Baharatlı ve kuş üzümlü köfte malzemeleri
500 gr kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
23 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kişniş
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
4 küçük ekmek
1 patlıcan
Roka yaprakları
1 domates
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Sos için
1 su bardağı yoğurt
1 salatalık
2 yemek kaşığı kıyılmış nane
1 diş sarımsak
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte hazırlanışı
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte:
Patlıcanları verev şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Kurulayarak kızgın yağda kızartın ve kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, galeta unu, sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü, tuz ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurmaya başlayın. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Sos için salatalığı yıkayıp rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, nane ekleyip karıştırın. Köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Ekmekleri fırın ızgarasında ısıtıp enine ortadan ikiye kesin. domatesleri ince dilimleyip ekmeğin üzerine yerleştirin. Kızartılmış patlıcan, köfte ve roka yapraklarını ekleyin. Yoğurt sosu üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte artık hazır, afiyet olsun.