Korse Beli İnceltir Mi?

Başlatan forumqwert, 18 Mart , 2020, 16:38:01

« önceki - sonraki »

forumqwert

Korse Beli İnceltir Mi?

Korse, genellikle hafif kilolu kadınlar tarafından olduklarından daha zayıf görünmek amacıyla kullanılan bir iç giyim ürünüdür. Esnek malzemelerden yapılan korseler, likralı yapısı sayesinde her bedene uyum sağlayabilir. Bir çok farklı çeşidi olan korseler, fazlalıkların saklanması ve derini toparlanması için ideal seçimlerdir. Eski antik çağlardan beri kadınların gözdesi olan bel korsesi, kusursuz ve ince bir görünüm isteyenlerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır.



O zamanlarda giyilen dar ve ipli korseler çeşitli hastalıklara sebep olmaktadır. Victoria döneminde, 18 düğümlü olan korseler de ipler alttan yukarıya doğru sıkıca bağlanırdı.İçine girmek için yoğun çaba sarf edilen korseleri, birinin yardımı olmadan giymek imkansızdı. Bu dönemde korse, kadınları ruhen zayıf kabul eden kesim tarafından, ahlaki bir gereklilik olarak empoze edilmiştir. Balina kemiği kullanılarak üretilen bu korseler, sert ve kaba yapıları ile kadınlarda iç organ zedelenmeleri, kabızlık, mide rahatsızlıkları ve iç kanama gibi istenmeyen bir çok hastalığın sebebi olmasına karşın, uzun yıllar giyilmiştir.

Vücuda oturan bel korsesi, ince bir bel isteyen kadınlar tarafından tercih edilmiştir. Son dönemlerde giysilerin üzerinde de tercih edilen korseler, şık bir aksesuar olarak tarihin her döneminde kullanılır. Korseler sadece zayıf ve şık görünmenin dışında, sağlık alanlarında da kullanılabilmeleri sebebiyle tercih edilirler. Eski yıllardan beri korselerin, kadınlar tarafından beli daha ince göstermek için kullanıldığı bir gerçektir. Çok sık olarak takılan bu korseler, görsel açıdan hoş bir görünüm sergilese de, kadınlarda omurga yapısında ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmiştir.

Daha sonraki dönemlerde, esnek ve likralı kumaşlardan üretilen korse çeşitleri kadınlardaki bu sıkıntıları ortadan kaldırmıştır. Kıyafetlerin altına giyilebildiği için iç giyim ürünleri arasında sıklıkla tercih edilir. Düğün, mezuniyet, nişan ve söz gibi özel günlerde zayıf bir form istenen kıyafetlerin içinde, daha hoş bir görüntü oluşturmak için kullanılan korseler, kadınların kurtarıcı parçaları arasında yer alır. Anlık giyildiği zaman fazlalıkları kısa süreli gizleyen korseler, uzun süreli kullanımlarda bel ve basen bölgelerinde oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarır.

Korse Takmak Beli İnceltir mi?

Tabii ki korsenin tek başına incelmede etkisi olduğu söylenemez. Kumaş yapısı ve esnekliği sayesinde, vücudun terlemesine yardımcı olarak zayıflamada etkili olan korseleri tercih etmeniz, vücuttan fazla yağların atılmasında etkili bir yoldur. Uzun süreli ve belirli aralıklarla korse kullanmak, vücudun 1 veya 2 beden incelerek şekillenmesinde etkili rol oynar. Tek parça elbiselerin içerisinde, bütünlük sağlaması için giyilen korseler fazlalıkları kapatıcı etki yapar. Daha fit ve formda görünmek isteyen kadınların kullandığı, vücuda yapışan korse çeşitleri, giydiğiniz kıyafetin üzerinizde daha şık görünmesine yardımcı olur.

Korse seçimi yaparken, vücut yapınızı da göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Vücudunuzda hangi bölgenin sıkılaşmasını isterseniz tercihiniz o yönde olmalıdır. Eğer göbek bölgenizdeki fazlalıklar sizi rahatsız ediyorsa, şort şeklinde ve mideye kadar olan korseler oldukça etkilidir. Dar ve vücuda yapışan elbiselerin içinde, beli ince göstermek için ise bel inceltici korseleri tercih etmek yerinde bir karardır.  Burada korseyi, kendi vücut ölçülerinizden bir veya iki beden küçük almak etkisini daha çabuk hissetmenize yardımcı olur. Aşırı dar ve sıkı korse tercihleri, organlara zarar vererek hareketlerinizde sıkıntı oluşmasına sebep olur. İç organlara baskı yapan korseler, kalıcı hasarlara sebep olur.

Korse kullanırken tüm günü onunla geçirmek doğru değildir. Günlük korse kullanım süresi 8 saati aşmamalıdır. Gece yatarken korseyi çıkarmak, gün boyu sıkışan vücudun nefes alması için gereklidir. Vücuda yapışan bir korse ile tüm günü geçirmek sağlık açısından ciddi sorunlara yol açar. Vücudu dinlendirerek kullanmak rahatlamayı sağlayacağı için daha sağlıklı bir seçim olur. Zayıflamak isteyen kadınların giydiği korseler, vücudu terleten kumaşlardan üretilen modellerdir. Spor sırasında giyilen bu ürünler, terletme özelliği sayesinde etkisini gösterir. Ayrıca sıkı bir forma sahip olan korseler ile spor sırasında daha özgür hareket edebilirsiniz. Bu şekilde kalıcı bir şekilde kilo vererek vücudu şekle sokmak mümkün olur. Bunun yanı sıra sadece günlük kullanımda vücudumuzu fit göstermek için kullanılan korseler de mevcuttur. Bu modeller, iç çamaşırı gibi giyilen ve rahat kumaşlı elastik korselerdir.

Korse Beli İnceltirmi?

İster zayıflama amaçlı ister fit görünmek için tercih edilen korselerin satın alınmasında bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Kaliteli ve sağlam kumaşlardan üretilen korseler, verdiği rahatlık ile oldukça kullanışlı olan ürünlerdir. Vücudu saran ve hareket kabiliyetini zorlayan korseler, uzun süreli olarak kullanılmamalıdır. Satın alınacak korsenin, cildin nefes almasına imkan sağlayan malzemelerden üretilmesi oldukça önemlidir. Vücuda uygun korse kullanmak için beden ölçülerine göre seçimler yapılmalıdır. Hatta mümkün olursa, korsenin vücuda uygun olarak özel yapılması gerekir. Aşırı dar korseler, mide sıkıntılarına ve nefes almaya zarar vereceği için tercih edilmemelidir. Bu tarz korse modelleri, karın içi basıncı artırarak, mide bölgesine zarar verir. Sağlıksız malzemelerden üretilen kumaşlar, terlemeyle birlikte vücutta mantar enfeksiyonların oluşmasına zemin hazırlar. Kızarıklık ve pişik gibi sorunlar, sonrasında sizi zorlayacak rahatsızlıklar olur.

Bilinçli kullanıldığında ve uzun süre giyilmediği takdirde korseler, kadınlar için her zaman bir numaralı aksesuarlar olarak dolaplarda yerini alırlar. Sağlık açısından kullanılmasının yanında, fazla kiloları saklamak için de tercih edilen korseler, amacına uygun kullanıldığında istenen verim alınabilir. En sık sorulan sorulardan biri olan korse beli inceltir mi sorusunun cevabı, düzenli olarak kullanıldığı takdirde elbette olacaktır. Vücudu sıklaştırdığı ve şekillendirdiği için kaliteli ve hava alan kumaşlardan üretilen korseler beli inceltir.

Sağlık Açısından Korsenin Önemi

Bel fıtığı tedavilerinde ameliyat olmaktan çekinen hastalar, uygun korseler sayesinde ağrılarının azalmasını sağlarlar. Doktor kontrolünde kullanılan bu korseler, vücudu rahatlatarak ağrıları minimum seviyeye indirir. Hastalar tarafından en çok tercih edilen korse modelleri arasında ilk sırada gelen ürünler, medikal ürünleri satan yerlerden temin edilebilir. Ayrıca omurgada oluşan duruş bozukluklarına özel olarak üretilen korseler de mevcuttur.

Bütçenize Uygun Korse Fiyatları

Korse fiyatları, modele ve kaliteye göre farklılık göster. Amacına uygun korseler, bel çevresinde incelme yaparken, daha elastik olanlar sadece vücudu sarar. Bu durum fiyatların belirlenmesinde etkili olur. Bel fıtığı ve omuz ağrılarında kullanılan ve tedavi amaçlı olan korseler, fiyat bakımından daha üst seviyede satılır. Estetik amaçlı olarak satılan korse fiyatları daha makul seviyelerde yer alır. Omurganın dik durması ve ergenlikte oluşan kamburlukların önüne geçmek için kullanılan korseler, kişilerin sağlık problemlerinde oldukça etkili olan çözümlerdir.

Karın ve bacak ameliyatları sonrasında, deriyi sıkı tutması için takılan korseler, oldukça başarılı sonuçlar alınmasında yararlı olmaktadır. Sadece diyetle kilo vermeyi başaramayan insanların sıklıkla başvurduğu korseler, spor yaparken takıldığı zaman vücudun terlemesine katkı sağlar. Kilo verme sürecinde deride oluşan sarkmalara karşı etkili olan korse, kas yapmak isteyen sporcular tarafından da belirli saatlerde takılır.

Günümüzde sadece zayıf görünmek için korse takanların sayısı yadsınamayacak kadar fazladır. Özelikle gençler tarafından rağbet gören korseler, uygun kumaş tercihleri yapılmazsa ciddi sağlık sorunlarına sebep olurlar. Bu sebeple piyasada kendini kanıtlamış ve güven oluşturan firmaları tercih etmek gerekir. Sağlıksız seçimler yapmak, dönüşü olmayan bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirir.

Kaynak; https://www.stildepo.com/korse-beli-inceltir-mi/