(http://img62.imageshack.us/img62/7964/nise.jpg) (http://img62.imageshack.us/i/nise.jpg/)
Malzemeler (1 kişilik)
* 1 kupa (250 ml) su
* 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
* 2-3 yemek kaşığı üzüm pekmezi (miktarı kendinize göre değiştirebilirsiniz)
* Ceviz veya fıstık (ceviz öneririm)
Hazırlanması:
* Derin bir tavaya suyu koyun, nişastayı ekleyip suyun içinde karıştırarak eritin.
* Tavayı ocağa alın ve üzerine pekmezi ilave edip sürekli karıştırmaya devam edin.
* Kaynamaya başlayıp kıvamı yoğunlaşınca altını kapatıp kaseye aktarın.
* Ceviz veya fıstıkla süsleyip servis edin.
görüntüsünü beğenmedım
değişik bir tarıf teşekkürler
bizim orda buna pekmez helvası denir severim guzel olur ama 2 3 kasıktan sonra keser daha fazla yiyemezsin