21 Mayıs , 2024, 19:51:35

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - cemmmm

1
benim kızım da 1 hafta sonra tam 21 aylık olacak 13.5 kilo sizce nasıl zayıf mı?
2
alemsin daha erken annesi basar daha  :icon_thumright: benim kızım 11 aylık olana kadar basmadı :D bazı çocuklar geç basabiliyor
3
kızım 11 ay 15 günlükken 81 cm boyunda 10.850 gr çıktı  :nazar: yaşımıza heralde 11 kilo olarak gircez  :amin:  :nazar:
4
Alıntı yapılan: xxcansuxx - 14 Ocak , 2013, 22:10:29
BİZİMDE 1 yaş aşımız yapıldı kilomuz 8300 boyumuz 74 çıktı
benim kızda zayıf ama 8 kiloyu geçtik ya bunada şükür vermezse dişlerden  :cildir: :cildir: :cildir:
olsun birazda olsa kilo almış biraz yemek yedirmeyi başarmışsın herhalde  :icon_thumright:
5
ay cnm benim Allah kolaylık versin ek besin gerçekten zormuş şükürler olsun biz alıştık gibi artık ama gerçekten çok zorlandım resmen kendimi onun yemeklerine adamış gibi oldum ömrüm ona yiyecek birşeyler hazırlamakla geçiyor  :k06:
6
bizimkide az yiyordu az kilo alıyordu bu ay üstüne düştüm sevdiği şeyleri hazırladım sık sık besledim 35 günde 1100 gr almış  :nazar: doktor çok iyi buldu  :amin:
7
bugün kontrolümüz vardı kilo 10.150 gr boy 77.5 cm çıktı  :nazar:
8
nasıl yani 1 haftadır hiç mi yapmıyor  :-ooo hiç normal değil yoksa az mı yapıyor eğer az yapıyorsa ek besine geçtiğiniz için su yeterli olmuyor olabilir gerçi hiç su içmese bile yapması gerekirdi ama  :icon_scratch: sen en iyisi hemen bi doktora göster yazık bi problrm çıkmasın
9
tam 7 aylık olmasına bi kaç gün vardı  :occasion5:
10
keşke benimde çevremde mayalık yoğurt alabileceğim kimse olsa ama malesef  :-\ belkide herşeye bu kadar takılmamak gerekiyor annemlerin bizi nasıl büyütttüğü düşünülürse şahsen benim annem hiçbirşeye dikkat etmezmiş kırkım çıktıktan sonra herşeyi vermiş ama benim alimde değil herşeye çok takıyorum  :dontknow:
11
cnm çok şaşırdım valla çok ağlattın beni gece gece  :crybaby2: hayırlı olsun rabbim çabucak sağlıklı bi şekilde eve çıkmayı nasip etsin  :amin:
12
Alıntı yapılan: laracroftt - 13 Ekim , 2012, 00:09:20
yok cnm herdefasında hazır kullanmıyorum zaten. Bak bu mayalamamda koyden ınekle manda sutunden yapılmıs yogurt almıstım taze onu koydum. Bı dahakıne kendı yogurdumdan yapıcam. Arada hazır yogurt la yapıyorum tazelenıyor sonra yıne benım yogurdumdan ;)
köyden gelmiş mayayla dahada iyi tabi katkısız süper  :icon_thumright: tazelemene gerek yokki zaten senin yoğurdun en katkısız en iyi olanı  ;) işimiz zor aman yesinlerde ben hergün uğraşmaya razıyım akşama kadar uğraşıyoruz  :occasion14:
13
Alıntı yapılan: laracroftt - 12 Ekim , 2012, 21:47:11
asyam ben sana sebebını soyleyeyım
Mayadan degıl sek sutten
Sek gunluk sut 1ay dayanıyor, ben sekın yogurdu ve sutuyle nezaman yapsam esneye esneye bı hal oluyor.

Sutasın cam sısede gunluk sutunden yapıyorum artık,tam yaglı kaymaksız sutas yogurtla mayalıyorum
Hazır aldıgımız yogurttan farkı yok kalıp gıbı oluyor...

Aoc herzaman heryerde bulamazsın,bulursan yap.bulamazsan sutasınkını dene

Sutas gunluk sutun raf omru 3gun

Mesele sutun sıcaklıgıyla alakalı degıl tecrube ettıgım ıcın soyluyorum.hangı sutu aldıysan onun yogurdundan maya al.1 saatte olmaz mayalama 5saattır. Sıcak tutacaksın,sonra dolaba.5saatten fazlada kalmasın ama eksır,saat kur gerekırse. Dolapta 3saat dınlensın yogurdun hazır. Makınede aynı sıstem. Yıne sutun sıcaklıgını ve mayalamayı ben yapıyorum. Makıne sadece 5saat boyunca sıcak kalmasını saglıyor. Iste ben o sıcak tutma ısını beceremıyorum :sad1:

Buyuzden makıneyle 6kavanoz yapıyorum. Ama tek tek oldugu ve kasık degmedıgı ıcın sulanma,acıma falan olmuyor yogurtlarda.
cnm kesinlikle bencede sek süt hiç iyi değil bizim bakkalda aoç süt geliyo günlük o yüzden öyle dedim  :laughing7: madem mayalıyorsun  bak her defasında hazır yoğurt kullanma maya olarak yine amacını aşıyo yani amacımız hazır yoğurt kullanmamak dimi ben ilk kullanmıştım sonra her defasında kendi yoğurdumla mayaladım bence daha sağlıklı  :flowers: bende minik mama kavanozlarına 3 tane mayalıyorum 2 tanesini hergün bi tane yiyor üçüncüsünüde maya olarak kullanıyorum hiç açmadığın için kaşıkta değmediği için sulanmıyor taze kalıyor aynı senin makinenin mantığı yani   :icon_thumright:
14
kusura bakma cnm benim cadıya çorba falan içirdim yazamadım. aoç sütü ısıtıyorsun parmağınla sıcaklığını kontrol et parmağını hafif yakar gibi oluyo ama parmağın dayanıyo yani kaynar olmuyo  :laughing7: dikkat et çok ılık olmasın yoksa süner  :D ben kavanoz mamaları oluyo ya küçük onun kavonozuna mayalıyorum dolu bir tatlı kaşığı aoç yoğurdu önce bir yerde hafif karıştır sonra kavonozdaki yoğurda ekle hafif bir iki kez karıştır ağzını kapat iyice sıkı sıkı bir kaç kat sar ve tam 5 saat sonra aç ama kapağını falan açmadan dolaba koy bi kaç saattte dolapta kalsın oooooooohhhh mis gibi olur bebeğine afiyet olsun  :hello2:  :occasion5:
15
Alıntı yapılan: asya81 - 12 Ekim , 2012, 17:57:28
Alıntı yapılan: cemmmm - 12 Ekim , 2012, 17:54:59
sünmesinin nedeni ya sütü çok ılık mayalıyorsundur yada kullandığın mayayla alakalıdır kullandığın sütün ve yoğurdun markasını söylersen yardımcı olabilirim  :opucuk: ayrıca 1 saatte asla yoğurt mayalanmaz ki :dontknow:
canım sek günlük süt ve evde ki yoğurtla mayalıyorum.1 saatte ne ise 12 saatte beklesem aynı oluyor.normalde 7 aydır mayalıyorum böle bişeyle karşılaşmamıştım.bu neden oluyor anlamış değilim.ilk kez mayalasam diycem acemilik
bak belki evdeki yoğurtttan kaynaklanabilir mayanı değiştirmeni tavsiye ederim birde sek günlük süt yerine aoç alma imkanın varsa daha iyi olur çünkü sekin tarihi çok fazla oluyo yani günlük süt amacını aşıyo  :laughing7: eğer aoç günlük süt ve aoç yoğurt bulabilirsen benim yaptığım gibi tarif edeyim zaten bi kere mayaladıktan sonra hep evdeki yoğurdu kullanırsın maya olarak