28 Nisan , 2024, 02:06:39

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Polikistikover (PKO) ve Gebe Kalamama

Başlatan мiŁenα., 20 Eylül , 2009, 16:46:34

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

20 Eylül , 2009, 16:46:34 Son düzenlenme: 12 Nisan , 2011, 12:40:41 g10ca
Gebelik ve bu süre sonunda doğan bebek doğanın mucizevi olaylarıdır. Doğa, bebeğin mükemmel bir ortamda gelişmesini ve sağlıklı doğmasını sağlamak amacına yönelik olarak çeşitli donanımlara sahiptir ve bu donanımlardan herhangi birindeki bir aksaklık çiftin gebe kalamama sorunuyla karşılaşmasına veya gebeliği sürdürememesine neden olur.
Gebelik oluşabilmesi için en temel şart, kadının sağlıklı bir yumurta hücresinin olması ve erkeğin bu yumurtayı dölleyebilecek spermlere sahip olmasıdır. Bebeği oluşturan ve anne ve babadan ayrı ayrı gelen bu özel hücrelere gamet hücreleri adı verilir. Kadında doğuştan yumurta hücresinin olmaması veya yaşının ilerlemesi veya "erken menopoz" gibi nedenlere bağlı olarak yumurta hücrelerinin tükenmesi gebelik oluşmasını kesin olarak engelleyen bir durumdur. Aynı şey erkekler ve spermleri hakkında söylenebilir.




Sağlıklı bir gebelik oluşabilmesi açısından kadının yumurta hücrelerinin olması yanında bunların sperm tarafından döllenebilme yeteneğinin de olması gerekir. Özellikle yaş ilerledikçe gebelik oluşma olasılığının azalması ve düşük yapma olasılığının artması bu hücrelerin döllenme yeteneklerinin zayıflamasıyla ilgilidir.
Kadın gamet hücresiyle erkek gamet hücresi yapı ve boyut olarak birbirinden farklıdır ve milyonlarca sperm arasından ancak en güçlü olanı yumurta hücresini dölleyebilir. Bu nedenle erkeğin sperm sayısı ve bu spermlerin hareketlilik, şekil gibi özellikleri sağlıklı bir gebelik oluşması ve bu gebeliğin devam etmesi açısından son derece önemlidir.
Gebelik oluşması için gamet hücrelerinin varlığı da yeterli değildir. Kadın ve erkek gamet hücreleri uygun bir ortamda uygun koşullar altında birbirleriyle karşılaşmaları gerekir. Normalde yumurta hücreleri yumurtalıklar içindeki yerlerinde "aday olmayı" beklemekte ve her ay gerçekleşen adet döngüsünün ortasında yumurtlama adı verilen süreçle genellikle bir tanesi "aday" olarak Fallop tüplerinin içine gitmeyi başarabilmektedir. Yani gebelik oluşabilmesi için diğer bir temel şart yumurtlama olmasıdır.




Spermler için de aynı şey geçerlidir. Bu hücreler normalde testisler içindeki depolarında beklemekte ve ilişki esnasında erkekte oluşan orgazmla açılan depo kapısından dışarı çıkarak hedefe doğru harekete başlamaktadırlar. Hedefe koşarken vajinanın asit ortamı, rahimağzı kanalı içi, rahim içi ve Fallop tüplerinin içinde çeşitli zorluklar onları beklemektedir. Bu yolda herhangi bir engel olması bu hücrelerin yumurta hücresiyle karşılaşmasını zorlaştıracaktır. Bu nedenle gebelik oluşması için diğer bir temel şart testisteki depodan Fallop tüpüne kadar uzanan uzun yolun tümüyle açık olmasıdır. Bu yoldaki engeller ereksiyon veya boşalma kusuru veya testis içi kanallarda tıkanıklık gibi erkeğe bağlı sorunlar olabileceği gibi, kadının Fallop tüplerindeki tıkanıklık gibi bir soruna bağlı olabilir.
Polikistik Over (PKO) bir yumurtlama bozukluğu olduğundan yukarıda ilgili bölümde anlatılan mekanizmayla zor gebe kalma veya gebe kalamama nedeni olabilir. Ek olarak PKO tekrarlayan düşüklere de neden olabilen bir durum olarak çiftin üreme özelliklerini olumsuz etkileyebilir. Sitede PKO'nun bu belirtisiyle ilgili çok daha geniş bilgiler ilgili bölümlerde anlatılmıştır.
Gebe kalamamayla ilgili diğer nedenler konusunda bilgi almak için gebelik.net linkine gidebilirsiniz.
PKO ve Tekrarlayan Düşükler Hakkında Birkaç Bilgi
PKO ve tekrarlayan düşükler bağlantısı uzun zamandan beri bilinen ancak nedeni henüz yeni anlaşılmaya başlanmış bir olgudur. PKO'lu kadınlar zor gebe kalmakta ve gebelik oluştuktan sonra da doğal olarak var olan düşük yapma riskinden daha yüksek oranda düşük riskiyle karı karşıya kalabilmektedirler. Bu durum tedaviyle sağlanan gebelikler için de geçerli olmaktadır.
PKO'da düşük yapma riskinin artmış olması artmış olan insülin ve LH hormonu seviyeleriyle ilgili gözükmektedir. İnsülin seviyelerindeki artış bebekle anne adayı arasında kurulan damarsal bağlantıları olumsuz etkilemekte ve bozulmuş plasenta (bebeği besleyen yapı) ve rahim iç tabakası ilişkisi özellikle ilk üç aylık dönemde düşüklere neden olabilmektedir


:love9: :love7: :love9:


Es-ra

seni alt edeceğim inş. pko
ya sen pes edeceksin yada ben, inşallah sen olursun pes eden :amin:

βαlκιz

o eddeer pesss :caca: :caca:pis pkolarrr bende çok çekmiştim pkolardan :cildir: :cildir: onlar pes etti sonunda
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Es-ra

Alıntı yapılan: balkız - 24 Eylül , 2009, 23:32:23
o eddeer pesss :caca: :caca:pis pkolarrr bende çok çekmiştim pkolardan :cildir: :cildir: onlar pes etti sonunda

ay canım senin pkolar çok güzel pes etmiş.
Allah bağışlasın ya maşallah.
doğal yollamı hamile kaldın?

βαlκιz

8 ay yanlış tedavi gördüm pko var diye tedaviyi bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım başka bi doktora gittim bana bi ilaç verdi 2 ay kullan kistler yok olur dedi ben 5 gün içtim haftasına hamile kaldım
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

>Gülbade<


βαlκιz

valla adını unuttum eşimede sordum oda unutmuş ama şeker hastalında kullanılıyomuş ögrenirsem yazarım
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Es-ra

gulukofen,gulukopage ve ya glifor metamorfin ilaçları cnm bunlardan biridir belki.
ama ilaç,tedavi veslie sadece rabbimiz istedimi oluyo. bende aylarca kullandım faydasını görmedim pek.

βαlκιz

EVET HAKLISIN  allah istedikten sonra olur ancaa  ben 17 yasımdaydım ozaman 18 girdim hamile kaldım var bi hayır demekkii
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

>Gülbade<

valla bende kullandim hic biseye yaramadi

ERSU

BENDE PCOS LUYUM VE TEDAVİYE BAŞLADIM 3 AY OLDU AMA OLMADI DOKTORUM RAHİM FİLMİ ÇEKİLMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ NE YAPACAĞIM BİLMİYORUM KAFAM KARIŞTI

..BahaR●●

Alıntı yapılan: Es-ra - 24 Eylül , 2009, 23:49:58
gulukofen,gulukopage ve ya glifor metamorfin ilaçları cnm bunlardan biridir belki.
ama ilaç,tedavi veslie sadece rabbimiz istedimi oluyo. bende aylarca kullandım faydasını görmedim pek.

aynn bende bi fayda göremedim....

ERSU

BEN GLUKOFENDEN FAYDA GÖRDÜM DÜN DR DAYDIM GÖSTERDİ YUMURTALIKLARIM TERTEMİZMİŞ HİÇ BİŞEY YOKMUŞ

*TuGba*

KIZLAR EN GITTIM DR. A 3 TANE KIST VAR KOTU DEĞL DEDI AMA GEBE KALAMAZMISIM AMA ADETIMIN 17. GUNUNDESIN BUGUNLERDE KALMA SANSINDA VAR DEDI TEDAVI ICIN DOUM KONTROL HAPI VERCEKTI BEBEK ISTIYORUZ DİE VERMEDI BİŞİ ANLAYAMADIM ACIKLIYCAK OLAN VARMI TECRUBELI BAYANLAR  :y25: :y25: :y25:

DER!N

Geçmiş olsun canım.

PKO'lu olmak hamile kalmaya engel değil, kistler biraz geciktirebilir ama Allah'ın izniyle o kistlere rağmen hamile kalabilirsin.

Doktorun evvela kistleri temizlemek adına doğum kontrol hapı kullanmanı önermiş, siz bebek düşündüğünüz için ilaçtan vazgeçip kendi haline bırakmış olmalı.

İnşaAllah hayırlı vakitte hayırlı ve sağlıklı  evlatlarınız olur.  :amin: