Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - pinar79

151
öncelikle gözün aydın ceyloş. ve ishal içinde geçmiş olsun  :k06:  ama ishslin zaraı olmazda sen ıkınma vs gibi hareketlerden uzak dur. gebelikte genelde kabızlık şikayetleri daha çok olur.gerçi senin bebiş çok küçük ilerleyen zamanlarda kabızlıkta yaşayacaksın. dediğim gibi ıkınma ve rahat ol.ishali geçirmek için haşlanmış patates ye.
152
erkek ismi: ARTUN- anlamı gururlu kendine güveni olan.  kız: LİVA- bayrak  .ayrıca LİVA isminin er anlamına geldiğide söyleniyor yani erkeklerede uygun ancak bana göre söylenişi kız çocuklarına daha güzel uyuyor. ayrıca hem kız hem erkek çocuklar için: BEREN, KAYRA
153
kız bebek bekleyenlere KAVİN ismini tavsiye ederim anlamı güçlü kız
154
benim 8. haftaya girdiğimde başlamıştı yoğun şekilde bulantılarım 1 hafta sonra azaldı şimdi 10 haftalık ve çok nadir anlık bulantıların oluyo. sanırım o 1 haftalık bulantılar yetti bana çok zordu.
155
elevit, progestan ve bebe aspirini kullanıyorum. 9+4 haftalık hamişim bulantılarım geçti .
156
canım hoşgeldin aramıza ancak biraz sakin olmalısın. daha çok yenisin.benim 7.ayda oldu.inşallah sen benim kadar çok beklemezsin.
157
canım bak şöyle düşün hamilelik süresince hiç bir sorun yaşamayanlarda bile bi bakıyosun son ay büyük bi sorunla karşılaşıyolar. onun için tehlike her ayda olabilir. ama risk almadan hamile kalmak daha mantıklı dr ne diyorsa dinle . çünkü ben ameliyat olmadım ama heran tetikteyim.bişey olmaz  inşallah.
158
myomla hamile kalmak zor olmadı ama çok korktum çünkü 5 haftalıkken lekelenmelerim oldu ve 10 gün yattım progestan ve bebe aspirini kullandım şimdi iyiyim şükür ama 3 ayı atlatmam lazım. sen neden kürtaj oldun* bebeğin kaç haftalıktı
159
canım bencede işi oluruna bırak ne ısrarla iste nede korun. bu benim fikrim tabiki. bende 29 yaşımı yeni bitirdim  30 demek garip geliyo bazen ve 9 haftalık hamileyim . inşallah darırsı başına. ben çok sosyal rahat keyfine düşkün biriyim.bunun içinde bebek konusunu senelerdir erteledim ama şimdi bebeğimin karnımda olduğunu bildikçe acaba daha önce mi yapsaydım diyorum. Allah sevgisini şimdiden veriyo. hakkında hayırlısı olsun canım. zaten hamilelik çok ağır geçen uzun bi süreç.kendini alıştırman için epey vaktin olacak. bakıcı işine gelince maalesef biz çalışanlar buna mecburuz. Rabbim bebeklerimizi vicdanlı kullarına baktırmamızı nasip etsin
160
ayrıca myomun 5 cm se çokta büyük değil beni,m bi arkadaşım 7 cm myomla haömile kaldı ve bebeğini dünyaya getirdi. ama bazen myomun yerleştiği yer rahim ağzında olabiliyomuş o zaman hamile kalmaya engelmiş ve ameliyat kesin çözümmüş.bir de sezeryan ameliyat gibi ameliyat olacaksan hamilelik olasılığı azalmaz meraketme sadece bekleme süren uzar. ancak 1 bazen 1 buçuk yıl sonra hamile kalmana izin verilir.eğer yaşın gençse hiç endişelenme . ben 30 yaşındayım ve risklerin hepsini göze almak durumundaydım. ama dr um eğer ikinci bebek düşünürsen kesinlekle myomundan kurtulmalısın dedi.
161
ben 9 haftalık hamileyim ve myomum var. hamile kalmadan önce dr. gittiğimde myomun var ameliyat edilmezsse hamile kalamazsın dedi. bende epey araştırdım ve doktorların çoğu ameliyatı son aşamada tavsiye ediyolar eğer hamile kalabi,liyorsan myomlada hamilelik sürdürülebiliyo. benim 3 cm di şimdi biraz büyüdü çünkü hamilelik sırasında büyüyor elbette düşük riski oluyo ama genelde sorunsuz geçermiş.ben ameliyat olmadım ve 7 ay denememiz sonucunda hamile kaldım. şimdi sıksık dr kontrollerine gidiyorum. aslında tüm hamileliklerde risk olabiliyo . onun içinde ameliyat en son çare. eğer kist varsa pek ameliyat önermiyolar ilaç tedavisi yapıyolar
162
geçmiş olsun canım ancak myom mu var sende yoksa kist mi? çünkü ikisi ayrı şeyler.
163
inşallah canım olur ben inanıyorum. şimdi şunu anlıyorum hamile kalmak daha kolaymış şimdiki durumumu düşününce. hamilelik süreci daha zormuş. bebeğime aman bişeymi olacak endişesi yaşıyosunuz isteristemez. hep tetiktesiniz.
164
canım oluruna bırak zaten 6-7 ay daha bekle ama rahat ol bu zamandada inan relax olmak herşeyi çözüyo. ben hamile kaldığım ay o kadar rahattımki hatta sayfanın birine şöyle yazmışım: bu ay anormal bi rahatlık var bende sanki bebeği doğurmuş gibiyim. demişim . işte o ay hamile kaldım . hani banada hep derlerdi rahat olursan stres yapmazsan çabuk hamile kalırsın derlerdi. haklılarmış.ayrıca çok gençsin daha. benim  29 bitti (30 diyemiyorum  :ehi:)
165
bulantılarım o kadar azaldıki bu hafta çok nadir hissediyorum. ve rahatladım . 9+2 oldum yani bu dayanılmaz şekildeki bulantılarım bi hafta gibi kısa sürdü. daha sonra tekrarlarmı bilemem.