Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - forumqwert

1
Kişisel Bakım / Güzellik / Medikal Sütyen
16 Eylül , 2020, 17:20:19
Medikal Sütyen

Yeni İnci İç Giyim Protez & Medikal Sütyen 8010

%20 Polyamide, %58 Polyster, %15 Likra, %7 Pamuk

Medikal sütyen; ameliyat sonrası, göğüs yapısının ihtiyacı olan korumaya ve desteğe sahiptir. Göğüs implant işleminden sonra, göğüslerin sabitlenmesi, duruşu ve konumu belirlenir. Bu sabitleme ve konumlandırma işlemi sadece medikal sütyenle sağlanır.
a


https://www.stildepo.com/medikal-sutyen/
2
Giyim ve Ayakkabı / Sırt Korsesi
31 Ağustos , 2020, 18:20:41
Omurga eklemlerinin pozisyonunu korumak zordur. Duruş, sağlık sorunları ve yaşam şekline bağlı olarak omurların proporsiyonu zamanla değişiyor. Kapasitesinin üstünde yüke maruz kalan omurlar ciddi sırt ağrısı çekmenize neden oluyor. İleri sevilerde ameliyat gerektiren bu durumu, korse kullanarak da tedavi etmek mümkündür.

Kaliteli, konforlu ve kullanışlı korseler, hem erkek hem de kadınlar için özel olarak tasarlanmıştır. Duruş bozukluklarını gidermek, omurga yükünü azaltmak ve sırt kaslarını güçlendirmek gibi yararları olan sırt korse modellerimiz sayesinde ağrınızdan kurtulabilirsiniz.

Medikal Sırt Korsesi

Duruş bozukluğuna bağlı olarak sırtta oluşan kamburlaşma hem özgüven kaybına hem de çeşitli sağlık sorunlarına neden oluyor. Dik durarak vücut proporsiyonunu korumak gerekiyor. medikal sırt korseleri, dik durmayı alışkanlık haline getirmenizi sağlayacaktır. Böylece sırt, boyun veya bel ağrılarınız azalmış olacaktır. Beraberinde bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi ya da disk kayması gibi sorunlarla karşılaşmayacaksınız. Kadınların eklem ve kasları erkeklere göre daha zayıf ve güçsüzdür. Bu yüzden kadın ve erkekler için ayrı ayrı sırt korsesi sunuyoruz.

Sırt Korsesinin Önemi

Sırt korsesi, duruş bozukluğu olan veya dik duramayan kişiler için oldukça önemli bir üründür. Özellikle masa başında çalışan ya da zamanının çoğunu bilgisayar karşısında geçiren kişilerin omur diskleri arasındaki boşluk zamanla artar. Sırt kasları zayıflar ve kambur bir sırt görünümü oluşur.

Bununla birlikte sırt, boyun, bel hatta bacak ağrıları çekilmez bir hale gelir. Özellikle ağrı çeken kişiler sırt korsesi sayesinde duruşunu düzeltiyor ve ağrılardan kurtuluyor. Estetik olarak da vücut proporsiyonu düzelen kişilerin özgüveni de artırmış oluyor. Manyetik balenlerle üretilen dik duruş korseleri özellikle ağrıların hafifletilmesinde büyük yarar sağlıyor.

Sırt Korselerinin Özellikleri

Sırt korsesi yüzbinlerce kişi tarafından kullanılan bir üründür. Doğrudan cilt ile temas ettiği için kaliteli kumaş malzemeden üretiliyor. Ciltte kızarıklık ya da tahriş yapmaz. Özel kumaşı, terlemeyi önler. Yaz, kış rahatlıkla kullanılabilir. Korselerimiz ortopedik özelliğe sahiptir. Ayrıca kaymasını engellemek amacıyla bazı yerlerine yapışkan bezler takılmıştır. Bu bezler kesinlikle insan sağlığına zarar vermez. Korsenin cilt üzerinde kaymadan durmasını sağlar. Ürünlerimiz firmamız garantisi altında satılıyor. Atma, bozulma, aşırı esneme olmaz. Kir tutmaz ve kolay temizlenir. Uzun ömürlü korselerimizi yıllarca kullanabilirsiniz.

Sırt Korse Modelleri

Sırt korse modellerimiz sırt düzleştirici etkiye sahip konforlu ürünlerdir. Vücuda yapışan ve kesinlikle kaymayan korselerimiz arasında sırtı dik tutan, sırtı destekleyen, sırtı düzleştiren, medikal, manyetik ve ortopedik modeller bulunuyor. Sırt ağrısı çekenler için özel üretilen modellerin yanında kadın ve erkek müşterilerimiz için ayrı ayrı modellerimiz de mevcuttur. Ürünlerimiz ekonomik fiyat seçenekleri ve hızlı kargo imkanı ile hizmetinizde.

Sirtkorse.com
3
Bitki / Gilaburu bitkisi
25 Ağustos , 2020, 14:24:22
Gilaburu

Gilaburu meyvesi suyu resmi üreticisi ve satıcısı Kayseri Pazarı. Böbrek taşı, tansiyon, safra kesesi ve prostat dostu gilaburu faydaları, Süleyman Demirel üniversitesi çalışmaları sonucu belgelenmiştir.

Gilaburu Suyu

Gilaburu Suyu Gün İçerisinde Pratik Kullanım; gün içerisinde yoğun olarak çalışıyorsanız, yemek yemeyi bile unutabilirsiniz. Bu kadar yoğun çalışma temposunda Gilaburu kullanmak oldukça kolaydır. Pratik kullanım olarak meyve suyu halinde hazırlanan Gilaburu, birkaç dakika içerisinde tüketilebilir formdadır ve zaman almaz. Ayrıca bir bardak yardımıyla alan kaplamadan işlerinizi gerçekleştirirken tüketmenize imkan sağlamaktadır. Gün içerisinde Gilaburu'ya ayıracağınız birkaç dakika sizlere çok şey kazandıracaktır. Orta Anadolu'da geleneksel bir içecek olarak tüketilmekte iken, Kayseri Pazarı Bio Bitkisel Ürünler San ve Tiç A.Ş tarafından şişelenip yurt içi ve yurt dışına pazarlanıyor duruma gelmiştir. Gilaburu suyu şeker ilaveli ve şeker ilavesiz olarak iki farklı formda üretimi yapılarak tüketicinin kullanımına sunulmuştur.



Gilaburu Meyvesi

Gilaburu meyvesinin tam olarak olgunlaştığı dönem sonbahardır. Sonbaharda olgunluk aşamasını tamamlayan meyve toplanmaya hazırdır. Sonbaharda toplanan taze Gilaburu salamura yöntemi ile bir süre bekletilmektedir. Salamura işlemi sonucunda ( yaklaşık 3 ay) birden çok tüketim şekli ortaya çıkmaktadır. Ağaç üzerinde olgunlaşmalarının ilk aşamasını tamamlayan meyveler, salamura aşamasında tam olarak olgunlaşmalarını tamamlayarak tüketime hazır hale gelmektedirler.
4
Korse Zayıflatırmı?

Korse, bayanların ve bazen bayların daha zayıf görünmek için kullandıkları bir iç giyim malzemesidir. Vücudun farklı bölgelerinde giyilebilecek korse çeşitleri bulunmaktadır. En fazla tercih edilen korse çeşitleri arasında; göbek eriten korseler, baylara özel korseler, inceltici korseler, toparlayıcı korseler, parafinli korseler, bel korseleri, doğum sonrası korseler, kalça kaldıran korselerdir.


korse zayıflatırmı
Doğru şekilde kullanıldığında korselerin faydaları vardır. Sporcuların kullandığı korseler sakatlanmayı önler. Terlemeyi artıran korseler bölgesel incelme yapar. Hamilelikte sarkan karın bölgesini toparlar. Bel ağrılarında, fıtıklarda ağrıları azaltmaya yönelik tedavi amaçlı kullanılır.  Vücudun derli toplu ve ince görünmesini sağlar. Kıyafetlerin altından taşan yağlar olmasını engelleyerek şık ve zarif görünmeye yardımcı olur.

Korse alırken zararlı olmayacak şekilde vücut tipine uygun olan korseler tercih edilmelidir. Faydaları olduğu kadar yanlış kullanıldığında zararlı da olabilir. Daha zayıf görünmek için beden ölçüsünden küçük olan giyilmemelidir. Beden ölçüsüne uygun korse tercih edilmeli ve bütün gün takılmamalıdır. Korse modelleri seçiminde kullanma nedeni dikkate alınmalıdır. Örneğin göbek çevresindeki sarkmaları toparlamak ise niyet toparlayıcı korse alınmalıdır. Yağların eritilmesi isteniyorsa zayıflatıcı korseler kullanılmalıdır.

Beden ölçülerine ve kusurlarına uygun olarak alınan korse zayıflamada yardımcıdır. Tek başına korsenin zayıflatması beklenilmemelidir. Diyet ve diğer yapılanlara yardımcı olarak kullanıldığında etkili olur. Korse giyerken zayıflamayı tetiklemek için çok hareket etmek ve bol su tüketmek gerekir. Böylece hem korsenin zayıflamaya etkisi artırılır hem de vücudun kaybettiği su geri alınır. Tenin nefes almasını engelleyen korseler zayıflamaya yardımcı olmaz. Aksine vücuda zarar vereceğinden cildin nefes almasını engelleyen korselerden uzak durulmalıdır.

Termal Korse Zayıflatırmı?

Termal korseler, vücut ısısını artıran ürünlerdir. İnceltici ve toparlayıcı etkisi bulunan termal korseler en fazla incelmeye yardımcı olduğundan dolayı tercih edilir. Normal bel korsesi ve diğer modellerin zayıflamaya direk etkisi yoktur. Ancak termal korseler incelmeye doğrudan etki eder. Termal korsenin takıldığı bölgenin ısısı artar. Artan ısı, terlemeyi beraberinde getirir. Terleme sayesinde, bölgede bulunan yağlar vücuttan dışarı atılır. Kilo verme, incelme ve toparlama gibi birçok özelliği bir arada barındıran termal korseler, önerilen şekilde kullanıldığında tesirini göstermektedir.

Düzenli kullanım neticesinde vücudun forma girdiği görülür. Dengesiz ve düzensiz beslenme zamanla kilo olarak gri dönmektedir. Zayıflamanın en doğal yolu, diyet ve spor yapmaktır. Doğal zayıflama yöntemleri, alternatif yöntemlerle desteklendiğinde kilo verme daha hızlı gerçekleşir. Bay ve bayanlar için özel olarak üretilen termal korseler, zayıflamaya yardımcı olduğu kadar fazlalıkların olduğu bölgelerin ince görünmesini ve şekil almasını da sağlar. Termal korseler;

  • Doğal zayıflama yöntemlerini destekleyerek daha hızlı kilo vermeyi sağlar
  • Göğüslerin daha dik durmasını sağlar
  • Bel ve basende toplanan yağları toplayıp ince gösterir
  • Göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkilidir.
  • Vücudun fit ve formda görünmesine yardımcı olur.
  • Vücut hatlarının daha kıvrımlı olmasını sağlar.
Zayıflama konusunda işe yarayan termal korselerin çeşitleri vardır. Bel ve göbek kısmının eritilmesi için kullanılan modeller bulunur. Aynı zamanda bacakların incelmesine yardımcı olan tayt termal korseler vardır. Tayt korseler basen ve bacak kısımlarını toplarlar, ince gösterir ve zamanla incelmesini sağlar. Termal korselerin renk yelpazesi geniştir. Çeşitli renklerde satışa sunulan termal korselerin askılı ve askısız modelleri bulunmaktadır. Ekonomik termal korse fiyatları sayesinde rahat ederek kilo vermeniz mümkün olmaktadır.

Termal korselerin kullanımı çok basittir. Kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Terlemeye yol açacağından dolayı kumaşının çok kaliteli olması gerekir. Naylon karışımlı kumaşlardan imal edilen termal korselerden uzak durulmalıdır. Çünkü naylon gibi hava aldırmayan kumaşlar terlemeyi artırır fakat ciltte mantar gibi rahatsızlıkların oluşumuna zemin hazırlar. Terleyen bölgenin düzenli temizlenmesi şarttır. Yürürken, hafif sporları yaparken kullanılmalıdır. Asla yatarken giyilmemelidir.

Yatarken Korse Takmak Zayıflatırmı?

Korse, sıkılaştırıcı maddelerin kullanılmasıyla üretilen bir çeşit kıyafettir. Dış kıyafetlerin altına giyilir. Giysilerin daha güzel ve düzenli durmasına yardımcı olur. Bayanların korselerden beklediği ise zayıflatmasıdır. Uygun özellikteki korse çeşitleri alındığında ve düzenli kullanıldığında zayıflamaya yardımcı olurlar. Vücuttaki fazlalıkları toparlayan, ince görünmeyi sağlayan korseler belli bir süre kullanıldığında vücudun şekillenmesini de sağlar. Eski yıllarda İngiliz kadınlarının hatta erkeklerinin dahi korse kullandığı bilinmektedir. Bazı filmlerden izlediğimiz kadarıyla beli ince, etekleri kabarık elbiselerin içine girebilmek için korse adeta bir gereklilik olmuştur.

Korse kullananların büyük çoğunluğu zayıflamak, zayıf görünmek ve incelmek için kullanmaktadır. Belinde veya göbeğinde fıtık olanlar sağlıklarını geri kazanmak için medikal korseleri kullanır. Termallerin dışında korselerin aslında zayıflamaya direkt bir etkisi yoktur. Kalori yakmaya yardımcı olmaz. Fakat giyildiği bölgeyi sıkar ve terletir. Bölgedeki yağlar terleme sayesinde vücuttan dışarı atılır. Korse modelleri ne olursa olsun gün içerisinde en fazla 3 saat giyilmelidir. Esnemiş olan korselerde bu süre biraz daha uzatılabilir fakat bütün gün giyilmesi asla uygun değildir.

Evde, iş yerinde, spor yaparken, yürürken korse giyilebilir. Fakat yatarken korsenin kullanılması vücudu rahatsız eder. Gece, vücudun dinlenmesi ve nefes alması gerekir. Vücudu sıkan ve rahatsız eden korsenin yatarken giyilmesi sağlık açısından uygun değildir. Uyanıkken ve en fazla 3 saat kullanarak korsenin zayıflamaya yardımcı olması sağlanır fakat gece kullanılması tavsiye edilmez.  Sarkma olmadan sıkılaşma, fit görünme ve fazlalıkları saklama için düzenli korse kullanımı önemlidir.

Korsenin zayıflamada ki etkisi süreci hızlandırmasıdır. İştahı aynı olan, spor yapmayan bir kişi ne kadar korse giyerse giysin zayıflaması mümkün olmaz. Diyet yapan kişi korse giydiğinde belli bir süre sonrasında iki beden kadar incelebilir. İnce görüneceğinden kendini daha fit ve rahat hissedecektir. Yatarken giyeyim daha fazla inceleyim düşüncesi yanlıştır. Metabolizmanın düzenli ve hızlı çalışması sağlanarak zayıflama elde edilir. Metabolizmanın hızlanması spor, düzenli beslenme ile sağlanırken incelme ve toparlanma korse takviyesi ile elde edilir.

Vücudun fit durmasını ve sıkılaşmasını sağlayan korselerin bölgelere göre kullanılması gerekir. Çünkü korseler üretilirken incelmesi istenen kısımları özel malzemelerle desteklenir. Bel ve basen bölgesinde fazlalık olanlar bel korsesi kullanmalıdır. Bacaklarını olduğundan daha ince göstermek isteyenler tayt korseleri tercih etmelidir. Doğum sonrasında göbek kısmını toparlamak isteyenler korsesini alırken doğum sonrası olduğunu özellikle vurgulamalıdır. Doğum sonrası, bel ve göbek fıtıkları için kullanılanlar medikal korse çeşitlerine girer.

Korse İle Spor Yapmak Zayıflatır mı?

Zayıflamak için vücudun yağları yakması gerekir. Yapılan sporlar, yağların enerjiye dönüşerek atılımını sağlar. Spor yaparken bazı sporcular korse kullanır. Sporcuların kullandığı korseler sakatlığı önlemek içindir. Kilolu olduğundan dolayı zayıflamak için spor yapanların bazıları da korse kullanır. Bu kişilerin korse kullanması, yağların vücuttan atılımını hızlandırmak içindir. Korseyle spor yapmak incelmeye ve sıkılaşmaya yardımcıdır.

Korseyle yapılan sporda vücut daha fazla efor kaydeder. Eforun fazla olması yağın daha fazla yakılmasını sağlar. Yakılan yağlar zayıflamanın habercisidir. Korse fiyatları çok yüksek olmadığında spor yapmaya karar verenler alıp zayıflamasını hızlandırabilir. Sağlıklı zayıflama kişi için çok önemlidir. Korse giyip olması gerekenden daha uzun süreli spor yapmak doğru değildir. Spor, korse, diyet ve sağlıklı beslenme en güzel incelmeyi sonuç verecektir. Diyet yapmadan, spor yapmadan korse tek başına kalori yakmaz. Evet, bir miktar terleme ile yağ yakımı gerçekleştirir. Fakat bu yakım teraziye yansıyacak kadar fazla olmaz. Düzenli korse kullanım, vücutta bir iki beden incelme meydana getirir.

Kaynak; https://www.stildepo.com/korse-zayiflatirmi/
5
Hangi Korse Daha Kullanışlı ?

Kusursuz Olmak


Her kadın kusursuz olmak ister. Bu nedenle seçilen elbiseler, aksesuarlar ve ayakkabılar tam bir uyum içinde tercih edilir. Kadın her girdiği ortamda tüm dişiliği ile odak noktası olmaktan çok hoşlanır. Elbette kendinizi bu kusursuz görünüme kavuşturmak için ilk önce kendi kusurlarınızı çok daha iyi bilerek hareket etmelisiniz.

Vücudunuzu ne kadar iyi tanıyorsanız ne giyerseniz giyin geride kalması gereken noktalar yok olduğunda her zaman kaç beden olursanız olun en dikkat çeken siz olursunuz. Aslında her dönem kadınlar için saklanması gereken bölgeleri saklamak için en sık kullanılan parça korse olmuştur. Geçmişten günümüze oldukça uzun zamandır hayatımızda olan korseler çok daha güzel olmak isteyen her kadının her zaman tercihleri arasında yer almıştır. Kıyafetlerin altına giyerek rahatlıkla kullanılan korseler ile işiniz çok daha kolay. Sihirli bir dokunuş etkisi yaratan özel tasarlanmış korseler ile çok daha sıkı, dik ve alımlı olmanız sadece giyinme süreniz kadar olmaktadır.

Korse kullanan herkes göbek, basen, bacak, bel,  göğüs gibi göze hoş görünmeyecek olan kusurlu alanlarını birkaç beden küçülterek doğru kıyafet kombini ile yok edebilmektedir. Kilonuz, boyunuz ne olursa olsun farklı beden seçeneklerinde üretilen çok sayıda ürün bulunmaktadır. İster sıfır beden olun isterseniz de büyük beden her kadın mutlaka korse deneyimini yaşamaktadır. Çünkü söz konusu güzellik olduğu zaman hiç kimse taviz vermek istememektedir. Korse çeşitleri sunduğu alternatifler ile en doğru seçimi yapmanızı kolaylaştırmaktadır. Korselerin bu kadar fazla çeşidinin olması nokta atışı yapmanızı da çok kolay bir hale getirmektedir.

Nasıl Bir Ürüne İhtiyacınız Var

Kadınlar korse modelleri tercihlerini belirlerken her zaman kullanacakları bu özel iç giyim ürününün tam ihtiyaca yönelik olmasına dikkat etmelidir. Ayna karşısına geçip kendinize baktığınızda gördüğünüz kusurlu alan neresi ise onun için bir ürün tercih etmelisiniz.


Mesela, beliniz çok daha ince görünsün istediğiniz zaman sadece beli ince gösteren korselerden tercih edebilirsiniz. Bel korsesi sizi tamamen başkalaştıracak olan özel ürünlerdendir ve farklı çeşitleri olan bir üründür. Eğer elbise model bir korse tercih ederseniz asla istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle doğru ürünü seçmeniz ve ön plana çıkmasını istediğiniz alanların ayrımını çok iyi yapmalısınız.

Küçük göğüslü olan ancak basen problemi olan biri kesinlikle slip korse veya şort korse tercih etmelidir. Tam boy bilinçsizce seçilmiş bir korse sizi çok daha düz gösterecektir. Bu detayları seçimlerinizde mutlaka aklınızda bulundurmalısınız.

Korse kullanırken vücudunuzun bir bütün olarak kusursuzlaşması gerektiğini unutmayınız. Göbeğinizi yok etmek isterken yanlış korse ile sağdan soldan taşmış bir görünüm ile karşılaşa da bilisiniz. Bu nedenle doğru ürün tespitini çok iyi yapmayı unutmayınız.

Korse Çeşitleri

Piyasada tasarlanmış çok sayıda korse çeşidi bulunmaktadır. Kadınların vazgeçilmezlerinden olan korseler farklı seçenekleri ile her bedene hitap etmektedir. En çok tercih edilen korse çeşitleri;

  • Bel Korsesi: Bel bölgesini çok daha ince ve kusursuz gösteren ürünlerdendir. Eğer sadece bel kalınlığınızdan şikayetçi iseniz 2 bedene kadar sizi küçültecek tasarımlar bulunmaktadır. Doğru kullanım süreleri ile bel kıvrımlarınızı bu ürünler ile çok daha belirgin bir hale getirmek gibi ekstra şansınız da bulunmaktadır.
  • Şort Korse: Üst bacak, basen, popo ve karın kısmını toparlamak için kullanılan ve en çok ilgi gören korse modelleri arasında yer almaktadır. Göğüs hizasına kadar bu korseler gelmektedir. Tercih edeceğiniz tüm kıyafetlerde bu korse ile mükemmelliği yakalamanız oldukça kolay olmaktadır. Bu tarz korseleri kullanırken iç kısmında tutucu silikonlar veya askılar olmasına dikkat ediniz aksi halde oturup kalktıkça üst kısımdan kayma, katlanma vs gibi sorunlar yaşayarak göbeğinizi dikkat çeker bir hale getirebilirsiniz.
  • Tayt Korse:  Alt karın, basen, üst bacak ve popo bölgelerini kolaylıkla sımsıkı göstermek için bu model korseyi tercih edebilirsiniz.
  • Slip Korse: Popo, bel ve karın bölgenizi komple saran bu ürünle bölgesel kusurlarınız ortadan kalkacağı için kendinizi çok daha güzel hissedeceksiniz. Ürün yüksek bel külot benzeri ancak tam göğüs altına kadar gelmektedir. Ayrıca yüksel bel silip modeli de kullanarak yine kusursuzluğu kolaylıkla elde edebilirsiniz.
  • Atlet Korse: Doğru kullanılması gereken korse çeşitlerindendir. Bu ürünü asla bel korsesi olarak düşünmeyiniz. Çünkü bu korse göğüs, göbek ve sırt bölgenizi toparlamak için tasarlanmış özel bir üründür.
  • Elbise Korse: Yine en çok satan korse türü olarak değerlendirilebilecek bir üründür. Her türlü elbise altına giyilerek kullanılan bu korse ile göğüs, göbek, basen gibi bölgeleri çok daha ince ve dikkat çelici bir hale getirmeniz mümkün olmaktadır.
  • Kısa Etek Korsesi: Sürekli olarak kısa etek kullananlar için tasarlanmış bu ürün ile kusursuz kalçalara, basenlere ve dümdüz bir karna hemen sahip olabilmektesiniz.
Seçenek olarak çok fazla korse alternatifi bulunmaktadır. Her kadının dolabında mutlaka olması gerekenler listesinde ilk sıralarda kesinlikle korseler de yer almalıdır. Ayrıca korse fiyatları oldukça uygun olduğu için tek bir korse yerine kesinlikle birkaç tane edinmelisiniz.

Hangi Korse Daha Kullanışlı?

Korse kullanmak istediğiniz zaman elbette aklınıza hangisi daha kullanışlı sorusu gelmektedir. Tercih edeceğiniz korselerin ilk olarak türünü belirlemelisiniz. Sonrasında ise esas detayları değerlendirmeye tabi tutarak karar vermelisiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bazıları;

  • Korsenin bedeninize uygun olduğundan emin olmalısınız. Asla büyük veya küçük seçim yapmamalısınız.
  • Korse uzun süreler teninize temas edeceği için nefes alan bir kumaş türünden olmalıdır. Aksi halde yaşayacağınız terleme ile korse sizi rahatsız etmeye başlayacaktır.
  • Tercih edeceğiniz korse türüne göre iç kısmında mutlaka silikon bir kayma önleyici olduğundan emin olmalısınız. Yoksa birkaç kez oturup kalktığınız zaman korse toparlanmaya başlayacağı için hem kötü bir görüntü oluşturacak hem de sizi çok rahatsız edecektir. Sürekli olarak iç giyim ürünü olan korseye müdahale edemeyeceğiniz için kayma olayı oldukça önemli bir unsur olarak değerlendirilmelidir.
  • Korseler de ne kadar az dikiş olursa o kadar dışarıdan belli olma olasılığı azdır.
  • Ürünü tercih ederken kalitesinden emin olduğunuz markaları tercih etmelisiniz. Birkaç giyimde elastikiyetini yitiren veya deforme olan korseleri sürekli yenilemek gerekmektedir. Bu hem sizin moraliniz bozar hem de sürekli ek maliyet yaratır.
  • Tasarımlarda genel olarak ten rengi, beyaz ve siyah ürünler dikkat çekmektedir. Sizde bu renklerden ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Tüm bu detayları alışverişinizde göz önünde tuttuğunuz zaman en kendiniz için en kullanışlı ürünü de bulmuş olacaksınız.

Korse Fiyatları

Korse satın alırken farklı model seçeneklerinin yanı sıra oldukça farklı fiyatlar ile de karşılaşacaksınız. Korse fiyatları tercih edeceğiniz ürünlerin çeşidine göre farklılık mutlaka gösterecektir. Ancak ekstra olarak marklar arası değerlendirme yaptığınız zaman yine çok farklı fiyat aralığı olduğunu hemen fark edeceksiniz.

Uzun zaman tekrar bir korse satın almanızı gerektirmeyecek kalitede ve bütçeniz ile orantılı seçimler yaptığınız zaman bütçeniz asla olumsuz etkilenmemektedir. Az para verip bir yıkamada dağılan veya tüm özelliğini kaybeden korseler ile uğraşıp canınızı sıkmak yerine kesinlikle kaliteden ödün vermeden tercihlerinize yön vermelisiniz.

Kaynak; https://www.stildepo.com/hangi-korse-daha-kullanisli/
6
Korse Beli İnceltir Mi?

Korse, genellikle hafif kilolu kadınlar tarafından olduklarından daha zayıf görünmek amacıyla kullanılan bir iç giyim ürünüdür. Esnek malzemelerden yapılan korseler, likralı yapısı sayesinde her bedene uyum sağlayabilir. Bir çok farklı çeşidi olan korseler, fazlalıkların saklanması ve derini toparlanması için ideal seçimlerdir. Eski antik çağlardan beri kadınların gözdesi olan bel korsesi, kusursuz ve ince bir görünüm isteyenlerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır.



O zamanlarda giyilen dar ve ipli korseler çeşitli hastalıklara sebep olmaktadır. Victoria döneminde, 18 düğümlü olan korseler de ipler alttan yukarıya doğru sıkıca bağlanırdı.İçine girmek için yoğun çaba sarf edilen korseleri, birinin yardımı olmadan giymek imkansızdı. Bu dönemde korse, kadınları ruhen zayıf kabul eden kesim tarafından, ahlaki bir gereklilik olarak empoze edilmiştir. Balina kemiği kullanılarak üretilen bu korseler, sert ve kaba yapıları ile kadınlarda iç organ zedelenmeleri, kabızlık, mide rahatsızlıkları ve iç kanama gibi istenmeyen bir çok hastalığın sebebi olmasına karşın, uzun yıllar giyilmiştir.

Vücuda oturan bel korsesi, ince bir bel isteyen kadınlar tarafından tercih edilmiştir. Son dönemlerde giysilerin üzerinde de tercih edilen korseler, şık bir aksesuar olarak tarihin her döneminde kullanılır. Korseler sadece zayıf ve şık görünmenin dışında, sağlık alanlarında da kullanılabilmeleri sebebiyle tercih edilirler. Eski yıllardan beri korselerin, kadınlar tarafından beli daha ince göstermek için kullanıldığı bir gerçektir. Çok sık olarak takılan bu korseler, görsel açıdan hoş bir görünüm sergilese de, kadınlarda omurga yapısında ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmiştir.

Daha sonraki dönemlerde, esnek ve likralı kumaşlardan üretilen korse çeşitleri kadınlardaki bu sıkıntıları ortadan kaldırmıştır. Kıyafetlerin altına giyilebildiği için iç giyim ürünleri arasında sıklıkla tercih edilir. Düğün, mezuniyet, nişan ve söz gibi özel günlerde zayıf bir form istenen kıyafetlerin içinde, daha hoş bir görüntü oluşturmak için kullanılan korseler, kadınların kurtarıcı parçaları arasında yer alır. Anlık giyildiği zaman fazlalıkları kısa süreli gizleyen korseler, uzun süreli kullanımlarda bel ve basen bölgelerinde oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarır.

Korse Takmak Beli İnceltir mi?

Tabii ki korsenin tek başına incelmede etkisi olduğu söylenemez. Kumaş yapısı ve esnekliği sayesinde, vücudun terlemesine yardımcı olarak zayıflamada etkili olan korseleri tercih etmeniz, vücuttan fazla yağların atılmasında etkili bir yoldur. Uzun süreli ve belirli aralıklarla korse kullanmak, vücudun 1 veya 2 beden incelerek şekillenmesinde etkili rol oynar. Tek parça elbiselerin içerisinde, bütünlük sağlaması için giyilen korseler fazlalıkları kapatıcı etki yapar. Daha fit ve formda görünmek isteyen kadınların kullandığı, vücuda yapışan korse çeşitleri, giydiğiniz kıyafetin üzerinizde daha şık görünmesine yardımcı olur.

Korse seçimi yaparken, vücut yapınızı da göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Vücudunuzda hangi bölgenin sıkılaşmasını isterseniz tercihiniz o yönde olmalıdır. Eğer göbek bölgenizdeki fazlalıklar sizi rahatsız ediyorsa, şort şeklinde ve mideye kadar olan korseler oldukça etkilidir. Dar ve vücuda yapışan elbiselerin içinde, beli ince göstermek için ise bel inceltici korseleri tercih etmek yerinde bir karardır.  Burada korseyi, kendi vücut ölçülerinizden bir veya iki beden küçük almak etkisini daha çabuk hissetmenize yardımcı olur. Aşırı dar ve sıkı korse tercihleri, organlara zarar vererek hareketlerinizde sıkıntı oluşmasına sebep olur. İç organlara baskı yapan korseler, kalıcı hasarlara sebep olur.

Korse kullanırken tüm günü onunla geçirmek doğru değildir. Günlük korse kullanım süresi 8 saati aşmamalıdır. Gece yatarken korseyi çıkarmak, gün boyu sıkışan vücudun nefes alması için gereklidir. Vücuda yapışan bir korse ile tüm günü geçirmek sağlık açısından ciddi sorunlara yol açar. Vücudu dinlendirerek kullanmak rahatlamayı sağlayacağı için daha sağlıklı bir seçim olur. Zayıflamak isteyen kadınların giydiği korseler, vücudu terleten kumaşlardan üretilen modellerdir. Spor sırasında giyilen bu ürünler, terletme özelliği sayesinde etkisini gösterir. Ayrıca sıkı bir forma sahip olan korseler ile spor sırasında daha özgür hareket edebilirsiniz. Bu şekilde kalıcı bir şekilde kilo vererek vücudu şekle sokmak mümkün olur. Bunun yanı sıra sadece günlük kullanımda vücudumuzu fit göstermek için kullanılan korseler de mevcuttur. Bu modeller, iç çamaşırı gibi giyilen ve rahat kumaşlı elastik korselerdir.

Korse Beli İnceltirmi?

İster zayıflama amaçlı ister fit görünmek için tercih edilen korselerin satın alınmasında bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Kaliteli ve sağlam kumaşlardan üretilen korseler, verdiği rahatlık ile oldukça kullanışlı olan ürünlerdir. Vücudu saran ve hareket kabiliyetini zorlayan korseler, uzun süreli olarak kullanılmamalıdır. Satın alınacak korsenin, cildin nefes almasına imkan sağlayan malzemelerden üretilmesi oldukça önemlidir. Vücuda uygun korse kullanmak için beden ölçülerine göre seçimler yapılmalıdır. Hatta mümkün olursa, korsenin vücuda uygun olarak özel yapılması gerekir. Aşırı dar korseler, mide sıkıntılarına ve nefes almaya zarar vereceği için tercih edilmemelidir. Bu tarz korse modelleri, karın içi basıncı artırarak, mide bölgesine zarar verir. Sağlıksız malzemelerden üretilen kumaşlar, terlemeyle birlikte vücutta mantar enfeksiyonların oluşmasına zemin hazırlar. Kızarıklık ve pişik gibi sorunlar, sonrasında sizi zorlayacak rahatsızlıklar olur.

Bilinçli kullanıldığında ve uzun süre giyilmediği takdirde korseler, kadınlar için her zaman bir numaralı aksesuarlar olarak dolaplarda yerini alırlar. Sağlık açısından kullanılmasının yanında, fazla kiloları saklamak için de tercih edilen korseler, amacına uygun kullanıldığında istenen verim alınabilir. En sık sorulan sorulardan biri olan korse beli inceltir mi sorusunun cevabı, düzenli olarak kullanıldığı takdirde elbette olacaktır. Vücudu sıklaştırdığı ve şekillendirdiği için kaliteli ve hava alan kumaşlardan üretilen korseler beli inceltir.

Sağlık Açısından Korsenin Önemi

Bel fıtığı tedavilerinde ameliyat olmaktan çekinen hastalar, uygun korseler sayesinde ağrılarının azalmasını sağlarlar. Doktor kontrolünde kullanılan bu korseler, vücudu rahatlatarak ağrıları minimum seviyeye indirir. Hastalar tarafından en çok tercih edilen korse modelleri arasında ilk sırada gelen ürünler, medikal ürünleri satan yerlerden temin edilebilir. Ayrıca omurgada oluşan duruş bozukluklarına özel olarak üretilen korseler de mevcuttur.

Bütçenize Uygun Korse Fiyatları

Korse fiyatları, modele ve kaliteye göre farklılık göster. Amacına uygun korseler, bel çevresinde incelme yaparken, daha elastik olanlar sadece vücudu sarar. Bu durum fiyatların belirlenmesinde etkili olur. Bel fıtığı ve omuz ağrılarında kullanılan ve tedavi amaçlı olan korseler, fiyat bakımından daha üst seviyede satılır. Estetik amaçlı olarak satılan korse fiyatları daha makul seviyelerde yer alır. Omurganın dik durması ve ergenlikte oluşan kamburlukların önüne geçmek için kullanılan korseler, kişilerin sağlık problemlerinde oldukça etkili olan çözümlerdir.

Karın ve bacak ameliyatları sonrasında, deriyi sıkı tutması için takılan korseler, oldukça başarılı sonuçlar alınmasında yararlı olmaktadır. Sadece diyetle kilo vermeyi başaramayan insanların sıklıkla başvurduğu korseler, spor yaparken takıldığı zaman vücudun terlemesine katkı sağlar. Kilo verme sürecinde deride oluşan sarkmalara karşı etkili olan korse, kas yapmak isteyen sporcular tarafından da belirli saatlerde takılır.

Günümüzde sadece zayıf görünmek için korse takanların sayısı yadsınamayacak kadar fazladır. Özelikle gençler tarafından rağbet gören korseler, uygun kumaş tercihleri yapılmazsa ciddi sağlık sorunlarına sebep olurlar. Bu sebeple piyasada kendini kanıtlamış ve güven oluşturan firmaları tercih etmek gerekir. Sağlıksız seçimler yapmak, dönüşü olmayan bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirir.

Kaynak; https://www.stildepo.com/korse-beli-inceltir-mi/
7
Lohusa Pijama Nasıl Olmalı?

Doğumdan hemen sonraki sürecin tamamına yakını evde geçeceğinden doğum öncesi hazırlıklarda satın alınan lohusa pijama takımları kaliteli ve giyimi kolay olmalıdır. Doğum sonrasında bebeklerin uzun süre emzirileceği için kolay emzirme bölmesi olan lohusa pijamaları tercih edebilirsiniz. Tercihinize göre sadece lohusa pijama takımı ya da sabahlığı ile birlikte satılan 3lü lohusa pijama takımı satın alabilirsiniz.



Lohusa Pijama Takımı Kumaşı Nasıl Olmalı?

Doğum öncesi ve sonrası bedeniniz daha hassas olacağından lohusa pijama modellerini tercih ederken pamuklu kumaşlardan üretilmiş lohusa pijamaları tercih etmelisiniz. Pamuk kumaş giysiler teri emer ve vücut ısısını dışarı taşıdığı için giyimi rahattır. Pamuklu lohusa pijamalarınızı uzun süre küflü veya direk güneş ışığına maruz bıraktığınızda kumaş yapısı bozulabileceğinden saklamasına özen göstermelisiniz.

Lohusa Pijama Takımı Bedeni Nasıl Olmalı?

Ön işlem görmeyen pamuk kumaşlardan üretilmiş lohusa pijama takımları yıkama sonrası hafif çekeceğinden ve doğum sürecinde annelerin kilo alacağından lohusa pijama beden tercihlerinde, normal bedenin bir beden daha büyük lohusa pijamaları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
8
Balensiz Sütyen Ne Demek?

Sütyenlerin alt kısmında bulunan kumaşın iç kısmına gizlenen demir ya da sert plastikten üretilmiş olan yay şeklinde tellere balen adı verilmektedir. Sütyenin iç kısmında bu tellerden (balen) olmayan sütyenlere balensiz sütyen adı verilemtektedir. Balenli sütyenlerin bir çok faydası olmasına karşın, bir çok dezavantajı da vardır.



    Balenli sütyenlerle uyduğunuzda sütyenin baleni göğsünüze batarak rahatsız edebilir. Balensiz sütyenlerle rahatça uyuyabilirsiniz.
    Balenli sütyenlerin bakımı ve yıkaması daha zahmetli olduğu için bir çok kadın balensiz sütyenleri tercih etmektedir.
    Uzun süreli balen kullanımından dolayı balen göğüse baskı yapacağından ağrı meydana gelmektedir. Uzun süreli balenli sütyen kullanımları kalp krizlerine bile neden olacağından sağlık uzmanları balensiz sütyenleri tavsiye etmektedir.


Kaynak : http://www.hafifeal.com/balensiz-sutyen-ne-demek
9
"Sütyen Nasıl Yıkanır?

Kadınların dış görünümündeki en önemli unsurlardan birisi de göğüsler için sütyen seçimidir. Ancak sütyen seçimi kadar, sütyenlerin yıkama şekline de çok önemlidir. Yanlış şekilde yıkanan sütyenlerin, şekli bozulup deformeye yol açabilmektedir. Bu durum sütyenin ya tamamen kullanılmayacak bir hal alır ya da kullanıldığında kalıp gibi bir görünüm yerine çukurluklar oluşturur.


Sütyen Nasıl Yıkanır?
Sütyen Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


  • Özellikle sütyenin ilk yıkanmasında ekstra özen göstermek elzemdir. Bazı ürünlerin rengi diğer çamaşırlara bulaşabilir ya da diğer çamaşırların rengini alabilir. Bunu saptamak için; nasıl yıkayacağınız fazla önemli olmasa da ilk olarak yıkamada yanına beyaz bir kumaş ekleyerek test edebilirsiniz. Yıkama yapıldıktan sonra, kumaşta farklı bir renk görüyorsanız, bu sütyeninizin rengini bıraktığı anlamına gelmektedir. Renk vermesinin önüne geçmek için, sütyeninizi ılık tuzlu su içerisine basarak, 1 veya 2 saat bekletip ılık suda yıkayabilirsiniz. Bu şekilde, daha sonraki yıkamalarda renk bırakma oluşmaz; fakat renk almasını engelleyecek bir çözüm bulunmamaktadır.
  • Yıkama esnasında, sütyenin modeli ve markası oldukça önemlidir. Örneğin; Nbb iç giyim tarafından üretilen sütyen modelleri çoğu zaman fazla ayrıntılı olmayıp, daha sade modellerdir. Ayrıca, kaliteli denebilecek kumaş yapısına sahip olduğu için yıkama talimatına uygun bir şekilde makinelerinizde yıkayabilirsiniz. Fakat; Orkide iç giyim gibi şıklığı ön planda tutup, çok daha zarif ve çekici dantelli modellere yer veren bir firmanın sütyenlerini makinede yıkamak, sütyeninizi çöpe atmak gibidir.
  • Sütyenin kumaşı da yıkama aşamasında çok önemli bir etkendir. Penye sütyen modelleri, daha dayanıklı sütyen çeşitlerdendir. Saten sütyenlerde, önemli olan satenin kalitesidir ve elde yıkamak daha iyi olsa da, gerekirse makinede de yıkanabilmektedir. Dantelli ve ipek gibi kumaşlarda, yıkama kesinlikle elde yapılmalıdır. Elde yıkama yapamam derseniz, bu kumaşa sahip sütyenleri kesinlikle satın almamanız daha iyidir.
  • Sütyeni yıkadıktan sonra, şeklini düzeltip öylece kurumaya bırakabilirsiniz. Eğer, herhangi bir görünüm bozukluğu olursa kuruduktan sonra bunu düzeltmek imkansız gibidir.
  • Sütyenlerinizi sık sık yıkamalısınız. Özellikle yaz aylarında, sık sık terleme olacağından, sütyenin kol altı ile temas eden bölümlerinde izler oluşabilmektedir. Bunu gidermek için, mümkünse her kullanış sonrasında yıkamak daha iyi olacaktır. Sık sık yıkama yaptığınızda, sütyeninizi temizlemeniz daha kolay olur.
Sütyen Çamaşır Makinesinde Yıkanır Mı?

Sütyenleri yıkarken, üzerinde bulunan yıkama talimatlara dikkat etmek gerekir. Elde yıkama tavsiye edildiğinde, makine kullanmak kısa sürede yıpranmaya sebep olabilir. Makinada yıkama uygun ise, bazı hususlara dikkat edilerek yıkanmasında bir sorun bulunmaz.


  • Sütyeninizi çamaşır makinasında yıkama durumunda, mutlak suretle sütyen yıkama kabı kullanmalısınız. Bu sütyen kapları, hemen hemen tüm iç çamaşırı satan yerlerde satılmaktadır ve sütyenin şeklinin bozulmamasını sağlar.
  • Sütyenleri yıkarken makinanızın hassas programını kullanmalısınız. Makinada uygun bir program bulunmadığında, en kısa devirde ve en düşük sıcaklıkta yıkayın.
  • Sütyeni yıkadıktan sonra sıkma programı uygulamayın. Çünkü çamaşır makinalarının sıkma programı, sütyenlere ciddi anlamda zarar verip, şeklini de bozar.
Elde Sütyen Nasıl Yıkanmalıdır?




  • Sütyeninizi elinizde yıkanırken, kimyasal deterjanlar yerine doğal sabun, şampuan ya da organik olan deterjanları kullanmalısınız. Çünkü bu kimyasal deterjanlar, kolay kolay arınmayacağı için sağlık ve hijyen açısından da sütyen açısından da zararlıdır.
  • Suyun ılık olması çok önemlidir. Elinizi yakmayacak derecede su idealdir. Kadınların yıkama öncesi sütyenleri kaynar suya basmaları sütyenin kullanım ömrünü azaltmaktadır.
  • Sütyenizi yıkamadan önce, sütyeninizi ılık şampuanlı suyun içinde bir süre bekletmeniz iyidir. Bu şekilde çamaşırlarınız daha beyazlar. Fakat, her sütyen farklı bir kapta bekletilmelidir.
  • Bulaşık süngerinin yumuşak tarafı, sütyeninizi yıkamak için idealdir. Bu şekilde, sütyene zarar vermeksizin daha da temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Yine de, fazla sürtmemeye özen gösterilmelidir.
Balenli Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Balenli sütyenler, çamaşır makinasında yıkanmaması gereken sütyen çeşitlerinin başında yer almaktadır. Henüz yeni aldığınız bir sütyen dahi, ilk yıkamada bozulup, tekrar kullanılmayacak hale gelebilir. Yalnızca sütyeninizi bozmakla kalmayıp, balen teli çamaşır makinanıza zarar verebilir.

Balenli sütyeni çamaşır makinasında yıkama konusunda kararlıysanız; ufak tefek önlemler alarak riski azaltabilirsiniz. Bu önlemler; sütyen kabı başta olmak üzere 2 yastık kılıfının içine koymak veya çamaşır kesesi kullanmak gibi seçenekleri uygulayabilirsiniz.

Destekli Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Destekli sütyenler çamaşır makinasında yıkandığında en çok sıkıntı yaratan sütyen çeşitleri arasında yer almaktadır. Sütyenin cup bölümünde bulunan süngerin (push up) şekli bozulduğunda tüm şıklığınızı gölgeler.

Dolgulu sütyen modellerini çamaşır makinasında yıkama durumunda, sadece sütyen yıkama kabı ile yıkamanız önerilir. Cup kısımlarının iç kısımları birbirine bakacak şekilde katladıktan sonra kabın içine koyulur ve yıkanır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise; diğer çamaşırlarla birlikte atmamaktır.

Beyaz Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?


  • Beyaz renkteki çamaşırlarda en fazla yapılan hata, yüksek derece sıcaklıklarda yıkamaktır. Bu hatayı beyaz sütyenlerinizde yaptığınızda, sütyeninizin ömrünü kısaltırsınız. Sütyeni yıkarken sadece beyaz renkteki çamaşırlar için üretilmiş çamaşır deterjanları kullanmanız, temizlik için yeterlidir. İçiniz rahat etmiyorsa, 1 gece önceden deterjanlı ılık su ile sütyeni bekleterek, sabah yıkamaya atabilirsiniz.
  • Beyaz sütyenleri yıkarken, kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Sütyenlerin kısa devirde yıkanması gerektiği için, kısa sürede çamaşır suyu arınmayacak ve çamaşırlarınızı çok daha fazla yıpranacaktır.
  • Beyaz sütyenlerin her zaman bembeyaz kalması için; yıkama sırasında karbonat kullanılması faydalıdır. Sütyen elde yıkandığında, 1 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyerek 1 gece bekletebilir veya çamaşır makinasının ön yıkama gözüne karbonatı ekleyebilirsiniz.
Silikonlu Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Silikonlu sütyenleri hiç bir zaman çamaşır makinasına atmamalısınız. Makinanın yarattığı basınç ya da sivri bir noktaya temas ettiğinde, silikon patlayarak makinaya yayılabilir. Bu sebeple, elde yıkanması gereklidir. Elde yıkanma esnasında ise; kaynar suyla temas edilmemelidir. Ayrıca elde yıkarken, fazla bastırmanız gibi sebeplerle silikonlarda patlama olmayacağından, daha rahat hareket edebilirsiniz.

Kaynak; www.hafifeal.com/sutyen-nasil-yikanir"
10
Makyaj / Pastel Nude Ruj
26 Mayıs , 2016, 14:21:27
Pastel Nude Ruj

İnce ve hafif yapılı formülü ile kolay sürümü ve nemlendirici etkisiyle Pastel Nude Ruj ürünler doğal renklerin şıklığını 8 farklı renkte dudaklara taşıyor., Pastel Nude Ruj, ince yapısıyla dudakların doğal güzelliğini öne çıkarır, nemlendirici etkisiyle canlı ve parlak bir görünüm sağlıyor. İnce ve hafif yapılı formül, kolay sürüm ve nemlendirici etki



Pastel Nude Ruj 531



Pastel Nude Ruj 532



Pastel Nude Ruj 533



Pastel Nude Ruj 534



Pastel Nude Ruj 535



Pastel Nude Ruj 536



Pastel Nude Ruj 537



Pastel Nude Ruj 538


hafifeal.com/e/pastel-nude-ruj

11
Makyaj / Ruj Nasıl Yapılır?
03 Mayıs , 2016, 16:07:15
Ruj Nasıl Yapılır?

Ruj kullanmaya başlanma yaşı, ergenliğin altındaki yaşlara kadar düştü. İçeriğinde ne olduğu tam olarak bilinmeyen rujları, güven hissi duyarak kullanmak, neredeyse imkânsız. Üstüne üstlük hayvanlar üzerinde test ediliyor olmamaları da, ayrıca bir vicdan meselesi haline gelince, evde ruj yapmanın yollarını bulmak, kaçınılmaz hale gelmiştir. Basit birkaç malzeme ile hem kendinizin hem de genç aile bireylerinin, güvenle kullanabileceği bir ruj yapmak mümkün.




El Yapımı Sağlıklı Ruj Nasıl Yapılır?

Evde ruj yapmak için tüm ihtiyacınız olan malzeme; kırmızı gıda boyası, vazelin, gliserin, vanilya esansıdır. Bu malzemelerden birer çay kaşığı olması yeterlidir. Vazelini, küçük bir cezveye koyarak, su buharında eritin. Bunun için, ocakta kaynamakta olan çaydanlıktan çıkan buhar işinize yarayacaktır. Diğer malzemeleri de karıştırdıktan sonra, küçük ve kapaklı bir kaba karışımı koyarak, buzdolabında 10 dakika kadar bekletiniz. Hazırladığınız rujunuzu, ruj fırçası ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Farklı gıda boyalarını karıştırarak, elde edeceğiniz değişik renkleri deneyebilirsiniz. Tamamen doğal olan rujunuzu, küçük aile bireyleri de sağlıklı bir şekilde kullanabilir. Fakat çocukların ruj kullanımı, kişilik yapılarında bozukluk yaratabileceğinden, doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Evde Hangi Renklerde Ruj Yapılabilir?

Evde yapacağınız ruj için, en temel renk; kırmızıdır. Son zamanların trendlerinde olan, mor renkli bir ruh yapmak istiyorsanız, mavi ve kırmızı gıda boyalarını karıştırarak, mor renk elde edebilirsiniz. Rujunuzu matlaştırmak isterseniz, için bir miktar pudra koymanız yeterli olacaktır.

hafifeal.com/ruj-nasil-yapilir
12
Fondöten Nasıl Sürülür?



Fondöten, sadece yüz için kullanıldığı sanılmaması gereken bir makyaj ürünüdür. Bacaklar ve kollar için de kullanıma uygun üretilmiş fondötenler mevcut. Eskiden, makyaj sektörü bu derece gelişmemişken, günlük hayatta fondöten kullanmak, cildin yorulmasına sebep olabiliyordu. Şimdilerde, bu cildi yorucu etkileri ortadan kaldırılmış, nemlendirici ve bakım yapıcı etkiler sağlanmıştır.



Fondöten Fırçası Nasıl Kullanılır?

Fondöten, eskiden olduğu gibi, sadece sıvı formda bulunmamaktadır. Krem ve jel gibi şekillerde de tüketime sunulmaktadır. Bu yüzden, ambalajları da, birbirinden çok farklı olabilmektedir. Uygun kutulu bir fondoten, cilde sürülen makyaj bazının üstüne, özel olarak bu iş için üretilmiş bir fondöten fırçasına alınarak, yüze uygulanabilir. Bu fırçalar, kutusundan fondöteni almayı kolaylaştırdığı gibi, cilde sürüldükten sonra, cildin eşit şekilde dağıtılmasını da sağlamaktadır. Parmaklar ile sürülen bir fondöten, ince bir tabaka şeklinde sürülemeyebilir, fırça bu durumu düzeltmek için idealdir. Fondöten fırçaları, her kullanımdan sonra, mutlaka temizlenmelidir. Aksi takdirde, yapısı bozulacak ve şekil kaybına uğradığından, işlevini kaybedecektir.



Fondöten Süngeri Nedir?

İnce dokusu sayesinde, fondötenin emilmesini engelleyen bir tür plastik sünger, fondöten sürülmesini kolaylaştırmak için kullanılmaktadır. Son derece etkili olan fondöten, olabildiğince ince bir tabaka şeklinde kullanılmalı ve eşit şekilde tüm yüze ve boyun bölgesine yayılmalıdır. Parmaklarla, bu etkiyi sağlamak neredeyse imkânsız olduğundan, fondöten süngeri ile gerektiği şekilde uygulama yapılabilir. Fondöten süngeri, başka amaçlarla kullanılmamalı, sadece fondöten sürmek için kullanılmalıdır. Mikrop üremesi bu şekilde engellenebilir.

Kaynak hafifeal.com/fondoten-nasil-surulur
13
Makyaj / Makyaj Nasıl Yapılır?
22 Mart , 2016, 12:38:17
Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaj, özellikle çalışan kadınlar için, olmazsa olmazlardan biridir. Ev hanımları için de, son derece gerekli ve ihtiyaç halindedir. Makyaj yapılmadan ve yapıldıktan sonraki fark, kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağladığı gibi, çok daha güzel ve hoş görünmelerini de sağlar. Makyajdan önce, yüz tipini ve cilt yapısını çok iyi tanımak gereklidir.



Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal makyajın en belirgin özelliği, temiz görünmesidir. Her türlü makyajdan önce, mutlaka cildin temizlenmesi ve ardından makyaja hazırlanması gerekirken, bu durum, doğal makyajın en önemli adımıdır. Cildin rengine göre seçilecek olan bir BB krem, en doğal ve besleyici cilt kapatıcısı görevini yerine getirecektir. Ardından, makyaj yapan kadının yaşına uygun bir doğal renklerdeki ruj uygulanabilir. Doğal makyajda, far kullanılacaksa, cilt rengine en yakın renklerden tercih edilmeli, canlı ve belirgin renklerden uzak durulmalıdır. Gözler, kalem ve maskara ile belirgin hale getirilebilir.

Gece Makyajı Nasıl Yapılır?

Gece makyajını, doğal ve günlük makyajdan ayıran en belirgin özellik, kullanılan koyu renklerdir. Temizlenen cilde, besleyici ve nemlendirici özellikleri de olan bir fondöten uygulandıktan sonra, olabildiğince koyu renklerdeki ürünlerle göz makyajı yapılabilir. gece makyajı, parıltılı farların en rahat kullanıldığı alandır. Koyu kırmızı ve son zamanların trendi koyu mor renklerde bir ruj seçilebilir. Son olarak, elmacık kemiklerini göz görülür şekilde belirgin hale getirecek allıkla makyaj tamamlanabilir.

Kaynak; www.hafifeal.com/makyaj-nasil-yapilir
14
Anne, Bebek ve Çocuk / Bebek Battaniyesi
02 Mart , 2016, 13:39:18


Dantelli Triko Bebek Battaniyesi




Spor Bebek Battaniyesi




Dantelli Triko Bebek Battaniyesi




Spor Bebek Battaniyesi

Sımsıcak tutan bebek battaniyesi, bebek battaniyeleri ve bebe battaniyesi modelleri
15
Makyaj / Pastel Day Long Lipcolor
26 Şubat , 2016, 11:16:57
Pastel Day Long Lipcolor

Vaktim yok diyorsanız ve sabah sürüp akşama kadar tazelemeden kalıcı makyaj arıyorsanız Day Long formülü tam size göre.

Pastel Day long Lipcolor ile gün boyu dilediğiniz gibi bir şeyler yiyin, için. Uzun süre kalıcı özelliği olan rujunuzun iz bırakmadığını ve renklerini canlılığını hiç kaybetmediğini göreceksiniz.



Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 22


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 5


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 7


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 9


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 12


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 16


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 17


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 18


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 19


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 20


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 21


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 23


Pastel Daylong Lipcolor Ruj Kissproof 15



https://www.hafifeal.com/e/pastel-day-long-lipcolor