28 Nisan , 2024, 07:17:14

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kereviz Yemekleri

Başlatan Tebessüm :), 26 Ekim , 2007, 23:24:34

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)


sevda

Neden kerevizle ilgili kötü bir anısımı var.... :k06:

Tebessüm :)

kokusunu sevmiyo sevdacım ::)

sevda

Anladım bitanem ben denemedim bunun  kokusunun meşhuuuurrr olduğunu duyduğum için.... ;)

-Butterfly-

AYSEGULCUGUM  O KEREVIZ SAPLAR AMERIKALILARIN EN COK TUKETTIGI APERATIF YEMEK (ARTIK BIZIMDE)...YANINADA KUCUK HAVUCLAR KOYULUYOR VE "RANCH SOS" SANIRIM ORADA SALATA SOSU OLARAK SATILIYOR (BEYAZ BAHARATLI KREMA SEKLINDE) INANILMAZ LEZETLI OLUYOR O SOSLA.. TABIKI EN ONEMLISI CIGERLER ICIN COK FAYDALI KARACIGER DOSTU KARA CIGERI TEMZILEYEN YEGANE BESINLERDEN BIRI DIGERIDE KEREVIZ TABIKI :))) DENEMENIZI TAVSIYE EDERIMMM :))




seyda

hahah Jbduun :director:
senin bu tarif tam benim sir icin. kereviz yimez, pirasa agzina koymaz e nohut desen ona da bayilir :toothy10: bi yapam bakiyim belkim kiymalarini yer :toothy10: :ehi: ama kesinlikle cok besleyici bi yemek. saka bi yana yaparim belki kuzumla kendim icin :icon_thumright:

Aysegülcüm,
ben bide napiyorum biliyomusun hehhe. kerevizi mercümek corbasina katiyorum yani 1 patates 1 havuc iste az biraz kereviz küp küp dograyip mercimek ve 1 bütün soganla pisiriyorum sonra cok az bulgur katiyorum kisirlik olandan ama bi cimdik kadar yani. sonra sogani alip blendirliyorum. kuzuya böyle ayirip bizimkine kizdirilmis yag pulbiber ve nane döküyorum. benim sir "corba harika olmus" diye 2 tabak yiyo :icon_thumright: yani hic kereviz kokusu gelmiyo insana (piserken kocan evde olmasin o zaman kokuyo benden söylemesi :toothy10:)

Busecim,
o aperatif almanyada da cok vardir her is toplantisinda verilir. ben de hep havuclarini kemiririm :k06: kereviz sapi :igrenc: yani nimet gerci töbe töbe ama ben kerevizi yerim de sapini maleseffff ::)

Tebessüm :)

29 Ekim , 2007, 13:46:07 #21 Son düzenlenme: 29 Ekim , 2007, 13:50:09 ayşegül
şeyda, hani beril bişey pişirmişti ya, o kereviz sapı mıydı?  :icon_scratch: hani celery miydi neydi? o aklıma geldi şimdi, nedense :laughing7: senin dediğin gibi bir mercimek çorbası yemiştim ikeada, çok hoşuma gitmişti, aklıma getirdiğin iyi oldu, teşekkürler :opucuk: ben de mercimek çorbasına son zamanlarda kabak, havuç, bazen domates ve mutlaka bütün soğan katıyorum,soğan sevmez olmama rağmen tadını çok değiştiriyo soğan, daha bir lezzet veriyo. artık kışın bu malzemelere kereviz de eklenecek. senin sir bile yediğine göre heeeerrrrkeş yer bu çorbayı :k06: :icon_thumright:

buseciğim aaaah ah o kokuyu ben de sevmiyorum eşim de sevmiyo :-\ bakalım bir gaz maskesi filan ayarlayabilirsem pişiririm :toothy10: peki o sapları pişirip blendır mı yapıyolar? nasıl yeniyooo? aslında burda markette de vardır belki , ben hazır sos almadığım için dikkat etmedim her halde. ???

jbdun

saplarını ben de tek yemem de böyle yemeğin içinde pişince güzel oluyo, evet ayşegül sapları kokmuyo,
şeyda senin sir kesin kıymalarını yer sadece :laughing7: çorba tarifi de güzele benziyo  :icon_thumright:

aslında o saplarınıbuharda pişirsek nasıl olur ki? deneyen vaaaaa mııııı :toothy10:

Tebessüm :)

aaaa jbduncum deneyen olmamıııııı, ben varım ben ;D herrrr gün buharda pişmiş kereviz sapı yemezsem içim rahat etmeeeez :toothy10:napıyım bağımlılık oldu :ehi:
kızlar bir de salatası oluyo dimi kerevizin, kerevizi yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz herhal :icon_scratch: sonra rendeleyip üstüne yoğurt ve mayonez karışımı ekleyip karışıtıryoruz di mi?isteyen sarımsak da ekler.ki bu özellikle şeyda için geçerli, malum sir ;D :toothy10: eşim bir kere yemiş onu sanırsam, onu da deniycem bu sene inşaAllah. :icon_thumright:

jbdun

 :ehi: :tongue3: kereviz işte öyle bağımlılık yapaaarrr

evet salatası da öyle bişi oluyodu ayşegül ama tam olarak bilemiyciiimm :dontknow:

Tebessüm :)

malzemeler:

    * 1 kereviz
    * 1 havuç
    * birkaç diş sarımsak
    * yarım kg süzme yoğurt
    * 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    * dereotu
    * ceviz

hazırlanması:
1. sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. kerevizleri üzerlerinde hiç siyah nokta kalmayacak şekilde soyun ve yoğurdun içine rendeleyin. (kerevizler hemen kararabileceği için soyar soymaz yoğurdun içine rendelemeniz gerekiyor. hatta siz rendelerken bir başkası bir yandan yoğurtla kerevizi karıştırabilirse daha iyi oluyor.)

2. havuçları da soyup yoğurda rendeleyin. zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın. servis tabağına alıp üzerlerine dereotu ve irice dövülmüş ceviz serpin.

bunu buldum portakal ağacından. ceviz de güzel olur, iyi fikir. ama işte benim duyduğum tarifte mayonez de vardı.

seyda

Aysegülcüm,
evet annem yapar bunu da mayonezli ve havucsuz olaraktan. ben desen öyle hic eksik olmaz bizim sofradan :toothy10: saka bi yana güzel oluyo da iste sirf kendim icin pek deymiyo yapmaya. Buse nin dedigi aperatif söyle kizlar. kereviz saplari ve havuc ince ince kesiliyo bi bardagin icine konuyo. alamanyada bardagin icinde genelde az bi limon suyu da oluyo yanina da o Buse nin ranch sos didigi burda French dressing diye satilan bi sos var iste o sonra bardaktan alip bandiriyon sosa ve yiyon. yemek kültürü fakir milletlerin mezesi bu oluyo :toothy10: :ehi:

aslı

 :toothy10:

Ayşegülcüm sebze çorbasına kereviz ve kereviz saplarını koy süper oluyor. Ayrıca geçenlerde sebzeli tavuk sote gibi birşey yaptım ( uydurma yemek evde olan malzemelerden )  içine kereviz rendeledim havuç rendeledim soğanla biraz kavurdum tavuk mantar ekledim üzerinede peynir rendeledim 2 tabak yedi. Yanii oldukça da güzel di .benim eşimde pırasa, kereviz, enginar yemeyenlerden de  :cildir:



-Butterfly-

aysegulcum sana 3 ayri tarif verecegim...

1.tarif

karnibahari hasla hasladigin karnibahar yetecek kadar 1-2 yumurta cirp yumurtaya batirip una bula  ve yagda kizart kizardiktan sonra onlari borcam olabilir icine koy ayri bir tavada  sogan  yesil biver domatesle   kiymayi guzelce kavrup icine istege bagli kekik ve kara biber hatta arzu edilirse  pul biber bunuda hazirladiktan sonra sarimsak istege bagli gene  yogurt hazirla once haslamis oldugumuz karnibaharlarin (brokoli icinde gecerli) uzerine yogurt en usttede kiyma sos afiyet olsun :)))

2.tarif

tavuklu brokoli cor.

once brokolileri kucuk agaciklar olarak ayir 1 tane havucu kare kare dogra  tavuk gosunude kucuk parcalara  ayir onlarda kup kup olsun  ... sogani zetin yagiyla hafis pembelestordikten sonra  tavuk parcalarini atiyoruz birazcik kavuruyoruz arkasindan brokoli ve havucu (cig olarak) atiyoruz karistirdiktan sonra ben genelde arpa sehriye kullaniyorum  tel sehriye pek yakismiyor  arpa sehriyesini koyuyorum cok sulu olmamasi dajha iyi yeterince su  ve tuz ....afiyet olsunnnnn :))))cok guzel bir corbadir

3. yine brokoli corbasi( aslinda sebze) ama bu bebeklerede veriliyor ( yag kullanilmiyor)

sogani  dogruyoruz ( cok brokoli koymuyorum ama istege bagli buda) brokolileri kucuk agacik olarak ayiriyoruz havuclari halka halak dogruyoruz (ispanak ve kabakta koyula bilir bebek icin)ben tercih etmiyorum  birazcik kirmizi mecimek birazcikta ince bulgur koyup ustune cikacak kadar su koyuyorum yaklasik 20 dakika pisiyor  blender dan geciriyorum :)) afiyet ile yiyorummmm:))

arkadaslar anlatimaz yasanir diyorum baskada bir sey demiyorumm :)) bir yiyen bir yemeyen pismannn :)) cok kolay ve lezetli lutfen deneyen olursa yorumunu bildirsin :))

herkesede afiyet olsun....



-Butterfly-

aaaaa ustte simdi okuyunca aklima geldi evet o mercimek corbasini burada araplar yapiyor :))ama nefis icinde isitediginiz tum sebzeleri atiyorsunuz ve kereviz sapida koyuyorsunuz  vallahi ben inanilmaz begenmistim vede aynisini yapmistim zaten o ustteki son tarifte ona benziyor ama onun icine  kereviz sapi ekleyin demeyi unuttum :))))