Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Shadowqueen

21
Meleğim canımdan bir parçam hoş geldin hayatımıza, tüm ailemize ve çevremize haberin mutluluk getirdi. İlk sevincim abindi fakat sakat olmasından ötürü onu dünyaya getirerek ne baban ne ben acı vermek istemedik ve 4 Haziranda vazgeçtik o şimdi bir melek....Her şeyden soğumuşken ve yaptığım hiç bir şeyden zevk almazken ve aynı şeyleri yaşayacağımı düşünerek uzun bir süre bebek istemezken, sen geldin hayatımıza 22.11.2010 tarihinde merhaba dedin hayatımıza.Can tanem, yavrum bu sefer tutun annene kal bizimle ve sağlıkla gel dünyamıza.... Seni şimdiden seven o kadar çok kişi var ki tahmin bile edemezsin, her şeyinin planı yapıldı ve alınmak için senin sağlıkla büyümeni bekliyoruz. Şimdiden senin için bir çok şeyimden vazgeçtim yeter ki sen iyi ol yeter ki bizimle kal.Seni çok seven annen :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
22
Adaşım tebrik ederim, kucağına aldığın günleride görürüz inş.Sağlıkla büyüsün bebişin göbüşünde  ;D
:wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:  :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:

23
Selam kızlar sanırım 4 aydır beklediğim hasret sona eriyor. Adetim 1 hafta gecikti fakat ilk gebeliğimde ki gibi önceki günler yaptığım idrar testinde çıkmadı bugün kan tahlili yaptırdım şimdi telefon ile öğrendim HCG 24.99 çıkmış değerime göre çok küçük ama 3 haftalık hamile gözüküyorum.Laboratuvardaki bayan 2 gün sonra değerin yükselirse hamileliğin normal dedi, sizce normal mi?Ayrıca hamilelikle ilgili tüm belirtiler var.(Yoğun akıntı,adet olacakmış gibi kasık ve bel ağrısı,baş dönmesi ve mide bulantısı)Şimdiden çok ümitlendim umarım sağlıkla hamişimdir.Benim için dua edin kızlar eşim ve ben çok mutluyuz umarım bu sefer sonu hüsran olmaz.... :amin:
24
Spina Bifida, Nöral tüp defekti adı verilen bir grup doğumsal anomalinin bir çeşididir. Açık omurga olarak da adlandırılmaktadır. Genelde omurga kemiği ve bazen de omuriliği etkiler. Nöral Tüp olarak adlandırılan oluşum, embryonik yaşamda bulunan ve beyin ile omuriliği meydana getiren yapıdır. Bu oluşumun gelişiminde meydana gelen anomaliler de nöral tüp defekti (NTD) olarak adlandırılırlar. NTD'leri en sık görülen doğumsal anomalilerdendir. Yaklaşık 1500-2000 canlı doğumdan birinde, değişik derecelerde NTD bulunur.

Embryonik dönemde bebeğin omurgası ilk oluştuğunda kapalı değildir. her iki yanı açıktır. Dölenmeyi takip eden 29. günde her iki yanda oluşan omurga ortada birleşir ve kapalı bir oluşum haline gelir. Spina bifida da bu kapanma ya hiç olmaz ya da bazı bölgelerde meydana gelmez. Spina bifidanın 3 formu vardır:

Occulta: Bu spina bifidanın en hafif formudur. Herhangi bir belirti vermez. Omurgayı oluşturan kemiklerin bir ya da birkaçında küçük defekt ya da defektler bulunur. Omurilik ve sinirler normaldir. Kişiler genelde kendilerinde bulunan bu durumun varlığından habersizdirler. Tek belirti defektin olduğu bölgede (örneğin belde) cilt üzerinde aşırı bir kılllanmanın olmasıdır. Tanı genelde başka bir nedenden dolayı çekilen omurga röntgeni esnasında şans eseri konur.

Meningosel: Bu en nadir görülen spina bifida formudur. Omuriliği çevreleyen zarlar omurganın açık kısımlarından dışarıya doğru fıtıklaşırlar.Fıtık kesesi içinde beyin ve omuriliği çevreleyen ve koruyan serebrospinal sıvı da bulunur.Bu kistik görünümlü yapının boyutları değişken olabilir ve normal gelişimi sağlamak için ameliyat ile çıkartılabilir.

Meningomiyelosel: Bu hastalığın en ileri formudur. Fıtıklaşan kistin içinde meningoselde bulunan zarların yanısıra sinir kökleri ve omuriliğin kendisi de bulunabilir. Bazen kist olmaz ancak omurilik kendisi tamamen fıtıklaşabilir. Omuriliği çevreleyen sıvı dışarıya kaçabilr. Açıklık cerrahi olarak kapatılmadığı sürece, etkilenmiş bebekler enfeksiyon açısından büyük risk altındadırlar. Cerrahi tedaviye rağmen bazı bebeklerde değişik derecelerde bacak felci, idrar ve gayta tutamama problemleri görülebilir.

Spina bifida'lı bebeklerin birçoğunda hidrosefali de bulunur. Merkezi sinir sitemi olarak adlandırılan beyin ve omurilik hem koruyucu zarlar ile çevrileridir hem de etraflarında serebrospinal sıvı olarak adlandırılan bir sıvı bulunur. Bu sıvının normal dolaşımını yapamaması sonucu hidrasefali denilen kafa boşluğu içinde sıvı toplanması ortaya çıkar.

Nedenleri
Spina bifida izole bir doğum defekti olarak kabul edilir. Bazı bilimadamları genetik ve çevresel faktörlerin de etkili olduğunu söyleseler de NTD ile doğan bebeklerin %95'i normal ve aile öyküsü olmayan anne-babalardan dünyaya gelmektedirler. Herhangi bir genetik geçiş olmadığı kabuledilmektedir. Bir bebekte spina bifida olduğunda, sonraki bebekte de görülme sıklığı 1/40 olmaktadır. Ancak spina bifida doğumsal anomaliye yol açan bazı başka sendromlar ile birlikte de görülebilir. Bu gibi durumlarda kalıtsal özellikler olabilir.

Önlenebilir mi?
Yapılan çalışmalar spina bifida ve diğer NTD'lerinin annenin dieti, özellikle de folik asit alımı ile ilgili olabileceğini göstermiştir. 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri Halk Sağlığı Servisi gebe kalma olasılığı olan15-44 yaş arası kadınların hergün 400 mikrogram folik asit almasını önermiştir. Bu miktarda alınan folik asidin spina bifida ve diğer nöral tüp defektleri riskini %50-70 oranında azalttığı gösterilmiştir. Bu amaçla folik asit alımı gebe kalmadan 1 ay önce alınmaya başlanmalı ve gebeliğin 1. ayının sonuna kadar kullanılmalıdır. Çoğu gebelik plansız olarak gerçekleştiği için gebe kalma olasılığı buluna kadınların belirtilen miktarda folik asidi sürekli alması da diğer bir öneridir.

1991 yılında İngiltere'de yapılan bir çalışmada, gebe kalmadan önce ve gebeliğin ilk 3 ayında yüksek doz (4 miligram) folik asit kullanan ve daha önceki gebeliklerinde NTD'li bebek dünyaya getiren annelerde yine NTD'li bebek doğurma riskinin %70 azaldığı saptanmıştır. Bu ve buna benzer diğer çalışmalar temel alınarak Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC)), önceden NTD'li bebek doğuran kadınların yeniden gebe kalmayı planladıklarında yüksek doz folik asit almalarını önermektedir.

Tedavi
Spina Bifida occulta genelde tedavi gerektirmez. Omuriliğin etkilenmediği meningosel vakalarında herhangi bir paraliz (felç) riski olmadan cerrahi tedavi mümkündür. Meningoseli olan pekçok çocuk normal yaşamlarına devam edebilirler. Meningomyeloseli olan bir bebek ise doğduktan 24-48 saat sonra operasyona alınmalıdır.Burada omurilik yerine yerleştirildikten sonra üzeri kas ve zar tabakaları ile kapatılır. Amaç enfeksiyon oluşumunu önlemek ve sinirlerin zedelenmesine engel olmaktır. Ancak eğer sinirler operasyon öncesi zaten zedelenmiş ise bugeri dönüşümü olmayan bir olaydır ve bacak felçleri ile idrar, gayta problemleri kalıcı olur. Bu bebeklerde uzun süreli rehabilitasyon gereklidir.

Hidrosefali oluşan bebeklerde ise biriken sıvı cerrahi olarak yerleştirilen bir şant (shunt) yardımı ile bebeğe zarar vermeden drene edilir.

Spina Bifida gebelik esnasında fark edilebilir mi ?
Spina bifida doğumdan önce bazı testleri ve ultrasonografi ile tanınabilir. Bunlardan en önemlisi üçlü test ya da sadece kanda alfa feto protein bakılmasıdır. Bu testler ile NTD riski yüksek olan gebeler saptanabilir. Testin yüksek çıkması her zaman NTD'ni göstermez. Gebelik yaşının yanlış bilinmesi gibi bazı basit nedenler ya da diğer başka anomaliler de alfafetoprotein'de yükselmeye neden olabilir. Yine detaylı bir ultrasonografi incelemesi ile büyük meningosel ve meningomyelosel vakaları tespit edilebilir.

Anomalinin anne karnındayken saptanması ailenin ve hekimin bilgilenmesi açısından önemlidir. Bu tür bir gebelikte doğumun özel ve doğumdan sonra bebeğe hemen müdahale edilebilecek merkezlerde yapılması ayrı bir önem taşır. Doğumda tercih edilecek yöntemin sezaryen olması felç gelişme riskini ve felcin şiddetini azaltır. Son zamanlarda bebeklerin anne karnındayken ameliyat edilmeleri konusunda çalışmalar vardır. Bu tür operasyonlar dünyada sadece 2 merkezde yapılmaktadır. Deneysel aşamada olan bu tedavi yönteminin uygulandığı bir bebek 23. gebelik haftasındayken ameliyat edilmiş ve sonuç doğumdan sonra ameliyat edilen bebeklere göre daha yüzgüldürücü olmuştur.


NOT: HASTALIK FOLİK ASİTLİĞİ YETERSİZLİĞİNDEN GENELDE GÖRÜLMEKTEDİR DENİLİYOR FAKAT BENİM HİÇBİR ŞEKİLDE FOLİK ASİT EKSİKLİĞİM YOKTU HAMİLE KALMADAN ÖNCE BAŞLADIM HALA KULLANIYORUM BİLGİNİZE....
25
Selam arkadaşlar dün 2.ci düzey ultrasona(Obstetrik Renkli Doppler USG) girdim 25 dk lık ultrasona göre herşey çok güzeldi fakat son anlarında doktor beyninde bir problem olduğunu saptadı fakat emin olamadığı için başka doktorunda görmesini istedi. Bugün tekrar 4 boyutlu renkli dopplere girdim fakat sonuç aynı. 5 Aylık minnoş oğluma Spina Bifida teşhisi konuldu. Yani beyinciğin yerinin dar olmasından ötürü aşağıya kayması ve fazla sıvı salgılaması.Doğduktan sonra ilk 36 saatte ameliyat edilmesi lazımmış ama buna rağmen felç olma ihtimali yüksekmiş.Bu zamana kadar herşey iyi gitmesine rağmen dün bu haberle yıkılmış bulunuyorum. Dünden beri gözyaşlarım durmuyor çok fenayım ona o kadar alışmışken ve tekmelerini bile hissederken ondan vazgeçmek müthiş zor birşey olacak benim için.

Çakmak Erdem hastanesinde Yeşim hanıma gidiyorum oda çarşamba günü kendi uzman doktorlarına göstermek istiyor eğer doğduktan sonra ameliyat edilerek düzelemicek konumdaysa oğlumu benden alacaklar. Bu moralle internete girebilir miyim bilmiyorum ama sizlere kısa zamanda haber vermeye çalışacağım. Benim ve bebeğim için lütfen dua edin Çarşamba günü herşey yolunda gitsin. Bebeğimden vazgeçme fikri beni mahvediyor......... :amin:

Allahım sen minik oğlumuzu sağlıkla bize bağışla  :amin:


SPİNA BİFİDA :

Bebeğin ilk bir ay hayatını tehdit edecek iki sorun var. Birincisi hidrosefali denen kafanın içinde su birikmesi. İkincisi ise Chiari Tip 2 denilen bir problem. Spina bifidalı çocukların kafatasının içinde beyincik diye adlandırdığımız kısmın olduğu yer de ufaktır. Bu nedenle beyincik oraya sığmamaktadır. Böylece aşağıya sarkarak üst omurilik bölgesine baskı yapmaktadır. Bu da onların rahat nefes alamamasına, yutma işlevinde problem olmasına yol açar. O nedenle Spina Bifidalı bebeğin yakın takibi şarttır. Bu çocukları bekleyen sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Omurilik hangi bölgede açıkta ise o seviyeden aşağıda olan omurilik fonksiyonlarının hepsi sorunlu oluyor. Örneğin bel bölgesinde bir problem var ise hastanın ayak hareketleri sorun teşkil ediyor. İdrar yolları ile ilgili sıkıntıları da baş gösteriyor. Bebek kız ya da erkek olsun cinsel fonksiyonları ile ilgili sorunlar ortaya çıkıyor.

Alıntıdır....
26
Arkadaşlar arama motorundanda baktım ama bulamadım o yüzden konu açıyorum. Lütfen bana yardımcı olun,benim zaten normal şartlarda gaz problemim vardı ilaç kullanıyordum fakat hamilelikten sonra kullanmıyorum ama hergün felaket gaz sancıları çekiyorum. Bunun bebeğe zarar vermeden kullanılacak bir bitkisel çözümü veya sizlere doktorun önerdiği birşey var mı?
27
Yaşasın Hamileyim :) / Hamilemiyim neyim?
11 Şubat , 2010, 09:58:30
Selam arkadaşlar hatırlarsanız 2 Şubatta adetim çok geçtiği için kan tahlili yaptırdım fakat hcg 1.20 çıkmıştı doktor hamile değilsin dedi ve adet söktürücü verdi ama benim içime sinmeyen bazı nedenlerden dolayı ben ilacı kullanmadım ve hala adet olamadığım için bugün test yaptım pozitif çıktı. 2 şubattan sonra geç döllenme olmuş olabilir mi anlıyamadım doğrusu?Kan testi için bgn geç kaldım yrn anca gideceğim sonucuda p.tesi belli olur kafam çok karıştı. Daha önce böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu aranızda?  :honk:  :honk:
28
Merhaba arkadaşlar aranıza katılalı 3 gün oluyor ve inanın sitenizden birçok bilgi sahibi oldum ve hamiş haberlerini alınca sanki kendim hamile kalmışım gibi mutlu oldum. Benim danışmak istediğim konu;en son adetim 25 Aralıkta oldu ve şuanda kasık ağrısı dışında adet olacağımı belirten farklı bir belirti yok fakat kasık ağrısı burdan öğrendiğim kadarı ile bebeğinde habercisi olabilirmiş. Bugün test yaptım fakat negatif çıktı ama kasık ağrısından mide bulantısından da duramıyorum, acaba kan testi yaptırsam kesin bir sonuç alabilir miyim bu kısa vade de ne dersiniz? Gerçekten bebeğimiz olmasını çok istiyoruz.Şimdiden tşk ederim. :amin: