Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - pinar79

31
merhaba arkadaşlar bu sayfayı ben açmıştım bebeğim 27 günlüktü o zmanlar ve kakasını yapamıyordu doktor doktor gezdirdim,zeytinyağı badem yağı daha neler neler denedim olmadı.kendi doktorumuz dereceyle yaptırmamı söyledi.ama bebeğim hergün yapmak istiyodu.ben alışkanlık yapar diye çok korktum.bişey olmaz bebeğin kakasında posa olmadığından kendi yapamıyo ek gıdalara geçince kendi yapar dedi dr. her sabah ağlıyordu kakasını dereceyle hergün ben yaptırıyordum.artık sinirlerim bozuluyordu oğlum hep böyle olacak diye çok korkuyordum.artık 4 aylık olduk ve ek gıdalara hemen başladım.şükürler olsun artık hergün hiç zorlanmadan kendi yapıyor.ne zor büyüyorlar.şimdide eli ağzından çıkmıyo bazen öyle hırslanıyoki iki elinide ağzına sokmaya çalışıp ağlıyo sanırım dişleriiz erken çıkacak.
32
oğlum 3 buçuk aylık oldu ve çokkk uzun zamandır kakasını yapamıyordu.çok şükür 2 gündür kakasını kendi yapıyor.arada zorlansada bu günleride gördüm ya .
33
bende öğretmenim şimdi izindeyim ara tatilde var.2. dönemde 1-2 defa heyet alacam.planladığım gibi olursa nisanda başlayacağım.şimdi bebeğim 3 buçuk aylık 1ekim doğumlu nisanda 6.ayına girecek.bende kimsesi olmayanlar kervanına katıldım...4 yıllık evliyim ve herkes aman bebek yapın sevelim bakarız dediler.şimdi ise herkesin saçma sapan bahaneleri var.oysa ben kimseye çocuğuma bakın bile demedim.bebeğim 3 buçuk aylık oldu ve 2 kere geldiler daha oysa  arabayla 30dk.aman boşverin valla ben öğrencimin velisi vardı kadınıda tanıyorum az çok.becerikli aklı başında bi kadın onunla anlaştık.evime gelecek .martta başlayacak bende göreve başlamadan 1 ay önce gelmesini istedimki oğlumla birbirlerine alışsınlar diye.sağolsun şimdiden bile çıkıp çıkıp geliyo.oğlumu özledim diye.Allah kimseye muhtaç etmesin heleki akrabalara...doğum yaptım 10 gün sonra geldiler .bebeğim çok hareketli ve yaramaz.neler yaşadığımı ben bilirim.eşimle çok çektik.ama şükürler olsun alıştık artık bebeğimize.
34
bizim 3 aylıkken geçti zaten konak çıkmaya başladığında günlük banyo yaptırdım banyodan önce bebeyağı sürüp saçını taradım.sonrada banyo yaptırdım.10 gün içinde geçti.zaten banyo yapmaya bayılıyoruz çıkarken ağlıyor.bende günlük yaptırıyorum
35
bende 10 günlükten itibaren mama veriyorum ama emmeyide bırakmadı.ilk başta sütüm azdı doymuyordu milupanın conformil kullanıyorum.gazı ve kabızlığı önlüyor.şimdi 3 buçuk aylık 6800kg. dr çok iyi dedi boyu 63cm. 2 aylıkken 5800 59 cm di.günde 3 defa 120ml veriyorum kalanında hep emiyor
36
kızlar benim bebeğim hala kakasını kendi yapamıyor çok üzülüyorum.kendim yaptırıyorum.dereceyle.dr. bazı bebeklerde ek gıdaya geçene kadar olur dedi.4.ayda düzelir dedi ama ben sıkıldım artık hergün kendim yaptırıyorum.aslında dr. bekle 2-3 güne yaptır diyo ama bebeğim duramıyo çığlık çığlığa ağlıyo ıkınıyo gaz çıkıyo kaka çıkmıyo.oysa kabız bile değil.bebekler kendilerini sıkarlarmış ama bazıları popolarını sıkamazlarmış.katı gıdada posa olduğu için yaparmış.x-m diye bi ilaç verdi ama yan etkisi kolik ve bebeğim dahada kötü oldu ve hala yapamıyor.dr. tekrar götürecem.ne yapsam olmuyo kafayı yiycem.
37
benim oğlum 28 günlük ve çok obur.sütüm gayet iyi ama saatlerce emiyo doymuyo.bizde çare olarak aptamil1 biberonla vermeye başladık hem biberonu çiyo hem memeyi alıyo.göğüslerim yara olduğu için 3 gece her uyandığında biberon verdim.sonra ne mi oldu? bi baktım memeyi istemiyo zorla verdim ve biberonu 2 gün hiç vermedim .şimdi ikisinide alıyo.eee baktıki ikisindende olacak mecbur katlandı .ama mamaları verirken dikkatli verin benim en büyük hatam çok vermek oldu ve bebeğim 3 gün kakasını yapamadı.vicdan azabı duydum.fitille yapabildi ancak.şimdi çok daha dikkatliyim.beslenme tamamen bebeğinizin iştahı ile ilgili.doğduğu gün mememi öyle bir kavradıki doktor bile çok iştahlı bir bebek dedi.
38
arkadaşlar 27 günlük oğlum çok düzenli bişekilde kakasını yapardı.hatta her bezinde azda olsa kaka olurdu.2 gündür gaz çıkarıyor ama kakasını yapamıyor.çok huzursuz.neler yapabilirim? dr gittik zinco damla verdi.gazını çıkartıyor ama dediğim gibi kaka yok.tecrübeli anneler lütfen yardım.bide eytinyağı içirdim 1 çay kaşığı ama faydasını göremedim.meleğimi huzursuz görmek beni çok üzüyor
39
sonda taktırmak 1 dk bile sürmüyo ve kesinlikle ağrı olmuyo, vajinal muayeneden çok daha kolay. sezeryandan sonra hemen kalkamıyorsunuz bu süre içinde size çok yardımı olacak sondanın ben saat 16 da girdim gece 24 te sondam çıkarıldı ve yürüdüm.bu süre içinde tuvalete gitmeyeceksini en azından büyük rahatlık.
40
en yakın zamanda koyacağım canım
41
arkadaşlar evet herşey dediğiniz gibi oldu.ameliyathanedeydim aaa bi de baktım yatağımdayım bebeğim yanımda.korkulacak bişey yokmuş gerçekten
42
ekim anneleri 1 ekim tarihinde bebeğim dünyaya geldi şimdi mışıl mışıll uyuyo mis kokulum.bugün eve geldik.
43
merhaba arkadaşlar.nihayet oğlumla evimize geldik.yakında bebişimin resminide eklerim.annnelik çoook güzel ya.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.perşembe 16:00 da sezeryana girdim ve 16:13 gibi bebeğim doğmuş.ayrıntıları doğum sayfasında anlatacağım.
44
Doğum / Ynt: 9 aylık hamileyım ve korkuyorum
30 Eylül , 2009, 13:07:34
hepinize çok teşekkürediyorum arkadaşlar.desteğinizi esirgemediniz benden.yarın hayırlısıyla 17:00 da sezeryana giriyorum.dua edin lütfen
45
şafaklar için çok sağol canım.bebeğim canım oğlum yarın geliyor.bizim şafak sayma işimizde burda sona eriyor.Rabbim anne olmak isteyen herkese şafak saymayı nasip etsin.9 ay gerçekten uzun bir maraton gibiydi.her anı dolu dolu geçti.şafak sayan arkadaşlarım hergünün tadını çıkarın.bebeğimi kucağıma alacağım Allahın izniyle ama karnımda taşıdığım hergünün tadıda çok güzeldi.miniğimin kıpırdadığı heran bana hayatım boyunca daha önceden hiç yaşamadığım duygular yaşattı bana.Rabbim isteyen herkese bu duyguları yaşatsın.sizlerde haklarınızı helal edin arkadaşlar.artık hayırlısıyla doğum yapıp biraz kendimi toparlayım aranızda olacam, o zamanda artık doğum deneyimlerimi paylaşırım sizlerle.heyecanlıyım gerçekten.korku desem değil ama bilmiyorum sanki bilinmezliğin endişesi biraz.yarın 17:00 gibi sezeryana giriyorum.dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.bebeğimonline sitesiyle ilk tanıştığım günleri anımsıyorum.o zamanlar hep anne olmak istiyorum sayfasında yazardım.ne zaman hamile kalacağım derdim.umutsuzluğa kapıldığım zamanları yine sizlerle paylaşırdım ve o zamanlar sizlerden aldığım destek beni ayakta tuttu.hepinize birkere daha çok teşekkür ediyorum.en yakın zamanda görüşmek üzere.