Korse Zayıflatırmı?

Başlatan forumqwert, 18 Mart , 2020, 16:48:30

« önceki - sonraki »

forumqwert

Korse Zayıflatırmı?

Korse, bayanların ve bazen bayların daha zayıf görünmek için kullandıkları bir iç giyim malzemesidir. Vücudun farklı bölgelerinde giyilebilecek korse çeşitleri bulunmaktadır. En fazla tercih edilen korse çeşitleri arasında; göbek eriten korseler, baylara özel korseler, inceltici korseler, toparlayıcı korseler, parafinli korseler, bel korseleri, doğum sonrası korseler, kalça kaldıran korselerdir.


korse zayıflatırmı
Doğru şekilde kullanıldığında korselerin faydaları vardır. Sporcuların kullandığı korseler sakatlanmayı önler. Terlemeyi artıran korseler bölgesel incelme yapar. Hamilelikte sarkan karın bölgesini toparlar. Bel ağrılarında, fıtıklarda ağrıları azaltmaya yönelik tedavi amaçlı kullanılır.  Vücudun derli toplu ve ince görünmesini sağlar. Kıyafetlerin altından taşan yağlar olmasını engelleyerek şık ve zarif görünmeye yardımcı olur.

Korse alırken zararlı olmayacak şekilde vücut tipine uygun olan korseler tercih edilmelidir. Faydaları olduğu kadar yanlış kullanıldığında zararlı da olabilir. Daha zayıf görünmek için beden ölçüsünden küçük olan giyilmemelidir. Beden ölçüsüne uygun korse tercih edilmeli ve bütün gün takılmamalıdır. Korse modelleri seçiminde kullanma nedeni dikkate alınmalıdır. Örneğin göbek çevresindeki sarkmaları toparlamak ise niyet toparlayıcı korse alınmalıdır. Yağların eritilmesi isteniyorsa zayıflatıcı korseler kullanılmalıdır.

Beden ölçülerine ve kusurlarına uygun olarak alınan korse zayıflamada yardımcıdır. Tek başına korsenin zayıflatması beklenilmemelidir. Diyet ve diğer yapılanlara yardımcı olarak kullanıldığında etkili olur. Korse giyerken zayıflamayı tetiklemek için çok hareket etmek ve bol su tüketmek gerekir. Böylece hem korsenin zayıflamaya etkisi artırılır hem de vücudun kaybettiği su geri alınır. Tenin nefes almasını engelleyen korseler zayıflamaya yardımcı olmaz. Aksine vücuda zarar vereceğinden cildin nefes almasını engelleyen korselerden uzak durulmalıdır.

Termal Korse Zayıflatırmı?

Termal korseler, vücut ısısını artıran ürünlerdir. İnceltici ve toparlayıcı etkisi bulunan termal korseler en fazla incelmeye yardımcı olduğundan dolayı tercih edilir. Normal bel korsesi ve diğer modellerin zayıflamaya direk etkisi yoktur. Ancak termal korseler incelmeye doğrudan etki eder. Termal korsenin takıldığı bölgenin ısısı artar. Artan ısı, terlemeyi beraberinde getirir. Terleme sayesinde, bölgede bulunan yağlar vücuttan dışarı atılır. Kilo verme, incelme ve toparlama gibi birçok özelliği bir arada barındıran termal korseler, önerilen şekilde kullanıldığında tesirini göstermektedir.

Düzenli kullanım neticesinde vücudun forma girdiği görülür. Dengesiz ve düzensiz beslenme zamanla kilo olarak gri dönmektedir. Zayıflamanın en doğal yolu, diyet ve spor yapmaktır. Doğal zayıflama yöntemleri, alternatif yöntemlerle desteklendiğinde kilo verme daha hızlı gerçekleşir. Bay ve bayanlar için özel olarak üretilen termal korseler, zayıflamaya yardımcı olduğu kadar fazlalıkların olduğu bölgelerin ince görünmesini ve şekil almasını da sağlar. Termal korseler;

  • Doğal zayıflama yöntemlerini destekleyerek daha hızlı kilo vermeyi sağlar
  • Göğüslerin daha dik durmasını sağlar
  • Bel ve basende toplanan yağları toplayıp ince gösterir
  • Göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkilidir.
  • Vücudun fit ve formda görünmesine yardımcı olur.
  • Vücut hatlarının daha kıvrımlı olmasını sağlar.
Zayıflama konusunda işe yarayan termal korselerin çeşitleri vardır. Bel ve göbek kısmının eritilmesi için kullanılan modeller bulunur. Aynı zamanda bacakların incelmesine yardımcı olan tayt termal korseler vardır. Tayt korseler basen ve bacak kısımlarını toplarlar, ince gösterir ve zamanla incelmesini sağlar. Termal korselerin renk yelpazesi geniştir. Çeşitli renklerde satışa sunulan termal korselerin askılı ve askısız modelleri bulunmaktadır. Ekonomik termal korse fiyatları sayesinde rahat ederek kilo vermeniz mümkün olmaktadır.

Termal korselerin kullanımı çok basittir. Kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Terlemeye yol açacağından dolayı kumaşının çok kaliteli olması gerekir. Naylon karışımlı kumaşlardan imal edilen termal korselerden uzak durulmalıdır. Çünkü naylon gibi hava aldırmayan kumaşlar terlemeyi artırır fakat ciltte mantar gibi rahatsızlıkların oluşumuna zemin hazırlar. Terleyen bölgenin düzenli temizlenmesi şarttır. Yürürken, hafif sporları yaparken kullanılmalıdır. Asla yatarken giyilmemelidir.

Yatarken Korse Takmak Zayıflatırmı?

Korse, sıkılaştırıcı maddelerin kullanılmasıyla üretilen bir çeşit kıyafettir. Dış kıyafetlerin altına giyilir. Giysilerin daha güzel ve düzenli durmasına yardımcı olur. Bayanların korselerden beklediği ise zayıflatmasıdır. Uygun özellikteki korse çeşitleri alındığında ve düzenli kullanıldığında zayıflamaya yardımcı olurlar. Vücuttaki fazlalıkları toparlayan, ince görünmeyi sağlayan korseler belli bir süre kullanıldığında vücudun şekillenmesini de sağlar. Eski yıllarda İngiliz kadınlarının hatta erkeklerinin dahi korse kullandığı bilinmektedir. Bazı filmlerden izlediğimiz kadarıyla beli ince, etekleri kabarık elbiselerin içine girebilmek için korse adeta bir gereklilik olmuştur.

Korse kullananların büyük çoğunluğu zayıflamak, zayıf görünmek ve incelmek için kullanmaktadır. Belinde veya göbeğinde fıtık olanlar sağlıklarını geri kazanmak için medikal korseleri kullanır. Termallerin dışında korselerin aslında zayıflamaya direkt bir etkisi yoktur. Kalori yakmaya yardımcı olmaz. Fakat giyildiği bölgeyi sıkar ve terletir. Bölgedeki yağlar terleme sayesinde vücuttan dışarı atılır. Korse modelleri ne olursa olsun gün içerisinde en fazla 3 saat giyilmelidir. Esnemiş olan korselerde bu süre biraz daha uzatılabilir fakat bütün gün giyilmesi asla uygun değildir.

Evde, iş yerinde, spor yaparken, yürürken korse giyilebilir. Fakat yatarken korsenin kullanılması vücudu rahatsız eder. Gece, vücudun dinlenmesi ve nefes alması gerekir. Vücudu sıkan ve rahatsız eden korsenin yatarken giyilmesi sağlık açısından uygun değildir. Uyanıkken ve en fazla 3 saat kullanarak korsenin zayıflamaya yardımcı olması sağlanır fakat gece kullanılması tavsiye edilmez.  Sarkma olmadan sıkılaşma, fit görünme ve fazlalıkları saklama için düzenli korse kullanımı önemlidir.

Korsenin zayıflamada ki etkisi süreci hızlandırmasıdır. İştahı aynı olan, spor yapmayan bir kişi ne kadar korse giyerse giysin zayıflaması mümkün olmaz. Diyet yapan kişi korse giydiğinde belli bir süre sonrasında iki beden kadar incelebilir. İnce görüneceğinden kendini daha fit ve rahat hissedecektir. Yatarken giyeyim daha fazla inceleyim düşüncesi yanlıştır. Metabolizmanın düzenli ve hızlı çalışması sağlanarak zayıflama elde edilir. Metabolizmanın hızlanması spor, düzenli beslenme ile sağlanırken incelme ve toparlanma korse takviyesi ile elde edilir.

Vücudun fit durmasını ve sıkılaşmasını sağlayan korselerin bölgelere göre kullanılması gerekir. Çünkü korseler üretilirken incelmesi istenen kısımları özel malzemelerle desteklenir. Bel ve basen bölgesinde fazlalık olanlar bel korsesi kullanmalıdır. Bacaklarını olduğundan daha ince göstermek isteyenler tayt korseleri tercih etmelidir. Doğum sonrasında göbek kısmını toparlamak isteyenler korsesini alırken doğum sonrası olduğunu özellikle vurgulamalıdır. Doğum sonrası, bel ve göbek fıtıkları için kullanılanlar medikal korse çeşitlerine girer.

Korse İle Spor Yapmak Zayıflatır mı?

Zayıflamak için vücudun yağları yakması gerekir. Yapılan sporlar, yağların enerjiye dönüşerek atılımını sağlar. Spor yaparken bazı sporcular korse kullanır. Sporcuların kullandığı korseler sakatlığı önlemek içindir. Kilolu olduğundan dolayı zayıflamak için spor yapanların bazıları da korse kullanır. Bu kişilerin korse kullanması, yağların vücuttan atılımını hızlandırmak içindir. Korseyle spor yapmak incelmeye ve sıkılaşmaya yardımcıdır.

Korseyle yapılan sporda vücut daha fazla efor kaydeder. Eforun fazla olması yağın daha fazla yakılmasını sağlar. Yakılan yağlar zayıflamanın habercisidir. Korse fiyatları çok yüksek olmadığında spor yapmaya karar verenler alıp zayıflamasını hızlandırabilir. Sağlıklı zayıflama kişi için çok önemlidir. Korse giyip olması gerekenden daha uzun süreli spor yapmak doğru değildir. Spor, korse, diyet ve sağlıklı beslenme en güzel incelmeyi sonuç verecektir. Diyet yapmadan, spor yapmadan korse tek başına kalori yakmaz. Evet, bir miktar terleme ile yağ yakımı gerçekleştirir. Fakat bu yakım teraziye yansıyacak kadar fazla olmaz. Düzenli korse kullanım, vücutta bir iki beden incelme meydana getirir.

Kaynak; https://www.stildepo.com/korse-zayiflatirmi/