Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - pinar79

136
bende erkek çıkıyo hayırlısı :k06: zaten 12 haftam bitiyo kısmetse 2-3 haftaya öğrenecem cinsiyetini o zaman yazarım bakalım doğru mu
137
tebrikler canım Rabbim kucağına almayıda nasip etsin. çok güzel ve çok şaşırtıcı bir duygu demi :hello2: :hello2:
138
ilk defa duydum ben bunu canım bir bilgim yok ama umarım ciddi bi şey değildir bir an önce hamiş kalırsın
139
canım kafana hiç takma derim bende evlenmeden önce beni diliden düşürmeyen bi kaynanam var. ancak evlendik ve bi kaç ay sonra benim atamam oldu ve bi köyde öğretmenlik yapmaya başladım.benim annem çalıştığı için gelemyordu babacım desen o köy evini benim için saraya dönüştürmeye çalışıyordu.eşimin görevi ayrı şehirdeydi ve eş durumu tayinleri için en az bir dönem orda çalışmak zorundaydım. ve yalnız kalmayım diye eşim annesine  bi kaç hafta kalsan dedi.ama ne mümkün ... eltim hemşire ve onun çocuğuna bakıyorum bahanesiyle gelmedi. sonra öğrendimki çocuğa bakıcı bakıyomuş. ve eşim çok üzüldü. 3 saat mesafe vardı aramızda hafta sonları geliyordu yanıma ama kaynanam hiç gelmedi. ben çok üzüldüm ama hiç belli etmedim.ayağımı denk aldım sadece.aslında başta kendisini belli etmesi iyi oldu.bir dönem öyle böyle geçti şükür.sonrada annemin olduğu şehire tayin istedik.kaynanamla ramızda 1 buçuk saat var.deli oldu başta çünkü tüm çocukları yanında  :k06: gerçi babamın tek şartıydı evlenirken burda oturursanız izin veririm demişti.haklıda ben onlarsız onlar bensiz yapamaz evin tek çocuğuyum. bundan sonra kozlar benim elime geçti anlayacağın. hiç kırmam, bana gelince çok iyi ağırlarım, yani misafir muamelesi yaparım bende gidince misafir gibi davranırım ki anlasın. samimi olmayacaksın.ama tartışıp yüz gözde olmayacaksın.eşinin annesidir sonuçta ve eşine öyle bir imaj çiz ki anlasın seni. şikayet etme annesini erkekler bunu sevmez.ama kendinide ezdirme.cevap verip muhattap olma çok sinir olursan susmayı dene .işe yarıyor.şimdi 3 buçuk yıllık evliyiz.aman çocuk yapın dedi durdu ben hiççç cevap vermedim ve şimdi yapmaya karar verdiğim için yeni hamileyim. hayatına fazla sokma.temizliğine de gitme derim.ne münasebet canım yapamıyosa  parasını versin bi temizlikçi tutsun kendine.ezdirme kendini henüz çok yeni evlisin.
140
kızlar bizde 12 haftalık olduk bebişimle pazartesi ikili test yaptırcaz.inşallah herşey yolunda gider.hepimiz bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah.
141
kızlar gerçektende beklenti içinde olunca zaman geçmek bilmiyor.ben hamile kalmadan önce gün gün adet günümü sayıyordum şimdi 11 haftalık hamiş olduk aklıma bile gelmiyo adet günüm sanki daha önce adet olmamışım gibi doğal geliyor.şimdi ise kaç haftalık oldu ,doktora ne zaman gidecem, ikili test zamanım geldimi vs... gibi bir sürü soruyla uğraşıyorum.Rabbim herkese nasip etsin bende uzun uğraşlar sonunda hamile kaldım ve hala tehlikeli bir hamilelik geçiriyorum . çok dikkat ediyorum herşeye.Rabbim sağlıklı bebişler dünyaya getirmemizi nasip etsin.anne olmak isteyenlerede en yakın zamanda nasip etsin.
142
canım çok geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasın böyle kötü bir olayı.moralini yüksek tut ve bebişin sana gelecek buna inan canım.bizler hep burdayız sakın ümitsizliğe düşme .kendine iyi bak.
143
inşallah canım Rabbim gönlünün istediğini versin
144
ceyloş canım çok üzüldüm ya Allah yardımcın olsun bidaha yaşatmasın böyle bi acı
145
kızlar bende 11+2 hamileyim bende hamileliği rahat geçirenlerdenim şükür. bazen sadece 8. haftada bulantılarım oldu ve 1 hafta bile sürmeden bitti.şimdi ise bişey yok geçen hafta dr teyzesi bebişimin resmini çekti ultrasondan kıpır kıpır hiç duracağı yok.haftayada ikili testimizi yaptıracağız inşallah temiz sonuçlar alırız.bulantı falan olmayınca bazen hamile olduğumu bile unutuyorum.sadece ilk haftalarda halsizlik vardı bide çok uyuyordum gerçi artık akşamları erkenden yatıyorum hala. neyse bebişimiz gelince zaten gece uykularına hastret kalacağız şimdiden tadını çıkaralım.Rabbim hepimizin bebişlerini sağlıcakla kucaklarına almamızı nasip etsin
146
canım ben akşam işten geldiğimde farkettim aynı senin dediğin gibi 1-2 damlaydı ve hemen dr aradım bana hemen bu ilaçları alıp başla ve kendini yorma fırsat buldukça uzan dedi ve 1 hafta sonra bana gel dedi. bende dr dediği gibi yaptım gidince ultrasonda baktı ve endişe edilecek bi durum yok bebeğin kalbi atıyo dsedi.ancak her ihtimale karşı bu ilacı 16. haftaya kadar kullancaz dedi.zaten hamilelikte kullanılan bir ilaç yani bebeğe hiç bir zararı yok.doktorunu ara yada git mutlaka o seni yönlendirecektir.birde stres yapma yani tuvalete sürekli gidip ya gene olduysa endişesine kapılma canım dr bana öyle demişti çünkü bebeğin sen strese girdikçe huzursuz olur.
147
ceyloş korkma canım bende 6 haftalıkken aynı şeyi yaşadım doktorum progestan isminde bir ilaç verdi günde 3 tane içmemi söyledi ve günde 1 tanede bebe aspirini içmemi söyledi ben çalışıyorum bana 10 gün rapor verdi ve ben hiç kalkmadan yattım şimdi 11+2 olduk çok şükür bir daha hiç yaşamadım ama bende çok korkmuştum. canım zaten dr hangi ilacı verirse versin eğer düşük olacaksa oluyo ama bu gibi durumların yüzde 50 si sadece istirahatla geçiyor.dinlen kendini yoracak bi iş yapma hatta mümkünse hiç iş yapma valla ben o kadarkorktumki suyumu bile eşim getirdi.3 ay çok önemli.şimdi bile yemek yapıyorum sadece eşim yapıyo kalan işleri.hamilelikte anne ile ilgili konular başlığında Hamilelikte Lekelenme olarak sayfa açmıştım bende.
148
Allah razı olsun sizlerden Rabbim gönlünüzün muradını tez zamanda versin. Rabbim dualarınızı kabul etsin
149
evet kola türk kahvesi önerebilirim canım
150
telaş yapma canım kola iç asitli diye korkma bişey olmaz. ben 4-5 haftalık hamileyken diş çektirdim antibiyotik kollandım kanal tedavisi yaptırdım .... yani hiç kafana takma geçer geçmezsse dr git tabiki. birde suyu nerden içiyosun bilmem ama hazır su kullan. Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin. ilk 3 ay gerçekten zorlu bir süreç yani benim için öyleydi şimdi 10 haftalık olduk.