Deodorant kullanımı hakkında

Başlatan Balböceği, 13 Aralık , 2009, 20:28:50

« önceki - sonraki »

Balböceği

Özellikle yaz günlerinde çantamızdan ve ayna önlerinden hiç eksik etmediğimiz ferah kokusu ve yumuşaklık hissi ile kendimizi serin ve temiz hissetiğimiz deodorant kullanımı hakkında güzel bilgiler sunuyoruz bu konumuzda...

Ter kokusu gideriminde ilk ve en önemli kural temiz ve kuru bir cilttir. Deodorant kullanımı ter kokuları ile mücadelede etkili bir yöntemdir. Peki deodorant nasıl kullanılır ? Deodoranttan en etkili şekilde nası verim alınır.

Deodorant kullanımında en önemli nokta deodorantın temiz ve kuru koltuk altında sürülmesidir. Bu şekilde bir kullanım ile en etkil sonuç alınabilir. Terlemiş bir koltuk altına deodorant sürüldüğü zaman mevcut ter kukusu ile deodorant içindeki parfümün karışımını ortaya çıkartır ki ortaya hiç hoş olmayan bir koku çıkar. Bu nedenle de deodorant sıkmadan önce mutlaka sürülecek bölge temizlenmeli ve kuru hale getirilmelidir.

Deodorant kullanımı için en uygun zaman sabahlarıdır. Deodorantların genelde sprey halinde satıldığını düşünürsek sıkma şeklide çok önemlidir. Koltuk altına ortalama 15 cm mesafeden dik olarak sıkılması iyi bir sonuç verecektir. Eğer kullandığınız deodorant pudralı ise sıkmadan önce mutlaka çalkalanmalı ve sonra kullanılmalıdır.

Deodorantı giysilerinize sıkmamalısınız. Aksi halde giysilerinizde leke oluşabilir. Deodorantlar çeşitlere ayrılır. Sprey şeklnde deodorant, roll-on deodorantlar ve stick deodorantlar bu çeşitlerdendir.
Roll-on deodorant ve stick deodorantlar koltuk altına sürülerek kullanılmaktadır. Fakat unutulmamalıdırki hangi çeşit olursa olsun mutlaka kuru ve temiz bir yüzeye uygulamak en uygun çözüm olacaktır.

Eğer gün ortasında deodorant kullanımına ihtiyaç duyulduğu taktirde koltuk altlarının tekrar temizlenmesi ve kuru yüzeye uygulanması gerekmektedir.


Balböceği

En cok kullanan evde benim terleme cok oldugundan kotu kotu kokular yuzundennn
bunun icin cok deodarantim vardir ama sprey kullanmammm geneldeee diger cesitlerini kullanirimmm ama
kaliteli tabikiii cunku hicbir ter kekousu vermezzz camasiraaaa  :basardim: :basardim:


evimde en sanslisi esimmm cunku asla terlemezzz terlesede teri kokmazz  :basardim: :basardim:

Demet_dk

bende kokuya çok önem veririm
Allah tan benim eşiminde teri kokmaz misler gibi kokar  :love9:

βαlκιz

bende terlemem dedorantım birtane var onuda gece yatarken sıkarım kokusu hoşuma gidiyooo ama öyle bi sıkıyorumki eşim camı kapıyı aç diyooo aladım beni öldürmeye çalışıyosun diyooo  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: