28 Mart , 2024, 23:08:05

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebi$lerimize mamalar

Başlatan pelishh, 12 Ocak , 2007, 21:08:28

« önceki - sonraki »

❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

pardon sibel görmemişim  :opucuk:

kaşık maması dediğim aptamil değil
aptamil devam sütü
istediğin kadar koysanda koyu olmaz

bnm dediğim pirnç unu tarzı mamalar kaşık maması
ama pişirilmiyo
mesela sütlü pirinçli kaşık maması yazar üstünde
ben bebelac alıyorum çok seviyo yağmur
hele irmikli ballı olanı en çok seviyo  :opucuk:
:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

önemlı degıl canım  :opucuk:

pekı en ıyı mama hangısı bende cok sordum  :k06:

❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

hayır tatlım ne çoğu
sor tabi  :opucuk:

valla bağışıklık için aptamil iyi diyolar ama doktorlar hepsi aynı diyo
devam sütü önemli diye sadece aptamil alıyorum

biraz da bebeğin tercihine kalmış tabi
ama diğer kaşık mamalarını genelde bebelac aldım
benimki bebelac seviyo ama herobaby yada milupa da alıyorum  :icon_thumright:

:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

çok tesekkur ederıım canım  :opucuk: :flowers:

❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

sayenızde bılgılenıyorum  :flowers:

banu_fth

ya bu mamalar zararlımı acaba yaa ..
bu mamalar yokken ne yapıomuş annelerimiz .. acaba hep var mıydı bunlar  :icon_scratch:

ยรlคภ๓คz göภlüm

umarım bebişim olur da burdan  tarif alırım


Lă_Tăhzen!


ღ♥ღคşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ

KIZIM Bİ 6AYINI DOLDURSUN BENDE BURDAN ALIRIM TARİFLERİ  :occasion5:

:amin:"Lα iℓαнє iℓℓα єηтє ѕüвнαηєкє iηηi кüηтü мiηєz zαℓiмiуη"  
мαşαℓℓαн A.E.OLUN.               [/url

aydinays

Allahım sen bütün bebek isteyenlere hamile olanlara hayırlı evlatlar nasip et. Kimseyi evlat acısı ile sınama.





KONYALI

kızlar bunları ben pek vermıyorum kasık mamalarını evde kendım yapıyorum püreleri falan...koruyucu vardır illaki içlerinde ben ınanmıyorum olmadıgına

ascianne

17 Şubat , 2015, 19:05:59 #72 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 23:44:29 Emine
Armutlu Çavdarlı Gece Maması (+ 6ay)

Dün gece bu muhallebiyi yaptım Barlas'a.  Mum ışığında bütün tabak bitti. :)

Malzemeler

1 orta boy olgun armut
2 tatlı kaşığı tam çavdar unu
1 çay bardağı su
1 adet gün kurusu
2 ölçek kuru haliyle devam sütü (Kullanmayanlar bu maddeyi atlayabilir)

Yapılışı

1. Tam çavdar unu ve su minik tenceremize alınır ve pişirilir. Pişirirken karıştırın ki topaklanma olmasın.
2. Armudun kabuklarını soyun ve cam rendeden geçirip püre yapın. Sert armutsa normal rendeden geçirin.
3. Pişen muhallebi ılınınca devam sütünü kuru haliyle ilave edin ve karıştırın. Devam sütü kullanmayanlar bu maddeyi atlayabilirisiniz.
4. Ardından karışıma armut püresini ilave edin ve karıştırın.
5. Son olarak günkurusu püresini ilave edin. (Ben buzlukta tuttuğum kuru gün kurusunu rendeledim, siz de böyle yapabilirsiniz, veya günkurusunu haşlayıp çatalla ezebilirsiniz.)

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.