27 Nisan , 2024, 15:50:19

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Epidural Anestezi (Ağrısız Doğum)

Başlatan Emine, 12 Ocak , 2007, 22:15:38

« önceki - sonraki »

-Butterfly-

olurmu emelcim ben zaten gece kusu kimsecikte yok forumda gece gece youtube den avrupa yakasi tekrar izliyordum :)) yani sikilmam :k06:

canim zaten hastaneye gittiginde  muhtemelen dogum sancilarin baslamiz oluyor  bir kac cm. acildiktan sonra hemen takiyorlar orada nasil tam bilmiyorum tam olarak ama ben buradaki sistemi anlatim bana epidurali taktiklarinda yaklasik 6 cm. acilmistim  sonrasinda takma islemi zaten cok uzun surmuyor  ve can yakmiyor  pek fazla bir sey hisetmiyorsun sadece nefesini tutman yeterli taktiktan 1 kac dekika sonra hemen etkisini gosteriyor  agri geldigi zaman elimdeki dugmeden istedigim zaman  epidurali kendim vere biliyordum dolayisiyla hic agri hisetmedim dogum sonrasinda ise zaten bebegin yikanmasi  eger seni kesmislerse dikilmen falan zaman aliyor o zaman icerisinde vucudun uyusuk karincalanma gibi bir his oluyor ama mide bulantisi yapiyor o yuzden dr. lar pek yurutmek istemiyorlar uyusuklugun gecmesi cok zaman almiyor  yani oyle dakika olarak degil ama saat olraka yani 1-2 saate bacaklarini hisedebilir duruma gelebiliyorsun ki ben yuruyerek ciktim odama ... umarim yardimci olmusumdur... merak ettigin baska seyler olursa onlarla ilgili istedigin herseyi sora bilirisn  :opucuk:



emel..

HAY ALLAH YAAA :dontknow:  :icon_scratch:
BUSECİM BAŞKA BİR FORUMDA BİR ARKADAŞIN YAZDIKLARINI KOPYALIYORUM:

"bende epiduralli normal dogum yaptım ama epidural dogum anında etkisini göstermedi. rahim 3cm açıldıktan sonra katatreli takıyolar  sancılar başladıktan sonra ilacı verdiler  biara sancıları hissetmedim sonra sancıların en yogun oldugu zaman ilacın etkisi geçmişti . tekrar ilaç verin diye ne kadar yalvardıysamda iki dozun arasında belli bisaat geçmesi gerekiyomuş ve birincinin etkisi geçmemiştir diyip vermediler yani bana inanmadılar .doğum başladı diye söylemem ragmen hemşireler makinadaki deger bakıp onada inanmadı . ama gerçekten geliyodu zeynep eşim dayanamyıp dr çagırmış dr geldiğinde geliyoooo diye bi tepki verdi sedyeye bile yatıramadan sandalyede acil bişekilde gittim . tam o sırada hemşirelerin inanacagı tuttuda bi ilaç daha verdiler . ama dogum anında etkisini göstermedi . hatta dr epidural var diye dikiş atmaya başladı tabi benim ahlamalarımla durudu  lokal enestesi yapak zorunda kaldı . epidurlin etkiside ben odaya indikten sonra  oldu . ama iş işten geçmişti"

SANIRIM BU ARKADAŞ FARKLI BİR DURUM YAŞAMIŞ. SEN KENDİN DÜĞMEYLE İSTEDİĞİN ZAMAN İLAÇ VEREBİLMİŞSİN AMA BU ARKADAŞA HEMŞİRELER VERMİŞ VE BELLİ Bİ SÜRE GEÇMEDEN VERİLMİYO DEMİŞLER
YA KAFAM ÇOK KARIŞTI ??? ??? ???
EPİDURALİN DE FARKLI ÇEŞİTLERİ Mİ VAR ACABA ???

-Butterfly-

HAYIR CANIM EPIDURALIN BASKA CESITLERI YOK !!
AMA SOYLE BIR DURUM VAR SANIRIMBU ARKADAS ZATEN FAZLASIYLA STRESLI BIR SEKILDE DOGUMA GIRMIS EPIDURALI TAKTIKLARI ESNADA HIC BIR SEKILDE KIMILDAMAMAN GEREKIYOR INSANLAR BUNUN COK CAN YAKICI BIR DURUM OLDUGUNU DUSUNUREK YA COK FAZLA KENDILERINI SIKIYOR YADA STRESTEN KASKATI OLUYORLAR KIMILDADIGIN TAKDIRDE IGNE SAGA YADA SOLA KAYA BILIYOR SUREKLI BANA HANGI TARAFINDA  UYUSMA VAR SAGDA SOLDAMI DIYE SORDULAR OLMASI GEREKEN HER IKI YANDI BENIMDE TAM ISTENILEN OLMUSTU MESELA BENIM KUZENIME TAKAMADILAR EPIDURALI VE O NORMAL YAPTI EPIDURALSIZ CUNKU STRES YAPMISTI KIMIDANMAMASIN SOYLEDIKCE DR. BIZIMKI STRESTEN DURAMAMIS TABIKI SANCILARDA GELIYOR 1 KAC DAKIKA  DISINI SIKMAN GEREKIYOR ISTE SANIRIM DR. LARIN INANMAMA SEBEBI NORMALIN DISINDA GELISEN OLAYLARDIR DIYE DUSUNYORUM TABIKI TR. BU KONUDA KENDIN COK ASAMAMISTA OLABILIR YADA ISIN EHLI OLMAYAN BIRISIDE TAKMAYA CALISMIS VEDE MUHAFFAK OLAMAMIS OLABILIR..



tubito

ya bisey sorucam

epidural doğum tam olarak nasıl oluyo yine sezeryan gibi karnımız kesiliyomu yoksa normal doğum seklinde ama ağrısınımı azaltıyolar

bide belden uyusturmalı yöntem var ama onun tıp dilindeki adını bilmiyorum bunu sakıncası varmı yada bilgisi olan arkasdaslar beni bilgilendirirse cok sevinirim

tesekkürlerr   :flowers:    :flowers:

emel..

canım bu sayfaya daha önce yazılanları okursan açıklamış arkadaşlar. bende merak ettiklerimi sorup busenin kafasını şişirdim zaten :tongue3: kafana takılan bişey kalırsa da buseye sor valla sabırlı kızmış bıkmadan usanmadan cevap veriyo  :occasion14:
tekrar teşekkürler busecim. :flowers:

-Butterfly-

Nedemek emelcimm ayrica kafam sismiyor ne guzel bilgilerimi paylasiyorum sizinle  :opucuk:

Tubitocum  baska agrisiz dogum varmidir inan bende bilmiyorum  benim bildigim sadece epidural . Yok guzelim epidural normal dogum birde epidural sezaryen var sezaryende  karin kesiliyor ama asagi yukari ayni uyusukluk tabiki sezayen birazdaha  fazla dozajda veriliyor sonuc olarak kac kat kesiliyorsun..

canim bilgim dahilinde her soruyu sora bilirsiniz ben buralardayim  :opucuk:



emel..

busecimmmm
bişey daha geldi aklıma ???
epiduralı belinden bir yerden takıyorlar ya. e onu takınca tekrar nasıl yatabiliyorsun? engel olmuyor mu?
:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

sevda

Ben epidural doğum yapmadım ama onun takılı bişey olduğunu bilmiyorum yani iğne veriyorlar diye aklımda kalmış ... ;)

emel..

YOK TATLIM. Bİ KATETER YERŞEŞTİRİYOLAR OMUR İLİĞİNİN ARASINDA BİR YERLERE AMA AYRINTISINI BENDE BİLMİYORUM.  :icon_scratch: BUSECİM BENİ AYDINLATIR BİRAZDAN :occasion14:

sevda

Bak emelcim ben onu bilmiyorum işte busemmm yardım lütfennn...Ben bilseydim cevaplardım ama maleseff benden epiduralle ilgili bişey yok güzelim yaaa...Keşke bilseydim ben normal doğum yaptım acısıyla tatlısıyla... ;) :opucuk:

-Butterfly-

emelcim olmuyor guzelim  o zaten incecik sac teli gibi bir sey giriyor omuriligine ve cok esnek ne hissediyorsun nede herhangi bir rahatsizlik veriyor dogumdan hemen  sonrada cikartiyorlar :icon_thumright:



ღ°cerenay.♥.

Alıntı yapılan: sevda - 27 Aralık , 2007, 15:57:42
Ben epidural doğum yapmadım ama onun takılı bişey olduğunu bilmiyorum yani iğne veriyorlar diye aklımda kalmış ... ;)

sevdacım senin aklında kalan spinal anestezi sanırım .
bende spinal oldum , sezeryanda kateter koymuyolar daha kısa süreli anestezi gerektiği için iğne yapıyolar :)

tubito

verdiğiniz bilgiler için cok thank you   :flowers:

emel..

çok teşekkür ederim arkadaşlar.....

sayenizde yakında epidural konusunda master yapıcam  :k06:

sevda

Bak sennn...ama diplomanı busem vercekk... :k06: sınavlara iyi çalışş... ;)