babalık izni:...!!!

Başlatan мiŁenα., 17 Kasım , 2009, 10:58:59

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

2003 Nisan ayından itibaren, babaların Babalık İzni alma hakları vardır. Babalık izni anne ve babalar için eşit şekilde geçerlidir ve çocuğun 5inci doğum gününe kadar alınabilir.

Babalık İzni süresi:
Babalık İzni, iki haftalık ücretli izin olarak alınabilir. Bir veya birbirini takip eden iki hafta olarak alınabilir, ancak, günlük veya farklı iki hafta olarak alınamaz. İznin çocuğun doğumunu veya çocuğun evlatlık olarak yerleştirilmesini takip eden, 56 günlük süre içinde (veya çocuk erken doğmuşsa ÇDH içinde ), ve çocuğa bakmak veya anneyi desteklemek için alınması gereklidir.

Kimler Babalık İzni alabilir?
Eğer, bir çocuğu büyütüyorsanız veya bir çocuğun sorumluluğunu taşıyorsanız, veya çocuğa bakmak veya anneyi desteklemek için izin alıyorsanız, babalık İzni alma hakkınız olur, ayrıca;

Çocuğun biyolojik babası iseniz; çocuğu doğuran annenin eşi veya kocası iseniz (buna aynı cinsiyetten olan anne babalar da dahildir); veya evlat edinmiş bir ebeveynin eşi veya kocası iseniz veya bu kişi ile ortak evlat edindi iseniz (diğer eş evlat edinme izni alıyorsa) da babalık izni alabilirsiniz.

Babalık İzni almak için:
Bu çocuk doğmadan 15 hafta öncesinde, (veya çocuk erken doğdu ise, normal tarihte doğduğu varsayılırsa) veya; çocuğu evlat edinen kişinin, çocukla eşleştirildiği haftanın sonunda, çalışanların, iş verenleri için en az 26 hafta çalışmış olmaları gereklidir


:love9: :love7: :love9: