Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aşkitoom

1
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: erken doğummu
30 Nisan , 2014, 13:41:53
Alıntı yapılan: duygucuk - 29 Nisan , 2014, 14:05:50
arkadaşlar dün kontrolümüz vardı. 30+3 olduk bebeğim 1900 gram 43 cm. doktor baya önde gelişimi dedi. ama suyum azalmış buda erken doğumu tetiklermiş.. haftaya p.tesi tekrar gidecemmm..  bide bebek doğum kanalına girmiş  doktor bebek erken gelebilir dedi geciktirmek için elimizden geleni yaparız felan dedi drum.  böyle bir durum yaşayan varmı bol bol dinlen su iç dedi.. su içmemin faydası olurmu sizce..  çok korkuyorum erkn doğum olacak diye doğsa bile bebeğimin yaşama şansı olurmu sizce... lütfen kızlar bu konudaki fikirleribizi bekliyorummmm

cnm hiç korkma Allahın izniyle bebeğin sağlıklı sıhhatli olacak,bak benim eltimin ikiz bebekleri 6,5 aylıkken doğdular tabi küvezde 2 ay kaldılar şimdi düzeltilmiş ayıyla 2 aylıklar.şubatta doğması gerekiyordu aralıkta doğdular.şimdi Allaha şükür sıkıntıları yok,seninki 30 haftalık.33 haftalıkken bile doğsa Allahın izniyle yaşar tıp gelişti artık.
2
bebeğimin sağlık ocağında 3.ayında boy kilo kontrolü vardı,7 kilo boyunu unuttum :k06:
baş çevresi de 40 cm.meleğim ocağın 4ünde doğmustu.
ablası biraz hasta öksürüyor grip havalardan herhalde.
3
kızlar bebeğimi emzirdiğim için sıvı tüketmeye çalışıyorum ama tuvalete biraz sık çıkıyorum.içtiğim sıvılar süte gitmiyormu ki :k06: şimdilik sorun yok,gecen yazmıştım emmiyor bağırıyor diye şükür düzeldi şimdilik.mamasını kaşıkla vermeye başladım yine,biberonu boşladık.ilk 6 ay emzirsem yeter. :amin:
4
cnm ALLAH analı bablı büyütsün,hayırlı evlat olsun inş.şimdi öyle gündüz uyududuğuna bakma çok değişiyorlar,benimkide öyleydi.şimdi iş yaptırtmıyor bana,şimdi bile yazarken sesler çıkarıyor.ALLAH yokluklarını göstermesin,büyüyene kadar idare edicez artık :opucuk:
5
Alıntı yapılan: ยรlคภ๓คz göภlüm - 21 Mart , 2014, 13:55:57
masallah canim baya uzun olacak o zaman. biz de bu gün aşi olduk

SAOL CNM,GECMİŞ OLSUN MİNİĞEDE :opucuk:
ya ben şey sorcam cnm,benimki emmeyi reddediyor,göğsümü 1-2 çekip ağlamaya başlıyor.saç kurutma falan açıp aldırıyorum.niye böyle ki,mama verdiğim içinmi bilemiyorum ne yapmam gerek.sütün tadına baktım acı değil,nasıl düzelir bu durum.
6
Alıntı yapılan: ยรlคภ๓คz göภlüm - 20 Mart , 2014, 18:22:30
dùn kontrolumuz vardi 58 cm 5800 gr.
göz renkleriniz belirlendi mi dumanli mavilik gecti babasi gibi koyu yesil

maallah cnm bebişine.bizde gecen hafta aşımızı yaptırdık,pazartesi günüde doktor kontrolümüz vardı.çıplak halde 5900 63 cm geldi :nazar:.biraz uzun olcak herhalde eşimin tarafı hep uzun.göz rengimiz siyah,saçlar siyah :nazar:
7
Alıntı yapılan: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 11 Mart , 2014, 11:06:47
bence 30 cok az ben cok yapardim istedigi kadar yerdi

o zaman bir içişinde 60 mı yapayım cnm,60 yaparsam günde kaç cc yapsam yeterli olur.
ilk kızım emmediği için sadece mama yiyordu,bu hem emip hem mama yiyince karıştırıyorum.
8
kızlar bebeğim yaklaşık 2,5 aylık.doğduğundan beri hem meme hem mama gidiyoruz doymuyor çünkü.fakat şunu sormak istiyorum ben 1 gün boyunca 3 veya 4 defa mama veriyorum oda 30 cclik yani toplam 90 veya 120 oluyor.30 cclik yaptığımda ona az geliyor dahada çekmek istiyor,bir içişte ne kadar vermek gerekiyor ayına göre.diğer zamanlar emziriyorum,mama verme ayarı iyi mi.
9
Alıntı yapılan: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 04 Mart , 2014, 21:02:53
herseye takma öyle ya gecen de dedim  :caca: :caca: :caca: hasta deilse sorun yok

cnm sen böyle serin oldukça ben rahatlıyorum valla :opucuk: biraz pimpirikliyim.
kusuruma bakmayın arkadaşlar,ilk kızımda bunlarla karşılaşmayınca korktum yani.çok saolun tekrar :opucuk:
10
kızlar biraz ayıp olcak ama kafayı yemek üzereyim bebeğim yaklaşık 2 haftadır bu renkte yapıyor,normal mi.ateş yok,ishal değil.kusması öyle fışkırır tarzda değil,sadece sızıntı şeklinde oluyor ama rengi niye böyle.


işte böyle renkte kızlar,öyle sümüksü yapı falan yok.
11
Alıntı yapılan: ยรlคภ๓คz göภlüm - 25 Şubat , 2014, 10:35:40
oglum da 1. ay kontrolünde 4500gr 55 cm olmus. artik mama vermiyorum. gece gaz sancimiz oluyor onun icin  danla kullaniyorum. ben de karisik cay iciyorum birde süt damlasi adinda bir damla kullaniyorum

O SÜT DAMLASI DEDİĞİN NE DAMLASI CNM,SÜT ARTIRICI MI.BANADA VER ADINIDA BENDE ALAYIM.
12
cnm ben hiç sağmayı denemedim,ama 350-400 cc maşallah çok iyi yeterli.senin göğsün dolgun mu her zaman,benimki yumuşak sütüm var.
benimki emerken 15-20 sn geçiyor sonra süt inmeye başlıyor,süt inerken göğsüm sızlıyor ve  iyi çekiyor boğazına durduğu bile oluyor, sendede öyle mi oluyor.emmeye başlar başlamaz olmuyor,ben 1 gün falan emzirmeyecek olursam rahatsız oluyorum,hastanede bir gün kaldığımızda bebeğim serum yediğinde pek emmemişti,o zaman elimle sağmıştım bayağı vardı.onun dışında ben ağladıkça emziriyorum,göğsümde yumuşak.
13
cnm kaka yapması iyi,bizimkide 1 gün yapmaz 2.gün yapar kabız değil aslında.doktora götürdüm,vücuduna yarıyorda ondan olur demişti.3-4 günü geçerse fitil verirsin demişti,şimdi bize bağırsak düzenleyici verdi.seninkinin doymamasıyla alakası yok bağırsakları ne güzel çalışıyor işte.
14
Alıntı yapılan: izemsevi - 21 Şubat , 2014, 15:24:53
canım 36 günlûk bebekle dısarımı cıktın ben 47 gün oldu 2defa hastaneye gitmenin dısında hic cıkmadım 1ay daha cıkmayı düsünmüyorum zaten 1aylık bebek ve 2cocukla nereye gitcen gitsen ne anlıycan sabret biraz canım

cnm bende hastaneye gittim,onun dışında öyle gezmedim.olacağı varsa yine oluyor,marketlerde mağazalarda görüyorum 15-20 günlük çocukla gezen var.çok üstüne düşmeyecksin aslında,benim bu zor olunca üstüne çok düştüm bi yere çıkmadım ama yine hastaladı.ilk kızımda öyle değildim,doğduğunda annem bana bakacaktı akşehirden konyaya gittim yeni doğan çocukla.dinlendikten sonra tekrar akşehire gittik(akşehirde oturuyordum)
sonra 2 haftada bir,ayda bir hep konyaya gezmeye geldik gittik.Allaha şükür kızımda hiç bişey olmadıda hastalamadıda.ama bu evin içinde yine hastaladı,bide havaların durumu iyi değil.şimdi kar kış olması gerekirken baharı yaşıyoruz,o yüzden hastalıkta çoğalıyor.
15
kızlar buraya yazıyorum ama öbür türlü cevap alamadım,bebeğime ek olarak mama veriyorum.şimdiye kadar kaşıkla verdim ama baş olmuor artık.bende chicconun anne göğsüne benzeyen kauçuk biberon aldım.üzerinde normal akış yazıyor,bunu tam anlamadım.secenekleri sunlar; yavaş akış,orta hızda akış,hızlı akış.benimki bunlardan hangisi oluyor.orta akış 2 delikliymiş herhalde.tek delikli benimki.