.yavrularımızın canı ne kadarki,kıyamam hiç.Allah korusun bütün yavrularımızı.Kusması da belki de dediğin gibi üşütmedendir başka bir belirti yoksa,çok geçmiş olsun,haberdar et bizi :opucuk: maşallahlar için de teşekkür ederiz..
11
fotoğrafları sildim
12
 .fotoğrafları sildim
13
Goncacım teşekkür ederim fotoları göndermişsin, ben de göndereym diycem ama, aynı resimler hep.Gökçe ile olan var bi tane, onu yollarım ben de bir ara ;) Ben o eylülü de yerim yeriiim, söylemiş miydim daha önce? maşallah yaa, süper bir genç kız olmuş :nazar: Senin telde gördüğüm resim de çok güzeldi ;) :nazar:  Ayrıcaa size iyi keselenmeler :D

Emine ben de haberlerde görüyorum bazı ülkeler yasak koymuşlar galiba tedbir olarak, umre yasağı.İnş.ananenler de sağ selamet giderler gelirler, şimdiden Allah kabul etsin :)Hadi bakalım az kalmış cinsiyet öğrenmeye, sağlıkla gelsin, bakalım prens mi prenses mi olacak.Forumda gördüm de şu ikili taramadaki değere göre kız/erkek bilinebiliyormuş ya, çok ilginç.Bizim zamanımızda varmıydı böyle bişey?İlk defa duyuyorum ben.

edit:eee resim yüklemiştim nereye gitti acaba :icon_scratch: unutmuşum ben bu işleri  :-\
edit: site çok yoğun sanırım bağlanmadı, sonra denerim..
14
Goncacım eklemişsin resimleri teşşekürler şeker :opucuk: Güzel çıkmışız üçümüz de ;D Aslının cimcime bi resmi de bende var, saçları çok şeker olmuş dimi :D Bilmiş eylüşü yirim beeen :nazar: son fotolarından buraya da eklesene, burdan da göreyim genç kızımız eylüşü :opucuk: :nazar: İyiki geldin arkadaşım, ben de çok memnun oldum tanışmamıza :opucuk:

Aslıcım pzt okula başlıyor demek ece deniz, sakin oll, relaxx.. okullu bi cimcime annesi oluyorsun ne güzel :nazar: :opucuk:

Rana doğum yapmıştır herhalde, ya da eli kulağındadır, haber verir herhalde bize..

Meltemcim Allah kavuştursun kuzulara, ne zaman dönüyorsun?Babası sabır gösterip herşeyi teferruatlı anlatıyorsa bırak anlatsın ne güzel işte, en fazla bir sene daha bu kadar çok  soru sorarlar zannımca,4 yaşına geldiklerinde daha rahat ederiz bu bakımdan da diye düşünüyorum. Ben sabır durumuma ve yağızın kaçıncı sorusu olmasına bağlı olarak teferruatlı veya yuvarlak cevap veriyorum  ;D Babası  da aynı benim gibi yapıyor  ;D Yeni fotoları yok mu çocukların? bi görseydik ;)kocaman olmuşlardır.

Kızlar bişi sorcam  imageshacktan buraya resim yüklemek için de küçültmek gerekiyor mu?ona göre ben de ekliyim yeni yağız fotolarından.

Emine siz ne yaptınız?belli oldu mu cinsiyet?
15
Emine test sonuçlarının güzel çıkmasına sevindim.Bence de  erkek bebek ölümlerini kafana takıp da psikolojini bozma, insan her türlü kötü düşünceye açık hale geliyor malum hamileyken,bence de tesadüf de olabilir :dontknow: Allahın izniyle sağlıkla alırsın bebeğini kucağına ;)

Ranacım geçmiş olsun canım :-\ Dikkat et kendine, yediklerine..Çok az kalmış, hayırlısıyla sağlıkla al inşallah yavrunu kucağına :opucuk:

Goncacım yazdım özelden sana buluşma için.Eylüşüme aferin, koca kız oldu tabi artık annesini uğurluyor işe mutlu mesut :nazar: Odanız da hayırlı olsun, eminim kısa sürede alışacaktır yeni mekanına ;D

Aslıcım maşallah ece denize, kocaman olmuş :nazar: çok da güzel bir kedi kız olmuş şirine :opucuk:

HEPİNİZİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLAR,DUALARAMIZ KABUL OLSUN İNŞALLAH :flowers: