HER KİM SANA KUR’AN YETER DİYORSA, ŞEYTANIN TA KENDİSİDİR DİYENLER, HAKLI OLABİL

Başlatan halukgta, 20 Mart , 2023, 12:45:25

« önceki - sonraki »

halukgta

Yazılarımda geleneksel İslam inancının söylem ve inançlarına çok önem veririm ve onların adeta slogan yaptıkları sözler üzerinde makalelerimi yazarım ki, yaşanan İslam ile Allah'ın indirdiği İslam arasındaki çok büyük fark ve yanlışlar daha iyi anlaşılabilsin, ortaya çıksın. Bu makalemde de yine bu konu ile ilgili bir örnek paylaşmak istiyorum sizlerle. Lütfen hiçbir etki altında kalmadan, bu söylem ve düşünce üzerinde dikkatle düşünelim ve söylenenleri Kur'an süzgecinden geçirelim. Bakın bir arkadaşımız nasıl bir cevap vermiş yazıma.

"HER KİM SANA KUR'AN YETER DİYORSA, ŞEYTANIN TA KENDİSİDİR. PEYGAMBERİMİZ OLMADAN HİÇBİR İBADET TAM OLMAZ, OLAMAZ."

Bir Müslüman Kur'an'ı hiç okumamış olsa bile, aklı ve mantığıyla düşünmüş olsa, bu sözleri asla söylemez. ÇÜNKÜ BU İNANÇ HAŞA, ALLAH'IN KİTABINI YETERLİ GÖRMEYİP, EKSİKLİKLE YETERSİZLİKLE İTHAM ETMEKTİR. Çünkü şu anda Allah'ın Resulü aramızda yok. Bu durumda bizler, ibadetlerimizi tam olarak Allah'ın emrettiği gibi yapamayacak mıyız? Kur'an, ibadetlerimizi yerine getirmek için gerekli açıklamayı vermiyorsa, her şeyden önce Allah, bizleri bu ibadetlerden sorumluda tutmaz. Ama ayetleri detaylı verdiğini Kur'an'da açıkça söylüyor. Allah hükümlerini yerine getirebilmemiz için, detaylı bilgileri rivayetler yoluyla bizlere ulaşan kaynaklardan öğrenmemizi istemiş olabilir mi? Bu mümkün değil, ÇÜNKÜ ALLAH, BİZ KİTAPTA HİÇBİR EKSİK BIRAKMADIK, KUR'AN'IN İPİNE SARIN, EMİN OLMADIĞINIZ BİLGİNİN SAKIN ARDINA DÜŞMEYİN. KUR'AN'IN SINIRLARINI AŞMAYIN HESABINI SORARIM. SİZLERİ KUR'AN'DAN HESABA ÇEKECEĞİM, ÇÜNKÜ KUR'AN'I BEN KORUYORUM VE NİCE ÖRNEKLERLE KUR'AN'I BİZ AÇIKLADIK DİYOR. HATIRLATIRIM KUR'AN'IN BAHSETMEDİĞİ VE DİNE YAPILAN ONCE RİVAYETİ, ALLAH KORUMUYOR. BU DURUMDA BUNLARA NASIL GÜVENİRİZ VE BUNLAR OLMADAN, İBADETLERİMİZİ BİLE YERİNE, NASIL GETİREMEYİZ DERİZ?

Unutmayalım lütfen, Allah sözünde durandır. Bu sözleri söylemesi için bir Müslüman'ın aklını ve Kur'an'ı bir kenara bırakıp, sorgusuzca birisinin sözlerine tabi olması gerekir. Şunu lütfen düşünelim, Allah sizleri Kur'an'dan hesaba çekeceğim diyorsa, Kur'an'da emrettiği ibadetleri nasıl yerine getirmemiz gerektiğini, gerektiği kadar açıklamıştır. Lütfen rivayetlere değil, Allah'a güvenelim. Aslında geleneksel mezhep, tarikat ağırlıklı İslam'ı yaşayan kardeşlerimizin genel çoğunluğu, bu inancı kabul ediyor. Gerçekten bu söylenenler doğru olabilir mi? Sırf rivayet edilen ve Allah'ın Resulüne isnat edilen tüm hadisleri sorgulamadan kabul edip yaşayabilmek için, farkında olmadan, Allah'ın kitabına ve yüce Rabbimize öyle saygısızlık yapıyoruz ki, Allah'a şirk koştuğumuzun ve Allah'ın Resulüne iftira attığımızın farkında bile olamıyoruz. Bakın Allah Resulünü nasıl uyarıyor ve neye uymasını emrediyor.

"SONRA SENİ DE DİN KONUSUNDA BİR YASA/ŞERİAT SAHİBİ KILDIK, ONA UY. BİLMEYENLERİN HEVESLERİNE UYMA." (Casiye 18)

Bakın her şey ne kadar açık ve net. Hiçbir dine tabi olmayan ama gerçeklerin arayışında ÜMMİ olan Resulüne Allah, bakın nereye uyması konusunda açık uyarıda bulunuyor. Ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem, Kur'an'ı açıklamak bizim görevimiz diye uyardıktan sonra, Resulüne kesin bir tembihle, SANA DİN KONUSUNDA BİR YASA/ŞERİAT İNDİRDİK, ONA UY DİYOR. SANA ANLATILAN RİVAYETLERE SAKIN UYMA DİYEDE İKAZ EDİYOR. Ama bizler tüm bunlardan habersiz, kim Kur'an yeter diyorsa o şeytanın ta kendisidir diyebiliyoruz. Sakın şeytanın ta kendisi, bu rivayetlere inananlar olmasın? İşte şeytan insanları böyle aldatıyor ki, yanlışlarını göremesinler. Gelelim söylenen sözlere. Gerçekten de bir Müslüman bana Kur'an yeter diyorsa, şeytanın ta kendisi midir?  Yoksa bu düşünce sahiplerimi şeytanın ta kendisidir, ne dersiniz? Gelin bu sözlerin hangisinin doğru olup olmadığını Kur'an'a soralım, bakalım bize ne cevap verecek.

"BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ."  (Kehf 56)
"SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR." (Rad 40)
"BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM."(Ahkaf 9)

Bakın bu ayetlerden sizler, Allah Resulünü ne maksatla gönderdiğini anladınız? Allah'ın Resulünün hadisleri olmadan Yalnız Kur'an ile hiçbir ibadetimizi yapamayız ve Allah'ın emirlerini yerine getiremeyeceğimizi mi söylüyor? Başka hiçbir ayeti okumamış olsaydınız bile bu ayetlerde Allah, Resullerine/Elçilerine verdiği görev ve yetkinin, sadece Allah'ın vahyini tebliğ etmek olduğunu anlardınız. Allah yerine getirmemizi istediği ibadetleri açıklamadan hayata geçireceğimiz detayları vermeden, bizleri sorumlu tutacağına nasıl inanırız. BİZLERE MEZHEPLERİN ÖĞRETTİĞİ VE DİNE YAPTIĞI İLAVELERİ KUR'AN'DA GÖRMEDİĞİMİZDE, BU YANŞLARI NE YAZI Kİ BİZLER YAPIYORUZ. LÜTFEN KENDİMİZE GELELİM, BUNUN HESABINI VEREMEYİZ.

Ahkaf 9. Ayetinde Allah'ın Resulü, ben bana vah yedilene yani KUR'AN'A uyarım diyor ve üstüne basa basa da, Allah'ın Resulü konuya açıklık getirmek adına, ben sadece apaçık bir uyarıcıyım diyor. Bunu söylemesini Allah özellikle istiyor. BİZLER ISRARLA VE İNANTLA, ALLAH'IN RESULÜNÜ ALLAH'IN DİNDE HÜKÜM ORTAĞI YAPMAYA ÇABA HARCIYORUZ. Bu ayetleri apaçık gördüğümüz halde, rivayet ve sanı bilgileri Kur'an'ın önüne geçirmek isteyenler ise neler söylüyordu hatırlayalım. "NE YANİ ALLAH, RESULÜNÜ POSTACI DİYEMİ GÖNDERDİ. ALLAH'IN RESULÜNÜN RİVAYET HADİSLERİ VE FIKIH OLMASAYDI, KUR'AN ANLAŞILAMAZ KAPALI KALIRDI." Bu sözler Allah a şirk, ortak koşmak olduğu gibi, Resulüne de iftiradır. Hâlbuki Allah Nisa 174. Ayetinde ne diyordu? "EY İNSANLAR! ŞÜPHESİZ SİZE RABBİNİZDEN KESİN BİR DELİL GELDİ VE SİZE APAÇIK BİR NUR İNDİRDİK."   Demek ki kesin delil, kanıt, bilgi Allah katından gelenlermiş. Sizce Allah'ın katından eşi benzeri olmayan ayetler, açıklanmaya muhtaç detayız olabilir mi? Yorumunu sizlere bırakıyorum. Günümüzde yaptığımız aynı yanlışları, Kitap Ehlide yapıyordu geçmişte. Kur'an'ı tebliğ eden Allah'ın Resulüne Kitap Ehlinin bir kısmı, tamam Kur'an ı kabul edelim ama bizlerin atalarından intikal eden inançlarımızda var, onları da yaşamak istiyoruz dediklerinde, Allah nasıl ayetler indirmişti hatırlayalım.

"KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU?" (Ankebut 51)
"O HALDE KUR'ÂN'DAN SONRA HANGİ SÖZE İNANACAKLAR?" (Araf 185)
"ALLAH'TAN VE O'NUN AYETLERİNDEN SONRA HANGİ SÖZE İNANACAKLAR?" (Casiye 6)
"KİMDİR SÖZÜ ALLAH'IN KİNDEN DAHA DOĞRU OLAN?" (Nisa 87)

Ne dersiniz, Allah Kitap Ehline size indirdiğimiz Kur'an yetmiyor mu diye uyardığı halde, bizler bu uyarılardan ders almamışçasına, yalnız Kur'an ile İslam yaşanmaz, ibadetlerimizi yaşayamayız, Resulün rivayet hadisleri olmasaydı bizler yalnız Kur'an ile ibadetlerimizi yaşayamazdık nasıl deriz? Kur'an'dan bu kadar mı habersiz uzak yaşıyoruz. Allah Kur'an'dan, onun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar, kimin sözü Allah'ın sözünden daha doğrudur diyor, bizler bu ayetlere iman ettiğimizi söylediğimiz halde, tam tersine inanıp Allah'a bu sözlerinin karşılığında; ALLAH'IM SENİN SÖZLERİN GİBİ DOĞRU, RESULÜN RİVAYET HADİSLERİDE VAR. ZATEN ONLAR OLMASAYDI SANA İBADET EDEMEZDİK DİYORUZ. BUNUN FARKINDA MIYIZ? HİÇ SANMIYORUM. Çok daha ilginci bu ayetleri delil gösterdiğimizde, bu ayetler bize değil Kitap Ehline indirildi, sen bu ayetin nüzul sebebini biliyor musun diyerek, bu ayetleri görmezden geliyorlar. Yani bunlar, Allah'ın uyardığı gibi, Kur'an'ın bir kısmına inanıp, bir kısmını adeta inkar ediyorlar. Unuttukları, Kur'an'ın tamamının onların yanlışları üzerine indirildiğini ve bizlerin bu yanlışları yapmamamız için uyarıldığımızı unutuyorlar. Allah Kalem suresinde, vahyin dışında dine hüküm koyup bunlarda dinin emridir diyenlere, bakın ne diyor. 

Kalem 36–37: SİZE NE OLUYOR, NASIL HÜKÜM VERİYORSUNUZ? YOKSA SİZE AİT BİR KİTABINIZ VAR DA (BU BATIL HÜKÜMLERİ) ONDAN MI OKUYORSUNUZ?
(Diyanet meali)

Kitap Ehli Allah'ın indirdiği kitabın dışına çıkıp, yalnız vahiy ile din yaşanmaz düşüncesine inandıklarından, bakın Allah onları nasıl uyarıyor. Sizce aynı yanlışı, bugün bizler yapmıyor muyuz? Bizlerde yalnız Kur'an ile İslam yaşanmaz, O özet bilgiler verir, yalnız Kur'an ile bizler ne namaz kılabilirdik, ne oruç tutabilirdik, zekât bile veremezdik diyorsak, bizler bu ayetin uyarısını günümüzde yaşıyoruz demektir. Cahiliye toplumu, tıpkı günümüzde bizlerin yaptığı gibi, Allah'ın kanunlarını yeterli görmeyip, kendi FIKIH inançlarını yaratarak, bunlarda dinin emri demişlerdi. Bakın bu yanlışlarından dolayı Allah, onları nasıl uyarmıştı Kur'an da. Sizce bu ayetler bizleri ilgilendirmiyor mu? Karar sizin.

Maide 50: YOKSA ONLAR, CAHİLİYE KANUNUNU MU İSTİYORLAR? İYİ ANLAYANLAR İÇİN ALLAH'TAN DAHA İYİ KANUN KOYUCU OLABİLİR Mİ?

Ne yazık ki bugün bizler cahiliye toplumunun hatalarını yaşadığımızın farkında bile değiliz. ÇÜNKÜ KUR'AN'I ANLAYARAK VE DÜŞÜNEREK TOPLUMA OKUTMUYORLAR. HATTA GERÇEKLERİN FARKINDA OLMASINLAR DİYE, KUR'AN'IN TERCÜMESİNDEN/MEALİNDEN OKUYAN, DİNDEN SAPAR DİYECEK HALE GELDİK. Günümüzde Kur'an'ın açık ve detaylı olmadığını söyleyenlere Allah, bakın ne diyor Kur'an ile ilgili. "ÖNCE SAĞLAM KILINMIŞ, SONRA DA DETAYLANDIRILIP AÇIKLANMIŞ BIR KITAPTIR." (Hud 1)  "SANA BU KİTABI; HER ŞEY İÇİN BİR AÇIKLAMA, DOĞRU YOLU GÖSTEREN BİR REHBER, BİR RAHMET VE MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR MÜJDE OLARAK İNDİRDİK." (Nahl 89) "(DE Kİ): SİZE GERÇEKLER APAÇIK ORTAYA KONULMUŞ OLARAK KİTABI İNDİREN, ALLAH'TAN BAŞKA BİR HAKEM Mİ ARAYACAKMIŞIM!" (Enam 11)

Bu ve benzeri onlarca ayete iman ettiğini söyleyen bir Müslüman, Kur'an detaylı değildir, her bilgi yoktur asla demez. Derse Allah'a iftira etmiş olacağı gibi, ALLAH DAN BAŞKA HAKEMLER EDİNMİŞ OLUR. Çünkü Bakara 147. Ayetinde Allah ne diyordu? "GERÇEK HAK OLAN, RABBİNDEN GELENDİR. O HALDE KUŞKULANANLARDAN OLMA!" Ne yazık ki bizler, bu ve benzeri ayetlerden habersiz, Allah'ın ayetleri hakkında toplumda adeta şüpheler yaratırcasına, Kur'an'ı herkes anlayamaz, Kur'an imanımızı ve ibadetlerimizi yaşayabilmek adına detaylı ve açık değildir diyerek, Kur'an dışı kaynaklara yöneliyoruz. Sonucunu da hep birlikte görüyoruz. Hâlbuki Allah şüphe duyulmayacak kadar açık Enbiya 10. Ayetinde ne diye uyarıyordu bizleri hatırlayalım.

"AND OLSUN, SİZE ÖYLE BİR KİTAP İNDİRDİK Kİ, BÜTÜN ŞAN VE ŞEREFİNİZ ONDADIR. HÂLÂ AKILLANMAYACAK MISINIZ?" (Enbiya 10)

Bunca açık ayetleri görmezden gelenlerin, Allah gözlerine perde çektiğini, kulaklarını gönüllerini mühürlediğini söylüyor. Hangimiz kör, sağır ve vicdansız olmak ister? Elbette hiç birimiz. Makalemin konusuna vesile olan düşünce ve inancın söylediğini, bu bilgiler ışığında lütfen değerlendirelim. Sizce Allah'ın tavsiyelerinde olduğu gibi, BANA KUR'AN YETER DİYEN MÜSLÜMAN'MI ŞEYTANIN TA KENDİSİDİR, YOKSA ALLAH'IN KELAMINI YETERLİ GÖRMEYİP, YALNIZ KUR'AN İLE İSLAM YAŞANMAZ, ALLAH'IN RESULÜNÜN RİVAYET HADİSLERİ OLMASAYDI NAMAZIMIZI BİLE KILAMAZ, İBADETLERİMİZİ YAPAMAZDIK DİYEN Mİ ŞEYTANIN TA KENDİSİDİR. NE DERİSNİZ? YORUMUNU SİZLERE BIRAKIYORUM VE ALLAH'IN BAZI AYETLERİ İLE MAKALEME SON VERİYORUM.

"İŞTE ONLAR, RABLERİNDEN GELEN BİR HİDAYET ÜZEREDİRLER ve KURTULUŞA ERENLER DE ANCAK ONLARDIR." (Bakara 5)

"ONLARIN ÇOĞU, ALLAH'A ANCAK ORTAK KOŞARAK İNANIRLAR." (Yusuf 106)

"ONLARIN ÇOĞU, ZANDAN BAŞKA BİR ŞEYE UYMAZ. ŞÜPHESİZ ZAN, HAKTAN HİÇBİR ŞEYİN YERİNİ TUTMAZ. ALLAH, ONLARIN YAPMAKTA OLDUKLARINI ÇOK İYİ BİLENDİR." (Yunus 36)

"DE Kİ: "EY KİTAP EHLİ! HAKSIZ OLARAK DİNİNİZDE AŞIRIYA KAÇMAYIN! DAHA ÖNCEDEN SAPMIŞ OLAN, BİRÇOĞUNU SAPTIRAN VE YOLUN DOĞRUSUNDAN UZAKLAŞAN BİR TOPLUMUN HEVESLERİNE UYMAYIN!"( Maide 77)

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/