Bebekler Neden Kusar?

Başlatan ..BahaR●●, 13 Ekim , 2009, 10:12:10

« önceki - sonraki »

..BahaR●●

Her anne baba zaman zaman bu endişeli soruyu sorar. Bebeklerde beslenmeden sonra sızıntı şeklinde görülen çıkarma normaldir. Araştırmalar bebeklerin ilk 3 aylık döneminde yaklaşık yüzde 80'inin günde en az bir kere kustuğunu ortaya çıkarmıştır. Ancak kusmanın değerlendirilmesi için zorlanmasız ve zorlanmalı olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Ailelerin bebeklerini bir uzmana şiddetli kustukları zamanlarda götürmeleri gerekir. Çünkü bu tür kusmalar herhangi bir hastalığın habercisi olabilir.

Eğer bebeğiniz kusma da zorlanmıyorsa;

Zorlanmaksızın kusma olarak adlandırılan bu durumda bebek bunun için bir çaba sarf etmeden bazen az miktarda bazen de ağız dolusu bir ya da iki kez kusar. Bu tip kusmalar özellikle ilk aylarda bebek beslendikten kısa bir süre sonra ortaya çıkar. Ancak kilo alımı normalse bu durum için endişe etmenize gerek yoktur. Üstelik bebeğiniz büyüdükçe kusmanın hafifleyerek tamamen ortadan kalkacağını bilmelisiniz.

Özellikle bebeğin emerken hava yutması aşırı yavaş ya da hızlı emmesi emzirildikten sonra gazının çıkarılmaması kusmasına yol açabilir. Eğer bebeğinizde kusma görülüyorsa öncelikle besleme şeklinizi tekrar gözden geçirmenizde yarar vardır. Ancak hiçbir neden olmadan da bebeğinizin kusabileceğini bilmesiniz. Önemli olan onun aylık düzenli kilo alımının normal olup olmadığıdır.


Balböceği

Benim arkadasimin oglu var her dk kusuyor cok uzuluyor cocuk daha dogrusu gelimiyor
sut icse hemen ard ardina kusuyor cocuk

мiŁenα.

çocuk 6 aylık oldu hala kusuyor....heralde yedıgını cıkarıyor ama sureklı kusuyor dr 1 yasına kadar gecer demıstı


:love9: :love7: :love9:


Balböceği


βαlκιz

yaa ben bunların kusmalarını bile özledim yaaa eşek kadar oldularrr karnımda hıçkırırlardı şimdi geyiriyolarrr  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği


βαlκιz

gülmee  :k06: :k06:
valla yaa miniklerken öksüremiyolardı bile sesleri duyulmazdı karnımda hıçkırırlardı
şimdii koca adam gibi geyiriyolarr hele bi hapşuruyolar ödüm kopuyoo  :toothy10: :toothy10: :toothy10:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği